Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja czekam na nowe fotki i jeszcze raz zadaję pytanie:

[quote name='hop!']Czy jest możliwość ogłaszania psów w prasie w woj. pomorskim?[/QUOTE]

Posted

[quote name='hop!']A ja czekam na nowe fotki i jeszcze raz zadaję pytanie:[/QUOTE]

Nie mam jeszcze fotek, jak będe miała to wstawie.
Nie wiem czy jest możliwosc, pewnie jest,jak w każdej, ale ja nigdy nie ogłaszałam psów w żadnej prasie, wiec nie jestem w temacie

Posted

[quote name='Kasia77']Nie mam jeszcze fotek, jak będe miała to wstawie.
Nie wiem czy jest możliwosc, pewnie jest,jak w każdej, ale ja nigdy nie ogłaszałam psów w żadnej prasie, wiec nie jestem w temacie[/QUOTE]
Chodziło mi o gazety, w których jest coś w rodzaju kącika adopcyjnego, gdzie zamieszczają bezpłatnie ogłoszenia ze zdjęciem.

Ząbek był trzy razy w Metrze i raz w krakowskim Dzienniku Polskim. Można go spróbować jeszcze raz ogłosić w Dzienniku - moje pośrednictwo nie jest tu potrzebne, wystarczy napisać do tamb (e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]).

W sumie to nie mnie powinno zależeć na znalezieniu Ząbkowi domu. Pojawiłam się na wątku, bo zostałam poproszona o ogłoszenie psiaka w DP. Starałam się pomóc. Nie widzę powodu, by aktywizować kogokolwiek do ogłaszania Ząbka.

Posted

[quote name='hop!']Chodziło mi o gazety, w których jest coś w rodzaju kącika adopcyjnego, gdzie zamieszczają bezpłatnie ogłoszenia ze zdjęciem.

Ząbek był trzy razy w Metrze i raz w krakowskim Dzienniku Polskim. Można go spróbować jeszcze raz ogłosić w Dzienniku - moje pośrednictwo nie jest tu potrzebne, wystarczy napisać do tamb (e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]).

W sumie to nie mnie powinno zależeć na znalezieniu Ząbkowi domu. Pojawiłam się na wątku, bo zostałam poproszona o ogłoszenie psiaka w DP. Starałam się pomóc. Nie widzę powodu, by aktywizować kogokolwiek do ogłaszania Ząbka.[/QUOTE]

Dziękuje za pomoc dla Zabka.

Daje psom bezpłatny DT, niczego im u mnie nie brakuje,myśle że Mój wkład w pomoc Zabkowi był i jest wystarczajacy, daje Zabkowi Wszystko- Wszystko prócz głupich ogłoszeń.
Mam ich razem ósemkę, w tym baaardzo chora sunię i naprawde nie mam czasu myslec o głoszeniach,które jako jedyne co dotyczy Ząbka zostawiam tym, którzy powinni o nim pamietać

Posted

[quote name='Kasia77']
Daje psom bezpłatny DT, niczego im u mnie nie brakuje,myśle że Mój wkład w pomoc Zabkowi był i jest wystarczajacy, daje Zabkowi Wszystko- Wszystko prócz głupich ogłoszeń.
Mam ich razem ósemkę, w tym baaardzo chora sunię i naprawde nie mam czasu myslec o głoszeniach,które jako jedyne co dotyczy Ząbka zostawiam tym, którzy powinni o nim pamietać[/QUOTE]

Czuje ze to jest kierowane w moja stronę, ja tyle ile mogłam pomogłam, sama mam i swoje zwierzaki i też tymczasy(nie biorę za to pieniędzy) i też musze sama sie wszystkim zając, nikt mi nie pomaga w ogłaszaniu, jedynym wyjątkiem są zwierzaki z fundacji które mają robione chociaz allegro i na kilku dosłownie portałach jeszcze są dodawane.jezdze na interwencje, zajmuje sie kotami w kociarni i jak mam chwile czasu to ogłaszam zwierzęta które są u mnie. Przepraszam ze zawiodłam oczekiwania co niektórych ale naprawdę nie wyrabiam czasowo juz z tym wszystkim

