Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy, witamy :)
Widać profesjonalizm. Właściciel nie czekał na maila z linkiem, tylko sam znalazł wątek :) :) :)

Fibi jest łagodnym psiakiem, ale od momentu, kiedy na wiosnę poszła do kojca, przestała lubić inne psy. W kojcu miała kolegę, ale chyba nie miało to znaczenia przy tym, że przestała lubić naszych pozostałych rezydentów....
Czekamy na fotki :)

• Replies 516
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na dzien dzisiejszy Fibi biega z składzie : Pele, szarik, PKS, Wyłupek, Atros, Spartakus, Redka i Nokia. Oczywiscie jak stoi w boksie to szpanuje zębami i szczeka, jak sie ją wypuści to powietrze z niej schodzi i zachowuje sie jakby miała 6 miesięcy. Zadnej agresji tylko zabawa. Zaznaczam, że Nokia to stara dupa i nie pozwala sobie na poufałości. Warczy na kazdego psa czy suke ktora chce sie z nią bawic. Fibi to szanuje i nie zaczepia.

• 2 weeks later...
Posted

jak dobrze, ze dogaduje się ze wszystkimi psiakami
u nas nie każdego tolerowała
mam nadzieję, że uda się szybko znaleźć dom
Jamor, czy mogę wykorzystać zdjecia z twojej galerii Fibi do ogłaszania jej?

• 2 weeks later...
Posted

Sorry zrobie malego offa :cool3::cool3:

Grand w grudniu ma wrocic do ogolnych boksow, a to dla niego wyrok smierci, bo jest stary, bezzebny i ma problemy skorne.
Brakuje 60 zl. Miejsce w hotelu juz czeka na Grandzika. [SIZE=4][B]Kazde 5 zl. robi roznice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[SIZE=2][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/ratunku-malenki-staruszek-umiera-w-schronisku-brakuje-1-3-deklaracji-pomocy-146415/index37.html?posted=1#post13513524"]RATUNKU!!! malenki staruszek umiera w Schronisku.Brakuje 1/3 Deklaracji. POMOCY !!! - Strona 37 - Dogomania Forum[/URL][/SIZE][/B][/SIZE]

• 2 weeks later...
Posted

mało informacji, zdjęć, to i zainteresowania nie ma...szkoda suni. jednak uważam, że na dogomanii i tak domku nie znajdzie, bo tu wszyscy zapsieni. ogłoszenia by się przydały w dużej ilości.

Posted

Wybaczcie, ale takie "ciotki się nie interesują" jest jakby trochę bolące... Mamy w lecznicy teraz 1 lekarkę na macierzyńskim, drugi kolega jest na długim, zaległym urlopie, szefowa krąży między lecznicą a domem na okrągło robiąc jakieś zabiegi a druga koleżanka jest na dyżurach, a nie od adopcji. Ja zajmuję się adopcją, ale też nie mam za wiele czasu.
Pracuję na etacie w takim miejscu, że mam urwanie głowy co kilka dni i nie mam czasu nawet zajrzeć na dogo.
W lecznicy jestem popołudniami na 3 godz. Jednka nie mogę w lecznicy siąść do kompa, bo od 2 tyg mamy padnięty monitor i działa tylko sprzęt w gabinecie internistycznym, ale nie mogę pisać na dogo, jak akurat lekarz wypełnia kartę klienta, prawda?
Staram się umieszczać ogłoszenia o Fibi w prasie lokalnej, w necie itd. Niestety do tej pory dzwonili ludzie, którzy po usłyszeniu, że jest wykastrowana, nie ciagnęli rozmowy. Albo dzwonili panowie lekko wstawieni (tak po głosie mi sie wydawało), bo w ogłoszeniu napisaliśmy, ze sunia w typie asta, no i chcieli na łańcuch do stróżowania. To, ze Fibi jest w hotelu, nie oznacza, że sie nia nie interesujemy. Oznacza to tyle, że nie trafiliśmy na osobę, której mozemy ja dać.
Już raz nam ją oddano, bo obgryzła nogi od stołu w salonie i dolne partie innych mebli. A rodzina majętna, schludna itd. Kto by pomyślał, ze tak zareagują? Niestety nie jestem jasnowidzem i nie przewidzę reakcji każdego człowieka w 100%.
Udało nam sie wiele adopcji, a schronem nie jesteśmy, tylko lecznicą, która uratuje czasem jakąś bidę. Więc nie jesteśmy przeszkoleni w metodach prowadzenia rozmów przedadopcyujnych itp. Na szczęście wszystkie psy i koty, które od nas poszły do nowych domów mają sie dobrze, bo mamy kontakt z właścicielami, a niektóre zwierzaki nadal są naszymi "klientami" :)

Posted

Nie czuj sie dotknieta, bo to dotyczylo wszystkich innych ciotek, ktore kiedys bywaly na watku.
Ta rasa sie niektorym kojarzy nie z tym z czym powinna.
A z adopcjami roznie bywa od czasu do czasu psy wracaja. Pewnie lepiej, ze nie zostaly, skoro ludzie nie sa przygotowani na psa i mysla, ze to stautuetka.

Posted

alex, nikt Ci nic nie zarzuca. przypominam tylko kolezanką o podnoszeniu wątku, za cicho tu. \i widac skutecznie .
Agaga21,a kiedy zagladałas na album fibi ? jest tam ich 72 i co, zadne sie nie nadaje ?