Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to trzymam mocno kciuki, świadomość że w każdej chwili ktoś napiszę ze Warka juz za TM mnie dobija. Wchodze na wątek pełna obaw, a tu proszę wkońcu dobre wieści. Oby to była jej ostatnia przystań... cudowny domek do końca dni...

• Replies 191
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poszukajmy domu w Krakowie. Jeśli nic w nie wypali może zdecydujemy się na transport do Warszawy pod warunkiem, że Warka poczuje się lepiej.
Iwono BARDZO Ci dziękuję za pomoc w ogłaszaniu Warki :loveu::loveu:
Sprawa wygląda jednak nieciekawie. W niedzielę sunia bardzo ciężko oddychała, trzęsła się. Nie miałabym sumienia targać psa w takim stanie przez pół Polski.

Posted

może jednak skontaktuj się z Panem który oferował dom dla niej w Warszawie, (tak na wszelki wypadek, jakby nie wypalił dom w Krakowie i jakby Warka poczuła się lepiej) jest jeszcz tydzień, będe jechala we wtorek za tydzień 16.06, więc jakby co dobrze mieć dom sprawdzony. Oczywiście będzie on tylko w zastępstwie, a może jak Warka znajdzie dom w Krakowie, a dom z Warszawy będzie ok to zaproponujemy Panu inną staruszkę.

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']pekinka za tm::-([/quote]
O Boziulko, strasznie mi przykro...Odeszła u Ksery, choć ta pociecha, w ludzkich warunkach :-(

Posted

Dziękujemy za dobre chęci, ale rezygnujemy. Babcia nie nadaje się do długiej jazdy.

Założę wątek w dziale 'przygarnę psa' może jakiś inny staruszek z Wawy znajdzie swój kąt u tej osoby.

Posted

Rozmawiałam z wetkami.. Twierdzą, ze podróż nie powinna być dla niej problemem.... Powinno się jak najszybciej ją zabrać ze schroniska, zebyu odeszła w domowych warunkach a nie sama w magazynie... :shake:

Rozmawiałam nt wyników.... Diagnozę o raku określili po wynikach krwi, które były typowo rakowe oraz po stanie/wielkości wątroby.... Jest potwornie powiększona i przesunięta.....

Ponoć facet, od którego ją zabierali zgłaszał chęć jej odebrania, ale chyba się rozmyślił, bo nie pojawił się więcej..... :shake:
Sunia ponoć jest w strasznej depresji.. bardzo tęskni, napewno to tez ma duży wpływ na jej stan....

Posted

[quote name='Asior']Rozmawiałam z wetkami.. Twierdzą, ze podróż nie powinna być dla niej problemem.... Powinno się jak najszybciej ją zabrać ze schroniska, zebyu odeszła w domowych warunkach a nie sama w magazynie... :shake:

Rozmawiałam nt wyników.... Diagnozę o raku określili po wynikach krwi, które były typowo rakowe oraz po stanie/wielkości wątroby.... Jest potwornie powiększona i przesunięta.....

Ponoć facet, od którego ją zabierali zgłaszał chęć jej odebrania, ale chyba się rozmyślił, bo nie pojawił się więcej..... :shake:
Sunia ponoć jest w strasznej depresji.. bardzo tęskni, napewno to tez ma duży wpływ na jej stan....[/QUOTE]

To w takim razie jeden wet nawet nie pozwala zabrac ja na spacer poniewz jej stan jest zly ,a drugi pozwala na daleka podroz. Ciekawa jestem kto ma racje. :shake:
Asior czyli rozumiem ,ze w razie jak by sie okazlo ze jak dom w warszawie bedzie mial kto sparwdzic i okaze sie okej to jak iwona 213a podjedzie po nia to ja wydadza w podroz? :shake:

co do faceta to przeczytaj pare watkow wyzej ,on mieszka w przytulisku i nie moze jej zabrac , mial ja zabrac do pani ktora sie tymi psami opiekowala ale ona sama jest chora.

Posted

Iwona 213 zaraz pisze do pan maila w sprawie warki ,a ty podaj mi na pw nr. telefonu w razie czego, bo Ania na pewno nie ma nic na koncie zeby zadzwonic. Jezeli wetka wyda warke to trzeba zaczac dzialac .
Asior ,a ty mi podaj na pw ktora wetka powiedziala ze Warka moze jechac bo jak Iwona przyjedzie po mala to zeby nie pocalowala klamki. ;)

Posted

wlasnie dostalamodpowiedz w sprawie warki.
pan zamiast mi napisac jak zajaby sie mala chora i starsza sunia oraz podac adres do sprawdzenia domku pisze mi ze mieszka obecnie w Lublinie i moze mi wyslac zdjecia domu :evil_lol:,
Zdjecia to kazdy moze wyslac jakie bedzie tylko chcial
zreszta sami ocencie ale napewno nie jest to dom dla Warki , pan mail jamnika ktorego sparalizowalo w wieku 8 lat wiec musia go uspic ,to tak jak pekinke chcieli uspic tylko ze moze trzeba bylo rechabilitowac i podawac leki ,a nie od razu usypiac , drugiego psa uspil bo mial raka skory wiec ciekawa jestem w jaki sposob zajal by sie mała Warka ?:shake: a dotego ma mloda suczke wiec napewno warka nie mial by spokoju.:shake:

Posted

[quote name='Asior']To była dr. Malwinka :)
Ale tam "żądzi " dr Paulina, jak trzeba to mogę zadzwonić i zapytać...[/QUOTE]

asiu wiem wiem:loveu:,jak by byla potrzeba to sma bym zadzwonila ale niestety dom w warszaie odpada.
No wlasnie to wetka P zakazal nam ja brac na spacerek wiec nie wiem czy by sie zgodzila na podroz malej.;)

Posted

Dziewczyny dostałam namiar na osobę która ma możliwość prezentowania psów w programie Kundel bury i kocury w TVP Kraków. Bedę dzwoniła do tej osoby, tylko najpierw pytanie, czy któraś z Was mogłaby z Warką na taki występ pojechać??

Posted

[quote name='iwona213']Dziewczyny dostałam namiar na osobę która ma możliwość prezentowania psów w programie Kundel bury i kocury w TVP Kraków. Bedę dzwoniła do tej osoby, tylko najpierw pytanie, czy któraś z Was mogłaby z Warką na taki występ pojechać??[/quote]

My występujemy w kundlu (tzn. Foksia, j3nny, ja, ...) :diabloti:
Muszę tylko zapytać P. Magdę H. czy możemy Warkę zabrać i zadzwonić do weta do schroniska czy jej stan zdrowia na to pozwala.
A ja tak nie lubię rozmawiać przez telefon :placz:

Posted

[url=http://zwierzaki.cafeanimal.pl/Warka,20361]Warka - Zwierzaki - cafeanimal.pl[/url]
[U][COLOR=#800080][url=http://krakow.gumtree.pl/c-Spo-eczno-zwierzaki-Pilnie-dom-Warka-ma-ma-o-czasu-W0QQAdIdZ135609202]Pilnie dom!!! Warka ma mało czasu. - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Kraków[/url][/COLOR][/U]
[U][COLOR=#800080][/COLOR][/U]
[URL="http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1981039_pilnie_potrzebny_dom_warka_ma_malo.html"]alegratka[/URL]