lilk_a Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='Krysia']Co zbyt niskie ciśnienie?:evil_lol: W tych czasach jeszcze wszy u pacjentów?to już tylko niedbalstwo:diabloti: Chociaż pamiętam czasy szkolne moich córek to starsza zawsze coś skaczącego przyniosła i mamusia z bardzo długich i gęstych włosów wybierała.Jak młodsza poszła do szkoły to dopiero byłam w strachu bo ten diabełek jeszcze ma kręcone i wszędzie wejdzie i nie przyniosła ani razu:eviltong: .U pierwszej były w klasie dzieci bogatsze a u drugiej biedniejsze i takie zaskoczenie:crazyeye:[/QUOTE] widocznie status materialny nie przesądza o zachowaniu higieny ... nie zazdroszczę wyczesywania , u mnie było łatwiej , chłopaki i ja pochodziliśmy w czapeczkach z jakimiś płynami na głowie i było po wszystkim ;) ale jeszcze długo później sprawdzałam im włosy ... Quote
JamniczaRodzina. Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Krysiu ostatnio w gazecie był naten temat artykuł,że wrzesień jest najgorszy w szkołach pod tym względem .Dzieciaki przywożą z kolonii.Dawniej w szkołach były pielęgniarki i sprawdzały dzieciakom głowy . Quote
Krysia Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Tak i po takim sprawdzaniu najczęściej były:razz: Pielęgniarka na rękach przenosiła :mad: z jednej główki rączki na drugą i tak dalej:eviltong:. moją córkę czesałam w warkocz to tak się wyspecjalizowałam:crazyeye: ze jak tylko była to zaraz znalazłam nawet jajeczek nie zdążyła złożyć.:mad: Quote
Krysia Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Widziałyście jakie mam jabłuszka na profilu Tobiego:) Quote
bianka0 Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 Status materialny w dzisiejszych czasach na wsi jest bardzo różny. Są rodziny, gdzie dzieci jak ulęgałek, a mama i tatuś codziennie wińsko pod sklepem popijają. To z tych dzieciaczków przekazane są wszy innym. Pielęgniarka na rękach tego dobra nie przeniesie, bo to raczej niemożliwe, chyba że ma ręce wybitnie owłosione ;) A moja córka przywiozła wszy z Anglii.:evil_lol: A z czosnkiem, po prostu nie mogę ze względu na zapach i kontakt z innymi ludźmi.:shake: Quote
Krysia Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 To mieliście emigrantów:cool3: obcojęzycznych:eviltong::razz: Quote
Celina12 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 [quote name='Mika31']one skakały po lewej stronie[/QUOTE] :roflt::roflt:-dobre!!! Quote
taxelina Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 I jak tam masz dla mnie numer? :diabloti: Quote
bianka0 Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 [quote name='deer_1987']I jak tam masz dla mnie numer? :diabloti:[/QUOTE] Marta wybacz, nawaliłam. Numer będzie dopiero dzisiaj :oops: Quote
bianka0 Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 [quote name='Krysia']To mieliście emigrantów:cool3: obcojęzycznych:eviltong::razz:[/QUOTE] Żeby było śmieszniej, dalej zostały sprzedane do Jordanii :evil_lol: Zanim połapałam się że mała jest totalnie zawszona, to siedziała na kolanach i przytulała się do kolegi z Jordanii, który akurat nas odwiedził. Potem dzwoniliśmy do niego, żeby sobie powybierał z włosów wszy. Ale już to sam zrobił i krępował się do nas zadzwonić i o tym powiedzieć.:diabloti: Mam w domu totalną załamkę. Psiaki mają jakiegoś dwudniowego wirusa. Wymiotują i mają biegunkę na zmianę. Jak jeden skończy, to następny zaczyna. dzisiaj w nocy ścierek mi zabrakło. Ale to już były ostatnie Maluszek i Goliat. Pozostałe już rano OK. Quote
Celina12 Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 ....no co to za wirus paskudny...:shake:...ja z kolei miałam potworny ból z tyłu głowy-matko całą noc nie spałam-ruszyć nie mogłam głową-taki ból od przewiania ale o wiele mocniejszy...:shake: No zdrowiejcie już na 100% Psiaki... Quote
Mika31 Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 moje przeziębione ja mam nowe leki po których mam non stop mdłości paskudne te wirusy Quote