Posted

Ja mu porobie ogłoszenia na ulubionych moich portalach,tylko potrzeba mi parę info:
-wady Ząbka (czy pilnuje przedmiotów,czy nie sika w domu,czy zdarza mu sie podgryzać i co tam jeszcze może być)
-aktualny wiek
-czy lepiej bedzie mu byc psem jedynakiem,czy musi miec kolezankę

Posted

[quote name='ana666']Czuje ze to jest kierowane w moja stronę, ja tyle ile mogłam pomogłam, sama mam i swoje zwierzaki i też tymczasy(nie biorę za to pieniędzy) i też musze sama sie wszystkim zając, nikt mi nie pomaga w ogłaszaniu, jedynym wyjątkiem są zwierzaki z fundacji które mają robione chociaz allegro i na kilku dosłownie portałach jeszcze są dodawane.jezdze na interwencje, zajmuje sie kotami w kociarni i jak mam chwile czasu to ogłaszam zwierzęta które są u mnie. Przepraszam ze zawiodłam oczekiwania co niektórych ale naprawdę nie wyrabiam czasowo juz z tym wszystkim[/QUOTE]

Anetko, nie miałam nikogo konkretnego na myśli, chociaż fakt jest faktem, że ktoś Ząbkowi chciał pomóc-znaleźć dom, nie było mnie od początku na jego wątku a jednak wątek żył i ktoś dbał o szukanie domku.
Obowiązki ma każdy,Ja prócz psów też mam rodzinę i dom i nie mam czasu ani umiejętności żeby zajmować się ogłoszeniami, dlatego dla tych psów za które jestem
odpowiedzialna zupełnie sama - mam na myśli własne tymczasy zabrane przeze mnie z ulicy, wykupuje ogłoszenia na bazarkach i też nie proszę nikogo o pomoc,
natomiast liczę że psy dogomaniackie- takie które od początku miały swoich "wątkowych opiekunów" , będa ich miały nieprzerwanie a to dotyczy właśnie tych nieszczęsnych ogłoszeń, bo przecież nigdy o nic dla Ząbka nie prosiłam .
A jeśli już tak bardzo o moją osobe chodzi - swojego czasu Ząbek miał przygotowywane, drukowane i zostawiane ogłoszenia w lecznicach - i w tych naszych/słupskich i na południu polski-wysyłałam je do przyjaciół ,którzy "roznosili Ząbka" u siebie i co jakis czas to powtarzam.

Posted

[quote name='brazowa1']Ja mu porobie ogłoszenia na ulubionych moich portalach,tylko potrzeba mi parę info:
-wady Ząbka (czy pilnuje przedmiotów,czy nie sika w domu,czy zdarza mu sie podgryzać i co tam jeszcze może być)
-aktualny wiek
-czy lepiej bedzie mu byc psem jedynakiem,czy musi miec kolezankę[/QUOTE]

Ząbek -straszny pieszczoch, pies-przylepka, ale i pies z charakterkiem,domy z dziećmi odpadają bo Ząbek warczy i gryzie kiedy coś mu się nie podoba,a często mu sie nie podoba-wystarczy nie tak go ruszyć czy dotknąć i gotów odgryźć rekę ,tak więc dom musi to poprostu w nim zaakceptować, bo Ząbek już taki jest i tyle:), w wygladzie niewiele ma za jamnika ale charakter iście jamniczy- przytulaśna wredotka.
Nie jest typem samotnika, koniecznie powinien mieć koleżanke-sunię, bo psy niby akceptuje ale bardzo różnie z tym bywa-zależy jak mu pies podpasuje,poza tym Ząbek to typ dominatora, więc dom z samcem nie byłby bezpiecznym rozwiązaniem. Można dać mu 6latek, w domu grzeczny, nie niszczy,nie gryzie, niestety podsikuje ale być może tylko dlatego,że w domu jest dużo psów, więc znaczy co jego :)