_ogonek_ Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Wątek został założony na prośbę kmoniki. Ten piesek (jeszcze bezimienny) przez dłuższy czas chodził, snuł się koło ludzkich domostw. Robił to tak długo, aż wypatrzyła go jedna z dogomaniaczek, ewa gonzales. To ona starała się zorganizować pomoc, ale za pierwszym razem odmówiono jej... Szybka akcja wiadomość do kmoniki i kmonika już jest na miejscu u Ewy. Obie zawiozły pieska do schroniska. Był wtedy przerażony!!!Za co piesek na pewno jest im wdzięczny! :loveu: Weterynarz ocenił pieseczka na ok. 0,5 roku czyli 6 miechów. kmonice, która jak się przyznała ma 170 cm wzrostu :lol:, sięga do kolana, może ciut wyżej. Jest czarny na tylnych łapach białe skarpetki. Cały włos mocny, falowany, czarniutki. Bardzo lubi dzieci i ufa, ale w stosunku do dorosłych no wygląda to tak jakby za nimi nie przepada, nie ufa, przerażony... Trzeba nad nim troszke pracy. Jeżeli chodzi o kontakt to może podam swoje GG: Ada GG 8854421 kmonika GG 2260998 Pomóżcie temu pieseczkowi, bo naprawdę warto. To sa cudne dziewczyny, nie zawiedźmy i piesia i dziewczyn!!! :loveu::loveu::loveu: PS. Jeżeli ktoś chce wykonać banerek to oczywiście mile widziane , ale fotki pojawią się w czwartek (14.05). Aktualizacja z dnia 14.05: Piesek już imienny, ma na imię Princ!!! TEN OTO PRZYSTOJNY I DOSTOJNY KSIĄŻĘ ZNALAZŁ WSPANIAŁY DOM!!! (29.05.2009) [SIZE=5]Zdjęcia ze schroniska zrobione przez Monikę w poście 50 na te z nowego domku czekamy :loveu: (6.06.2009) Quote
_ogonek_ Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 Może Szarik? :lol: Taki odważny też :lol: Może Demonek Kaeson? Quote
zuzlikowa Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Muszę szybko dać znać Ewusi,że jej szczeniaczek ma wątek! Bardzo się ucieszy! Tak o niego walczyła...tak pilnowała...teraz zrobi...mam nadzieję z naszą pomocą wszystko by szybko znalazł swój szczęśliwy domek! Ewuś...Twój szczeniaczek potrzebuje imienia!!! To będzie Twoja rola...Ty zdecydujesz!:loveu: Cioteczki podpowiedzcie...dajcie propozycje...a może Ewa już ma dla niego imię...takie na szczęśliwy początek szczęśliwego życia!? Zapraszam ...odwiedzajcie Ewinego szczeniorka...:lol: Quote
zuzlikowa Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 A mnie jeszcze wczoraj po głowie chodziło:cool3:...nie,nie żadne żyjątko,tylko pomysły... 1)od czrnusia...CZARNUŚ : 2) od cassanowy...KASSI... Quote
zuzlikowa Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 No toś już Ewciu wybrała...smarkaty jeszcze bo smarkaty ,ale księciem już jest!:loveu: Tak więc cioteczki...mały elegancik PRINCEM zostaje!Ewcinym Princem!...i naszym ...troszeczkę:loveu: Adusiu...zmień troszeńkę tytuł wątku:lol:...tylko troszeńkę... [Sosnowiec] PRINC,a walał się jak śmieć po ulicy,Już bezpieczny.Szczeniak szuka DS Quote
Nadziejka Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 :multi::loveu:Adus kochanaaaa:loveu::calus::calus::Rose:dziekuje w imieniu czarnusia Monice , Adusi .,Zuzliczkowejjjj , Giselci juhuuuuuuu..no ja bym bez was zginela ! :ylsuper::B-fly::B-fly:w schronisku dzis dzwonilam i pytalam , wszystko z czarnuszkiem dobrze , a jutro jade rano , jak zycie pozwoli ...do niunia do schronu . Zuzliczku i Adusiu prosze was wybierzcie imie dla ksiecia czarnusia ...a ja podpowiem ..moze Prince ?:loveu:ale wy kochane wybierzcie . [SIZE=2]Bardzo mi przykro ze nie moge byc domkiem tymczasowym ...:shake:czarnuszek byl przeciez tak blisko , pojawil sie nagle pewnego wieczoru pod oknami , ja raniutko wyszlam z sunka na siusiu , patrze a ten pieknis pod hustawkami lezy ..ja lece patrze , a ten maluszek spi sobie ..ale sie zerwal szybciutko i uciekl za samochody ..takie bylo nasze poznanie ..uwielbia dzieci , nasze osiedlowe dzieciaczki nawet mu smyczke pozyczyly , ale jak przyszla noc , to ja sie balam ze ta smyczkies zaciagnie sie ..ale spal dzielnie pod hustaweczkami . Byl u mnie ..ale tylko 2 godz ...:oops::shake:dziewczynki nie moglam niunia zatrzymac , i dlatego tak przezywam , ze przez to jak sobie zycie ulozylam ...:shake::shake:to nie moge tak pomoc kiedy trzeba ..ale przyrzekam ze sie to zmieni .Adusiu - nasza Anioleczkowa kobietko dla ciebie buziaczki wielki od czarnuszka :iloveyou::Dog_run: Quote
zuzlikowa Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Ewcia pewnie w schronie u Princiątka...:loveu::multi:....czekam na wieści od niej!!! Już nie mogę się doczekać,żeby na własne oczy zobaczyć szczeniorka Ewinego...ależ jezdem niecierpliwa:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Nadziejka Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Jestem Zuzliczku kochanyyyy:loveu:Bylam u czarnusia i ma sie dobrze , jego numer w schronisku - 50. [SIZE=2]:Dog_run:rozmawialam z babeczke ktora tam byla kierowniczka wiele lat , a od 2 lat jest ..nowy p kierownik. Czarnulek jest na kwarantannie jeszcze przez poltora tygodnia , a ja dzisiaj porobie ogloszania i porozwieszamy s dzieckiem popoludniu , gdzie sie da .Moze sie komus zagubil , ale watpie , cioteczki kochane wiec wolontarjat nie jest dalej mozliwy w sosnowieckim schronie :shake:a szkoda bo zamykajac sie przed ludzmi , zamykamy psiaki w schronie , czasem na wiele lat:shake::-(Zuzliczku Kmonika moze podjedzie i porobi zdjatka , ale nie wiem kiedy , ja prosilam znajoma wczoraj o wypozyczenie cyfrowki ..ale :angryy:nie pozyczy ..poniewaz ja sie nie zniam i moglabym zepsuc na jamenttt ...na to ja mowie ze predzej bym go zjadla w kanapce , bom zarlok , niz mialabym zepsuc ...moze Monika zrobi to bedzie super :lol::lol:biore sie za pisanie ogloszen dziewczynki , dopiero weszlam wiec musze obiadek i z krolinia do weta ..i jeszcze pranko i wszystko .. ale do Kmonisi napisze , bo ta babeczka ze schronu mowi , ze tak ze mozna przyjechac i zdjatka porobic . czarnuszku cudnyyyy buziaki :loveu: Quote
zuzlikowa Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Pisz Ewciu...pisz!Ogłoszenia też porób...wszystkiego trzeba spróbować...tylko nie pisz gdzie jest...daj namiary na siebie! No,cóż...tak z niektórymi ludźmi bywa.:oops:...boją się...czasami niepotrzebnie...:oops: Kmonika pisała A&S ,że fotki będą w czwartek... ...jak nie, to będziemy kombinować inaczej...ja już zaproszę kilka cioteczek...sprawdzonych i szalonych:cool3:... z okolic, na wątek małego Księcia...może one coś będą mogły zrobić? Quote
psiama Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Się melduję :cool3:. Dobrze, że chłopaka zgarnęłyście z ulicy, bo tam jest najgorzej :shake:. Pewna .... wiadomo co ... :roll: Zdjęcia by się chłopaka bardzo przydały i info jak zdrówko. Czy wiadomo czy w schronie WET go oglądał już ? W Sosnowcu nie wpuszczaja wolontariatu ? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Quote
