Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Psa w takim stanie psychicznym jeszcze nie spotkałam. Niwa - bo tak nazwałam suczkę, musiała być katowana lub wychowywana bez żadnego kontaktu z człowiekiem.Boi się wszystkiego- ludzkich ruchów, podniesionej ręki, nie da się pogłaskać - ze strachu kłapie ząbkami, próbuje gryźć (ale robimy coraz większe postępy). Nie umie chodzić na smyczy (szarpie się na niej, jak sarna w potrzasku). Przychodzę do schroniska raz w tygodniu a to za mało, żeby uzyskać widoczne efekty w pracy nad Niwą(a moze ktos moglby mi pomoc, przyjsc czasem, powyprowadzac ja..). Suczka potrzebuje własnego, cierpliwego, delikatnego, wyrozumiałego domu który NAUCZY JĄ ŻYCIA. Tylko czy ktoś... podejmie się tak trudnego zadania?? to jedyna szansa dla Niwy.Sunia ma ok. 2 lat i została wysterylizowana.Jej nr: 1253/08

• Replies 151
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='xmartix']byłam u niej, ale strachliwa...
trzeba szelki kupić.. bo na obroży się udusi a nie oswoi
:roll:
Nic się jej nie stanie ;), aczkolwiek nie twierdzę, że szelki nie polepszą/pogorszą sprawy...

Aga, bo Ciebie też opieprzę! Kiedy robisz wątek to wstaw linka chociażby do wątku naszych wrocławiaków, którego jesteś autorką, OK???:mad:

Posted

Agnieszka(Visenna) napisał(a):
Hopsa, czy ktos moze regularnie jezdzic do Niwki i pomoc w jej oswajaniu ?

Jak będę to bym mogła ją wyprowadzać (choć regularnie to nie będzie), tylko że ja się boję małych psów...:cool1:

Posted

Koperek napisał(a):
Jak będę to bym mogła ją wyprowadzać (choć regularnie to nie będzie), tylko że ja się boję małych psów...:cool1:

małych? :lol: a dużych nie? :cool3::eviltong:
ja też pomogę, ale też nieregularnie.
Aga kupisz jej te szelki? czy ja mam kupić? czy kto w ogóle?

• 3 weeks later...
Posted

Życiorys trochę mi się pokomplikował i ciężko mi zaglądać do schroniska..
czy ktoś ma możliwość przyjeżdżaniado Niwy?? (ponawiam to pytanie), chodzi o przyjazdy regularne.Bez pomocy, przywrócenia jej wiary w świat i ludzi -adopcja nigdy nie będzie możliwa..

Posted

ja będę, ale przyznam że jeszcze nie zaczęłam, myślę że pod koniec tygodnia już będę, a potem już tak jak powiedziałam, na pewno
szeleczek nie kupiłaś Aga?

Posted

byłam w sobotę ale pielęgniarz mi ją nie wyprowadził bo by go pogryzła (jak powiedział)
nie wiem czy próbowac dziś? ale nie wiem czy oni mi ją dadzą na spacer
no i tych szelek nie ma..

• 2 weeks later...
Posted

Co u suńki ? Ma już kogoś kto ją wyprowadza? Mam dla niej szeleczki tylko nie wiem czy nie za duże będą :roll:, ale mogę je zawieźć , mogę też ja wyprowadzać, w środę mogłabym przyjść(22.07), w pt rano (24.07) i w sobotę po 13 i do 3 sierpnia jakoś tak co drugi dzień, potrzebna jeszcze pomoc ?