Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

izabellah-aldonda napisał(a):
Ja przewioze.

skontaktuj się pilnie z Lulką, bo przedstawiłam jej świetna ofertę taniej budy dla Baltazara - to pilna sprawa:cool3: TO JEST OKAZJA! Lulka już wie o co chodzi:cool3:

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przeczytałam bardzo uważnie posta Kaśki...to bardzo rozsądne wyjście...w dzień dać miejsce pobytu staruszkowi na dworze z możliwością schronienia się przed zimnem i zmiennymi warunkami atmosferycznymi,a na noc dać schronienie przy kotłowni...to dla takiego staruszka...schorowanego staruszka...chyba najbardziej optymalne wyjście na zimę! Mam nadzieję,że przeżyje ostatnie dni w spokoju i bez bólu,czując się potrzebnym i zaopiekowanym, i mogąc samemu robić takie wrażenie...że się opiekuje swoim domem!

Mam w związku z tym pytanie...macie środki na budę?Widzę,że bico bardzo chce pomóc i coś wymyśliła...jak więc wygląda realizacja planu związanego ze znalezieniem budy?...w jakim jest stadium?

Niestety czas leci szybko i...nim się obejrzymy buda bedzie już potrzebna!I oby tak było!

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Widzę,że bico bardzo chce pomóc i coś wymyśliła...jak więc wygląda realizacja planu związanego ze znalezieniem budy?...w jakim jest stadium?

napisałam już pw do Lulki i izabellah z moim pomysłem dotyczącym budy, teraz czekam na odpowiedzi dziewczyn, muszą przemyśleć sprawę;)

Posted

Piękne dzięki za chęć pomocy , szczególne dzięki dla Ciebie biko:loveu:
Jak się okazuje Baltazar ma wielu miłośników:loveu:
Buda już się robi na zmówienie. Nasz niezawodny forumowicz z Forum Rottweiler.sky zafundował budę Baltusiowi :multi::multi::multi:

Posted

izabellah-aldonda napisał(a):
Piękne dzięki za chęć pomocy , szczególne dzięki dla Ciebie biko:loveu:
Jak się okazuje Baltazar ma wielu miłośników:loveu:
Buda już się robi na zmówienie. Nasz niezawodny forumowicz z Forum Rottweiler.sky zafundował budę Baltusiowi :multi::multi::multi:

czyli Baltazar budę już będzie miał zapewnioną i nie zamawiać jej nigdzie indziej?

Posted

Lulka napisał(a):
z tego wynika ze nie musimy zbierac na nia kasy - super :p
dzieki wielkie bico za ofertę :loveu:

:loveu:...dobrze być w gotowości,ale jeszcze lepiej jak więcej osób pomaga pięknemu staruszkowi!!! Dzięki!

...z tego wynika,że Baltazar będzie miał zapewnione ciepłe miejsce na zimę...:loveu::multi:

• 1 month later...
Posted

oj dawno dawno nikt nie zagladal do Baltazara naszego kochanego

mam świeze info z DT

"[FONT=Times New Roman]Hej,
Odstawiłam Baltkowi niektóre leki. Teraz bierze tylko vipoton (na serce) i artoflex. Jest niesamowicie żywy, biega, skacze, cieszy się, mało się potyka, szczeka na listonosza, odżył bardzo. Mi się wydaje, że on nie ma raka. Tylko ślepy jest strasznie, wieczorem jak idziemy na spacer do lasu to musi mieć smycz bo nie wie jak mnie znaleźć, jak mu się daje jedzenie z ręki to podbiegnie po głosie jak go się woła, a potem nie wie gdzie jest ręka, którą mu się coś daje... masakra. Problem mam z nauczeniem go spania w budzie, czasem mu się zdarza, ale częściej wybiera leżankę. Nie wiem czy mam mu ją zabrać?[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jeśli chodzi o leki to niby się canidryl kończy od dawna... ale ja go nie daje, a po nim nie widać żeby było gorzej - chyba mu się mięśnie rozbudowały i dlatego lepiej chodzi, biega itp. Jakieś tam leki na serce to kupię sama. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Karma się kończy mam jeszcze na jakieś dwa tygodnie.[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Fotek nie mam, postaram się zrobić w weekend. Ostatnio jestem strasznie zabiegana."[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman]
[/FONT]

Posted

zrobie podsumowanie wydatkow:

Balti dostal 350 zł plus 50 zł od bico = 400 zł

164 zł - poszlo na leki, weta, arthroflex
165 zł poszło na karme Brit 30 kg

zostaje 71 zł

czekam na potwierdzenie czy nie doszly jeszcze jakies wydatki

aaaa zupelnie z glowy wypadlo mi odkleszczenie, dopytam Kasi czy sa u niej kleszcze. Balti mial obrozke Kiltix, ale juz pewnie przydalaby sie nowa

Posted

[quote name='Lulka']zrobie podsumowanie wydatkow:

Balti dostal 350 zł plus 50 zł od bico = 400 zł

164 zł - poszlo na leki, weta, arthroflex
165 zł poszło na karme Brit 30 kg

zostaje 71 zł

czekam na potwierdzenie czy nie doszly jeszcze jakies wydatki

aaaa zupelnie z glowy wypadlo mi odkleszczenie, dopytam Kasi czy sa u niej kleszcze. Balti mial obrozke Kiltix, ale juz pewnie przydalaby sie nowa

czyli tak kleszczy u nich nie ma, ale przekaze Baltusiowi Fiprex jak pojade do nigo na dniach ze slomą ;)

jeszcze okazalo sie ze transport budy kosztowal 40 zł

wiec na koncie DT zostaje 31 zł

czy ktos chcialby pomoc w zakupie staruszkowi Brita :modla:
30 kg za 165 zł - jest teraz w promocji
Karmy Do Domu - Karmy dla psów i kotów, diety weterynaryjne, karma

Posted

Bylam odwiedzic dziadka :p

przywital mnie bardzo wylewnie, jest mega kochany :loveu:

zakropilam go fiprexem, zawiozlam slome i o dziwo zaczal wchodzic do budy :multi: brakowalo mu slomy :evil_lol:

a taka mam bude ;)

• 2 weeks later...
  • 1 year later...
  • 2 weeks later...