Jump to content
Dogomania

Wystawa Bydgoszcz 2005 - wrazenia z ringu Siberian Husky

Recommended Posts

• Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam nowego dogomaniaka.
Co do wystawy to była beznadziejna, zachowanie jednego z organizatorów karygodne, a oceny sędziego pozostawie bez komentarza bo na samą myśl krew mnie zalewa! :evil:

Posted

Ring za mały :evilbat: Przy ringu tez ledwo co miejsca :evilbat:

Ocena surowa jak na tego sędziego przystało!!!
Atmosfera w ringu wspaniała, własnie dzięki wesołemu sedziemu z podejściem do wystawcy :D

Co Wam się tak nie podobało :roll:

Posted

To co tobie i jeszcze pare innych spraw, ale wole to przemilczeć. Pragne jednak napomknieć, iż w planach zk o/bydgoszcz ta wystawa w pszyszłym roku ma być międzynarodową. przy takiej organizacji życzę miłej zabawy i miłego obciachu.

Posted

Fakt - ocena ostra jak na tego sedziego przystalo i to mi sie podobalo. Wystawa karygodnie zorganizowana - przejsc nie bylo wcale, ringi beznadziejnie male a pomysl z dogami na ringu obok to juz byla przesada. Jeszcze owczarkow niemieckich do pelni szczescia brakowalo. Co do oceny to zgadzam sie z wiekszoscia, zwlaszcza ze jeden pies z posredniej zostal wreszcie sprowadzony na ziemie.

Ariel ch. - kogo z organizatorow miales na mysli?

Posted

Nie pytaj, prosze, bo i tak Ci nie powiem. Tym bardziej, że wiem, iż ta osoba od czasu do czasu tu grasuje i rombie mi i innym dupe, a ja nie mam ochoty na jakie kolwiek kontakty z nią.

Co do sądziego to jak pisałem wcześniej podobno specjalizuje się w innej rasie.

Posted

sh_maniak napisał(a):
ariel_ch napisał(a):
a oceny sędziego pozostawie bez komentarza bo na samą myśl krew mnie zalewa! :evil:

O to sie pytam, bo nie bardzo rozumiem :roll:

Zauwazyłem, że na ringu (zwłaszcza w klasie otwartej) zostawały psy "z pod szafy", zatuczone i do tego z zapadnientym kręgosłupem.

Posted

ariel_ch napisał(a):
Nie pytaj, prosze, bo i tak Ci nie powiem. Tym bardziej, że wiem, iż ta osoba od czasu do czasu tu grasuje i rombie mi i innym dupe, a ja nie mam ochoty na jakie kolwiek kontakty z nią.

Co do sądziego to jak pisałem wcześniej podobno specjalizuje się w innej rasie.

Mi nie o to chodziło :roll:
Myslałam, ze masz zastrzerzenia do wyborów sedziego dlatego spytałam :wink:

Posted

ariel_ch napisał(a):

Zauwazyłem, że na ringu (zwłaszcza w klasie pośredniej i otwartej) zostawały psy "z pod szafy", zatuczone i do tego z zapadnientym kręgosłupem.

Mowisz o sukach czy o psach? Bo z zapadnietym kregoslupem zauwazylem tylko jednego w posredniej i slusznie znalazl sie na 4 lokacie. A co do reszty zgadzam sie z sedzia.
Masz na mysli jakies konkretne psy?

Posted

co do psów to nie wiem bo nie sledziłem dokładnie, ale w sukach było takich z 4 i nie zchodziły z ringu, dokładnie po imieniu to nie wiem, ale wież mi tak niestety było.

Zresztą 'ocena' to rzecz subiektywna co wiadomo nie od dzisiaj!

