Ank@ Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Ona jest na magazynie ?? Można ją brać na spacery? Quote
Asior Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 tak.. jest w magazynbie obok tego co warka siedziała.. Właściwie to nie powinna spacerować, dlatego biorę ją na przerwie i poprostu z nią siedzę... Bo ona strAasznie tęskni za człowiekiem, ale tak szaleje na początku, że strach o tą łapkę jest... Ona coraz bardziej wygięta jest mi się wydaje :( Quote
epe Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 A dlaczego w szpitaliku nie ma klatek?:crazyeye: Jakby siedziała w klatce,to by nie skakała! Przecież tak trzymają psy po operacjach w klinikach ze szpitalikami! Coś brakuje pomyślunku naszym wetom:-( Quote
Asior Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 nie ma klatek... sale szpitalikowe sa malutkie tam by się klatki nie zmieściły.. Sunia siedzi w magazynie (to troszkę większy "pokoik" ) Nie było potrzeby jej zamykać w klatce, bo łapka była zagojona... :( Quote
epe Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Skoro łapka się spie....ła,tzn.że ktoś nie pomyślał,że sunia jednak musi być unieruchomiona!:mad: Albo operacja niezbyt się udała i tyle. Przecież nie każdy wet jest dobrym chirurgiem!:-( Quote
Asior Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 epe, ale u nas w schronisku nie robią tych operaji.. Robi je murzyn doskonały specjalista :roll: Sunia znaleziona była z już zarośniętą łapką.. niewiele mogli zrobić... Założyli śruby w łapkę, była krzywa juz wtedy,... jednak sunia skakała zbytnio na szpitaliku i dlatego ją do magazynu dali.... Quote
epe Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 A to ją nie boli? Jak ona się porusza? Kuleje,czy uzywa tej łapy? To nie jest nic ze ścięgnami? Ja tam wierzę,że znajdzie się ktoś normalny,psiarz z krwi i kości,który nie będzie się wstydził,że ma psa z felerem- wręcz przeciwnie,takiemu właśnie będzie chciał pomóc;) Quote
Asior Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 nic ją nie boli, nie kuleje.. tylko ma krzywą łapkę.... Teraz ponoć naderwała sobie ścigno i dlatego ją umieścili w magazynie... a co do ludzi.. uwierz... WSZYSCY SZUKAJĄ zdrowego pięknego psa... bez "feleru" :placz: Quote
epe Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Feleru,to kurczę w aucie można szukać!:angryy: No tacy są ludzie- wiem to Asiorku:-( A do lustra jeden z drugim nie patrzy? Każdy człowiek ma jakiś feler,a najczęściej psychiczny,jak tak uważa! Quote
Asior Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 mnie tego nie musisz tłumaczyć.. ja sama czasem nie chcę wierzyć, że komuś moze przeszkjadzać np utykanie na łapkę.... Quote
epe Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Znaczy,my jakieś nienormalne,tak? :evil_lol: Na dogo same takie;) Quote
bahlsa Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 I co moja piękna? Nikt się Tobą nie interesuje..... Jutro zabiorę Cię na spacer po stronach ogłoszeniowych, może gdzieś znajdziesz swojego człowieka. :painting: Quote
epe Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Ciotki! Wklejam wątek psa- może to podobna historia,jeśli chodzi o łapę? Wydaje mi się podobna: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f85/wypadek-na-oczach-wlascic-komplikacje-z-lapa-nie-bedzie-operacji-ma-juz-dom-125653/[/URL] Poczytajcie w miarę wolnego czasu - może warto byłoby zająć się sunią i jej łapą? Ja to widzę tak: ona napewno ma w swoich "papierach" RTG tej łapy! Gdyby tak poprosić dziewczyny z Wrocławia,aby to RTG pokazały dr.Bieżyńskiemu/ wspaniały ortopeda psi!;)/ ,aby na podstawie zdjęcia powiedział,jakie sunia ma szanse i co by zalecał? Nie mogę się pogodzić z faktem,że położono na tak młodym psie "lagę"!:mad: Nasi weci są od "wszystkiego",a jak to mówia: "jak coś jest do wszystkiego to znaczy jest do.../do rymu/ Quote
Asior Posted June 25, 2009 Author Posted June 25, 2009 epe, nawet w niedziele chyba jej robili kolejne zdjęcie RTG Quote
agaga21 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 a może udało by się zrobić jej trochę nowych fotek i nagrać filmik telefonem jak ona chodzi z tą łapką? Quote
Asior Posted June 25, 2009 Author Posted June 25, 2009 OK w weekend porobię jej foty i nagram filmik ;) Quote
epe Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 To super! Ten filmik ważny,bo dobry ortopeda,na podstawie filmiku może wstępnie ocenić co z tą łapą. Quote
agaga21 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 ASIOR, ale foty to aparatem, żeby były ładne!;) Quote
Asior Posted June 25, 2009 Author Posted June 25, 2009 [quote name='agaga21']ASIOR, ale foty to aparatem, żeby były ładne!;)[/QUOTE] no ciotka.. przecie wiem ;) filmik tez aparatem walnę ;) Quote
arinalilu Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 magazynek 1.5 na 1.5 metra z malenka kratka jak w drzwiach do wc.Obsikany materacyk,kupy,zimno na flizowanej podlodze.Miska pelna jedzenia,piesek sam od 7 dni.Smrod przerazliwy.Przez tydzien nie wolno go bylo wyprowadzic chocby na chwile. Dla mnie ,starej baby trauma a dla innych? Quote
epe Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Coo?:crazyeye: Widziałaś to dziś,czy kiedy?:placz: Quote
agaga21 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 [quote name='arinalilu']magazynek 1.5 na 1.5 metra z malenka kratka jak w drzwiach do wc.Obsikany materacyk,kupy,zimno na flizowanej podlodze.Miska pelna jedzenia,piesek sam od 7 dni.Smrod przerazliwy.Przez tydzien nie wolno go bylo wyprowadzic chocby na chwile. Dla mnie ,starej baby trauma a dla innych?[/quote] :crazyeye: to nic dziwnego, ze sunia nie zdrowieje a wręcz jest coraz gorzej!:angryy: Quote
arinalilu Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 widzialam to niestety tydzien temu/nie ma mnie w Krakowie/ pytalam ciagle o mozliwosc wyprowadzenia go ,chocby na 10 minut,Nie bylo zgody weta a jak juz bylam zdesperowana i powiedzialam, ze nie odpuszcze ,zgodzono sie.laskawie.Ale i tak mi sie oberwalo ,ze za dlugo i za szybko.!!15 minut po ty godniu w klatce.Za dlugo! Jedna z wolontariuszek spytala o mozliwosc przeniesienia do wiekszego magazynku pustego obok i uslyszala ,ze beda tam od jutra male kotki. Wiec ,szlak mnie trafil i zapytalam o mozliwosc wysprzatania , uslyszlam,BYLO. Quote
Asior Posted June 25, 2009 Author Posted June 25, 2009 ja za zgodą weta wyprowadzam sunię na przerwie.... i sunia siedzi tam nie 7 dni a dużo dłuzej... Jest w tak małym pomieszczeniu, zeby zagoiło się to skręcone ścięgno.... kratka nie jest malutka, a wielkosci dwóch A4 przyznam szczerze, ze jestem w szoku bo byłam tam w tamtym tygodniu i sunia miała sucho..... Quote
Recommended Posts