Angel Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='Olena84']Ja jestem obecna dzis![/QUOTE] witamy u dwupaku :loveu: Quote
JOHANNALIND Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='Angel']ja też tak postanowiłam.. niestety na adpocje nie mam warunków narazie.. ale za 2 lata kończe 18 :) wiec nie ma nie ! wtedy przygarne jakas biede..no chyba ze uda mie sie wczesniej ubłagac rodziców.[/QUOTE] Wiesz samo skończenie 18 lat to jeszcze niewiele, no chyba że będziesz mieszkała oddzielnie. Ja na przykład mieszkam z rodzicami- mam samodzielne 3-pokojowe mieszkanie na 1 piętrze domku, ale to jest cały czas ich dom i nie mogę sobie sama ot tak sobie przygarniać psiaki, a warunki na większą ich liczbę są- dom powierzchnia użytkowa 240 m, działka 100 m- i mamy cudem małą sunię ze schroniska oraz 2 koty i ciągłe żale moich rodziców, że pies brudzi, że śmierdzi, np po deszczu, a to że koty im chodzą nie tam gdzie potrzeba- choć usilnie ich pilnujemy, ale wiadomo kot wszędzie wejdzie... to jest strasznie uciążliwe i tak naprawdę w głębi serca zdaję sobie sprawę, że nie powinnam brać pod ten dach żadnego zwierzaka bo to jest ICH dom i momentami czuję się już wykończona psychicznie. Nie każdy kocha zwierzęta, a takie uszczęśliwianie na siłę może przynieść więcej strat niż pożytku. Ja mam swoje zwierzaki, ale okupione wielkim kosztem i co z tego, że sama je utrzymuję, dbam o nie, chodzę do weterynarza...narzekania są, bo cały czas te cztery kąty, które zwierzaki zajmują do mnie nie należą. Dlatego z utęsknieniem czekam na wyprowadzkę i własną chałupkę, by poczuć komfort psychiczny i żyć po swojemu oraz przygarnąć jeszcze jednego bądź 2 pieski...:) Quote
JOHANNALIND Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Pomyliłam powierzchnię działki- 1000 m- dużo miejsca do biegania, ale nawet ona stanowi "pole walki"- jak zdarzy mi się nie sprzątnąć na czas jakichś kup- jest wieeeelka afera:) Quote
Angel Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 to życze ci zcałego serca spełnienia tych marzeń.. :) może i masz racje.. ale oni np na fretke tez mi nie pozwolili, a jak sama wziełam w obroty wszystko.. postawiłam ich przed faktem dokonanym to pokochali ja ! :) Quote
Angel Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [B][COLOR="#ff0000"][SIZE="4"]Zapraszam na bazarki:[/SIZE][/COLOR][/B] wejdź i zobacz.. może coś wpadnie ci w oko ? .. a jeśli nie to chociaż podnieś !:loveu::loveu: *dla Elmo [URL="http://www.dogomania.pl/threads/197859-**-markowe-ciuchy-kosmetyki-torebki-!-do-15.12-dla-Elmo."]http://www.dogomania.pl/threads/197859-**-markowe-ciuchy-kosmetyki-torebki-!-do-15.12-dla-Elmo.[/URL] *dla Poly [URL="http://www.dogomania.pl/threads/197951-2-naszyjnik-min-APART-!-idealne-na-prezent.-Dla-Poly-do-19.12.10**-Zapraszamy-!"]http://www.dogomania.pl/threads/197951-2-naszyjnik-min-APART-!-idealne-na-prezent.-Dla-Poly-do-19.12.10**-Zapraszamy-![/URL] *dla Skubiego [URL="http://www.dogomania.pl/threads/197634-kosmetyki-dla-Skubiego-do-12.12.2010-!!-Zapraszamy-)"]http://www.dogomania.pl/threads/197634-kosmetyki-dla-Skubiego-do-12.12.2010-!!-Zapraszamy-)[/URL] prosze porozsyłajcie tą wiadomość na pw :) Quote
