Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cioteczki co tego co napisała Angel dorzuciłam informacje o tym co pisała Ulka:
Może być tak:
Meggi- około 7 letnia suczka, większość swojego życia spędziła za murami schroniska. Trafiła tam ze swoją przyjaciółką Peggi, gdy pewnego dnia przyprowadził je człowiek, który znalazł je w lesie przywiązane do drzewa. Nie wiemy ile spędziły w tym lesie, nie wiemy jak bardzo były przerażone.. ale mimo tego co wyżądził człowiek potrafią kochać i ufać. Meggi jest bardzo towarzyska, uwielbia być w centrum uwagi. Kocha pieszczoty, których przez tyle lat tak bardzo jej brakowało.To ciało skrywa tak ogromne serce, które pokocha człowieka, który da jej dom i otoczy ją miłością. Sunia mimo tylu lat spędzonych w schronisku, gdzie miała tylko budę umie zachować czystość w domu. Świetnie dogaduje się z innymi psami i chętnie podaje łapkę nastawiona jest na człowieka a nie na inne psy, toleruje koty ale jak jej pozwolić to potrafi zagonić, ale to tak raczej dla sportu;
- ogólnie bardzo przyjazna do wszystkich, nie polecam do małych dzieci bo lubi skakać na człowieka a jest dosyć duża i mogłaby przypadkiem zrobić krzywdę.
Obecnie sunie przebywają w domu tymczasowym pod Częstochową.
Megi jest wysterylizowana, posiada podstawowe szczepienia.
Kontakt:
e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
tel: 607 099 681

Pytanie czy jak Angel jest tak zabiegana to będzie miała czas odebrać telefon albo odpowiedzieć na maila??

Posted

Widze że mamy kłopoty decyzyjne, tak to jest jak nie ma jednego rozpoznawalnego szefa - anarchia:)

a poważnie to sobie powzolę w takim razie porządzić - proszę Asia_Rawicz zamieść ogłoszenia poniższej treści - troszkę kosmetycznie pozmieniałam:

[COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Meggi to około 7 letnia suczka, bardzo towarzyska, uwielbia być w centrum uwagi. Kocha pieszczoty, których przez tyle lat tak bardzo jej brakowało. Mimo smutnej historii ma ogromne serce, nastawiona jest na człowieka, potrafi zaufać i pokochać. Toleruje koty, przyjazna dla wszystkich ludzi, świetnie dogaduje się z innymi psami, ma pogodne usposobienie. Znaleziono ją wraz z drugą suczką przywiązaną do drzewa w lesie. Większość życia spędziła w schronisku, mimo to nadal pragnie kontaktu z człowiekiem, potrafi dbać o czystość, nie ma w niej lęku ani agresji. Pies idealny dla osób prowadzących spokojne życie, także dla osób starszych. Bardzo ładnie chodzi na smyczy. Nie jest szczekliwa. [/FONT][/COLOR]

[COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Dzięki wolontariuszom obecnie przebywa w domu tymczasowym pod Częstochową. [/FONT][/COLOR]
[FONT=Tahoma][COLOR=#3e3e3e]Meggi jest wysterylizowana, zdrowa i posiada podstawowe szczepienia. Czeka na lepszy los u boku troskliwego człowieka – możliwa pomoc w dowiezieniu do nowego domu. [/COLOR][/FONT]
[FONT=Tahoma][COLOR=#3e3e3e]Kontakt w sprawie adopcji: Małgorzata [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL]Tel. 603-646-436[/COLOR][/FONT][COLOR=#3e3e3e][/COLOR]
[COLOR=#3e3e3e]

Pozwalam sobie podać kontakt na siebie bo też mam wątpliwości czy Angel masz czas, zwłaszcza że to wakacje za pasem:) mam nadzieję że nie poczujesz się urażona, nie taki był zamysł

