Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

super ciekawe co z tego będzie:roll:
A dzisiaj TZ nerwy na spacerze puściły. Ja siedziałam w komisji na wyborach więc TZ z psiakami wyszedł, więc tak jak zawsze Milka plus Semi no i spacerują i dochodząc do klatki szło starsze małżeństwo no więc Semi zaczęła na nich szczekać i tak stała na trawie i ujadała a oni szli TZ zszedł już z Milką na chodnik i nagle odwraca się za Semi a facet z buta ją kopnął aż zapiszczała:angryy: i facet jeszcze się głupio TZ pyta co się gapi że pies nie powinien tak szczekać i że na straż miejską zadzwoni to TZ mówi mu że śmiało może dzwonić to kobieta się wtrąciła (zna mnie z widzenia i wie że co chwile inne psiaki są) i mówi że my to 20 psów mamy że ona to do spółdzielni zgłosi i zaczęła się wydzierać i na TZ i na Semi że durny pies etc. TZ nie wytrzymał i wyzwał ją od p*** społeczniaków:evil_lol: i inne tego typu to obrażona poszła. Normalnie szkoda że mnie tam nie było:mad:. Ale podoba mi się to powiedzenie o społeczniakach tylko nie wiem co TZ miał na myśli :roll:

Posted

maciaszek napisał(a):
Ja bym kopnęła tego debila i powiedziała, że człowiek nie powinien tak kopać psów i za to ten solidny kopniak ;).
Co za ludzie...

Ja tez!!!
jak on mogl ???????:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

jak dla mnie- jest dobrze
pani bardzo miła, poprzednia jamniczka odeszła za TM w wieku 9 lat ( miała raka)
państwo mieszkają w domu pod samym lasem, dzięki temu byli w posiadaniu nawet 5 psów,
obecnie mają dwa psiaki : labka mixa, którego sąsiad chciał wynieść do lasu i kundelka - mysłowickiego schroniskowca , którego wzięła ich sąsiadka , a który kiedyś uciekł i wpadł pod auto, państwo zabrali go i wyleczyli i tak już u nich został,
psy mają dom otwarty, ale śpią w domu
labek Kacper ma swój pokój, kundelek Kajtek śpi w sypialni państwa - albo na łóżku albo na kocu obok (wedle uznania)
na czas pracy duże psy zostają na dworze, Semi zostawałaby w domu,
czas ''osamotnienia'' nie trwa długo - państwo pracują na zmiany pani bardzo pokochała Semi i chce jej dać na prawdę dobry dom
w domu jest jeszcze córka, ale była w pracy
pani kazała panu wziąć piątek wolny, żeby całą rodzina pomóc Semi przystosować się do nowego domu
potem w krótkim czasie pani ma urlop, następnie pan, a na koniec córka
wyliczyli ,że przez prawie 3 miesiące ktoś stale będzie w domu
okolica piękna, niedaleko jezioro czy staw jakaś fajna okolica bo sąsiadka obok też wzięła psa ze schroniska w Mysłowicach, druga ( kilka domów dalej też)

OGÓLNE WRAŻENIE POZYTYWNE

Posted

Dziękuję kuba123 wszystko wydaje się ok. Dzisiaj dzwoniłam do pani porozmawiałam jeszcze. Semi przez pierwszy tydzień na pewno nie będzie ani przez chwilę sama później będzie tylko w pojedyńcze dni po kilka godzinek. Umówiłam się na jutro że zabiorą Semi. Pani bardzo przejęta już się nawet pytała ile mi ma za opiekę nad małą zapłacić i czy wolę gotówkę czy karmę:evil_lol: Powiedziałam że na umowie będzie numer konta fundacji i tam może wpłacić datek na fundację. Tylko musimy się dogadać jak ze sterylką czy po pierwszej cieczce czy przed bo ja się na tym nie znam:roll:

Posted

nikt nie zagląda nikt się nie cieszy a Semi ma już domek i jutro do niego jedzie:multi: Gdzie uśmiechy chociażby z powodu że tymczas u mnie się zwalnia:evil_lol:

Posted

[quote name='Gisic87']nikt nie zagląda nikt się nie cieszy a Semi ma już domek i jutro do niego jedzie:multi: Ja właśnie zaglądnęłam i się cieszę :multi: :multi: :multi:

[quote name='Gisic87']Gdzie uśmiechy chociażby z powodu że tymczas u mnie się zwalniaZanim zdążymy się uśmiechnąć to już będziesz miała nowego tymczasowicza :eviltong:.

Edit: a może wzięłabyś minilabkowatą sunię z 1 postu na katowickim wątku? http://www.dogomania.pl/forum/6349067-post1.html

Posted

No i Semi pojechała:-(
Jak psy zobaczyły nowe osoby w domu wszystkie zaczęły skakać szczekać i się cieszyć Semi do nowej pani podejść nie chciała tylko obszczekiwała a jak już podeszła i lizała panią po ręce to też poszczekiwała. Babka bardzo super na wstępie Semi dostała smakołyki i nową zabawkę. Pani Danuta już w domku ugotowała małej obiadek więc jak przyjadą to od razu pewnie rzuci się na jedzenie:roll:. Tina też zabiegała o względy ale ugryzła panią tak że krwiak od razu się pokazał a poszło o jedzenie jak pani je częstowała:shake:. Zdjęcia oczywiście będą:lol:. Semi wczoraj dodatkowo odrobaczyłam więc za półtora tygodnia będzie szczepiona na wściekliznę.

No co tu dużo mówić będzie miała dobrze więc można przenieść do szczęśliwych zakończeń.

A ja byłam twarda i się nie popłakałam jak wychodziły tylko dopiero jak wyszły:-(

Posted

Gisic87 napisał(a):
A ja byłam twarda i się nie popłakałam jak wychodziły tylko dopiero jak wyszły:-(
Nie smuktaj. Będzie miała dobrze :multi:, co zresztą wiesz. A Ty w poniedziałek będziesz miała już następną podopieczną ;).

• 2 weeks later...
Posted

Wczoraj dzwoniła do mnie pani Semi. Przepraszała że nie przesłała jeszcze zdjęć ale ona nie ma internetu i musi kogoś poprosić by zgrał zdjęcia i je wysłał. Ogromnie dziękowała że oddaliśmy jej Semi. Podobno rozszczekana jest bardzo zwłaszcza jak dzwoni dzwonek do drzwi to aż uszy pękają:evil_lol:. Z psami dogadała się bez problemu ciągle zaczepia do zabawy. Nakupywali jej zabawek jak szaleni wiec ma się czym bawić. Kupili jej również taką budkę legowisko i koszyk wiklinowy ale ona i tak woli spać w łóżku. W domu się nie załatwia jedzonko je tylko i wyłącznie gotowane bo pańcia całej bandzie gotuje a na suche to nawet nie spojrzy. Ogólnie jest kochana i szczęśliwa:loveu:

• 3 weeks later...