Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pilnie szukam DT/DS dla ślicznej około 9-10 miesięcznej suni, która wraca z adopcji. W marcu udało mi się znaleźć domy dla 3 suczek zabranych ze wsi. Wydawało się że wszystko się udało, że będą szczęśliwe. Wydawało mi się że domek dobrze sprawdzony - niestety to co dzisiaj zobaczyłam totalnie mnie załamało!!! Jakbym rozmawiała z zupełnie inną osobą :roll:

Mam czas do poniedziałku, może jeszcze uda się żeby została tam kilka dni dłużejale sama nie wiem czy można ją tam zostawić w obecnej sytuacji.
Sunia jest bardzo nie ufa, boi się ludzi :-( Mieszkała z Panią i jej TŻ. Po jej zachowaniu widać że była bita :-( na wyciągniętą rękę reaguje szczekaniem, agresją, a po chwili głaskania ( co nie było łatwe ) kuli się - jest przerażona!
Niestety wygląda na to że była tylko zabawką w rękach nieopowiedzialnych ludzi :angryy: :-( Nie jest ułożona, mieszkała w domku jednorodzinnym, nie wie co to smycz :-( Jestem załamana! Nic nie czuję się winna - że zaufałam. Nic nie wskazywało na tragedię! Miałam kontakt z domkiem w pierwszych tygodniach, wydawało się być ok.... a teraz nie wiem co robić :shake:

Bardzo proszę o pomoc!!!!! Nie mam gdzie jej umieścić - ona w schronisku sobie nie poradzi! Jest maleńka i przerażona! jej szczekanie świadczy o jej strachu nie agresji..... ale nie wiem czy nadaje się do adopocji na tę chwilę.
Ona potrzebuje czasu, ułożenia i miłości..... czasu którego nie ma :-(:-(:-(
Nawet nie została zaszczepiona! schronisko to ostateczność ale niestety i to muszę wziąć pod uwagę :shake::-(

Oczywiście porobię ogłoszenia ale tak naprawdę nic o niej nie wiem. DT byłby idealnym rozwiązaniem bo można by było ją poznać i poobserwować tylko gdzie taki znaleźć? :-(

Mogę dowieźć Kropeczkę w każde miejsce w Polsce, obiecuję też pomoc finansową w utrzmaniu suni w DT oraz sterylizację jeśli DT/DS nie byłby w stanie jej sfinasować....

BŁAGAM o POMOC!!!!!!

Kropeczka

Posted

podniosę pilne!!!!
sunia jest śliczna ale w życiu nie miała lekko , jak ją głaskałam (trzymała ją na rękach "kochająca" właścicielka) sunia miała tak przerażone oczy, którymi patrzyła na każdy ruch mojej ręki z pytaniem w oczach czy zrobię jej coś złego :-( nie wiem co oni jej tam robili ale nie było to nic dobrego :-(

Posted

DT bardzo potrzebny! Nie wiem jak sunia będzie się zachowywała w innym miejscu, nie wiele o niej wiemy - jak sie okazuje jej właścicielka również:angryy:
Dt byłby idealnym rozwiązaniem żeby poznać sunię i żeby nabrała zaufania do ludzi:-( Ehhh mam takiego kaca .... nic nie wskazywało że cos jest nie tak.... biedna Kropeczka :-(:-(:-(

Posted

Aga ludzie potrafią świetnie grać :-( dopiero wczoraj zobaczyłaś prawdziwą twarz tej pani :-(

Pani generalnie myślała o wyrzuceniu jej gdzieś na wsi, ale sunia mogłaby wpaść pod samochód. Pytała znajomych czy by jej nie wzięli no i jeden się zastanawia, zabroniłyśmy jej go jej oddawać, bo na wsi, do budy no i oczywiście bez sterylki. Jak jej powiedziałam, że będzie miała małe dwa razy w roku to panie stwoerdziła, że to już będzie problem jej znajomego :angryy:
Jak można być tak podłym człowiekiem :angryy:

Posted

Mam bardzo dobrą wiadomość !!! :multi:
Jestem tak szczęśliwa że aż nie mogę w to uwierzyć :loveu:
Sunia właśnie jest w drodze do nowego domku, zaczyna nowe życie !!!
Udało się znaleźć dla niej dom. Jestem bardzo szczęśliwa. Dzisiaj po akcji mailingowej do znajomych okazało się że teściowa mojej koleżanki z pracy Agaty :angel: zobaczyła sunię i dała jej szansę na szczęśliwe życie. Po pracy pojechałyśmy z mawin po sunię, do weta i już właśnie jest w drodze do Głogowa. Malutka była bardzo zestresowana i smutna ale bardzo spokojna... Nie ten sam pies co wczoraj.... Mam nadzieję że szybko się zaklimatyzuje i pokocha nowych opiekunów - którzy mają WIELKIE SERCA!!!!!

Bardzo proszę o kciuki, żeby adopcja się powiodła i sunia już zawsze była szczęśliwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bardzo dziękuję mawin :) Bez niej bym sobie nie poradziła :oops:
Byłam załamana! mawin ma świetne podejście do zwierząt a one to czują i odrazu łagodnieją jak baranki ;) Wielkie dzięki!!!!

Kropeczka w oczekiwaniu na weta - śliczna maleńka sunia :)