Asia_Rawicz - co ci jeszcze potrzeba by ruszyć z ogłoszeniami? zdjęcia wybierzesz? potrzebujesz wskazówek?
ciekawi mnie ile i gdzie tych ogłoszeń możesz zrobić?
możemy liczyć że potem nam to wypunktujesz?

pozdrawiam dwupakowe ciotki i wujkówPanosząca się Margaret
[/COLOR]

Posted

nie jestem zła nic z tych rzeczy. Kurcze głupio mi bo rzeczywiście nawalam ostatnimi czasy.. xxx52.. słodkim gadaniu mówisz? to co dla ciebie moja miłość dla nich się skończyła? wcale tak nie jest, a to ze teraz naprawde nie mam czasu bo mam spore problemy w domu, do tego zaliczanie w szkole. Staram sie jak moge ale nieraz naprawde nie jest tak jakby sie chcialo! KOcham je i nie tobie oceniac moje uczucia, zawsze wszystko przekrecasz w negatywne wrazenie.

teraz nadrabiam zaległości, ogłoszenia będą- darmowe ?
za fripex ile bedzie ?
w przyszłym tygodniu razem z deklaracja wysle :)
co jeszcze z niewyjaśnionych spraw?

Posted

Myślę, że nie potrzebie tak naskakujecie na Angel, ale uważam, że Margaret dobrze zrobiła przejmując na siebie kontakt w ogłoszeniach. Wiem, jak to jest, jak się nie ma czasu. Nauczyciele w szkole nie odpuszczają nawet pod koniec roku szkolnego... Ale niedługo wakacje, więc można nadrabiać zaległości. ;)

Posted

dokładnie tak jest, ale to nie tylko o nauczycieli chodzi.. u mnie jest tak ze jak zaczyna sie problem jeden, to zaraz jest drugi, trzeci i czwarty i zanim wszystko sie rozwiaze to minie dużo czasu, nerwów i łez.. kurcze no dajcie mi szanse! Przecież niczego nie zawaliłam.. a kontakt do margaret to dobry pomysł ; )

Posted

[quote name='Asia_Rawicz']Cioteczki co tego co napisała Angel dorzuciłam informacje o tym co pisała Ulka:
Może być tak:
Meggi- około 7 letnia suczka, większość swojego życia spędziła za murami schroniska. Trafiła tam ze swoją przyjaciółką Peggi, gdy pewnego dnia przyprowadził je człowiek, który znalazł je w lesie przywiązane do drzewa. Nie wiemy ile spędziły w tym lesie, nie wiemy jak bardzo były przerażone.. ale mimo tego co wyżądził człowiek potrafią kochać i ufać. Meggi jest bardzo towarzyska, uwielbia być w centrum uwagi. Kocha pieszczoty, których przez tyle lat tak bardzo jej brakowało.To ciało skrywa tak ogromne serce, które pokocha człowieka, który da jej dom i otoczy ją miłością. Sunia mimo tylu lat spędzonych w schronisku, gdzie miała tylko budę umie zachować czystość w domu. Świetnie dogaduje się z innymi psami i chętnie podaje łapkę nastawiona jest na człowieka a nie na inne psy, toleruje koty ale jak jej pozwolić to potrafi zagonić, ale to tak raczej dla sportu;
- ogólnie bardzo przyjazna do wszystkich, nie polecam do małych dzieci bo lubi skakać na człowieka a jest dosyć duża i mogłaby przypadkiem zrobić krzywdę.
Obecnie sunie przebywają w domu tymczasowym pod Częstochową.
Megi jest wysterylizowana, posiada podstawowe szczepienia.
Kontakt:
e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
tel: 607 099 681

Pytanie czy jak Angel jest tak zabiegana to będzie miała czas odebrać telefon albo odpowiedzieć na maila??[/QUOTE]

Jezeli moge doradzic ,to prosze nie pisac ze "suczka skacze i moze przewrocic" ,to stwierdzenie zniecheca .Jezeli znajdzie sie osoba co sie zakocha w suczce mozny slownie co nieco przekazac

Posted

Angel - luz :) każdy ma swoje lepsze i gorsze chwile w życiu,
ja żyję z telefonem i komputerem więc odbierając wiele innych telefonów i maili na pewno odbiorę i TEN - oby tylko taki był :)
trzymajcie kciuki!

