Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Laura1108 napisał(a):
Piękny banerek Blanka z wywalonym jęzorkiem :loveu:

Ona jest cudowna i zasługuje na super domek i mam nadzieję , że juz nie będzie żadnych nieudanych DS :angryy::angryy: bo moje nerwy tego nie wytrzymają :mad: i zostanę wyrzucona ze wszystkich forum jak zacznę mówić głośno :razz:

No to kto może prosimy o sklecenie bazarków :cool3:

Madziu no nareszcie :multi: witamy , no i wklejaj banerek a Taurunię wyrzucamy ,bo już ma domek :cool3:

banerek zaraz będzie na pierwszej

Posted

psiama napisał(a):
Basiu, piękną tą dziewczynke wynalazłaś. Hooooop do góry panienko :multi:.

piekna i tyle juz przezyła.

Najpierw rodziła w pseudo, była bita -a nadal jest ufna i kochana -tak potrafi tylko pies...

Później miała miec DS ,ale niestety Panią przeraziło to,że ma tyle "chorób" i wynocha już jej nie chce -więc kolejny raz jedzie do Krakowa do DT .

Ile jeszcze? :roll::oops:

Posted

lucbaf napisał(a):
No i znowu jakiś labrador szuka domu. Kiedy one wszystkie będą szczęśliwe? Labradorka, którą mam od tygodnia (7 letnia- podobno) jest cudowna. Wydaje się, że jest z nami od zawsze. Dogaduje się z moimi innymi zwierzakami, grzecznie zostaje w domu, wyprawia szczenięce harce z małą sunią, biega na spacerku - a wydawało się, że będzie gorzej. Tak szybko się przyzwyczaiła do nas i my do niej. I nie oddałabym jej nigdy i nikomu. ;);););););)

Pani Lucyno bardzo sie cieszę:loveu::loveu: gratuluje kolejnej córki w stadzie.

Niestety blanka ,bo tak ją nazwaliśmy , nie miała tyle szczęścia co wasza sunia :placz:

najpierw miała mieć dom ,ale Pani sie rozmysliła ,gdy dowiedziała się ,że sunię trzeba leczyć , ktos ją bił ,ma uszkodzoną rogówkę od kopniecia w pysk , drożdżyce w uszach , zanik mięśni spowodowany brakiem ruchu , pieniążki są a nie ma domu dla niej -niestety to graniczy z cudem ,by ktos ją chciał w takim stanie

Posted

No i znowu jakiś labrador szuka domu. Kiedy one wszystkie będą szczęśliwe? Labradorka, którą mam od tygodnia (7 letnia- podobno) jest cudowna. Wydaje się, że jest z nami od zawsze. Dogaduje się z moimi innymi zwierzakami, grzecznie zostaje w domu, wyprawia szczenięce harce z małą sunią, biega na spacerku - a wydawało się, że będzie gorzej. Tak szybko się przyzwyczaiła do nas i my do niej. I nie oddałabym jej nigdy i nikomu. ;);););););)

Posted

Asiqs napisał(a):
witam! Podtrzymuję i łocywiście zrobie banner... tylko nie teraz bo "kisnę" przed moim złomiastym laptopem:angryy: na którego nie da się wgrać PS :placz:

banerek już mamy i dziekujemy ,ale można podnosic wątek :loveu:

Posted

dana napisał(a):
Jesteście już po prostu labkomaniakami :loveu::evil_lol:

Folen - piękny banerek ,już wkleiłam ! :Rose::Rose:

no to świetnie -idz po forach i przynoś dobre wieści :loveu::eviltong::evil_lol:

Posted

podnosimy ,bo mamy nowe wieści:

zaznaczam to nie moje słowa tylko nieudanego DS

Blanka ma anemie , reszta w normie , ale wynikow jescze nie widzialam , bede je miala w srode.Dzis byla u mnie pani z tozu i wg niej nasza mala jest w zlym stanie , potrzebuje spokojnego domu bez biegajacych dzieci w ktorym spokojnie dozyje starosci.Ciezko bedzie znalezc jej dom , ale trzeba miec nadzieje....Dzis po 15 minutowym spacerze padla jak niezywa , wode pila siedzac.Nie ma co owijac w bawelne , ja z nia jestem 24 h na dobe , to ze merda ogonem przy spotkaniu z obcym psem wcale nie swiadczy o tym , ze wszysto jest w porzadku.
Do dzisiejszej rozmowy z zupelnie obca mi osoba z tozu , gdzies mialam iskierke nadziei ze jednak nie jkest tak zle i anoz dam rade.......jednak po tej rozmowie wiem ze napewno nie podolam , i bardzo prosze o pomoc w znalezieniu domu.Od czasu kiedy Blanka jest u mnie nie wyszlam z domu na krok , tylko do weta , nawet dzis mialm wyjsc pozalatwiac kilka spraw i to nic z tego nie wyszlo.
Podroz do Krakowa nie jest wskazana w jej stanie , wiec prosze szukajmy jej domu gdzies blizej.Czasu mamy niewiele , wiec do rzeczy:
-dom bez malych dzieci
-bez innych psow , sunia potrzebuje byc w centrum uwagi i to nie z doskoku a przez conajmniej pol dnia,kontakty z psami na spacerach
-bez duzych schodow ze wzgledu na biodra
-wlasciciel musi byc w pelni swiadomy na adopcje psa po przejsciach
Zdjecia zrobie jej dzis i moze mi sie uda wstawic , nie mozna pokazywac tylko jej piekna , bo wszedzie taka piekna nie jest , a ktos kto sie nia zainteresuje powinien wiedziec jak wyglada zeby pozniej niew bylo rozczarowania.
Blanka napewno niedowidzi , slyszy ale niezbyt dobrze.U mnie dostaje wszystko czego jej trzeba , witaminy dobre jedzenie i bardzo duzo miloscxi.
Jesli sdie uda zrobic rtg bioder to zrobie , niestety narkozy podac jej nie wolno , na sterylke tez jest zaslaba.Nalezaloby podac jej antykoncepcje , przynajmniej narazie bo nie wiadomo kiedy ta sterylka bedzie i czy wogole bedzie mozliwe wykonanie jej.
Czekam na wasze wskazowki , sama nie bede decydowac o niczym bo nie chce byc pozniej oceniana To narazie tyle , pytajcie jesli czegos nie napisalam

Posted

dana napisał(a):
Po tym Basiu ,co przeczytałam nie będę mogła zasnąć ...
Co ta sunia przeszła :-(:-(
Jak dobrze że już nie jest w tej pseudohodowli.
Pokazujemy się księżniczko Blanko ,musi Cię wypatrzyć jakiś kochający domek :thumbs::thumbs:

nie jest tez w domu stałym , sciągnijcie tu pana bazyla i jej kochane aniołki , ściągniemy jakąś kasę :loveu::diabloti:

Posted

Ewa i flatki napisał(a):
Też popytam o domek.
Gdyby trafiła do mądrych, odpowiedzialnych ludzi, sterylka nie byłaby taka niezbędna. W jej stanie właściwie jedyna opcja.

Ewo witaj na watku (przy okazji świetny wywiad w gazecie:razz:)

Ona jest za słaba na sterylkę , jedyne co to zastrzyki , co chwilke robimy jej badania , na pewno dobry byłby dom z ogrodem ,bo póki co ma zanik mięśni na moje oko z braku ruchu , teraz jest w białymstoku na nie udanym DS ,mamy tymczas w Krakowie ,ona się bardzo przywiązuje .

Zastanawiam się o ogłoszeniach ,bo ona jest z alle gratki i baba ja tak doprowadziłą do tego stanu , prawdopodobnie jest kradziona ,bo ma próbę zeskrobania tatuazu .