Jump to content
Dogomania

Cairny dwa - galeria Alayki vel Wampira & Simby vel Wombata!

Recommended Posts

Posted

[quote name='*anusia&ajlu*']ale on jest BOSKI!!! o kurcze normalnie wysiadlam, az sie zakochalam :loveu:
jeszcze nie mialam stycznosci z takim terierkiem ale normalnie milosc od pierwszego wejrzenia!
a jaki on z charakterku, nie nooo Wombat wymiata :loveu: :D[/QUOTE]
Bry :razz:
No to wio na jakąś wystawę, okazja do miziania będzie :) Bo prawie wszędzie go biorę.
Z charakterku.. kocha cały świat, jak ktoś przychodzi to prawie na ogonie odlatuje, kochany misiek, sprawdza się w roli termoforka :D
Ale jak to terierek bywa upary i czasami wie lepiej :evil_lol:Zdarza mu się nie lubić wszystkich psów (głównie samców w rozmarze S :roll:), ale to w sumie nie reguła, bo siedzieliśmy trochę w hodowli westów&cairnów, tam jest kilka samców, i było wszystko ok, więc to chyba zależy jak mu który spasuje.
Jeśli chodzi o szkolenie to jak się go skupi to potrafi duuużo. No i zapewnia domową rozrywkę (pies leży, leży... i nagle wywala się kopytami do góry i udaje popsuty motorek :D)

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kisses']
Właśnie dostałam telefon od naszego weta w sprawie wyników badań krwi - Simba okaz zdrowia, wszystko wzorcowe :loveu:
[B]Także w sobotę idziemy zrobić to, co mieliśmy w ostatnią :[/B])[/QUOTE]
To znaczy...?

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']To znaczy...?

Pzdr.[/QUOTE]
RTG :) HD i PL

rzepke nam pan obmacał ostatnio i powiedział, że raczej by się nią nie martwił, no ale zdjęcie jest potrzebne do wpisu w rodowód, więc robimy :)

Posted

[quote name='Kisses']Bry :razz:
No to wio na jakąś wystawę, okazja do miziania będzie :) Bo prawie wszędzie go biorę.
Z charakterku.. kocha cały świat, jak ktoś przychodzi to prawie na ogonie odlatuje, kochany misiek, sprawdza się w roli termoforka :D
Ale jak to terierek bywa upary i czasami wie lepiej :evil_lol:Zdarza mu się nie lubić wszystkich psów (głównie samców w rozmarze S :roll:), ale to w sumie nie reguła, bo siedzieliśmy trochę w hodowli westów&cairnów, tam jest kilka samców, i było wszystko ok, więc to chyba zależy jak mu który spasuje.
Jeśli chodzi o szkolenie to jak się go skupi to potrafi duuużo. No i zapewnia domową rozrywkę (pies leży, leży... i nagle wywala się kopytami do góry i udaje popsuty motorek :D)[/QUOTE]

o kurcze pierwsze zdanie to jakbym o Boo czytala tez lubi ludzi... ;) ale psy tez...:D
jakos nigdy do terierow nie bylam przekonana, ale opisujac Simbe jakos nie wierze ze on terierem jest :loveu:
a na wystawach bywam ale wlasnie jakos mnie nie ciagnelo na te ringi, teraz to bede koniecznie :loveu: a i bedziemy nawet w Rzeszowie 20.02 juz jestesmy zgloszeni;)

Posted

[quote name='Kisses']RTG :) HD i PL
rzepke nam pan obmacał ostatnio i powiedział, że raczej by się nią nie martwił, no ale zdjęcie jest potrzebne do wpisu w rodowód, więc robimy :)[/QUOTE]
To dobrze, że robisz mu te badania:)

Pzdr.

Posted

[quote name='*anusia&ajlu*']o kurcze pierwsze zdanie to jakbym o Boo czytala tez lubi ludzi... ;) ale psy tez...:D
jakos nigdy do terierow nie bylam przekonana, ale opisujac Simbe jakos nie wierze ze on terierem jest :loveu:
a na wystawach bywam ale wlasnie jakos mnie nie ciagnelo na te ringi, teraz to bede koniecznie :loveu: a i bedziemy nawet w Rzeszowie 20.02 juz jestesmy zgloszeni;)[/QUOTE]
Też jestem w Rzeszowie, ale Simb się nie pokazuje :) Simba będzie zgłoszony do Zabrza, na JH biorę do Lublina, Łódź może też zaliczymy, ale nie zgłaszam go, bo nie pasuje nam sędzia, także tylko lans na MP (sobota), a dalej to zobaczymy, niby mam wstępny kalendarz na www, ale czekam na obsadę i nic nie mówie na 100%, bo może różnie być (np. dostałam propozycje wakacyjnego posiedzenia w jednej ze znajomych hodowli, tak więc wystawy w tym okresie są niepewne, bo nie wiem ile tam będę i czy nie pojadę w inny miejsca z nimi)

