dbsst Posted June 18, 2005 Posted June 18, 2005 [quote name='Ka-ka']zwłaszcza, że ja mam manię, jeśłi chodzi o pożyczanie rzeczy, które moga się zarysować. zawsze mi się wydaje, że pożyczyłam rzecz w stanie idealnym, a te ryski-to moja zasługa :oops: dlatego dopieromiałam dzis stresa na dworze-młody rott w jednej ręce i CUDZY aparat w drugiej brrrrrr........[/quote] znam ten bol :) Quote
Wind Posted June 20, 2005 Author Posted June 20, 2005 Dzisiaj bedzie krotka rozprawka, o tym jak to w niedziele powinno sie lezec z psem na kanapie, a nie brac za robote ;) Trzy dni temu dzwoni do mnie stylista i mowi, ze sa ubrania pewnej projektantki, jest modelka, jest zalatwiony Klub, ktory udostepni wnetrza, a ja mam to wszystko pozbierac do kupy i zrobic jakies fotki 8) Mysle sobie, troche trudno do kupy pozbierac cos czego sie na oczy nie widzialo. Ani ubran, ani dziewczyny, ani tym bardziej miejsca, ktore ma dopelnic calosc sesji :o No ale nic, czasu nie bylo, do sesji dwa dni wiec zgodzilam sie w przyslowiowe "ciemno". Moje niewiadome godnie uzupelnil zestaw dwoch lamp, pozyczonych od kolegi-fotografa, ktorymi wdziecznie mialam doswietlac katakumby Klubu, a ktorych tez na oczy wczesniej nie widzialam. Sesja miala sie zaczac od rana w niedziele. W niedziele zerwalismy sie z moim TZ-tem skoro swit (nie ma to jak TZ w roli asystenta) i pognalismy na sesje. Klub okazal sie miejscem calkiem fajnym, ale pod wzgledem architektonicznym tak niespojnym, ze az strach :o . Pompatyczne ubrania troche nie bardzo sie z nim komponowaly, wiec albo cos z ubrania trzeba bylo odjac (np. spodnice :lol: ), albo dodac (np. piora ;)). Najgorsze jednak przyszlo zaraz po rozpoczeciu sesji :( Nagle padla jedna z dwoch lamp :puppydog: Zupelnie bez ostrzezenia i bez zapowiedzi :evil: Brak tej lampy, oznaczal ze na zdjeciach bede miec doswietlona tylko modelke, a za nia zamiast udziwnionego wnetrza czarna dziure, tak czarna jak moja rozpacz po stracie lampy :tard: Coz ... rozpoczelo sie kombinowanie, mierzenie swiatla, otwieranie nielicznych okien, wpuszczanie chocby odrobiny swiatla, ktore mozna by bylo odbic blenda. I jakos poszlo ... w meczarniach, pocie mojego TZ-ta, ktory swiatlo lapal na blende, a potem precyzyjnie "rzucal" na modelke ;), w zawrotnych ISO, bo jeszcze nigy "mody" nie robilam na 800 i 1600 i w ogole w warunkach skrajnego nerwowego wyczerpania :roll: Cos tam zrobilismy ... ale poziom zadowolenia mam raczej mierny, w porownaniu do tego co mogloby byc ... :roll: Wniosek! W niedziele biega sie z psem po polach, a nie bierze za fotografie :lol: Quote
Justi0022 Posted June 20, 2005 Posted June 20, 2005 Tym bardziej, że niedziela była bardzo ładna :lol: Quote
adda Posted June 20, 2005 Posted June 20, 2005 [b]Wind[/b], z tego Twojego "slangu" prawie nic nie zrozumiałam, ale pamiętam, że lampy muszą być sprawne wszystkie :lol: No i pointę zroumiałam :lol: Quote
Wind Posted June 20, 2005 Author Posted June 20, 2005 [quote name='Justi0022']Tym bardziej, że niedziela była bardzo ładna :lol:[/quote] Doprawdy? W tej ciemnicy nawet tego nie zauwazylam :( [quote]Ja wiem co to jest blenda :D [/quote] Oooo ... widze, ze mamy tu znawce tematu :-) [quote name='adda od bialych zebow']Wind, z tego Twojego "slangu" prawie nic nie zrozumiałam, ale pamiętam, że lampy muszą być sprawne wszystkie :D [/quote] Dobra pamiec! Bardzo dobra! Wlasnie o to chodzi! Wszystko musi byc sprawne. A to czesc fotek z tej nieszczesnej niedzielnej sesji ... :-? [url]http://img88.echo.cx/img88/3046/mg1519x1z5cb.jpg[/url] [url]http://img88.echo.cx/img88/3262/mg1607xxz4da.jpg[/url] [url]http://img88.echo.cx/img88/1102/mg1685xz6mv.jpg[/url][size=6][/size][size=7][/size] Quote
