Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='fieldfare']Na DT - ona póki co się moim zdaniem nie nadaje do adopcji, bo ja trzeba przebadać wzdłuż i wszerz - jej nogi (wszystkie cztery) są w fatalnym stanie :([/quote]
Biedna jest ,ale mamy fundusze i zrobimy wszystko (szczególnie ty monika) by dziewczyna wyglądala jak rasowy mercedes .

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest monia3a
Posted

W takim razie teraz to już tylko z górki :multi: szkoda tylko, że sunia u nas w Białymstoku nie została zdiagnozowana w Zwierzaku przez dr.Agnieszkę ale cóż czasu nie cofniemy.

Posted

[I]I ja przyłączam się do trzymania kciuków.. :lol:[/I]
[I]Psinko, wszystko będzie dobrze! I znajdziesz najlepszy domek pod słońcem :loveu:[/I]

Posted

[quote name='monia3a'] szkoda tylko, że sunia u nas w Białymstoku nie została zdiagnozowana w Zwierzaku przez dr.Agnieszkę[/quote]
Dr Janicki to jeden z najlepszych specjalistów, więc chyba nic straconego :)
A z Blanką póki co problemów zero - to jest pies spokojny do bólu. Ale żal patrzeć jak ona kiepsko się porusza i te wiszące cycuchy :(
Ale psychicznie jest dobrze - sunia mało strachliwa a przy mojej panikarze Primie, to chyba w ogóle nie strachliwa :evil_lol:

Posted

fieldfare napisał(a):
Blanka dotarła bezpiecznie. Znajduje się obecnie u mnie w Legionowie pod Warszawą.
Postaram się relacjonować nowości z życia psa, bo Blanka będzie wymagała długotrwałego leczenia.

:lol: jakie to szczęście, że Blanka trafiła w odpowiedzialne ręce DT

Posted

Z dzisiejszego spacerku: Blanka lepiej chodzi, co zapewne oznacza, że lek przeciwbólowy działa :multi: Niestety biedaczka nie mierzy sił na zamiary i tak się dzisiaj 'rozpędziła', że jej się nogi poplątały i niemal runęła na ziemię. Potem zaczęła mocniej kuleć na przednią łapkę :(
Chyba przy dysplazji ruch jest nie wskazany, ale chyba pies może chodzić, wolno truchtać? No bo jak inaczej odbudować mięśnie w zaniku?

Dwie dupecki: gruba i chuda.

Gęsiego.

Blanka solo.

Posted

fieldfare, jesteś naprawdę cudowna osobą :loveu:
Na tym drugim filmiku Prima zachowuje się podobnie jak moja Tina (która właśnie siedzi przy mnie i sie cała trzęsie), tylko ona jak jest blisko domu to czasami ucieknie pod klatkę, ale np w lesie też próbuje się zakopać, schować pod krzaczek itp.

Posted

Byliśmy nad rzeką. Blanka co prawda nie pływała, ale myślę, że to kwestia kilku wyjazdów i się przełamie. Gdybym weszła do wody głębiej, to ona z pewnością by się odważyła. Nie wzięłam jednak stroju a nie chciałam wracać w totalnie mokrych spodniach... :ups: rotfl
Relacja fotograficzna:

Na początku ostrożne brodzenie - chyba nie wiem co to jest, woda powinna być w misce a tu jest jej tyyyyyyyle.

Kumpela mi pokazuje jak się to robi :-P

Niesie, niesie!

Pospaceruję trochę po piasku, pooglądam śmieci.

Popodziwiam widoki.

Jednak strasznie mnie kusi ta seksi nóżka ;) :D

Zawracać?

Będę odważna - idę głębiej :)

Jeeee... stoję na paluszkach :)

Fajnie było. Przyjedziemy jeszcze? :cool3:

Posted

Cudne zdjęcia!
Moja tez tak stoi na paluszkach :evil_lol: I jeszcze szyje wyciąga po kija:eviltong:
Blanka już się przekonuje chociaż troszkę do czego służą zabawki, czy totalnie je lekceważy?

Posted

Byliśmy u dr Janickiego i wieści są raczej moim zdaniem dość pozytywne. Dr potwierdził wszelkie diagnozy z dysplazją i uszkodzeniem kolana, stwierdził jednak, że z tym da się żyć i największą bolączką Blanki jest totalny brak kondycji. Stawy są dysplastyczne, jednak nie suche i łapą można bezproblemowo ruszać w każdą stronę, więc 'smarowanie' jest. Blanka nie będzie jednak psem tanim, bo będzie potrzebować częstych kuracji specyfikami na stawy, które jak powszechnie wiadomo, tanie nie są. Poza tym Blanucha nie musi jeść jakiejś specjalnej karmy.
Aaaa, sunia ma też pewne zmiany w kręgosłupie, ale też póki co nie alarmujące.