Agness78 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Pilnie szukam DT/DS dla ślicznej około 9-10 miesięcznej suni, która wraca z adopcji. W marcu udało mi się znaleźć domy dla 3 suczek zabranych ze wsi. Wydawało się że wszystko się udało, że będą szczęśliwe. Wydawało mi się że domek dobrze sprawdzony - niestety to co dzisiaj zobaczyłam totalnie mnie załamało!!! Jakbym rozmawiała z zupełnie inną osobą :roll: Mam czas do poniedziałku, może jeszcze uda się żeby została tam kilka dni dłużejale sama nie wiem czy można ją tam zostawić w obecnej sytuacji. Sunia jest bardzo nie ufa, boi się ludzi :-( Mieszkała z Panią i jej TŻ. Po jej zachowaniu widać że była bita :-( na wyciągniętą rękę reaguje szczekaniem, agresją, a po chwili głaskania ( co nie było łatwe ) kuli się - jest przerażona! Niestety wygląda na to że była tylko zabawką w rękach nieopowiedzialnych ludzi :angryy: :-( Nie jest ułożona, mieszkała w domku jednorodzinnym, nie wie co to smycz :-( Jestem załamana! Nic nie czuję się winna - że zaufałam. Nic nie wskazywało na tragedię! Miałam kontakt z domkiem w pierwszych tygodniach, wydawało się być ok.... a teraz nie wiem co robić :shake: Bardzo proszę o pomoc!!!!! Nie mam gdzie jej umieścić - ona w schronisku sobie nie poradzi! Jest maleńka i przerażona! jej szczekanie świadczy o jej strachu nie agresji..... ale nie wiem czy nadaje się do adopocji na tę chwilę. Ona potrzebuje czasu, ułożenia i miłości..... czasu którego nie ma :-(:-(:-( Nawet nie została zaszczepiona! schronisko to ostateczność ale niestety i to muszę wziąć pod uwagę :shake::-( Oczywiście porobię ogłoszenia ale tak naprawdę nic o niej nie wiem. DT byłby idealnym rozwiązaniem bo można by było ją poznać i poobserwować tylko gdzie taki znaleźć? :-( Mogę dowieźć Kropeczkę w każde miejsce w Polsce, obiecuję też pomoc finansową w utrzmaniu suni w DT oraz sterylizację jeśli DT/DS nie byłby w stanie jej sfinasować.... BŁAGAM o POMOC!!!!!! Kropeczka Quote
Agness78 Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 Błagam o pomoc!!!! Sunia już tyle wycierpiała, nie chcę skazywać ją na schronisko..... :shake::-(:-(:-(:-(:-( Doradźcie coś.... proszę :-( Quote
majqa Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Dopisz w tytule miasto!!! Powinno to ściągnąć uwagę dogomaniaków z danego rejonu. Quote
agusiazet Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Napisz do Bianki, może weźmie małą na tymczas! Quote
mawin Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 podniosę pilne!!!! sunia jest śliczna ale w życiu nie miała lekko , jak ją głaskałam (trzymała ją na rękach "kochająca" właścicielka) sunia miała tak przerażone oczy, którymi patrzyła na każdy ruch mojej ręki z pytaniem w oczach czy zrobię jej coś złego :-( nie wiem co oni jej tam robili ale nie było to nic dobrego :-( Quote
BIANKA1 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Nie dam rady wziąc jej na tymczas . Mam teraz za dużo zwierzaków , a lada dzień wyjeżdzam . Nie znam tez nikogo , kto może pomóc . Przykro mi :-( Quote
Agness78 Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 DT bardzo potrzebny! Nie wiem jak sunia będzie się zachowywała w innym miejscu, nie wiele o niej wiemy - jak sie okazuje jej właścicielka również:angryy: Dt byłby idealnym rozwiązaniem żeby poznać sunię i żeby nabrała zaufania do ludzi:-( Ehhh mam takiego kaca .... nic nie wskazywało że cos jest nie tak.... biedna Kropeczka :-(:-(:-( Quote
mawin Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Aga ludzie potrafią świetnie grać :-( dopiero wczoraj zobaczyłaś prawdziwą twarz tej pani :-( Pani generalnie myślała o wyrzuceniu jej gdzieś na wsi, ale sunia mogłaby wpaść pod samochód. Pytała znajomych czy by jej nie wzięli no i jeden się zastanawia, zabroniłyśmy jej go jej oddawać, bo na wsi, do budy no i oczywiście bez sterylki. Jak jej powiedziałam, że będzie miała małe dwa razy w roku to panie stwoerdziła, że to już będzie problem jej znajomego :angryy: Jak można być tak podłym człowiekiem :angryy: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 bardzo, bardzo sie ciesze :multi::multi::multi::multi::multi::multi: juz myslalam, ze bedziemy mialy nieszczescie sie spotkac- bo jestem wolontariuszka w schronie wroclawskim. Wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia mala :loveu: Quote
Agness78 Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 Mam bardzo dobrą wiadomość !!! :multi: Jestem tak szczęśliwa że aż nie mogę w to uwierzyć :loveu: Sunia właśnie jest w drodze do nowego domku, zaczyna nowe życie !!! Udało się znaleźć dla niej dom. Jestem bardzo szczęśliwa. Dzisiaj po akcji mailingowej do znajomych okazało się że teściowa mojej koleżanki z pracy Agaty :angel: zobaczyła sunię i dała jej szansę na szczęśliwe życie. Po pracy pojechałyśmy z mawin po sunię, do weta i już właśnie jest w drodze do Głogowa. Malutka była bardzo zestresowana i smutna ale bardzo spokojna... Nie ten sam pies co wczoraj.... Mam nadzieję że szybko się zaklimatyzuje i pokocha nowych opiekunów - którzy mają WIELKIE SERCA!!!!! Bardzo proszę o kciuki, żeby adopcja się powiodła i sunia już zawsze była szczęśliwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bardzo dziękuję mawin :) Bez niej bym sobie nie poradziła :oops: Byłam załamana! mawin ma świetne podejście do zwierząt a one to czują i odrazu łagodnieją jak baranki ;) Wielkie dzięki!!!! Kropeczka w oczekiwaniu na weta - śliczna maleńka sunia :) Quote
Recommended Posts