zuzlikowa Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 psiama napisał(a):Się melduję :cool3:. Dobrze, że chłopaka zgarnęłyście z ulicy, bo tam jest najgorzej :shake:. Pewna .... wiadomo co ... :roll: Zdjęcia by się chłopaka bardzo przydały i info jak zdrówko. Czy wiadomo czy w schronie WET go oglądał już ? W Sosnowcu nie wpuszczaja wolontariatu ? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Dzięki,że jesteś:loveu:...też tak myślę,tym bardziej,że była już taka historia,że facet poszczuł giga psa na tego malucha...niestety facet z łysoli,a psiak z tych agresywnych!Dobrze,że Ewcia widziała i zadziałała...ale jak długo kobieta może takim cwaniaczkom się przeciwstawiać:-(...na tym osiedlu szczeniorek miał opiekunów w postaci dzieci i choć można zwątpić w ich umiejętności i możliwości ,to cieszy,że choć dzieciaki zrozumiały potrzeby maluszka. Ewuś...nie wiesz może czy wet oglądał Princa? Niestety...w Sosnowcu nie ma wolontariatu! Quote
giselle4 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 ..Princus....nooo ,noooo:loveu: do gory maluszku i juz nie jestes samotny masz nas:loveu::crazyeye: Quote
Nadziejka Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Kobitki co ja narobilammmm:shake:zanioslam napisany tekst do druku i poprosilam o 20 sztuk ksero i bardzo mila pani obiecala mi te ogloszenia zrobic dzisiaj na godz 17.30 ale dziewczynki...:shake:ja napisalam ze znaleziony na ul .wieczorka , opisalam jak wyglada i jak sie piesio zachowuje ..i ze w chwili obecnej przebywa w schronie ...podalam nry tel do schroniska i do siebie . Moglam nie pisac ze teraz jest w schronie ...ojojjjjjjjjjjj.... Quote
Nadziejka Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 psiama napisał(a):Się melduję :cool3:. Dobrze, że chłopaka zgarnęłyście z ulicy, bo tam jest najgorzej :shake:. Pewna .... wiadomo co ... :roll: Zdjęcia by się chłopaka bardzo przydały i info jak zdrówko. Czy wiadomo czy w schronie WET go oglądał już ? W Sosnowcu nie wpuszczaja wolontariatu ? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:cioteczko :bigcool::ylsuper:dziekiiii! W schronisku wet jeszcze piesia nie ogladal , tylko jak byl u nas na placu to dzieciaczki jego wziely i poszly do weta , na nastepnej ulicy jest ,,Abacus,, i tam doktor obejrzal czarnuszka i powiedzial ze jest zdrowy , zadbany i ma okolo pol roku . Cioteczki jak odbiore te ogloszenia to moze wykresle , ze jest teraz w schronie ? Quote
psiama Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 ewa gonzales napisał(a):cioteczko :bigcool::ylsuper:dziekiiii! W schronisku wet jeszcze piesia nie ogladal , tylko jak byl u nas na placu to dzieciaczki jego wziely i poszly do weta , na nastepnej ulicy jest ,,Abacus,, i tam doktor obejrzal czarnuszka i powiedzial ze jest zdrowy , zadbany i ma okolo pol roku . Cioteczki jak odbiore te ogloszenia to moze wykresle , ze jest teraz w schronie ? Gdzie takie mądre dzieci się rodza ? :crazyeye: :loveu: Wiem, wiem w S-wcu :cool3:. Czyli 'stan techniczy zadbany' może sugerowac, że chłopak komuś zwiał :roll:. Ewcia, z tym zapisem o schronisku to chyba nie stała sie żadna tragedia (co zuzli ... ?:razz:). Mam WIELKĄ NADZIEJĘ, że jego Pan/Pani szuka/tęskni/płacze/wyglada/wszystko inne co kochajacy wlasciciel powinien :p Quote
psiama Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 ewa gonzales napisał(a):Ciotenki jestem juz od pol godz z ogloszeniemi w domku i prosze poradzcie czy nie wykreslac schroniska ? Format a4 duze litery i pogrubione , tak mi ladnie dziewczyna z zakladu ksero wyczarowala :loveu:Ja tez mam ogromna nadzieje , ze komus uciekl !!Cioteczki czy mam leciec troche wieczorem poprzyklejac ogloszen , czy moze rano ? Prosilam w dwoch sklepach i babeczki sie zgodzily , zeby ogloszenie moglo wisiec dluzej , a jeden to jest taki kiosk przy drodze ..wiec tam czasem sporo ludzi wchodzi . Kobietki ..ja wiem ze te ogloszenia bez zdjec , ale moze juz dzis bym zaczela , chociaz tu gdzie dojde ? mam 20 sztuk .czarnuszku cudownyyyyyyy:loveu::loveu:trzymaj sie piesiatko kochane :thumbs: Ewcia, jesli mały komus zginął - każde rozgłoszenie ma znaczenie moim zdaniem. Jesli zgłosi się zrozpaczony właściciel (oby oby oby :happy1:) odbierze go ze schronu. Quote