JOHANNALIND Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Hmm, ja też tak zrobiłam z moją suńką i kotami...sunię niby kochają, ale jak coś się dzieje lub trzeba zaopatrzenie żywieniowe zrobić to jest tylko Moja sunia, jak z goryczą zauważa mój mąż, no a koty to cały czas nie wzbudziły w nich cieplejszych uczuć- wiesz ja to się wogóle często zastanawiam, co jest z tymi niektórymi ludźmi- czy ważne jest mieć super czyste mieszkanie i nic poza tym- w wolnym czasie gapić się w telewizor czy nie lepiej "pozwolić" na trochę brudu, a w czasie wolnym szaleć na powietrzu, chodzić na spacery bądź tylko dyskutować z najwspanialszym, bo nie komentującym, słuchaczem na czterech łapach? Zawsze chciałam mieć dom pełen dzieci i zwierząt i w zasadzie w pewnym stopniu mam- bo troje wspaniałych dzieciaczków i troje zwierzaków, ale ten komfort psychiczny....:( Ja nigdy nie byłam wielką fanką super porządku, a i lekko stłuczona doniczka mi jakoś nie przeszkadza czy zbity niechcący przez koty jakiś drobiazg, który i tak tylko na półce stał i kurz zbierał...a moja mama potrafi zrobić z takich rzeczy wielką aferę...Może jakaś dziwna jestem czy co? Quote
Angel Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='JOHANNALIND']Hmm, ja też tak zrobiłam z moją suńką i kotami...sunię niby kochają, ale jak coś się dzieje lub trzeba zaopatrzenie żywieniowe zrobić to jest tylko Moja sunia, jak z goryczą zauważa mój mąż, no a koty to cały czas nie wzbudziły w nich cieplejszych uczuć- wiesz ja to się wogóle często zastanawiam, co jest z tymi niektórymi ludźmi- czy ważne jest mieć super czyste mieszkanie i nic poza tym- w wolnym czasie gapić się w telewizor czy nie lepiej "pozwolić" na trochę brudu, a w czasie wolnym szaleć na powietrzu, chodzić na spacery bądź tylko dyskutować z najwspanialszym, bo nie komentującym, słuchaczem na czterech łapach? Zawsze chciałam mieć dom pełen dzieci i zwierząt i w zasadzie w pewnym stopniu mam- bo troje wspaniałych dzieciaczków i troje zwierzaków, ale ten komfort psychiczny....:( Ja nigdy nie byłam wielką fanką super porządku, a i lekko stłuczona doniczka mi jakoś nie przeszkadza czy zbity niechcący przez koty jakiś drobiazg, który i tak tylko na półce stał i kurz zbierał...a moja mama potrafi zrobić z takich rzeczy wielką aferę...Może jakaś dziwna jestem czy co?[/QUOTE] nie jesteś dziwna .. ja też tak mam.. i wiele razy kłuce sie z tata w szczególności co do zwierzat ich praw itp.. bo to on ma w naszym domu niewiem czemu decydujacy głos :(reszta kocha zwierzęta- babcia, dziadek i mama, brat też.. ale on.. nieraz wygaduje takie rzeczy ze zastanawiam sie tak samo jak ty skąd biora sie ci ludzie ? pełni nienawiści, braku zrozumienia, wyrozumiałości.. a dla mnie ktoś kto nie kocha zwierzat to tak samo odnosi sie do ludzi. Quote
danka4u1 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='_Aga_']Super zdjęcie.. Jakie zapatrzone.. Żeby tak w swoją pańcię mogły się wpatrywać...[/QUOTE] Nowa cioteczka ??? Witamy, witamy i do dwupaczka naszego- jak najczęsciej, zapraszamy. Chyba spotykam po raz pierwszy cioteczkę z Tarnowa...Mam tam rodzinę, a nick- jesli pochodzi od imienia, kojarzy mi się z lecznicą na osiedlu Zielonym...mam rację? [quote name='Olena84']Ja jestem obecna dzis![/QUOTE] Zgubo!!! Gdzie błąkałas się. Dzięki za piękne prezentacje na pocztę. Skąd te cudeńka bierzesz? [quote name='Angel'][B][COLOR=#ff0000][SIZE=4]Zapraszam na bazarki:[/SIZE][/COLOR][/B] :)[/QUOTE] Angel, tytan pracy jesteś!!! Porozsyłamy oczywiście. Zdrowsza juz jesteś? Rodziców trzeba tak " przekonywać", jak Ty to robisz...działa Quote
