AnkaG Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Czyli już się zadomowiła. A nie kłócą się panienki? Quote
pokladziu Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Panienki się nie kłócą. W Duńce nie ma agresji. Wczoraj byliśmy u przyszłych sąsiadów. Puszczamy psy luzem, teren ogrodzony ok 12 arów. Nagle Duńka zaczęła ganiać w koło skakać i tak do wieczora. Wariactwo było okropne. Figa nawet trochę poganiała. Pies właścicieli zamknięty w kojcu popłakiwał, więc Duńka co chwilę leciała do niego a on lizał ją po pysku. JEST CUDNA. Poker-jeszcze raz-dzięki. Quote
Lucyna Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Jakie piękne wieści ...:loveu::loveu::loveu: Quote
Poker Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Bardzo się cieszę,że nasze obserwacje i ocena Duni potwierdza się w Domku,a nam ciągle smutno,że nie ma jej juz u nas :-(, okropnie pusto.Ona tyle życia wnosiła.Dolarek dopiero od 2 dni zaczął być weselszy. To my dziękujemy za tak wspaniały Domek dla naszego słoneczka :loveu: Quote
pokladziu Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Wiadomość z ostatniej chwili. Figa zaczepiała Duńkę do zabawy. Szczekała przy tym okropnie, ale dupka w górze. Dunia zrozumiała intencje i pierwsze minuty zabawy były. HURA. Quote
Ajula Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 miała Dunia szczęście niesamowite może teraz spokojnie cieszyć się życiem :loveu: Quote
AnkaG Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Dunia pewnie bryka już na całego :lol: Domku Duni jak tam mała? Quote
pokladziu Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Witamy wszystkie ciotki! U nas wszystko dobrze. Dunia zdobywa serca wszystkich że taka grzeczna i ufna. Czasem szczeka z Figą , ale najczęściej tylko ogląda popisy wokalne Figi. Śpimy we czwórkę na maleńkim łóżku (jeszcze w bloku). Dzisiaj Dunia nad moją głową , a Figa obok. Wczoraj Figa na mojej poduszce ja poniżej bez poduszki a Duńka obok. Masakra. CIASNO. Ale cuuudownie. Jutro jedziemy do weta bo Figa nie może wyleczyć pęcherza. Dunia do towarzystwa , musi się zapoznać. Pozdrowienia. Quote
Basia i Barni Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 pokladziu napisał(a):Witamy wszystkie ciotki! U nas wszystko dobrze. Dunia zdobywa serca wszystkich że taka grzeczna i ufna. Czasem szczeka z Figą , ale najczęściej tylko ogląda popisy wokalne Figi. Śpimy we czwórkę na maleńkim łóżku (jeszcze w bloku). Dzisiaj Dunia nad moją głową , a Figa obok. Wczoraj Figa na mojej poduszce ja poniżej bez poduszki a Duńka obok. Masakra. CIASNO. Ale cuuudownie. Jutro jedziemy do weta bo Figa nie może wyleczyć pęcherza. Dunia do towarzystwa , musi się zapoznać. Pozdrowienia. dziękujemy za wiadomości :multi: Quote
AnkaG Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 My też pozdrawiamy i dzięki za wieści. :lol: Quote
pokladziu Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Pozdrowienia od Duni i Figi. Dunia zachowuje się jak szczeniaczek. Jest słodka. Zabawa i podgryzanie. Niestety nasza Figa ma kamicę nerkową.Jesteśmy po usg. We wtorek ostateczna konsultacja plus zdjęcie a potem zabieg. Pozdrawiam . Quote
pokladziu Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 W poniedziałek Figa ma zabieg. Jest kilka może kilkanaście małych kamyczków. Na wiosnę była sterylizowana żeby nie było przypadkiem ropomacicza, a teraz to. Trochę się boję , to jednak otwarcie jamy brzusznej. Trzymajcie kciuki. A WASZA Dunieczka ten niejadek pierwsza leci do kuchni jak coś usłyszy. Szalona jest, uśmiechnięta i kochana. Quote
Ajula Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 ja też trzymam kciuki i pozdrawiam :lol: Quote
AnkaG Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Trzymam kciuki. Pewnie wam wet powie o diecie - są specjalne karmy. Bidulka się wycierpi.:-( Quote
pokladziu Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Specjalną karmę już dostaje. Potem kamyczki idą do badania. Pani wet z Nysy twierdzi że to lżejszy zabieg niż sterylka. Wet który będzie operował z Opola mówi że zabieg nie jest obciążony powikłaniami, ale jest to otwarcie jamy brzusznej. Ojj!! Jeżeli chodzi o Dunię to żebrze o jedzenie na dwóch łapach, lata po świeżo zasiane trawie mojego męża- młody zwariowany i szczęśliwy piesek. A Figa patrzeć nie może na te dziwne wygibasy. Prawdziwa dama. Quote
Poker Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Już wróciłam , a tu takie przykre wieści o Figuni, miejmy nadzieję,że wszystko będzie dobrze.Mocno Trzymamy kciuki. Na urlopie mieliśmy duzo wolnego czasu i sporą jego część zajęły nam wspomnienia o Duni, naszej cudownej Dunieczce.Cały czas mamy ją w pamięci i przed oczami. I ona i DS miały duzo szczęścia :loveu: A ta ciasnota w łóżku jest taka miła.:evil_lol: Quote
Poker Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Jak Figunia? juz po zabiegu? Mam nadzieję,że Dunieczka będzie się nią troskliwie opiekować . Quote
pokladziu Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Odebrałam diablicę-bo ostatnio jest nieznośna. Więc.. kamyczki idą do badania, ale materiał do badania histopatologicznego niestety też. Oprócz kamieni zmieniona była błona śluzowa pęcherz. Może to być stan zapakny który wywołały kamienie ale może być coś inego. Nie byłam na to przygotowana. Czekamy teraz 2 tygodnie na wynik. Jak to w życiu jest zawsze kop nie z tej strony z ktorej się spodziewamy. Martwiłam się o Duńkę a Figa chora. No nic. A i jeszcze jedno - jak jeździlam z Figą na badania to Duńka zawsze wiedziała że jedzie tylko Figa. Ja się zbierałam a ona w łóżku ani drgnie. Taka jest mądra. Jak Figa pojechała na zabieg to miałam wrażenie że jest smutna. Niesamowite. Pozdrawiam Quote
AnkaG Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Psiaki bardzo związują się ze sobą i maja ten szósty zmysł.:cool3: No to trzymamy kciuki by wszystko było dobrze. Mojego brata sznaucerka miała kamień w pęcherzu - tak mała ja Dunia. Kamień był wielkości orzecha włoskiego i struktury pumeksu. Po usunięciu nic sie więcej nie działo. Życzymy tego samego Fidze. Dunia na pewno będzie dzielnie opiekować się Figą. :lol: Quote
Recommended Posts