Nadziejka Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Ciotenki jestem juz od pol godz z ogloszeniemi w domku i prosze poradzcie czy nie wykreslac schroniska ? Format a4 duze litery i pogrubione , tak mi ladnie dziewczyna z zakladu ksero wyczarowala :loveu:Ja tez mam ogromna nadzieje , ze komus uciekl !!Cioteczki czy mam leciec troche wieczorem poprzyklejac ogloszen , czy moze rano ? Prosilam w dwoch sklepach i babeczki sie zgodzily , zeby ogloszenie moglo wisiec dluzej , a jeden to jest taki kiosk przy drodze ..wiec tam czasem sporo ludzi wchodzi . Kobietki ..ja wiem ze te ogloszenia bez zdjec , ale moze juz dzis bym zaczela , chociaz tu gdzie dojde ? mam 20 sztuk .czarnuszku cudownyyyyyyy:loveu::loveu:trzymaj sie piesiatko kochane :thumbs: Quote
giselle4 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Ewo,je mysle ze jest dobrze Jak Pan zobaczy to poleci do schronu po niego;)oby tak sie stało a jak nie to będziesz miala telefony w jego sprawie:crazyeye: Ja tez podaje do siebie i do schronu... niech sie cioteczki wypowiedzą:cool3: Nooo i Ty jestes cała dobe a schron od godziny do godziny Quote
_ogonek_ Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 Ttytuł już zmieniony byłabym wcześniej ale jestem świezo od dentysty. Ewciu, bardzo się cieszę, że piesek już bezpieczny. :loveu::loveu::loveu: Jesteś naj..lepsza:multi: Quote
__Lara Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 A ja bym zapis ze schroniskiem wykreśliła. My tak robimy w swoich ogłoszeniach. Dlatego żeby psiak nie dostał się w nie powołane ręce, tym bardziej, że to szczeniaczek... ja radzę wykreślić! Quote
Nadziejka Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Ciotenki juz kilka ogloszen porozklejalam teraz wieczorkiem ...ale nie wykreslilam ze piesio w schronie . Jutro rankiem ide na caly Sosnowiec porozwieszam ..moze ktos ..gdzies ...:thumbs:sluchajcie dziewczyny jaki on jest cudownyyyy taki ze wziac i przytulac i calowaccccc :loveu:Aduniuuu kochana naszaaaa:bigcool::ylsuper::Rose:bardzoooo tobie serduszko mlodziutkie dziekuje :loveu::loveu::multi:Za wateczek i za tytulik i za ciebie , ze takie straszne ...dentystyyy przezywasz i jeszcze wpadasz pomagac :ylsuper::iloveyou::iloveyou:Rodzice Aduni - maja w domku Wielkiego Anioleczka Zwierzusiowego i Czlowieczego :multi::multi::loveu:Takie dzieciatko to skarbus najwiekszy na ziemi !!:buzi::iloveyou:[SIZE=2]cioteczki jak ja mysle i mysle o niuniu ...tak bym chciala byc domeczkiem tymczasowym .... Quote
zuzlikowa Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 No to już się zaczęło dziać wokół Princa...najważniejsze,że jest bezpieczny...jeśli się zgubił.to trochę ogłoszeń może pomóc,a myślę,że teraz nie warto nic przy ogłoszeniach kombinować.W zasadzie zwróci na nie teraz uwagę tylko ew. właściciel.On może z opisu psa skojarzyć... Ale potem wszelkie ogłoszenia bez wskazywania schroniska i podawania namiarów na nie...ale jak już fotki będą!:loveu: Dobrej nocki niufiasty Princuniu...dobranoc ciotki!:loveu: Quote
zuzlikowa Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Hej maleńki...i co tam u Ciebie?:loveu: Na razie tylko pokazujemy się...i czekamy na foteczki,żeby allegro zrobić i ogłaszać...i szybko znaleźć wspaniały domek!:loveu: Quote
psiama Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Foto bardzo wskazane, ruszy się z miejsca :roll:. Jak Ci tam chłopaczku w schronie ? :p Quote
Recommended Posts