Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 492
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='irenaka']Oczywiście Aguś, że po wizycie.
Pytałam, czy dasz radę i czy masz się do kogo uśmiechnąć;) o ten transport.[/QUOTE] Łomatko, czy to znaczy, że Kayko wreszcie pojedzie do domu???? Można już się cieszyć???

Posted

[SIZE=5][B][COLOR=Red]AUKCJA CEGIEŁKOWA DLA KAYKO:[/COLOR][/B][/SIZE]

[SIZE=5][COLOR=Black]http://www.allegro.pl/item811215402_kayko_piekny_owczarek_ktory_uciekl_spod_igly.html

Prosze o pomoc.
W Hoteliku został duzy dług za Kayko -kazde 5 zl jest na wage złota.

Kochani rozsyłajcie linki z aukcja cegiełkowa dla Kayko.
:placz::placz::placz::placz::placz:
[/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='GoniaP']Łomatko, czy to znaczy, że Kayko wreszcie pojedzie do domu???? Można już się cieszyć???[/QUOTE]

Surowy zakaz cieszenia się. Jakakolwiek oznaka radości będzie karana;)
Napisałam do Madzi prośbę o sprawdzenie domu, zobaczy się, co odpisze.
Ma mnie chyba już dość:cool1:

Posted

Wybaczcie nieobecność. Juz jestem prawie na chodzie.
Zamiast Magdy domek dla Kayko sprawdziła Edytka:loveu: z Krakowa.
Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc, bo wczoraj już oczami wyobraźni widziałam, jak czołgam się do Jaworzna:shake:.
Edytka nie ma żadnych uwag, wobec czego droga wolna i zaraz jak tylko rodzinka wróci z wypadu Kayko jedzie do domku.
Już się nie mogę doczekać a to jeszcze tydzień.

Gdyby ktoś chciał i miał wolne środki finansowe , aby wspomóc konto Kayko to będę wdzięczna. Rachunek za hotel wyniósł 1250,00.

Posted

"raporcik" z wizyty przedadopcyjnej:
domek fajny :)
duuuuuuuuuuuuuży ogród, ogrodzony..
wieeeeeeeeeeeelki dom..
mała sunia przemiła..
śpi z dziewczynką w łóżeczku i Weronika by chciała, aby Kayko też z nią spał..
przyszła Pańcia uwielbia zwierzaki, przemiła osoba..
przyszły Pan też :) policjant :cool1:

Posted

[quote name='edit_f']"raporcik" z wizyty przedadopcyjnej:
domek fajny :)
duuuuuuuuuuuuuży ogród, ogrodzony..
wieeeeeeeeeeeelki dom..
mała sunia przemiła..
śpi z dziewczynką w łóżeczku i Weronika by chciała, aby Kayko też z nią spał..
przyszły Pan też :) policjant :cool1:[/QUOTE]

Dziękuję Edytko jeszcze raz za pomoc.
Mam nadzieję, że jak planują wsadzić Kayko do łóżka, to będzie ono równie wielkie jak dom:evil_lol:

Posted

[quote name='irenaka']
Gdyby ktoś chciał i miał wolne środki finansowe , aby wspomóc konto Kayko to będę wdzięczna. Rachunek za hotel wyniósł 1250,00.[/QUOTE]

a czy to nie fundacja miała płacić za pobyt Kayko w hotelu???? :crazyeye:

Posted

[QUOTE]
przyszły Pan też :smile: policjant :cool1:[/QUOTE]

o kurczątko . :evil_lol: ..

no to chyba żeśmy z Karusiap podpadły w sb :oops::evil_lol::oops:

Posted

[quote name='agamika']o kurczątko . :evil_lol: ..

no to chyba żeśmy z Karusiap podpadły w sb :oops::evil_lol::oops:[/QUOTE]

Przyznać się dziewczyny, co wykombinowałyście:evil_lol:

Posted

[quote name='irenaka']Fundacja ma płacić, tylko brak środków:shake:. Stąd moja prośba.[/QUOTE]
ja tu czegoś nie rozumiem.... biorą psa na swoje utrzymanie a teraz nie mają środków :roll:
Nie wiem, ale chyba mam uraz z powodu florida_blue, ale czy to normalne????? Wg mnie po raz kolejny wychodzi nie profesjonalizm.... Przecież to nie Pani powinna prosić o pieniądze..... To nie Pani problem......

