marcin.t Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 Ciekaw jestem, jakie sa Wasze wrazenia z ringu Siberian Husky w Bydgoszczy - bo moje fatalne. Chociaz zgadzam się z wyborem sedziego w klasie posredniej psow. Quote
ariel_ch Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 Witam nowego dogomaniaka. Co do wystawy to była beznadziejna, zachowanie jednego z organizatorów karygodne, a oceny sędziego pozostawie bez komentarza bo na samą myśl krew mnie zalewa! :evil: Quote
sh_maniak Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 Ring za mały :evilbat: Przy ringu tez ledwo co miejsca :evilbat: Ocena surowa jak na tego sędziego przystało!!! Atmosfera w ringu wspaniała, własnie dzięki wesołemu sedziemu z podejściem do wystawcy :D Co Wam się tak nie podobało :roll: Quote
ariel_ch Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 To co tobie i jeszcze pare innych spraw, ale wole to przemilczeć. Pragne jednak napomknieć, iż w planach zk o/bydgoszcz ta wystawa w pszyszłym roku ma być międzynarodową. przy takiej organizacji życzę miłej zabawy i miłego obciachu. Quote
marcin.t Posted February 15, 2005 Author Posted February 15, 2005 Fakt - ocena ostra jak na tego sedziego przystalo i to mi sie podobalo. Wystawa karygodnie zorganizowana - przejsc nie bylo wcale, ringi beznadziejnie male a pomysl z dogami na ringu obok to juz byla przesada. Jeszcze owczarkow niemieckich do pelni szczescia brakowalo. Co do oceny to zgadzam sie z wiekszoscia, zwlaszcza ze jeden pies z posredniej zostal wreszcie sprowadzony na ziemie. Ariel ch. - kogo z organizatorow miales na mysli? Quote
sh_maniak Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 ariel_ch napisał(a): a oceny sędziego pozostawie bez komentarza bo na samą myśl krew mnie zalewa! :evil: O to sie pytam, bo nie bardzo rozumiem :roll: Quote
ariel_ch Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 Nie pytaj, prosze, bo i tak Ci nie powiem. Tym bardziej, że wiem, iż ta osoba od czasu do czasu tu grasuje i rombie mi i innym dupe, a ja nie mam ochoty na jakie kolwiek kontakty z nią. Co do sądziego to jak pisałem wcześniej podobno specjalizuje się w innej rasie. Quote
ariel_ch Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 sh_maniak napisał(a):ariel_ch napisał(a): a oceny sędziego pozostawie bez komentarza bo na samą myśl krew mnie zalewa! :evil: O to sie pytam, bo nie bardzo rozumiem :roll: Zauwazyłem, że na ringu (zwłaszcza w klasie otwartej) zostawały psy "z pod szafy", zatuczone i do tego z zapadnientym kręgosłupem. Quote
sh_maniak Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 ariel_ch napisał(a):Nie pytaj, prosze, bo i tak Ci nie powiem. Tym bardziej, że wiem, iż ta osoba od czasu do czasu tu grasuje i rombie mi i innym dupe, a ja nie mam ochoty na jakie kolwiek kontakty z nią. Co do sądziego to jak pisałem wcześniej podobno specjalizuje się w innej rasie. Mi nie o to chodziło :roll: Myslałam, ze masz zastrzerzenia do wyborów sedziego dlatego spytałam :wink: Quote
marcin.t Posted February 15, 2005 Author Posted February 15, 2005 ariel_ch napisał(a): Zauwazyłem, że na ringu (zwłaszcza w klasie pośredniej i otwartej) zostawały psy "z pod szafy", zatuczone i do tego z zapadnientym kręgosłupem. Mowisz o sukach czy o psach? Bo z zapadnietym kregoslupem zauwazylem tylko jednego w posredniej i slusznie znalazl sie na 4 lokacie. A co do reszty zgadzam sie z sedzia. Masz na mysli jakies konkretne psy? Quote
ariel_ch Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 co do psów to nie wiem bo nie sledziłem dokładnie, ale w sukach było takich z 4 i nie zchodziły z ringu, dokładnie po imieniu to nie wiem, ale wież mi tak niestety było. Zresztą 'ocena' to rzecz subiektywna co wiadomo nie od dzisiaj! Quote