Posted

ariel_ch napisał(a):
sh_maniak napisał(a):
ariel_ch napisał(a):
a oceny sędziego pozostawie bez komentarza bo na samą myśl krew mnie zalewa! :evil:

O to sie pytam, bo nie bardzo rozumiem :roll:

Zauwazyłem, że na ringu (zwłaszcza w klasie pośredniej i otwartej) zostawały psy "z pod szafy", zatuczone i do tego z zapadnientym kręgosłupem.

Ciekawa jestem czy mówisz o moim psie bo byłam w otwartej własnie :roll:
I ja zatłuczonego psa nie widziałam, mocne owszem, nie zatłuczone :evilbat:

Posted

ariel_ch napisał(a):
co do psów to nie wiem bo nie sledziłem dokładnie, ale w sukach było takich z 4 i nie zchodziły z ringu, dokładnie po imieniu to nie wiem, ale wież mi tak niestety było.

Tez bylem na tej wystawie, wiec wiem jak to wygladalo. Mowisz tak bo jako jedna z pierwszych zeszla twoja sunia - to co, mialy wygrac te z karpiowatym grzbietem? jakos nie zauwazylem aby jakas suka w klasie otwartej ktora znajdowala sie na lokacie miala łekowaty grzbiet. Na lokatach znajdowaly sie Arktogea Lolita, Chocolate Negress Nitor Nivalis, WHISKY Błękitny Skarabeusz i ALLEGRIA OF WOLF POINT. O ktora suke Ci chodzi?

Posted

sh_maniak napisał(a):
Ciekawa jestem czy mówisz o moim psie bo byłam w otwartej własnie
I ja zatłuczonego psa nie widziałam, mocne owszem, nie zatłuczone

Zgadzam sie z Toba - Twoj Rubin jest mocnej kosci i bardzo mocnej budowy, ale zatuczony to on nie jest. Szkoda tylko ze ogon przenosi - gdyby nie to bardzo by mi sie podobal

Posted

marcin.t napisał(a):
sh_maniak napisał(a):
Ciekawa jestem czy mówisz o moim psie bo byłam w otwartej własnie
I ja zatłuczonego psa nie widziałam, mocne owszem, nie zatłuczone

Zgadzam sie z Toba - Twoj Rubin jest mocnej kosci i bardzo mocnej budowy, ale zatuczony to on nie jest. Szkoda tylko ze ogon przenosi - gdyby nie to bardzo by mi sie podobal

Też ubolewam nad tym ogonem :(
Eh..., ale cóz stało się jak się stało i juz mu tak zostało ( zrymowało mi się :lol: ).

Posted

sh_maniak napisał(a):
Też ubolewam nad tym ogonem :(
Eh..., ale cóz stało się jak się stało i juz mu tak zostało ( zrymowało mi się :lol: ).

A co sadzisz o ocenie innych klas? moim zdaniem sedzia sie spisal.

Posted

Ja osobiscie bardzo lubie tego sędziego :D
Za jego podejście do wystawcy, zawsze jest bardzo miło...... nawet jak bym dostała bdb i tak by mi było miło u niego wystawiać :D

Ja bym tylko w jednej klasie inaczej ustawiła, ale to sedzia wybierał i miał pewnie swoje powody :wink:

A Ty jakiego masz pieska, bo nawet nie wiem :oops:

Posted

Mam jedna suczke husky - nigdy nie byla kryta i nie bedzie - nie jest zadna specjalnoscia, takze nie jest wystawiana, zreszta ma juz 9 lat. Jestem asystentem kynologicznym - mnie ocena sedziego bardzo sie podobala. Fakt, ze jest bardzo milym czlowiekiem.

Jako widz na wystawy na ring husky jezdze od 5 lat i niestety obserwuje na jak marnym poziomie jestesmy. Nowe importy niewiele wnosza, zwlaszcza ze kroluje jedna hodowla.

Jaka klase bys zmienila?