Co do Rzeszowa to w niedziele postaram się dotrzeć na grzywy, ale czekam na plan sędziowania, mam 5 psów do wystawienia, ale też nie wiem jak czasowo się to rozłoży i czy wszystko zdążę ;)

[B]Asiaczku[/B], też się ciesze, że w końcu je robimy, co jak co, ale wole wiedzieć, nawet dla samej siebie, jak to to moje wypada w takich badaniach ;)

Posted

[quote name='Asiaczek']No, właśnie. Ważna jest wiedza na temat zdrowia i świadomość:)

Pzdr.[/QUOTE]
Dokładnie :)

Efekt ostatnich dni ferii:
Naszywki :D

[img]http://img442.imageshack.us/img442/9104/91232786.png[/img]

[img]http://img339.imageshack.us/img339/9426/vvvvvvvu.png[/img]

[img]http://img217.imageshack.us/img217/7672/14683468.png[/img]

Inne rasy już w przygotowaniu :)

Posted

[quote name='Ciapkowa.']Kiss, świetne! :loveu: A Ty takie cuda sprzedajesz? :)[/QUOTE]
No tak, przecież wszystko w KissesArcie jest na sprzedaż :D
Dzięki ;)

Posted

[img]http://pu.i.wp.pl/k,NjgwODcyNTIsNDgwODIxMjE=,f,fotoSimba.png[/img]
Mł.Ch.PL, rozp. Ch.PL [B]Alta Carya (FCI) TYMON[/B]
HD: A, PL:0/0

czekamy jeszcze na oficjalny wpis do rodo, ale zdaniem naszego weta wszystko jest w porządku :)

Posted

[quote name='Ciapkowa.']Super, gratulacje! :)[/QUOTE]

[quote name='Błyskotka']Gratulacje :).[/QUOTE]

[quote name='Incunabula']Gratki!!! :)[/QUOTE]
Dziękujemy :loveu:

[quote name='Czarna_Owieczka']Hej, my tu pierwszy raz :0 od razu na wstępie gratulacje :razz:
[url]http://img710.imageshack.us/img710/8775/vvvvvvvt.png[/url]
dokopałam się do zdjęć i powiem, że wombacik przeuroczy :loveu:[/QUOTE]
Witamy i dziękujemy ;)

[quote name='Asiaczek']Gratuluję wyników badań:)
No i widzę piękne naszywki... poczekam, aż będa z baskami:)

Pzdr.[/QUOTE]
Dzięki :) Z baskami będą, już mam formę na kartce :)
Wczoraj zrobiłam niufka, teriera tybetańskiego i berna :lol:

Posted

[quote name='kaskaSz']Tych naszywek to nie widziałam, jakoś przegapiłam. Super są! Z filcu?[/QUOTE]
Tak. Zszywam kilka warstw, żeby nie były za cienkie, przeważnie są to 2, ale jak filc prasowany cienki kupie to 3-4 :)

Posted

Cześć :) Przyszłam zobaczyć jakieś świeże zdjęcia i nic nie ma... :(
Ale za to weszłam sobie na tą Twoją stronę z różnymi wyrobami i mi opadła szczęka , super kolczyki... Chyba będę musiała coś kupić od Ciebie bo niektóre rzeczy są po prostu cudne :loveu: no i ta naszywka z westikiem... :loveu:

Posted

[quote name='Bzikowa']Cześć :) Przyszłam zobaczyć jakieś świeże zdjęcia i nic nie ma... :(
Ale za to weszłam sobie na tą Twoją stronę z różnymi wyrobami i mi opadła szczęka , super kolczyki... Chyba będę musiała coś kupić od Ciebie bo niektóre rzeczy są po prostu cudne :loveu: no i ta naszywka z westikiem... :loveu:[/QUOTE]
Przewijaj do tyłu, Bzikowa, przewijaj :lol:
Łaa, dziękuję :loveu: Naszywka z Westem też mi się strasznie podoba, Cairna muszę kiedyś sobie zrobić :evil_lol:

[B]Asiaczku[/B], kiedyś trzeba :diabloti: