zofia Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Patrząc po innych wątkach, dobrze jest ogłosić sunie na NK lub Facebuku( chyba nie tak się to pisze, ale mniejsza o to). Ich wielka przyjaźń może poruszyć niejedno serduszko. One są inne od wszystkich psów na dogo, bo są dwie.I nie rozłączne. Tego się należy trzymać. Nie wiadomo jak by zareagowała jedna na utratę drugiej. Depresja co najmniej. Znam taki przypadek. Bernardyn nie jadł dwa tygodnie po utracie swojej siostry. A były razem 5 lat. Sam odszedł rok po niej.Moim skromnym zdaniem tylko dwupak wchodzi w grę.:lol: Quote
danka4u1 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 [B]Dzięki za przybycie i pomoc[/B]. Rano przybędą dziewczyny, które opiekują się nim w schronie, to zamieszczą psiaki tak, jak radzisz. Ja jestem nocna zmiana i nie za bardzo wiem, jak to zrobić i czasu jakby mało, bo późno.. Quote
Angel Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 hoooop kochane moje :) sunie są na nk już a na facebooku nie wiem jak umieścić je. Czy to konto osobno załozyć im czy jak ? Quote
danka4u1 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Witam wszystkich i nasze psie przyjaciółki. Jakoś nie widzę tłoku u Meggi i Peggi po wczorajszej mojej nocnej działalności, ale to nic...trzeba dalej ogłaszać psiny. Sprawdziłam, ogłoszeń darmowych mają dużo. [B] Kto umie zamieścić psiny na Facebooku?[/B] Quote
danka4u1 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Meggi i Peggi witają cioteczkę i dziekują za wizytę. Wpadnij do psinek jeszcze.. Quote
beataczl Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 [quote name='danka4u1']Witam wszystkich i nasze psie przyjaciółki. Jakoś nie widzę tłoku u Meggi i Peggi po wczorajszej mojej nocnej działalności, ale to nic...trzeba dalej ogłaszać psiny. Sprawdziłam, ogłoszeń darmowych mają dużo. [B] Kto umie zamieścić psiny na Facebooku?[/B][/QUOTE] ja nie, ale widzialam, ze go-ja umieszcza... Quote
_Goldenek2 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 [INDENT]Onet na Światowy Dzień Zwierząt (4.10) przygotował galerię zwierzaków z dogo do adopcji - Spójrzcie [URL="http://pies.onet.pl/1209,1,1,dom_potrzebny_od_zaraz,galeria.html"][FONT=Tahoma][SIZE=2][COLOR=#800080]http://pies.onet.pl/1209,1,1,dom_potrzebny_od_zaraz,galeria.html[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL] Szkoda, że nasze dziewczyny się nie załapały :( [/INDENT] Quote
Angel Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 jutro na 90% będe u moich ukochanych, schroniskowych pieszczoszków :*** Quote
danka4u1 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Angel, ZDJĘCIA - takie piękne jak zwykle !! Quote
mysza 1 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Przyszłam na zaproszenie, niewiele mogę pomóc, bo mam 7 psów na utrzymaniu w hotelach, bez deklaracji... Macie jakiś plan zabrania ich do hotelu? Zbieracie deklaracje? Quote
danka4u1 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Dzięki [B]myszko[/B] za przybycie. To, ze jestes to już pomoc i sama dobrze o tym wiesz. [U]Jestem na wątku dopiero od kilku dni.[/U] Dopiero czytam historię psiaków, a już sa mi bardzo bliskie. Sprawa nie jest łatwa, bo to dwupak, który- jak twierdzi Angel, znająca psiaki ze schroniska, nie da rady rozdzielić. Ja staram się rozreklamowac wątek; rozejrzę się w ogłoszeniach. Padła propozycja umieszczenia naszego dwupaku na Facebooku, ale nikt nie zgłosił się, by to zrobić. Sądzę, że ludzie biorący udział od początku w tej historii psiej, myśla raczej o adopcji....czyli reklama, reklama i do tego...Dwupak. Quote
mysza 1 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Cięzka sprawa, adopcje ze schronu są trudniejsze niż z hotelu a do tego dwupak... :( Quote
danka4u1 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Tak, wiem...na razie ja tu tylko " zamiatam". Rozejrzę się po wątku, który zaczyna żyć. Dziewczyny ze schronu w Obornikach mają wiele psów wyadoptowanych. Jestem pełna podziwu dla nich za pracę i poświęcenie i staram się chociaż w ten sposób pomóc. [U]Ruda [/U]z mojego podpisu też pochodzi stamtąd. Wcześniej były też inne psiaki..jakos szczęśliwie udało się zakończyc te psie dramaty. Może i tym razem będzie dobrze. Musi być dobrze. Quote
Angel Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 jestem z rana ale dziś niestety nie będzie mnie u dziewczyn :( w zeszłym tygodniu jak byłam to naprawde były przeszczęśliwe.. kocham je jak swoje ale niestety jak już pisałam nie mam warunków na to aby je przygarnąć.. :( mam nadzieje że wkoncu znajdą dom. gdyby nie pomoc wasza (wszyscy na dogomani) którzy pomagają w ogłaszaniu psów, w podnoszeniu wątków i nadzieji ze się uda to chyba niewiele psów z naszego Obornickiego schroniska i z innnych schronisk znalazło by domy. Dziękuje wam za to :) gdyby nie to.. ta praca, siedzenie po nocach przy kompie, zbieranie funduszy, bazarki, chęci, załatwianie wszystkiego itp- psy siedziały by w klatkach, dostały by tylko numerki ewidencyjne i czekały albo ktoś je weźmie albo nie.. :( to takie przykre kiedy patrzy się na psie nieszczęście w schroniskach :( Quote
danka4u1 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Dzieki Angel za miłe. Szkoda, że tak niewiele możemy zrobić dla Meggi i Peggi teraz- zaraz i psiaki nadal siedzą wschronie. Pociechą jest myśl, że mają Ciebie i nie są zupełnie anonimowe jak numerki.. Szkoda, że dziś nie mogłaś być u nich, ale my tutaj pamiętamy. Quote
mestudio Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Jakie one fajne, a ta sierściuszka szorstkowłosa szczególnie, ale pooglądam i poczytam dokładniej wieczorkiem, teraz zmykam do ogrodu bo fajna pogoda jest. Quote
kameralna Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Matko, takie fajne mordeczki i tyle lat w schronie! Domy tymczasowe rozwiązałyby problem, przynajmniej częściowo. Quote
danka4u1 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 O, już jesteś!:loveu::loveu: Życzę miłej:shake::shake: lekturywieczorem. Może nam coś poradzisz, a zawsze lepiej, gdy jest nas więcej. Dzięki:loveu: Zazdroszczę Ci tego ogrodu, ja nie mam gdzie wyjść z psem... Quote
moni12 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Zapisuje wątek dziewczyn. wieczorkiem przeczytam. Quote
danka4u1 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Kochana jesteś :loveu: :loveu: przyjdź do nas wieczorkiem, czekamy. Buziaki:loveu: Quote
mestudio Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Ja też zaglądam, trudno mi osądzić czy da się je rozdzielić. Wiadomo, że tak byłoby najprościej bo naprawdę trudno o pojedyncze adopcje, a co dopiero o podwójne. Quote
danka4u1 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Ewa, to jeszcze nic!!! Oborniki tradycyjnie gustuj a nie tylko w dwupakach, ale Szyna13222 ma nawet [B]TERCET :shake: :multi: :shake:[/B] Dotarłam tam poprzez jej banerek !! Quote
Recommended Posts