Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Angel']ja też tak postanowiłam.. niestety na adpocje nie mam warunków narazie.. ale za 2 lata kończe 18 :) wiec nie ma nie ! wtedy przygarne jakas biede..no chyba ze uda mie sie wczesniej ubłagac rodziców.[/QUOTE]

Wiesz samo skończenie 18 lat to jeszcze niewiele, no chyba że będziesz mieszkała oddzielnie. Ja na przykład mieszkam z rodzicami- mam samodzielne 3-pokojowe mieszkanie na 1 piętrze domku, ale to jest cały czas ich dom i nie mogę sobie sama ot tak sobie przygarniać psiaki, a warunki na większą ich liczbę są- dom powierzchnia użytkowa 240 m, działka 100 m- i mamy cudem małą sunię ze schroniska oraz 2 koty i ciągłe żale moich rodziców, że pies brudzi, że śmierdzi, np po deszczu, a to że koty im chodzą nie tam gdzie potrzeba- choć usilnie ich pilnujemy, ale wiadomo kot wszędzie wejdzie... to jest strasznie uciążliwe i tak naprawdę w głębi serca zdaję sobie sprawę, że nie powinnam brać pod ten dach żadnego zwierzaka bo to jest ICH dom i momentami czuję się już wykończona psychicznie. Nie każdy kocha zwierzęta, a takie uszczęśliwianie na siłę może przynieść więcej strat niż pożytku. Ja mam swoje zwierzaki, ale okupione wielkim kosztem i co z tego, że sama je utrzymuję, dbam o nie, chodzę do weterynarza...narzekania są, bo cały czas te cztery kąty, które zwierzaki zajmują do mnie nie należą. Dlatego z utęsknieniem czekam na wyprowadzkę i własną chałupkę, by poczuć komfort psychiczny i żyć po swojemu oraz przygarnąć jeszcze jednego bądź 2 pieski...:)

Posted

to życze ci zcałego serca spełnienia tych marzeń.. :)
może i masz racje.. ale oni np na fretke tez mi nie
pozwolili, a jak sama wziełam w obroty wszystko..
postawiłam ich przed faktem dokonanym to pokochali ja ! :)

Posted

[B][COLOR="#ff0000"][SIZE="4"]Zapraszam na bazarki:[/SIZE][/COLOR][/B]

wejdź i zobacz..
może coś wpadnie ci w oko ?
.. a jeśli nie to chociaż podnieś !:loveu::loveu:

*dla Elmo
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/197859-**-markowe-ciuchy-kosmetyki-torebki-!-do-15.12-dla-Elmo."]http://www.dogomania.pl/threads/197859-**-markowe-ciuchy-kosmetyki-torebki-!-do-15.12-dla-Elmo.[/URL]

*dla Poly
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/197951-2-naszyjnik-min-APART-!-idealne-na-prezent.-Dla-Poly-do-19.12.10**-Zapraszamy-!"]http://www.dogomania.pl/threads/197951-2-naszyjnik-min-APART-!-idealne-na-prezent.-Dla-Poly-do-19.12.10**-Zapraszamy-![/URL]

*dla Skubiego
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/197634-kosmetyki-dla-Skubiego-do-12.12.2010-!!-Zapraszamy-)"]http://www.dogomania.pl/threads/197634-kosmetyki-dla-Skubiego-do-12.12.2010-!!-Zapraszamy-)[/URL]

prosze porozsyłajcie tą wiadomość na pw :)

Posted

Hmm, ja też tak zrobiłam z moją suńką i kotami...sunię niby kochają, ale jak coś się dzieje lub trzeba zaopatrzenie żywieniowe zrobić to jest tylko Moja sunia, jak z goryczą zauważa mój mąż, no a koty to cały czas nie wzbudziły w nich cieplejszych uczuć- wiesz ja to się wogóle często zastanawiam, co jest z tymi niektórymi ludźmi- czy ważne jest mieć super czyste mieszkanie i nic poza tym- w wolnym czasie gapić się w telewizor czy nie lepiej "pozwolić" na trochę brudu, a w czasie wolnym szaleć na powietrzu, chodzić na spacery bądź tylko dyskutować z najwspanialszym, bo nie komentującym, słuchaczem na czterech łapach? Zawsze chciałam mieć dom pełen dzieci i zwierząt i w zasadzie w pewnym stopniu mam- bo troje wspaniałych dzieciaczków i troje zwierzaków, ale ten komfort psychiczny....:( Ja nigdy nie byłam wielką fanką super porządku, a i lekko stłuczona doniczka mi jakoś nie przeszkadza czy zbity niechcący przez koty jakiś drobiazg, który i tak tylko na półce stał i kurz zbierał...a moja mama potrafi zrobić z takich rzeczy wielką aferę...Może jakaś dziwna jestem czy co?