Posted

[quote name='majqa']W jaki dzień Kayko docelowo powinien trafić do nowego domku?[/QUOTE]

Chyba jeszcze nie ma konkretów. Pani Iza jak wróci ma się kontaktować z Agą.
Choć może już coś ustaliły, ale nic mi na ten temat nie wiadomo.

Posted

[quote name='Asior']ja tu czegoś nie rozumiem.... biorą psa na swoje utrzymanie a teraz nie mają środków :roll:
Nie wiem, ale chyba mam uraz z powodu florida_blue, ale czy to normalne????? Wg mnie po raz kolejny wychodzi nie profesjonalizm.... Przecież to nie Pani powinna prosić o pieniądze..... To nie Pani problem......[/QUOTE]

Hahaha a skad pieniadze ma brac Fundacja?Z darowizn ludzi aukcji allegro.
Nie mieszac mi Wroclawia z Czestochowa.
Skoro nie rozumiesz to wplac jakas kase na psa.
Kayko nie jest jedynym psem pod nasza opieka.
Koniec tematu!

Posted

[quote name='Asior']a czy to nie fundacja miała płacić za pobyt Kayko w hotelu???? :crazyeye:[/QUOTE]

Tak zlotko fundacja zaplacila za pobyt Kayko w hotelu.
Oczywiscie była aukcja allegro , stałe deklaracje .
Moze mamy z wlasnej kieszeni placic za psy?
Widze ze znowu macie jakis problem.

Posted

[quote name='Asior']ja tu czegoś nie rozumiem.... biorą psa na swoje utrzymanie a teraz nie mają środków :roll:
Nie wiem, ale chyba mam uraz z powodu florida_blue, ale czy to normalne????? Wg mnie po raz kolejny wychodzi nie profesjonalizm.... Przecież to nie Pani powinna prosić o pieniądze..... To nie Pani problem......[/QUOTE]

Sorry, ale muszę wtrącić swoje trzy grosze...Fundacja utrzymuje psiaki z datków, a uwierz mi, że mają pod swoją opieką masę takich biednych porzuconych...
Dziwię się, bo włączyłas się na wątku psów z Szydłowca, więc powinnaś wiedzieć, jak się sprawy mają...
Że fundacje też zbierają pieniądze na ratowanie psów, proszą o datki, robią allegro cegiełkowe, bazarki...więc nie siej fermentu.
Na wątku Partyzanta chodziło o to, że nie wiadomo co się stało z psem - tu wszystko jest jasne, więc nie mieszaj, nie łącz tych dwóch spraw.
To, że pies jest pod opieką fundacji nie znaczy, że kasa na jego utrzymanie spada z nieba :crazyeye:

Posted

[quote name='Monia0610']Hahaha a skad pieniadze ma brac Fundacja?Z darowizn ludzi aukcji allegro.
Nie mieszac mi Wroclawia z Czestochowa.
Skoro nie rozumiesz to wplac jakas kase na psa.
Kayko nie jest jedynym psem pod nasza opieka.
Koniec tematu![/QUOTE]
tak tak, ja wszystko rozumiem, ale dlaczego z tym zostawia się p. Irenkę SAMĄ?? To nie Ona powinna prosić o pieniądze na wątku tylko WY.... :angryy:
I wkurza mnie to, bo widzę, że P. Irenka musi sama wszystko ogarniać i organizować... Ona zapłaciła za allegro (a nie tak miało byc) ja wystawiłam aukcje, ktoś robił ogłoszenia, [B]a Wy co zrobiłyście[/B]??? tylko poproszę konkrety..

[quote name='Monia0610']Tak zlotko fundacja zaplacila za pobyt Kayko w hotelu.
Oczywiscie była aukcja allegro , stałe deklaracje .
Moze mamy z wlasnej kieszeni placic za psy?
Widze ze znowu macie jakis problem.[/QUOTE]
nie, ja nie mam żadnego problemu, tylko nie można tak postępować, że zostawia się psa na głowie osoby, która czuje się potem zobowiązana .....

Posted

[quote name='Marinkaa'](...) Fundacja utrzymuje psiaki z datków, a uwierz mi, że mają pod swoją opieką masę takich biednych porzuconych...
(...) [/QUOTE]
To oczywiste, że pieniążki biorą się z datków. Nie kwestionuję również i tego, że fundacja ma masę odpłatnych, swych podpiecznych. Jedna jest tylko sprawa. Niczyja to wina, że na Kayko te pieniążki nie wpłynęły. Wpłaty to połączenie dobrowolności i zasobu pojedynczych, ludzkich kieszeni. Nikt, a przynajmniej nigdzie tego tu nie doczytałam, nie ręczył, że Kayko stanie się szczęściarzem i nie będzie się za nim ciągnął dług. Dowolna fundacja, biorąc zwierzaka pod niczym i przez nikogo nie przymuszoną pieczę musi się liczyć z ryzykiem, że taka, jak obecna, sytuacja zaistnieje.

