Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Krysia']Co zbyt niskie ciśnienie?:evil_lol: W tych czasach jeszcze wszy u pacjentów?to już tylko niedbalstwo:diabloti: Chociaż pamiętam czasy szkolne moich córek to starsza zawsze coś skaczącego przyniosła i mamusia z bardzo długich i gęstych włosów wybierała.Jak młodsza poszła do szkoły to dopiero byłam w strachu bo ten diabełek jeszcze ma kręcone i wszędzie wejdzie i nie przyniosła ani razu:eviltong: .U pierwszej były w klasie dzieci bogatsze a u drugiej biedniejsze i takie zaskoczenie:crazyeye:[/QUOTE]
widocznie status materialny nie przesądza o zachowaniu higieny ... nie zazdroszczę wyczesywania , u mnie było łatwiej , chłopaki i ja pochodziliśmy w czapeczkach z jakimiś płynami na głowie i było po wszystkim ;) ale jeszcze długo później sprawdzałam im włosy ...

Posted

Tak i po takim sprawdzaniu najczęściej były:razz: Pielęgniarka na rękach przenosiła :mad: z jednej główki rączki na drugą i tak dalej:eviltong:. moją córkę czesałam w warkocz to tak się wyspecjalizowałam:crazyeye: ze jak tylko była to zaraz znalazłam nawet jajeczek nie zdążyła złożyć.:mad:

Posted

Status materialny w dzisiejszych czasach na wsi jest bardzo różny. Są rodziny, gdzie dzieci jak ulęgałek, a mama i tatuś codziennie wińsko pod sklepem popijają. To z tych dzieciaczków przekazane są wszy innym. Pielęgniarka na rękach tego dobra nie przeniesie, bo to raczej niemożliwe, chyba że ma ręce wybitnie owłosione ;)
A moja córka przywiozła wszy z Anglii.:evil_lol:
A z czosnkiem, po prostu nie mogę ze względu na zapach i kontakt z innymi ludźmi.:shake:

Posted

[quote name='Krysia']To mieliście emigrantów:cool3: obcojęzycznych:eviltong::razz:[/QUOTE]
Żeby było śmieszniej, dalej zostały sprzedane do Jordanii :evil_lol:

Zanim połapałam się że mała jest totalnie zawszona, to siedziała na kolanach i przytulała się do kolegi z Jordanii, który akurat nas odwiedził. Potem dzwoniliśmy do niego, żeby sobie powybierał z włosów wszy. Ale już to sam zrobił i krępował się do nas zadzwonić i o tym powiedzieć.:diabloti:

Mam w domu totalną załamkę. Psiaki mają jakiegoś dwudniowego wirusa. Wymiotują i mają biegunkę na zmianę. Jak jeden skończy, to następny zaczyna. dzisiaj w nocy ścierek mi zabrakło. Ale to już były ostatnie Maluszek i Goliat. Pozostałe już rano OK.

Posted

....no co to za wirus paskudny...:shake:...ja z kolei miałam potworny ból z tyłu głowy-matko całą noc nie spałam-ruszyć nie mogłam głową-taki ból od przewiania ale o wiele mocniejszy...:shake:

No zdrowiejcie już na 100% Psiaki...

Posted

[quote name='bianka0']Marta wybacz, nawaliłam. Numer będzie dopiero dzisiaj :oops:[/QUOTE]
Okej, nie ma sprawy, pewnie tak samo jak druga paczka i od Was na weekend utknie w Sztokholmie :)

Posted

[quote name='bianka0']......
Mam w domu totalną załamkę. Psiaki mają jakiegoś dwudniowego wirusa. Wymiotują i mają biegunkę na zmianę. Jak jeden skończy, to następny zaczyna. dzisiaj w nocy ścierek mi zabrakło. Ale to już były ostatnie Maluszek i Goliat. Pozostałe już rano OK.[/QUOTE]
U mnie na szczęście tylko Ferka chorowała ,ale okropnie (bieguka krwawa i wymioty). Zostawiłam u weta co najmniej kieckę i elegancką bluzkę ;). Pierwszą noc choróbska nie spałam całą noc, więc nie poszlam do pracy. Ale biedna była, musiałam ją trochę poprzytulać.:)

Posted

[quote name='Celina12']...zaczynam się martwić-halllo gdzie Jesteście????[/QUOTE]

Jesteśmy.
Zabrakło czasu na dogo. Nieplanowany wyjazd, potem próby poszukiwania chociaż gąsek ( zerowe :-(). A od rana próby uratowania cebulek kwiatów. W nocy był mróz -7 stopni. Wszystko przemarzło.
Psy sikają w domu, nie chcą wychodzić na spacery. Jakby cwaniaki wiedziały, że jest ich teraz tyle, że się nie połapię który to zrobił. :evil_lol:

Posted

:diabloti: a to cwaniaki....:evil_lol:...moje siedzą pod kołdrami tak długo aż ja nie zawołam idziemy siku...no i muszę z nimi schodzić-wtedy wierzą,że jak mamcia może to i ONE.

Prawdą jest to,że to nie my mamy jamniki ale ONE nas...:evil_lol:

Posted

Anita nie wkurzaj tymi filmikami człowieka w pracy :mad:
Pogoda się zmieniła i znowu wszystkich, wszystko boli, a Ty tylko urlopujesz w tym roku.
Po czterech godzinach pracy stwierdzam, że znowu wolę siedzieć z jamnikami, nawet jak siusiają po kątach.:roll:

Posted

nie często tu piszę,częściej podczytuję ,bo przecież jamniory to prawie bassety:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
a propos zagranicy wstawiam link dot. okrutnych "przygotowań" do Euro2012 na Ukrainie :angryy::mad:
[url]http://prawoslawnypartyzant.wordpress.com/2011/10/11/uwaga-do-wszystkich-tych-ktorzy-nazywaja-siebie-ludzmi/[/url]

[url]http://www.thepetitionsite.com/2/tell-ukraine-to-stop-burning-animals-alive/[/url]

[url]http://www.facebook.com/event.php?eid=242142739168235&mid=505363[/url]

:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(

Posted

[quote name='bianka0']Anita nie wkurzaj tymi filmikami człowieka w pracy :mad:
Pogoda się zmieniła i znowu wszystkich, wszystko boli, a Ty tylko urlopujesz w tym roku.
Po czterech godzinach pracy stwierdzam, że znowu wolę siedzieć z jamnikami, nawet jak siusiają po kątach.:roll:[/QUOTE]
leze w łozku..mama mnie zaraziła zarazą..pociągam nosem i biore juz Proxacin :// a zaraz spadam do szydłowca ... wczoraj wróciłam znad morja...zaraz wgram drugi film:P
Tula ma smycz automat dla owczarka 25 kg! na filmie słychać jak linka śwista:)
a na drugim filmie Tula ma linkę 20 m
TEZ MAŁO!

Posted

20 metrów - tez mało!
[URL="http://www.youtube.com/watch?v=b43TOtp7LgI"][video=youtube;b43TOtp7LgI]http://www.youtube.com/watch?v=b43TOtp7LgI[/video][/URL]

p.s.
jak cchesz sie wkurzyc to przejrzyj katalog HOLLY na FB!!! :))
widoki z okna i ogródka!