sh_maniak Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 ariel_ch napisał(a):sh_maniak napisał(a):ariel_ch napisał(a): a oceny sędziego pozostawie bez komentarza bo na samą myśl krew mnie zalewa! :evil: O to sie pytam, bo nie bardzo rozumiem :roll: Zauwazyłem, że na ringu (zwłaszcza w klasie pośredniej i otwartej) zostawały psy "z pod szafy", zatuczone i do tego z zapadnientym kręgosłupem. Ciekawa jestem czy mówisz o moim psie bo byłam w otwartej własnie :roll: I ja zatłuczonego psa nie widziałam, mocne owszem, nie zatłuczone :evilbat: Quote
marcin.t Posted February 15, 2005 Author Posted February 15, 2005 ariel_ch napisał(a):co do psów to nie wiem bo nie sledziłem dokładnie, ale w sukach było takich z 4 i nie zchodziły z ringu, dokładnie po imieniu to nie wiem, ale wież mi tak niestety było. Tez bylem na tej wystawie, wiec wiem jak to wygladalo. Mowisz tak bo jako jedna z pierwszych zeszla twoja sunia - to co, mialy wygrac te z karpiowatym grzbietem? jakos nie zauwazylem aby jakas suka w klasie otwartej ktora znajdowala sie na lokacie miala łekowaty grzbiet. Na lokatach znajdowaly sie Arktogea Lolita, Chocolate Negress Nitor Nivalis, WHISKY Błękitny Skarabeusz i ALLEGRIA OF WOLF POINT. O ktora suke Ci chodzi? Quote
marcin.t Posted February 15, 2005 Author Posted February 15, 2005 sh_maniak napisał(a):Ciekawa jestem czy mówisz o moim psie bo byłam w otwartej własnie I ja zatłuczonego psa nie widziałam, mocne owszem, nie zatłuczone Zgadzam sie z Toba - Twoj Rubin jest mocnej kosci i bardzo mocnej budowy, ale zatuczony to on nie jest. Szkoda tylko ze ogon przenosi - gdyby nie to bardzo by mi sie podobal Quote
agacia Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 Czy zatluczony to chyba ciezko stwierdzic,bo spod siersci siniakow nie widac :wink: A zatuczone moze i byly.Nie wiem,bo nie widzialam :wink: Quote
sh_maniak Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 marcin.t napisał(a):sh_maniak napisał(a):Ciekawa jestem czy mówisz o moim psie bo byłam w otwartej własnie I ja zatłuczonego psa nie widziałam, mocne owszem, nie zatłuczone Zgadzam sie z Toba - Twoj Rubin jest mocnej kosci i bardzo mocnej budowy, ale zatuczony to on nie jest. Szkoda tylko ze ogon przenosi - gdyby nie to bardzo by mi sie podobal Też ubolewam nad tym ogonem :( Eh..., ale cóz stało się jak się stało i juz mu tak zostało ( zrymowało mi się :lol: ). Quote
marcin.t Posted February 15, 2005 Author Posted February 15, 2005 sh_maniak napisał(a):Też ubolewam nad tym ogonem :( Eh..., ale cóz stało się jak się stało i juz mu tak zostało ( zrymowało mi się :lol: ). A co sadzisz o ocenie innych klas? moim zdaniem sedzia sie spisal. Quote
sh_maniak Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 Ja osobiscie bardzo lubie tego sędziego :D Za jego podejście do wystawcy, zawsze jest bardzo miło...... nawet jak bym dostała bdb i tak by mi było miło u niego wystawiać :D Ja bym tylko w jednej klasie inaczej ustawiła, ale to sedzia wybierał i miał pewnie swoje powody :wink: A Ty jakiego masz pieska, bo nawet nie wiem :oops: Quote
marcin.t Posted February 15, 2005 Author Posted February 15, 2005 Mam jedna suczke husky - nigdy nie byla kryta i nie bedzie - nie jest zadna specjalnoscia, takze nie jest wystawiana, zreszta ma juz 9 lat. Jestem asystentem kynologicznym - mnie ocena sedziego bardzo sie podobala. Fakt, ze jest bardzo milym czlowiekiem. Jako widz na wystawy na ring husky jezdze od 5 lat i niestety obserwuje na jak marnym poziomie jestesmy. Nowe importy niewiele wnosza, zwlaszcza ze kroluje jedna hodowla. Jaka klase bys zmienila? Quote
