Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Pysia']Przyszłam do Ciebie z propozycją :diabloti: Przygarniesz malutkiego, ślicznego niufa o spojrzeniu łabądka ? Nauczony czystosci, zostaje sam w domu, słucha na spacerach, chodzi przy nodze bez smyczy, fajniasto się bawi z człowiekiem, kocha pieszczoty, ma zerową agresje, żre wszystko i ma nawet papiery hodowlane :diabloti: Oddam za darmo. Mało tego - nawet wysterylizuję i będę kupować karme dla tego niufa za własne pieniadze :cool1:[/quote]
Nie boisz się oddawac niufa w niepewne ręce? :shake: Nie lepiej wypchać?

Posted

[quote name='AnkaG']Rybki powinno się jeść nie tylko w piątek bo zdrowe. :eviltong:

Czekam na jakieś fotki psie.[/quote]
[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:evil_lol::evil_lol:no wlasnie TE piątkowe to som niezdrowe :razz::razz:...ja mialam w czwartek śledzika w śmietanie:loveu: a dziś pangę smażoną i frydzie i suróweczkę :loveu::loveu::loveu:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

halooooooo witam gaduły moje kochane :loveu: hahaha chwilowo mam wszystko na ekranie gigantyczne (jak to moja siostra określiła jak dla debila :diabloti:) bo nie zainstalowałam jeszcze sterowników do grafiki :evil_lol: ale udało się :multi::multi::multi: mój kochany J walczył wczoraj i dzisiaj z tym moim dziadostwem i udało się wyczyścić do cna obydwa dyski i od nowa wsio zrobić :loveu: nie będę tłumaczyć dlaczego to było takie trudne, ale było - pokrótce dlatego, że to mój komp :grins:

Lunkowe zdrówko lepiej - nie rzygała już, apetyt wrócił i wesoła jest :multi: nie mogłam patrzeć na nią taką smutną :( ale już mam nadzieję, będzie ok! i mam nadzieję, że Pepa nie zaraziła się :roll:

Pysiu kochana mówiłam Ci już tysiąc razy - że nie chcę niufa :diabloti:

Posted

noo teraz mam drugą - lepszą od brojenia - przy niej Luna to anioł - Pepa jest złodziejem okrutnym :lol: Luna jak coś kradnie to wyczekuje odpowiedni moment jak jest sama i wtedy po cichutku sobie kombinuje i kradnie, Pepa natomiast jest tak beSZczelna :evil_lol: że potrafi na nszych oczach coś ukraść z reklamówki i my tego nie widzimy - dopiero widać jak spyla biegiem do pokoju :evil_lol:

Posted

[quote name='malawaszka']noo teraz mam drugą - lepszą od brojenia - przy niej Luna to anioł - Pepa jest złodziejem okrutnym :lol: Luna jak coś kradnie to wyczekuje odpowiedni moment jak jest sama i wtedy po cichutku sobie kombinuje i kradnie, Pepa natomiast jest tak beSZczelna :evil_lol: że potrafi na nszych oczach coś ukraść z reklamówki i my tego nie widzimy - dopiero widać jak spyla biegiem do pokoju :evil_lol:[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:evil_lol::evil_lol:u najlepszych się uczyła ....:razz::razz:

Waszko gardziołko zapryskane :razz:...ciekawe jak bedzie jutro ...:evil_lol::evil_lol:czy dam rade go zlapać...[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

dasz radę Alu :kciuki: mówiłam, że jak ja Lunie dajęradę psikać to u Ozzyego nie będzie problemu ;)

a ja muszę chyba wymienić monitor :placz: chyba mi się już wypalił dziad jeden bo nie mogę go ustawić żeby było dobrze :shake: no i w ogóle teraz zerknęłam na ceny monitorów na allegro i jestem w szoku :crazyeye: :mdleje: jakie to teraz tanie - tzn tanie w porównaniu z tym że ja dałam za mój :hmmmm: 19" paaaarę ładnych lat temu 2 tys :crazyeye:

no i w ogóle to zapomniałam Wam opisać jakie dantejskie sceny się działy dzisiaj u mnie :crazyeye::shake: aksolotl biały chciał pożreć aksolotla drugiego :mdleje: zaczął go jeść na żywca o ogona :crazyeye: cholera jasna jak to zobaczyłam to dostałam mega przyspieszenia, żeby ratować biedaka bo na taki kanibalizm nie pozwolę w moim akwarium :angryy: nie wiem jak to jest ale może biały czuł, że ten drugi jest jakiś słaby bo on już od dłuższego czasu taki jakiś niewyraźne jest - myślę że powoli zbliża się ich koniec bo już długo je mam a w niewoli tak długo nie żyją :placz:ale odizolowałam i ten co miał być zjedzony teraz mieszka w... lodówce :razz: bo wyczytałam, że to na nie wpływa leczniczo więc mam nadzieję, że się wzmocnii będę mogła go wpuścić do akwa:roll:

Posted

że w lodówce trzymasz tego potworka serio ?????
Ja właśnie knuje co by zrobić z moim akwarium porządek , bo aż wstyd zapuszczone takie .. ehhh h straciłam serce ..
akwarium to lampka w przedpokoju i zastanawiam się jakie rybki wsadzić by były dość ładne , niekłopotliwe no i żeby coś sie ruszało w moim akwarium :diabloti: te dwa ryby co mam są już za duże i muszę je oddać w dobre ręce do dużego zbiornika

Posted

jutro zrobię i pokażę Wam aksolotla w lodówce :lol: mam nadzieję, że to prawda z tym, że tam dochodzą do siebie :roll::mad:

chyba muszę iść znowu na spoacer ze świnką Pepą bo mi tu poszczekuje patrząc prosto w oczy :mad: i smrodzi tym poszczekiwaniem niemiłosiernie :shake: w ogóle to najulubieńszym miejscem leżakowania Pepy jest między kółkami mojego fotela kompikowego i potem mam na podłodze powyrywane kłaczki Pepowe :mad:

Posted

[quote name='malawaszka']jutro zrobię i pokażę Wam aksolotla w lodówce :lol: mam nadzieję, że to prawda z tym, że tam dochodzą do siebie :roll::mad:
[B][SIZE=3][COLOR=blue]Jak przeżyje do jutra, bo inaczej trupka nam pokażesz:diabloti:[/COLOR][/SIZE][/B]
....:shake: w ogóle to najulubieńszym miejscem leżakowania Pepy jest między kółkami mojego fotela kompikowego i potem mam na podłodze powyrywane kłaczki Pepowe :mad:[/quote]
Gorduś też leży pod kółkami mojego fotelika kompikowego:loveu: i często pysia kładzie mi na nogach i grzeje mi stópki[IMG]http://e-psy.pl/images/smiles/swinia.gif[/IMG]

Posted

[quote name='AnkaG']Ktoś mi ostatnio mówił, że panga to smaczna rybka ale żywi się najgorszymi smieciami. :cool3: :evil_lol: smacznego[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Blue][B]jak świnki :p

poka tą rybe póki jeszcze nie pływie bruszkiem do góry :cool1:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:razz::razz:...poka te mrożonki :evil_lol::evil_lol:
oj niemiły to chyba był widok w akwa :diabloti::diabloti:

Co do Pangi ...potwierdzam nadal i niezmiennie ...PYSZNA ....karp to też mułożer :razz:...[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

no o rybach mi tu gadają :evil_lol: ja karpia nie jadam :shake::shake::shake:

mam schizy kurde w nocy przez sen prawie sprawdzałam czy Pepa ma ciepłe uszy i czy nie dycha ciężko :oops::shake:

Posted

[quote name='malawaszka']

mam schizy kurde w nocy przez sen prawie sprawdzałam czy Pepa ma ciepłe uszy i czy nie dycha ciężko :oops::shake:[/quote]
[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:oops::oops:ja dziś w nocy Ozzulka szukałam ...spał w kuchni pod stołem ...o 2 w nocy siedziałam z nim na podłodze i zachęcałam do przyjścia do pokoju ....:razz::razz: [/B][/COLOR][/FONT]

Posted

Wasiu, aksolotla daj Oliwce, niech się wprawia :loveu:
:evil_lol:

[quote name='malawaszka']w ogóle to najulubieńszym miejscem leżakowania Pepy jest między kółkami mojego fotela kompikowego i potem mam na podłodze powyrywane kłaczki Pepowe :mad:[/quote]
No ładnie! A uważać bardzie, to nie łaska?