Posted

marcin.t napisał(a):
Wystawa karygodnie zorganizowana - przejsc nie bylo wcale, ringi beznadziejnie male

I wracając do tego :evilbat:
Jak w końcu preniosłam się z innej rasy i zobaczyłam naszą salę zdębiałam poprostu zdębiałam 0X
Musiałam ludzi przesówac aby znalezc kawałek miejsca na klatkę, na którą i tak się ryli :evilbat:
A jak bym nie miała stolika, to w czasie czesania by mi psy chyba stratowali 0X Chyba, ze bym latała gdzies z psem i szukała kawałka spokojnego miejsca, ale kto na to ma czas i kto chce stresowac swoje psy przeciskajac je przez tłum - to było straszne :o Nic juz nie mówie, ze non stop ktos stał koło mojego stolika i aby psa uczesac z innej strony tylko musiałam przepraszac kogos aby łaskawie sie odsunął :-?
Majac klatke przy samym ringu, nie widziałam przez ten tłum kiedy zaczeła sie klasa mojej suni i wszyscy musieli przezemnie robic dodatkowe kółko, jak to sedzia powiedział :lol:

Posted

Wystawa tragiczna - nie slyszalem nikogo kto by sie pozytywnie wypowiadal o organizatorach (miedzynarodowka za rok to swietny pomysl ;).

Z psow ktore mi sie podobaly byl maly ktory wygral mlodziez - widzialem go po raz pierwszy - calkiem fajnie sie zapowiada, choc na razie troszke delikatny.

Podobala mi sie rowniez suczka w szczeniaczkach z Siberian Lady.

Posted

marcin.t napisał(a):
Jako widz na wystawy na ring husky jezdze od 5 lat i niestety obserwuje na jak marnym poziomie jestesmy. Nowe importy niewiele wnosza, zwlaszcza ze kroluje jedna hodowla.

Jaka klase bys zmienila?

A jestes asystentem w nasej grupie?
Jak tyle jeżdzisz moze Cie znam z widzenia :)

Ja akurat mam odmienne zdanie i uważam, ze nasza rasa ruszyła a kopyta do przodu, zobacz sobie co jeszcze z 3-4 lata temu sie działo w ringach. Teraz mamy wielkie zróznicowanie w jakosci psów to fakt, ale psy co sie u nas rodza są coraz piekniejsze. I co bardzo in plus sedziowe sa coraz bardziej ostrzy :)

Mi sie najbardziej w kl. mł piesków podobał maluch z 2 lokatą :D

Posted

marcin.t napisał(a):

Podobala mi sie rowniez suczka w szczeniaczkach z Siberian Lady.

Nie przyjrzałam sie jej dokładnie :(
Mam ja na zdjęciu, ale to nie to samo :-?
Pamiętam tylko jej ładna główkę :)

Ja pomimo tego całego bałaganu i tak sie ciesze, ze pojechałam, bo opisy dostałam swietne :angel:
No i wielkiego sukcesu mojej malutkiej ciesze sie do dziś :D

Posted

Co do psa z 2 lokata w mlodziezy do owszem, calkiem fajny, ale bardzo kiepsko pokazany i uwazam ze Kazdan de Ciukci byl lepszy w ruchu.

Asystentem jestem od V od niedawna. Na wystawy jezdze dosc czesto, ale z racji tego ze nic nie wystawiam, raczej nie jestem kojarzony :)

Duzo nowych importow zmienia nasze husky i cale szczescie, ale w niektorych przypadkach nie uwazam, aby wychodzilo nam to na dobre. Uwazam, ze sprowadzanie psow glownie z jednej hodowli nie jest dobrym posunieciem z uwagi na wady tych psow.

Posted

marcin.t napisał(a):
ariel_ch napisał(a):

Tez bylem na tej wystawie, wiec wiem jak to wygladalo. Mowisz tak bo jako jedna z pierwszych zeszla twoja sunia - to co, mialy wygrac te z karpiowatym grzbietem?

A która to Twoja sunia :roll:
Ja normalnie nikogo nie znam :(