sh_maniak Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 marcin.t napisał(a): Wystawa karygodnie zorganizowana - przejsc nie bylo wcale, ringi beznadziejnie male I wracając do tego :evilbat: Jak w końcu preniosłam się z innej rasy i zobaczyłam naszą salę zdębiałam poprostu zdębiałam 0X Musiałam ludzi przesówac aby znalezc kawałek miejsca na klatkę, na którą i tak się ryli :evilbat: A jak bym nie miała stolika, to w czasie czesania by mi psy chyba stratowali 0X Chyba, ze bym latała gdzies z psem i szukała kawałka spokojnego miejsca, ale kto na to ma czas i kto chce stresowac swoje psy przeciskajac je przez tłum - to było straszne :o Nic juz nie mówie, ze non stop ktos stał koło mojego stolika i aby psa uczesac z innej strony tylko musiałam przepraszac kogos aby łaskawie sie odsunął :-? Majac klatke przy samym ringu, nie widziałam przez ten tłum kiedy zaczeła sie klasa mojej suni i wszyscy musieli przezemnie robic dodatkowe kółko, jak to sedzia powiedział :lol: Quote
marcin.t Posted February 15, 2005 Author Posted February 15, 2005 Wystawa tragiczna - nie slyszalem nikogo kto by sie pozytywnie wypowiadal o organizatorach (miedzynarodowka za rok to swietny pomysl ;). Z psow ktore mi sie podobaly byl maly ktory wygral mlodziez - widzialem go po raz pierwszy - calkiem fajnie sie zapowiada, choc na razie troszke delikatny. Podobala mi sie rowniez suczka w szczeniaczkach z Siberian Lady. Quote
sh_maniak Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 marcin.t napisał(a):Jako widz na wystawy na ring husky jezdze od 5 lat i niestety obserwuje na jak marnym poziomie jestesmy. Nowe importy niewiele wnosza, zwlaszcza ze kroluje jedna hodowla. Jaka klase bys zmienila? A jestes asystentem w nasej grupie? Jak tyle jeżdzisz moze Cie znam z widzenia :) Ja akurat mam odmienne zdanie i uważam, ze nasza rasa ruszyła a kopyta do przodu, zobacz sobie co jeszcze z 3-4 lata temu sie działo w ringach. Teraz mamy wielkie zróznicowanie w jakosci psów to fakt, ale psy co sie u nas rodza są coraz piekniejsze. I co bardzo in plus sedziowe sa coraz bardziej ostrzy :) Mi sie najbardziej w kl. mł piesków podobał maluch z 2 lokatą :D Quote
sh_maniak Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 marcin.t napisał(a): Podobala mi sie rowniez suczka w szczeniaczkach z Siberian Lady. Nie przyjrzałam sie jej dokładnie :( Mam ja na zdjęciu, ale to nie to samo :-? Pamiętam tylko jej ładna główkę :) Ja pomimo tego całego bałaganu i tak sie ciesze, ze pojechałam, bo opisy dostałam swietne :angel: No i wielkiego sukcesu mojej malutkiej ciesze sie do dziś :D Quote
marcin.t Posted February 15, 2005 Author Posted February 15, 2005 Co do psa z 2 lokata w mlodziezy do owszem, calkiem fajny, ale bardzo kiepsko pokazany i uwazam ze Kazdan de Ciukci byl lepszy w ruchu. Asystentem jestem od V od niedawna. Na wystawy jezdze dosc czesto, ale z racji tego ze nic nie wystawiam, raczej nie jestem kojarzony :) Duzo nowych importow zmienia nasze husky i cale szczescie, ale w niektorych przypadkach nie uwazam, aby wychodzilo nam to na dobre. Uwazam, ze sprowadzanie psow glownie z jednej hodowli nie jest dobrym posunieciem z uwagi na wady tych psow. Quote
sh_maniak Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 marcin.t napisał(a):ariel_ch napisał(a):co do psów to nie wiem bo nie sledziłem dokładnie, ale w sukach było takich z 4 i nie zchodziły z ringu, dokładnie po imieniu to nie wiem, ale wież mi tak niestety było. Tez bylem na tej wystawie, wiec wiem jak to wygladalo. Mowisz tak bo jako jedna z pierwszych zeszla twoja sunia - to co, mialy wygrac te z karpiowatym grzbietem? A która to Twoja sunia :roll: Ja normalnie nikogo nie znam :( Quote
Recommended Posts