W ogóle stwierdzam, że powinni ci odebrać te zwierzęta. Jedno trzymasz w lodóce, drugie tratujesz fotelem, trzeciemu psikasz świństwem w paszczę :shake: :mad:

Posted

cholera - zamiast Oliwki to ja sie będę wprawiać - muszę mu zrobić specjalny roztwór i w tym go trzymać w lodówce w dolnej szufladzie - mama jest przeszczęśliwa :evil_lol:

:shock: a teraz idę się bawić w małego chemika :mdleje:
[QUOTE]by zrobić 5 litrów 100% roztworu Holtflettera z użyciem dostępnych w aptece i sklepie środków,bez konieczności odważania trzeba znieszać ze sobą:

A- 1 litr Płynu Ringera(bez dopisku" lactate")

B-2 płaskie małe łyżeczki niejodowanej soli-NaCl

C-1/5 płaskiej małej łyżeczki soli gorzkiej-MgSO4x7H2O(Magnezjum
sulfuricum-apteka)

D-1/5 płaskiej małej łyżeczki sodki- NaHCO3(soda oczyszczona-sklep spożywczy)

E-4 litry wody destylowanej.

[B]1 płaska mała łyżeczka zawiera 5 gram substancji sypkiej[/B]

Dla bardziej dociekliwych
100% HLF zawiera w 1 litrze

3,46g NaCl 0,05g KCl 0,2gCaCl2 0,2gMgSO4 lub 0,2gNaHCO3

Dorosłe zdrowe zwierzęta trzyma się w 40 % roztworze cały czas-ale w labolatorium,w małych pojemnikach.Naszym aksolkom można taki roztwór robić w akwarium ogólnym oczywiście przeliczając na ilość wody w akwarium-gdy nie wykazują objawów choroby ale coś nam się jednak nie podoba,lub narażone są na stres -aby uniknąć choroby-np lato wahania temp ,itp.wrzucanie lodu itp

Chore zwierzęta bez względu na przyczynę izoluje się w 100% roztworze.Nie wolno jednak przełożyć aksolotla ze zwykłej wody której osmolarność jest ok 40 osmmol/l do 100%HLF o osmolarności ok 300 osmol/l-ze wzgl na szok osmotyczny
Rozciągnąc jaknajdłużej w czasie

[B]ad-A[/B] Płyn Ringera zawiera w 1 litrze(czyli w 2 kroplówkach)

8,6gNaCl 0,3gKCl (tej subst nie można przedawkować) 0,48g CaCl2

[B]ad-B [/B]Sól kuchenna musi być niejodowana,zamiast niej można kupić w aptece 2 butelki (1 ltr) 0,9% Soli fizjologicznej -w niej jest 9g NaCl/litr

[B]ad C-[/B] Sól gorzką dodać wtedy gdy aksik ma problemy z pasożytami jelitowymi lub skórnymi-lub problemy z trawieniem -jak twój -w takiej ilości jak napisałam ,lub po pół tej dawki jesli dodajesz ją łącznie z -patrz niżej

[B]ad-D dajesz całą dawkę jeśli nie dodajesz soli gorzkiej,lub po pół dawki jednego i drugiego,lub wcale jeśli zamiast wody destylowanej dajesz zwykłej.

[b]ad-E[/B] woda destylowana jest najlepsza jak leczysz w 100%-bo masz pewność że ph jest 7,5,gdy robisz go na zwykłej wodzie to musisz zmierzyć jej pH i w zależności jakie jest,dajesz lub nie sodkę.Do wody w akwarium nie stosujesz oczywiście destylowanej, [/QUOTE]

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Blue][B]weszko... i ty chcesz ją w tym kwasie trzymać??? :crazyeye::crazyeye: a w lodówce to należy pewnie żeby ją znieczulić jak bedzie dogorywać....

dałabyś rybce odejść z tego świata godnie :p ale niee... bo musi do wigilii dożyć :diabloti:

poka foty :cool1:
[/B][/COLOR][/FONT]