Posted

[quote name='xxxx52']Jezeli moge doradzic ,to prosze nie pisac ze "suczka skacze i moze przewrocic" ,to stwierdzenie zniecheca .Jezeli znajdzie sie osoba co sie zakocha w suczce mozny slownie co nieco przekazac[/QUOTE]

a to już zmienone xxxx52, zajrzyj w nowy tekst

Posted

[quote name='margaret']Widze że mamy kłopoty decyzyjne, tak to jest jak nie ma jednego rozpoznawalnego szefa - anarchia:)

a poważnie to sobie powzolę w takim razie porządzić - proszę Asia_Rawicz zamieść ogłoszenia poniższej treści - troszkę kosmetycznie pozmieniałam:

[COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Meggi to około 7 letnia suczka, bardzo towarzyska, uwielbia być w centrum uwagi. Kocha pieszczoty, których przez tyle lat tak bardzo jej brakowało. Mimo smutnej historii ma ogromne serce, nastawiona jest na człowieka, potrafi zaufać i pokochać. Toleruje koty, przyjazna dla wszystkich ludzi, świetnie dogaduje się z innymi psami, ma pogodne usposobienie. Znaleziono ją wraz z drugą suczką przywiązaną do drzewa w lesie. Większość życia spędziła w schronisku, mimo to nadal pragnie kontaktu z człowiekiem, potrafi dbać o czystość, nie ma w niej lęku ani agresji. Pies idealny dla osób prowadzących spokojne życie, także dla osób starszych. Bardzo ładnie chodzi na smyczy. Nie jest szczekliwa. [/FONT][/COLOR]

[COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Dzięki wolontariuszom obecnie przebywa w domu tymczasowym pod Częstochową. [/FONT][/COLOR]
[FONT=Tahoma][COLOR=#3e3e3e]Meggi jest wysterylizowana, zdrowa i posiada podstawowe szczepienia. Czeka na lepszy los u boku troskliwego człowieka – możliwa pomoc w dowiezieniu do nowego domu. [/COLOR][/FONT]
[FONT=Tahoma][COLOR=#3e3e3e]Kontakt w sprawie adopcji: Małgorzata [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL]Tel. 603-646-436[/COLOR][/FONT]

[COLOR=#3e3e3e]Pozwalam sobie podać kontakt na siebie bo też mam wątpliwości czy Angel masz czas, zwłaszcza że to wakacje za pasem:) mam nadzieję że nie poczujesz się urażona, nie taki był zamysł[/COLOR]

[COLOR=#3e3e3e]Asia_Rawicz - co ci jeszcze potrzeba by ruszyć z ogłoszeniami? zdjęcia wybierzesz? potrzebujesz wskazówek? [/COLOR]
[COLOR=#3e3e3e]ciekawi mnie ile i gdzie tych ogłoszeń możesz zrobić?[/COLOR]
[COLOR=#3e3e3e]możemy liczyć że potem nam to wypunktujesz?[/COLOR]

[COLOR=#3e3e3e]pozdrawiam dwupakowe ciotki i wujkówPanosząca się Margaret[/COLOR]
[/QUOTE]

Bardzo dobry opis ,masz talent.:lol::klacz:

Posted

[quote name='margaret']Angel - luz :) każdy ma swoje lepsze i gorsze chwile w życiu,
ja żyję z telefonem i komputerem więc odbierając wiele innych telefonów i maili na pewno odbiorę i TEN - oby tylko taki był :)
trzymajcie kciuki![/QUOTE]

z telefonami luz.. ale troche zabolało mnie to co powiedziała xxxx52, moja miłość do nich istnieje i nigdy nie było inaczej. Od pierwszego razu jak je ujrzałam schowane w budzie moje serce dla nich szybciej zabiło. Kocham je jak swoje..