adda Posted June 20, 2005 Posted June 20, 2005 Ja nie wiem [b]Wind[/b] po co Ty narzekasz, bo fotki są super! Wcale nie za ciemne :roll: Quote
ryba-pila Posted June 20, 2005 Posted June 20, 2005 [b]Wind [/b]nareszcie bez ociagania sama cos wstawilas, bez zadnych blagan... Foty jak zwykle fajne, mi najbardziej podoba sie ta 3. Jest taka niezwykle harmonijna - nic dodac nic ujac!!! Quote
Wind Posted June 20, 2005 Author Posted June 20, 2005 [b]adda,[/b] Za ciemne moze nie, bo bardzo wysokie ISO (czulosc) zrobilo swoje. Ale pozostaly lekkie "szumy", malo swiatla modelujacego i slabo wykorzystany plener, ktorego nie dalo sie fajnie pokazac ... Quote
Wind Posted June 20, 2005 Author Posted June 20, 2005 [quote name='ryba-pila']Foty jak zwykle fajne, mi najbardziej podoba sie ta 3. Jest taka niezwykle harmonijna - nic dodac nic ujac!!![/quote] Dzieki! :-) Ta tez chyba najbardziej mi sie podoba. Fajny byl braz tej sukienki ;) Quote
adda Posted June 20, 2005 Posted June 20, 2005 [quote name='Wind'] slabo wykorzystany plener, ktorego nie dalo sie fajnie pokazac ...[/quote] Trza było sam plener obfocić :lol: Quote
PIKA Posted June 20, 2005 Posted June 20, 2005 Wind, co Ty tak ciagle narzekasz? :hmmmm: Co byś nie zrobiła, to Ci sie nie podoba :niewiem: A fotki są super :D I proszę mi powiedzieć, co to jest ta blenda :lol: Quote
Wind Posted June 20, 2005 Author Posted June 20, 2005 [quote name='PIKA']Wind, co Ty tak ciagle narzekasz? :hmmmm: Co byś nie zrobiła, to Ci sie nie podoba :niewiem: A fotki są super :D I proszę mi powiedzieć, co to jest ta blenda :lol:[/quote] [b]PIKA,[/b] Bo ja przezywam kryzys wieku sredniego ... :( ;) Blenda - to material, rozpostarty na takim niby rusztowaniu, ktory tworzac plaska powierzchnie sluzy do odbijania swiatla. Blenda moze byc w kolorze: bialym, srebrnym lub zlotym. Powierzchnia blendy oraz ksztalt moze byc rozny np. owalny, eliptyczny itp. Blenda sluzy do doswietlania pewnych elementow, ktore fotografujemy np. do doswietlenia twarzy modelki, przez co cienie na twarzy beda lagodne, o delikatnej geometrii itp. Quote
adda Posted June 20, 2005 Posted June 20, 2005 I to był krótki wykład na temat pasty do zębów :lol: Quote
isabelle Posted June 20, 2005 Posted June 20, 2005 Hej [b]Beatko[/b]! Mnie rowniez spodobalo sie 3 zdjecie, i fajnie komponuje sie kolorystyka sukni z tonacja czekoladowo-czerwonych mebli w tle. Quote
asher Posted June 20, 2005 Posted June 20, 2005 [b]Wind[/b], choraś??? :o Sama, bez blagan i zaklinań wkleilas nam fotki z sesji, którą uważasz za niecałkiem udaną? :o :lol: A pomijając problemy techniczne, to ja z takim wnętrzem chyba nic nie umiałabym zrobić, bez względu na ciuchy... Boshe, kto to projektował? :o :roll: A fotki nie są złe przecież, czego ty od nich chcesz? :o :niewiem: Mnie najbardziej podoba się pierwsza. Quote
PIKA Posted June 20, 2005 Posted June 20, 2005 [quote name='Wind'] [b]PIKA,[/b] Bo ja przezywam kryzys wieku sredniego ... :( ;) [/quote] :o To co ja mam powiedzieć? :o [quote name='adda']I to był krótki wykład na temat pasty do zębów :lol:[/quote] A to pasta do zebów powoduje łagodnienie cienia na twarzy? :o Quote
adda Posted June 20, 2005 Posted June 20, 2005 [quote name='PIKA'][quote name='Wind'] [b]PIKA,[/b] Bo ja przezywam kryzys wieku sredniego ... :( ;) [/quote] :o To co ja mam powiedzieć? :o [/quote] I ja? :o [quote][quote name='adda']I to był krótki wykład na temat pasty do zębów :lol:[/quote]A to pasta do zebów powoduje łagodnienie cienia na twarzy? :o[/quote] Być może :roll: Quote