taxelina Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='bianka0']Marta wybacz, nawaliłam. Numer będzie dopiero dzisiaj :oops:[/QUOTE] Okej, nie ma sprawy, pewnie tak samo jak druga paczka i od Was na weekend utknie w Sztokholmie :) Quote
Celina12 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 ...zaczynam się martwić-halllo gdzie Jesteście???? Quote
Mika31 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 :candle::candle::candle::user::hmmmm::helo::helo::helo:puk puk Quote
yunona Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 [quote name='bianka0']...... Mam w domu totalną załamkę. Psiaki mają jakiegoś dwudniowego wirusa. Wymiotują i mają biegunkę na zmianę. Jak jeden skończy, to następny zaczyna. dzisiaj w nocy ścierek mi zabrakło. Ale to już były ostatnie Maluszek i Goliat. Pozostałe już rano OK.[/QUOTE] U mnie na szczęście tylko Ferka chorowała ,ale okropnie (bieguka krwawa i wymioty). Zostawiłam u weta co najmniej kieckę i elegancką bluzkę ;). Pierwszą noc choróbska nie spałam całą noc, więc nie poszlam do pracy. Ale biedna była, musiałam ją trochę poprzytulać.:) Quote
bianka0 Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 [quote name='Celina12']...zaczynam się martwić-halllo gdzie Jesteście????[/QUOTE] Jesteśmy. Zabrakło czasu na dogo. Nieplanowany wyjazd, potem próby poszukiwania chociaż gąsek ( zerowe :-(). A od rana próby uratowania cebulek kwiatów. W nocy był mróz -7 stopni. Wszystko przemarzło. Psy sikają w domu, nie chcą wychodzić na spacery. Jakby cwaniaki wiedziały, że jest ich teraz tyle, że się nie połapię który to zrobił. :evil_lol: Quote
Celina12 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 :diabloti: a to cwaniaki....:evil_lol:...moje siedzą pod kołdrami tak długo aż ja nie zawołam idziemy siku...no i muszę z nimi schodzić-wtedy wierzą,że jak mamcia może to i ONE. Prawdą jest to,że to nie my mamy jamniki ale ONE nas...:evil_lol: Quote
Jagoda1 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Przy takim stadzie to niespodzianka goni niespodziankę.... Quote
anita_happy Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 pozdrawiamy jamniki :P [video=youtube;vXdzBXBaoyc]http://www.youtube.com/watch?v=vXdzBXBaoyc[/video] Quote
bianka0 Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Anita nie wkurzaj tymi filmikami człowieka w pracy :mad: Pogoda się zmieniła i znowu wszystkich, wszystko boli, a Ty tylko urlopujesz w tym roku. Po czterech godzinach pracy stwierdzam, że znowu wolę siedzieć z jamnikami, nawet jak siusiają po kątach.:roll: Quote
ala123 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 nie często tu piszę,częściej podczytuję ,bo przecież jamniory to prawie bassety:evil_lol::evil_lol::evil_lol: a propos zagranicy wstawiam link dot. okrutnych "przygotowań" do Euro2012 na Ukrainie :angryy::mad: [url]http://prawoslawnypartyzant.wordpress.com/2011/10/11/uwaga-do-wszystkich-tych-ktorzy-nazywaja-siebie-ludzmi/[/url] [url]http://www.thepetitionsite.com/2/tell-ukraine-to-stop-burning-animals-alive/[/url] [url]http://www.facebook.com/event.php?eid=242142739168235&mid=505363[/url] :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( Quote
anita_happy Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='bianka0']Anita nie wkurzaj tymi filmikami człowieka w pracy :mad: Pogoda się zmieniła i znowu wszystkich, wszystko boli, a Ty tylko urlopujesz w tym roku. Po czterech godzinach pracy stwierdzam, że znowu wolę siedzieć z jamnikami, nawet jak siusiają po kątach.:roll:[/QUOTE] leze w łozku..mama mnie zaraziła zarazą..pociągam nosem i biore juz Proxacin :// a zaraz spadam do szydłowca ... wczoraj wróciłam znad morja...zaraz wgram drugi film:P Tula ma smycz automat dla owczarka 25 kg! na filmie słychać jak linka śwista:) a na drugim filmie Tula ma linkę 20 m TEZ MAŁO! Quote
anita_happy Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 20 metrów - tez mało! [URL="http://www.youtube.com/watch?v=b43TOtp7LgI"][video=youtube;b43TOtp7LgI]http://www.youtube.com/watch?v=b43TOtp7LgI[/video][/URL] p.s. jak cchesz sie wkurzyc to przejrzyj katalog HOLLY na FB!!! :)) widoki z okna i ogródka! Quote
Recommended Posts