_Aga_ Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='danka4u1']Nowa cioteczka ??? Witamy, witamy i do dwupaczka naszego- jak najczęsciej, zapraszamy. Chyba spotykam po raz pierwszy cioteczkę z Tarnowa...Mam tam rodzinę, a nick- jesli pochodzi od imienia, kojarzy mi się z lecznicą na osiedlu Zielonym...mam rację?[/QUOTE] :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Jak mnie rozpracowałaś? :roll: :evil_lol: :lol: A tu na wątku już byłam ;) Czytam, ale rzadko się odzywam... Quote
aniao Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='_Aga_']Czytam, ale rzadko się odzywam...[/QUOTE] no to czekaj jak Cię zaraz Danka ochrzani :evil_lol: Quote
dara9 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Haha tak Danka zaraz wpisze Cię _Aga_ do dziennika i będzie uwagi wstawiać za notoryczne opuszczanie zajęć ;) JOHANNALIND i Angel nie patrzcie się na innych, najważniejsze, że Wy kochacie zwierzaki i chcecie im pomagać. Dla niektórych i jeden pies czy kot to za dużo! I każdy kłaczek będzie im przeszkadzał, nie można się martwić i przejmować bo zwariujecie:calus: Quote
Angel Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='dara9']Haha tak Danka zaraz wpisze Cię _Aga_ do dziennika i będzie uwagi wstawiać za notoryczne opuszczanie zajęć ;) JOHANNALIND i Angel nie patrzcie się na innych, najważniejsze, że Wy kochacie zwierzaki i chcecie im pomagać. Dla niektórych i jeden pies czy kot to za dużo! I każdy kłaczek będzie im przeszkadzał, nie można się martwić i przejmować bo zwariujecie:calus:[/QUOTE] tak jest.. OBECNA na wieczornych zajęciach ! :) Quote
_Aga_ Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 To ja się dzisiaj melduję, coby nie podpaść totalnie ;) :lol: Quote
Angel Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='_Aga_']To ja się dzisiaj melduję, coby nie podpaść totalnie ;) :lol:[/QUOTE] a gdzie reszta ? Quote
dara9 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Jeszcze wieczorową porą zaglądam do dziewczynek i cioteczek :) Quote
JOHANNALIND Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='dara9']Haha tak Danka zaraz wpisze Cię _Aga_ do dziennika i będzie uwagi wstawiać za notoryczne opuszczanie zajęć ;) JOHANNALIND i Angel nie patrzcie się na innych, najważniejsze, że Wy kochacie zwierzaki i chcecie im pomagać. Dla niektórych i jeden pies czy kot to za dużo! I każdy kłaczek będzie im przeszkadzał, nie można się martwić i przejmować bo zwariujecie:calus:[/QUOTE] Wiesz, to nie jest tak, że ja się tym ciągle martwię- przeważnie robię swoje i nie słucham tego, co kto gada, tylko w tym konkretnym przypadku wkurza mnie, że choć chciałabym pomóc jeszcze jakiemuś pieskowi, to nie mogę, bo nie jestem u siebie i tyle. Śledzę uważnie wątek tego dwupaczku i powiem szczerze, że zdobyły moje serducho i z chęcią bym je do siebie wzięła, bo mam gdzie, ale zdaję sobie sprawę, że jakbym to zrobiła to rodzice zwyczajnie pokazaliby mi drzwi i co więcej mieliby do tego prawo...muszę uszanować ich niechęć do zwierząt, a wcale nie chcę :( Quote
dara9 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Niestety w takim przypadku trzeba iść na kompromisy... Każdy nosi to brzemię...jedni nie mogą bo nie mają warunków, inni nie mogą ze względu na podejście bliskich...i tak wszyscy tu zagryzamy wargi i nosimy w sercu jedynie te stworzenia, które nas tutaj urzekają... Rozumiem Cię, to bicie z myślami, tutaj psinki cierpią, potrzebują a Ty możesz...a jednocześnie nie możesz...przykre to ale wiedz, że wszyscy się tutaj tak z podobnymi myślami bijemy. Nic nie poradzimy jedynie szukać poza nami domku dla dwupaczku, mając takie grono wiernych ciotek musi się coś znaleźć! Quote