Wind Posted June 20, 2005 Author Posted June 20, 2005 [b]isabelle,[/b] Dzieki :-) Suknia miala nie tylko fajny kolor (lubie brazy), ale rowniez nieprawdopodobne wykonczenie na plecach ... a wlasciwie jego brak ... widac bylo nie tylko nagie plecy :lol: [b]asher,[/b] TAK, TAK! Pochorowalam sie juz wczoraj. Zaczelo sie odlampowym bolem glowym, potem nerwowym bolem brzucha, a zakonczylo fotograficznym kacem :lol: W Klubie znalazlam klatke :o Taka do ktorej wchodza, co bardziej roztanczone dziewoje i podryguja w rytm miksowanej muzyki ;) Podobna klatka jest wyjatkowo popularna, prawie tak samo jak pomieszczenia WC skladajace sie od podlogi, az po sciany i sufit z weneckich luster 8) [url]http://img278.echo.cx/img278/8720/mg1587xz9in.jpg[/url] Wszedzie byly lustra. Odbijaja wszystko i kazdego ... doslownie nie mozna sie polapac co jest jeszcze wolna przestrzenia, a gdzie mozna przyrabac glowa ;) [url]http://img253.echo.cx/img253/6156/mg1593xz3qg.jpg[/url] [url]http://img253.echo.cx/img253/7204/mg1630xz1wk.jpg[/url] [url]http://img253.echo.cx/img253/2695/mg1655xz3up.jpg[/url] Bylo tez mnostwo obskurnych schodow ;) [url]http://img253.echo.cx/img253/1139/mg1677xz6nf.jpg[/url] I schody marmurowe, az do samego nieba ;) [url]http://img56.echo.cx/img56/2896/mg1694xz5lq.jpg[/url] Quote
adda Posted June 20, 2005 Posted June 20, 2005 [quote name='Wind']W Klubie znalazlam klatke :o Taka do ktorej wchodza, co bardziej roztanczone dziewoje i podryguja w rytm miksowanej muzyki[/quote] Ale o co chodzi? Że niby mogą te lustra pobić i dlatego z nimi do klatki :-? :D [quote]Wszedzie byly lustra. Odbijaja wszystko i kazdego ... doslownie nie mozna sie polapac co jest jeszcze wolna przestrzenia, a gdzie mozna przyrabac glowa ;)[/quote] No to nie chciałabym się tam znaleźć po pijaku :roll: Jeszcze fotki!!! Quote
ryba-pila Posted June 20, 2005 Posted June 20, 2005 [b]Wind [/b]to wszystko brzmi, jak warszawski klub Qult.... :o :evilbat: :o Quote
Alicja Posted June 20, 2005 Posted June 20, 2005 [quote name='adda'][quote name='Wind']W Klubie znalazlam klatke :o Taka do ktorej wchodza, co bardziej roztanczone dziewoje i podryguja w rytm miksowanej muzyki[/quote] Ale o co chodzi? Że niby mogą te lustra pobić i dlatego z nimi do klatki :-? :D [quote]Wszedzie byly lustra. Odbijaja wszystko i kazdego ... doslownie nie mozna sie polapac co jest jeszcze wolna przestrzenia, a gdzie mozna przyrabac glowa ;)[/quote] No to nie chciałabym się tam znaleźć po pijaku :roll: Jeszcze fotki!!![/quote]Adda czy ty aby nie zaczniesz szukać tego klubu co by sprawdzić to ,,naocznie'' :-? Wind fotki super :wink: Quote
dbsst Posted June 20, 2005 Posted June 20, 2005 Wind opowiedzialabys mi troche o tych szumach :roll: ostatnio gdzies czytlalam ze takowe nie istnieja a pozniej ze ktos ma z nimi problemy od czego zaleza w takim razie i dlaczego dla kogos nie istnieja skoro sa :roll: :-? to wszystko mnie przerasta :-? a zdjecia fajowe najbardziej mi sie podoba ostrosc i kolory jak Ty to robisz ze masz taka ostrosc jaka chcesz i takie kolory jakie chcesz przesycone i nie przepalone :-? Quote
Wind Posted June 20, 2005 Author Posted June 20, 2005 [quote name='ryba-pila'][b]Wind [/b]to wszystko brzmi, jak warszawski klub Qult.... :o :evilbat: :o[/quote] Oj nie! To nie ten Klub, ale pewnie tak samo odjechany ;) [quote name='adda']No to nie chciałabym się tam znaleźć po pijaku :roll: [/quote] I slusznie! Na trzezwo nie ma sie tam latwej nawigacji :lol: Quote
Recommended Posts