Posted

Angel - ja tylko zasugerowałam, że można by dać kontakt na kogoś innego. Absolutnie nie mam do Ciebie pretensji.
Ogłoszenia są całkowicie darmowe.
Margaret: jeśli ma ktoś ochotę to miło jeśli wybierze zdjęcia do ogłoszeń. I przede wszystkim proszę o zaznaczenie, które zdjęcie ma być jako główne.
Linki do ogłoszeń oczywiście, że zamieszczę na wątku.
Nie obiecuję, że dzisiaj zrobię na wszystkich stronach ale na kilkudziesięciu dzisiaj będą.
Ogłoszenia robię na 60 stronach. Muszę sprawdzić później jeszcze mój czarodziejski zeszyt ze stronkami i pewnie dojdzie do tego jeszcze z 10 innych stron.

Jak tylko uporam się z ogłoszeniami dla jednego z psiaków, od razu biorę się za Megii:) No może jeszcze coś zjem i kawkę sobie zrobię:)

Posted

[quote name='Angel']z telefonami luz.. ale troche zabolało mnie to co powiedziała xxxx52, moja miłość do nich istnieje i nigdy nie było inaczej. Od pierwszego razu jak je ujrzałam schowane w budzie moje serce dla nich szybciej zabiło. Kocham je jak swoje..[/QUOTE]
Moze zasmiece ale,

wiesz jestem nascie lat starsza od Ciebie,dla mnie slowo"milosc" jest tylko pustym slowem .Prawdziwa milosc czy to do ludzi ,czy zwierzat ,itd poznajemy po czynach ,a nie po tym ,ze sie mowi "ja kocham"Mozna nie mowic ,ale czyny swiadcza o milosci.To tak na marginesie .nauka byla moja specjalnoscia ,gdyz jestem z zawodu nauczycielka.Mam corke 19-letnia tez zakochana po uszy ,ale w chlopaku w swoich myszach i kocie Romeo.

Posted

[quote name='xxxx52']a teraz jak ten tekst pojdzie w "swiat"z moze 5 slicznymi ujeciami suczynki to:kciuki::kciuki:[/QUOTE]

pomóż nam wybrac zdjęcia, ja z tym mam zawsze problem

Posted

[quote name='margaret']pomóż nam wybrac zdjęcia, ja z tym mam zawsze problem[/QUOTE]
masz na mysli zdjecia ,ktore sa na watku?Musze wszystkie watki przejrzec?

Posted

A może dać takie zdjęcia:
[IMG]http://img860.imageshack.us/img860/8546/dsc0429a.jpg[/IMG]
[IMG]http://img88.imageshack.us/img88/6131/dsc0427a.jpg[/IMG]

[IMG]http://img813.imageshack.us/img813/7797/dsc0435j.jpg[/IMG]

Posted

ja znalazlam takie zdjecie na poscie 4431 ,4382 ,4301 (glowa)
tak z ciekawosci ile cm ma dziewczyna do grzbietu i ile wazy?
Nie moge sie doszukac profesjonalnych zdjec wykonanych przez dogomaniaczke z Ostrowa Wielkopolskiego
Ps Asia_Rawicz,tego ostatniego,trzeciego zdjecia bym nie umiescila

Posted

To które dać jako zdjęcie główne??
Może to jak leży?? Bo na niektórych stronach można dać tylko jedno zdjęcie. I wówczas jak dam tylko jej pyszczek to nie będzie wiadomo jakiej jest wielkości.

Posted

[quote name='margaret']jak leży w tej zieleni , taka Psia Zaduma:)[/QUOTE]
Też tak myślę:)
W takim razie już się biorę do ogłoszeń:)
Mam nadzieje, że wiele razy nie będę musiała ich odnawiać. I szybciutko znajdzie się domek.