Posted

[quote name='JOHANNALIND']Hmm, ja też tak zrobiłam z moją suńką i kotami...sunię niby kochają, ale jak coś się dzieje lub trzeba zaopatrzenie żywieniowe zrobić to jest tylko Moja sunia, jak z goryczą zauważa mój mąż, no a koty to cały czas nie wzbudziły w nich cieplejszych uczuć- wiesz ja to się wogóle często zastanawiam, co jest z tymi niektórymi ludźmi- czy ważne jest mieć super czyste mieszkanie i nic poza tym- w wolnym czasie gapić się w telewizor czy nie lepiej "pozwolić" na trochę brudu, a w czasie wolnym szaleć na powietrzu, chodzić na spacery bądź tylko dyskutować z najwspanialszym, bo nie komentującym, słuchaczem na czterech łapach? Zawsze chciałam mieć dom pełen dzieci i zwierząt i w zasadzie w pewnym stopniu mam- bo troje wspaniałych dzieciaczków i troje zwierzaków, ale ten komfort psychiczny....:( Ja nigdy nie byłam wielką fanką super porządku, a i lekko stłuczona doniczka mi jakoś nie przeszkadza czy zbity niechcący przez koty jakiś drobiazg, który i tak tylko na półce stał i kurz zbierał...a moja mama potrafi zrobić z takich rzeczy wielką aferę...Może jakaś dziwna jestem czy co?[/QUOTE]

nie jesteś dziwna .. ja też tak mam.. i wiele razy kłuce sie z tata w szczególności co do zwierzat ich praw itp.. bo to on ma w naszym domu niewiem czemu decydujacy głos :(reszta kocha zwierzęta- babcia, dziadek i mama, brat też.. ale on.. nieraz wygaduje takie rzeczy ze zastanawiam sie tak samo jak ty skąd biora sie ci ludzie ? pełni nienawiści, braku zrozumienia, wyrozumiałości.. a dla mnie ktoś kto nie kocha zwierzat to tak samo odnosi sie do ludzi.

Posted

[quote name='_Aga_']Super zdjęcie.. Jakie zapatrzone.. Żeby tak w swoją pańcię mogły się wpatrywać...[/QUOTE]
Nowa cioteczka ??? Witamy, witamy i do dwupaczka naszego- jak najczęsciej, zapraszamy.
Chyba spotykam po raz pierwszy cioteczkę z Tarnowa...Mam tam rodzinę, a nick- jesli pochodzi od imienia, kojarzy mi się z lecznicą na osiedlu Zielonym...mam rację?

[quote name='Olena84']Ja jestem obecna dzis![/QUOTE]
Zgubo!!! Gdzie błąkałas się. Dzięki za piękne prezentacje na pocztę. Skąd te cudeńka bierzesz?
[quote name='Angel'][B][COLOR=#ff0000][SIZE=4]Zapraszam na bazarki:[/SIZE][/COLOR][/B]

:)[/QUOTE]
Angel, tytan pracy jesteś!!! Porozsyłamy oczywiście. Zdrowsza juz jesteś? Rodziców trzeba tak " przekonywać", jak Ty to robisz...działa

Posted

[quote name='danka4u1']Nowa cioteczka ??? Witamy, witamy i do dwupaczka naszego- jak najczęsciej, zapraszamy.
Chyba spotykam po raz pierwszy cioteczkę z Tarnowa...Mam tam rodzinę, a nick- jesli pochodzi od imienia, kojarzy mi się z lecznicą na osiedlu Zielonym...mam rację?[/QUOTE]
:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Jak mnie rozpracowałaś? :roll: :evil_lol: :lol:

A tu na wątku już byłam ;) Czytam, ale rzadko się odzywam...

Posted

Haha tak Danka zaraz wpisze Cię _Aga_ do dziennika i będzie uwagi wstawiać za notoryczne opuszczanie zajęć ;)

JOHANNALIND i Angel nie patrzcie się na innych, najważniejsze, że Wy kochacie zwierzaki i chcecie im pomagać. Dla niektórych i jeden pies czy kot to za dużo! I każdy kłaczek będzie im przeszkadzał, nie można się martwić i przejmować bo zwariujecie:calus:

Posted

[quote name='dara9']Haha tak Danka zaraz wpisze Cię _Aga_ do dziennika i będzie uwagi wstawiać za notoryczne opuszczanie zajęć ;)

JOHANNALIND i Angel nie patrzcie się na innych, najważniejsze, że Wy kochacie zwierzaki i chcecie im pomagać. Dla niektórych i jeden pies czy kot to za dużo! I każdy kłaczek będzie im przeszkadzał, nie można się martwić i przejmować bo zwariujecie:calus:[/QUOTE]

tak jest.. OBECNA na wieczornych zajęciach ! :)

