Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 151
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Kurde sama nie wiem , ale wydaje mi się , że trzeba kasę zbierać i na jakiś doświadczony hote lub DTl i załatwiać miejsce, coś jak u Jamora, bo z niej to nic będzie, jak będzie siedzieć za kratkami:( ją trzeba na psy wyprowadzić , bo taką dzikuskę jaką jest teraz nikt nie przygarnie, tym bardziej że w budzie siedzi albo zębiska pokazuje... co Wy na to ?

Posted

Słuchajcie to co z nią robimy, im dłużej siedzi w schronie tym gorzej .... ona potrzebuje stopniowego kontaktu z człowiekiem, ale stałego. Pewnie nic dobrego ze strony ludzi jej nie spotkało :( nie dziwota , że taka nieufna z niej dzikuska.

• 3 weeks later...
Posted

Dziewczyny ,a co myslicie o hoteliku? Ja mam miejsce zarewzerwowane u Ani w CBrodnicy i jestem juz na 1. Jesli jakis psiak on niej zostanie wyadoptpwany to mozna odrazu wyslac Niwe ,co Wy na to ? Ania socjalizuje psy.

• 2 weeks later...
Posted

dziewczyny podejmijmy męską decyzję , co z Niwka zrobić. doskonale wiemy , ze w schronie zostanie, zestarzeje się, nikt takiej dzikuski nie weźmie. Więc zadecydujmy co dalej ....

• 1 month later...
Posted

tekst od Betlinki i przerobiony pod Niwę
Człowiek jako istota myśląca i empatyczna powinien być współczujący na krzywdę słabszych i szanować każde stworzenie – wszak każde stworzenie może odczuwać cierpienie. Okazuje się jednak, że empatia to słowo nieznane części osób – z braku empatii rodzi się zaś taka tragedia, jak tragedia przerażonej Niwy. Niwa to młoda suczka, ma około 4 lat – przeżyła jednak już tyle złego, że początkowo, na widok obcej osoby trzęsie się i kuli ogonek. Musi się dopiero nauczyć, że człowiekowi można zaufać – przy cierpliwej i kochającej osobie na pewno uczyni znaczne postępy i nadejdzie dzień, że wystawi brzuszek do głaskania. Strachem reaguje na obcych, boi się smyczy, obroży. Jednak po dłużej chwili stopniowo zaczyna się wyciszać, zaufać. Sunia potrzebuje człowieka o dobrym serduszku, cierpliwego i ciepłego- który stopniowo będzie uczył sunię, że człowiek może ją kochać i dobrać. Za jakiś czas gdy zaufa, będzie najukochańszym psem na świecie. Jest już zaszczepiona i odrobaczona,w razie potrzeby będzie wysterylizowana. Potrzebuje cierpliwych, mądrych właścicieli, którzy dadzą jej ciepło i dom. Jeśli chcesz adoptować Niwę, skontaktuj się:
0668-980-123
[SIZE=3][email protected]