danka4u1 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='_Aga_']:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Jak mnie rozpracowałaś? :roll: :evil_lol: :lol: A tu na wątku już byłam ;) Czytam, ale rzadko się odzywam...[/QUOTE] Czyli miałam rację..? Znasz psiak, który wabi się przepięknie Dzikus..? Jesli tak, to nieobecności wszystkie masz usprawiedliwione, ale odpracować społecznie trzeba będzie..:shake::shake: Dwupak potrzebuje allegra...:shake: :shake:zdjęcia piekne mamy, tylko mocy przerobowych brak...ale juz z gory dziękujemy:evil_lol: :evil_lol: [quote name='aniao']no to czekaj jak Cię zaraz Danka ochrzani :evil_lol:[/QUOTE] Pilnuj Dariu porządku, bo towarzystwo rozpuściło się..pewnie szorują domy na święta, a psy w nagłej potrzebie porzucone w kąt:shake: [quote name='Angel']a gdzie reszta ?[/QUOTE] No własnie...:shake: szorują, robią zakupy[U]..[B]na bazarki baby!!!:mad:[/B][/U] [quote name='dara9'] [B]Nic nie poradzimy jedynie szukać poza nami domku dla dwupaczku, mając takie grono wiernych ciotek musi się coś znaleźć[/B]![/QUOTE] Masz Dariu rację.:loveu: [B][COLOR=red]Dziękuję Wam, że jesteście tutaj.:loveu:[/COLOR][/B] Nie mogłam wcześniej; jak zwykle " popełnię" nocną straż. Quote
danka4u1 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [URL="http://img148.imageshack.us/i/15858326.jpg/"][IMG]http://img148.imageshack.us/img148/5748/15858326.jpg[/IMG][/URL] [SIZE=3][B][COLOR=red]:loveu:DOBRANOC:loveu:[/COLOR][/B] [/SIZE]mówią Wam dwie przyjaciółki, by przypomnieć, że[B] czekają[/B] [B]cierpliwie i liczą na nas[/B].[COLOR=red][B] Nie możemy ich zawieść.[/B][/COLOR] Quote
dara9 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 A ja mówię dzień dobry:loveu: Troszkę sobie pospałam dzisiaj;) Odwiedzam dziewczyny przy kawie, kto się jeszcze napije ze mną :)? Quote
aniao Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 a ja zamiast kawy dzisiaj strepsils itp. tak mnie gardło nachrzania :( Quote
dara9 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Oj to proszę się kurować przez weekend Aniao! Ja czekam na śniadanko i zmykam się uczyć, a potem zajęcia na uczelni, a tak mi się nie chce, jak zwykle zresztą:roll: W każdym razie proszę mi wpisać poranne odrobienie zajęć u Dwupaczka:razz: Quote
Angel Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 ja wszystkich witam ! :loveu: dziś niestety nie było mnie u dziewczyn- z powodu choroby.. gdyby nie mama to bym poszła, ale ona strasznie sie upiera. gdzie podziała sie caromina ? co z ogłoszeniem w metrze ? słuchajcie.. co powiecie na gwiazdkowy prezent dla P&M ? z gazety ludzie często dzwonia.. a nie pozwolimy na p.Zofie ! Quote
aniao Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 ja chciałam dziś trochę poogłaszać, korzystając z leżenia w łóżku, ale tak mi ciężko idzie... :( http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,23937,Lw==.html http://www.psy.elk.pl/ogloszenia/10186,Meggi-i-Peggi-czekaja-na-swojego-czlowieka...htm http://www.morusek.pl/ogloszenie/39037/Meggi-i-Peggi-czekaja-na-swojego-czlowieka/ Quote
Recommended Posts