Posted

[quote name='Asior']tak tak, ja wszystko rozumiem, ale dlaczego z tym zostawia się p. Irenkę SAMĄ?? To nie Ona powinna prosić o pieniądze na wątku tylko WY.... :angryy:
I wkurza mnie to, bo widzę, że P. Irenka musi sama wszystko ogarniać i organizować... Ona zapłaciła za allegro (a nie tak miało byc) ja wystawiłam aukcje, ktoś robił ogłoszenia, [B]a Wy co zrobiłyście[/B]??? tylko poproszę konkrety..

CO my zrobiliśmy?Yhm wiesz nic!!!!!!!!!
Zaplacilismy za allegro swojee fundacyjne jak wystawialismy cegiełki. A my nie robilismy ogloszen.???
Jestes poprostu zle poinformowana.
Nie jestes na biezaco wiec prosze nie zabieraj glosu.
Czy wiesz jaki był uklad pomiedzy Fundacja a p. Irenka? No wlasnie nie -wiec zamiast pisac brednie wez sie do jakiejs roboty bo nie tylko mnie zaczynasz denerwowac i oczerniac ale tez i mase innych ludzi.

A co by było gdyby pies był na glowie tylko p. Ireny? Musialaby sama zaplacic za hotel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo tylko pare osob moze wplacilo by jakies drobne sumy.
TEmat skonczony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skoro piszesz ze my Fundacja powinnismy prosic o pieniadze wiec : ASIORZE BADZ TAKA DOBRA I WPŁAĆ NA KAYKO 20Zł.
ZAPLACIMY OSTATNIA RATE HOTELOWANIA ZA PSIAKA!!!!!!!!
CZY KUPIŁAŚ CHOC JEDNA CEGIEŁKE dla KAYKO? POLECIŁAŚ KOMUS LINK ALLEGRO? NIC WOGOLE NIE ZROBILAS.
DLATEGO ZANIM COS GLUPIEGO NAPIESZ POMYSL !

nie, ja nie mam żadnego problemu, tylko nie można tak postępować, że zostawia się psa na głowie osoby, która czuje się potem zobowiązana .....[/QUOTE]

tAK OCZYWISCIE ZOSTAWILISMY PSA! TYLKO ZDZIWISZ SIE JAK NAPISZE ZE NAWET DZWONIŁAM DO P.TOMASZA KTORY HOTELUJE PSIAKA DOWIEDZIEC SIE CO SLYCHAC U PSIAKA JAK SIE CZUJE.

ZAPYTAJ SIE PANI IRENKI ILE RAZY DZWONILAM DO P. IRENY I ROZMAWIALAM NA TEMAT KAYKO.

SKONCZONY TEMAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

masz racje.. lepiej skonczyć temat jak nie masz zbyt wiele do powiedzenia ;)
chciałam tylko przypomnieć, że ja również robiłam allegro ;)
.. a wpłacać na tą fundacje nie mam zamiaru, i tyle ;)

Posted

[quote name='Asior']masz racje.. lepiej skonczyć temat jak nie masz zbyt wiele do powiedzenia ;)
chciałam tylko przypomnieć, że ja również robiłam allegro ;)
.. a wpłacać na tą fundacje nie mam zamiaru, i tyle ;)[/QUOTE]

Dobrze ile mam zwrocic Ci za allegro?Bo widze ze w tym jest problem.

Wplacac na ta fundacje nie chcesz poniewaz zrobiła coś Częstochowa i cały For Animals nawet Wroclaw jest juz podejrzany?
Sorry ale dla mnie to jak myslisz jest zle.
Oceniłaś i wrzucilas wszystkich do jednego wora.
Nic nie zrobilismy szukamy pomocy dla zwierzat bo nam zalezy na naszych zwierzakach .
I w tym momencie sama piszesz : Na ta fundacje nie mam zamiaru wplacic pieniedzy? A co Ci Wrocław zrobil? To moze polec ludzikom aukcje allegro cegiełkowa?
Myslisz ze 1250zl to jest mala suma?Nie prosimy sie ludzi?