Posted

[quote name='dara9']Haha tak Danka zaraz wpisze Cię _Aga_ do dziennika i będzie uwagi wstawiać za notoryczne opuszczanie zajęć ;)

JOHANNALIND i Angel nie patrzcie się na innych, najważniejsze, że Wy kochacie zwierzaki i chcecie im pomagać. Dla niektórych i jeden pies czy kot to za dużo! I każdy kłaczek będzie im przeszkadzał, nie można się martwić i przejmować bo zwariujecie:calus:[/QUOTE]

Wiesz, to nie jest tak, że ja się tym ciągle martwię- przeważnie robię swoje i nie słucham tego, co kto gada, tylko w tym konkretnym przypadku wkurza mnie, że choć chciałabym pomóc jeszcze jakiemuś pieskowi, to nie mogę, bo nie jestem u siebie i tyle. Śledzę uważnie wątek tego dwupaczku i powiem szczerze, że zdobyły moje serducho i z chęcią bym je do siebie wzięła, bo mam gdzie, ale zdaję sobie sprawę, że jakbym to zrobiła to rodzice zwyczajnie pokazaliby mi drzwi i co więcej mieliby do tego prawo...muszę uszanować ich niechęć do zwierząt, a wcale nie chcę :(

Posted

Niestety w takim przypadku trzeba iść na kompromisy... Każdy nosi to brzemię...jedni nie mogą bo nie mają warunków, inni nie mogą ze względu na podejście bliskich...i tak wszyscy tu zagryzamy wargi i nosimy w sercu jedynie te stworzenia, które nas tutaj urzekają...
Rozumiem Cię, to bicie z myślami, tutaj psinki cierpią, potrzebują a Ty możesz...a jednocześnie nie możesz...przykre to ale wiedz, że wszyscy się tutaj tak z podobnymi myślami bijemy.

Nic nie poradzimy jedynie szukać poza nami domku dla dwupaczku, mając takie grono wiernych ciotek musi się coś znaleźć!

Posted

[quote name='_Aga_']:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Jak mnie rozpracowałaś? :roll: :evil_lol: :lol:

A tu na wątku już byłam ;) Czytam, ale rzadko się odzywam...[/QUOTE]
Czyli miałam rację..? Znasz psiak, który wabi się przepięknie Dzikus..? Jesli tak, to nieobecności wszystkie masz usprawiedliwione, ale odpracować społecznie trzeba będzie..:shake::shake: Dwupak potrzebuje allegra...:shake: :shake:zdjęcia piekne mamy, tylko mocy przerobowych brak...ale juz z gory dziękujemy:evil_lol: :evil_lol:

[quote name='aniao']no to czekaj jak Cię zaraz Danka ochrzani :evil_lol:[/QUOTE]
Pilnuj Dariu porządku, bo towarzystwo rozpuściło się..pewnie szorują domy na święta, a psy w nagłej potrzebie porzucone w kąt:shake:

[quote name='Angel']a gdzie reszta ?[/QUOTE]
No własnie...:shake: szorują, robią zakupy[U]..[B]na bazarki baby!!!:mad:[/B][/U]

[quote name='dara9']
[B]Nic nie poradzimy jedynie szukać poza nami domku dla dwupaczku, mając takie grono wiernych ciotek musi się coś znaleźć[/B]![/QUOTE]
Masz Dariu rację.:loveu: [B][COLOR=red]Dziękuję Wam, że jesteście tutaj.:loveu:[/COLOR][/B] Nie mogłam wcześniej; jak zwykle " popełnię" nocną straż.

Posted

[URL="http://img148.imageshack.us/i/15858326.jpg/"][IMG]http://img148.imageshack.us/img148/5748/15858326.jpg[/IMG][/URL]

[SIZE=3][B][COLOR=red]:loveu:DOBRANOC:loveu:[/COLOR][/B] [/SIZE]mówią Wam dwie przyjaciółki, by przypomnieć, że[B] czekają[/B] [B]cierpliwie i liczą na nas[/B].[COLOR=red][B] Nie możemy ich zawieść.[/B][/COLOR]

Posted

Oj to proszę się kurować przez weekend Aniao! Ja czekam na śniadanko i zmykam się uczyć, a potem zajęcia na uczelni, a tak mi się nie chce, jak zwykle zresztą:roll:
W każdym razie proszę mi wpisać poranne odrobienie zajęć u Dwupaczka:razz:

Posted

ja wszystkich witam ! :loveu:

dziś niestety nie było mnie u dziewczyn- z powodu choroby..
gdyby nie mama to bym poszła, ale ona strasznie sie upiera.

gdzie podziała sie caromina ?
co z ogłoszeniem w metrze ?

słuchajcie.. co powiecie na gwiazdkowy prezent dla P&M ?
z gazety ludzie często dzwonia.. a nie pozwolimy na p.Zofie !