Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak.. jest w magazynbie obok tego co warka siedziała.. Właściwie to nie powinna spacerować, dlatego biorę ją na przerwie i poprostu z nią siedzę... Bo ona strAasznie tęskni za człowiekiem, ale tak szaleje na początku, że strach o tą łapkę jest... Ona coraz bardziej wygięta jest mi się wydaje :(

Posted

A dlaczego w szpitaliku nie ma klatek?:crazyeye: Jakby siedziała w klatce,to by nie skakała! Przecież tak trzymają psy po operacjach w klinikach ze szpitalikami!
Coś brakuje pomyślunku naszym wetom:-(

Posted

nie ma klatek... sale szpitalikowe sa malutkie tam by się klatki nie zmieściły.. Sunia siedzi w magazynie (to troszkę większy "pokoik" )
Nie było potrzeby jej zamykać w klatce, bo łapka była zagojona... :(

Posted

Skoro łapka się spie....ła,tzn.że ktoś nie pomyślał,że sunia jednak musi być unieruchomiona!:mad:
Albo operacja niezbyt się udała i tyle. Przecież nie każdy wet jest dobrym chirurgiem!:-(

Posted

epe, ale u nas w schronisku nie robią tych operaji.. Robi je murzyn doskonały specjalista :roll:
Sunia znaleziona była z już zarośniętą łapką.. niewiele mogli zrobić...
Założyli śruby w łapkę, była krzywa juz wtedy,... jednak sunia skakała zbytnio na szpitaliku i dlatego ją do magazynu dali....

Posted

A to ją nie boli? Jak ona się porusza? Kuleje,czy uzywa tej łapy?
To nie jest nic ze ścięgnami?
Ja tam wierzę,że znajdzie się ktoś normalny,psiarz z krwi i kości,który nie będzie się wstydził,że ma psa z felerem- wręcz przeciwnie,takiemu właśnie będzie chciał pomóc;)

Posted

nic ją nie boli, nie kuleje.. tylko ma krzywą łapkę.... Teraz ponoć naderwała sobie ścigno i dlatego ją umieścili w magazynie...
a co do ludzi.. uwierz... WSZYSCY SZUKAJĄ zdrowego pięknego psa... bez "feleru" :placz:

Posted

Feleru,to kurczę w aucie można szukać!:angryy:
No tacy są ludzie- wiem to Asiorku:-( A do lustra jeden z drugim nie patrzy? Każdy człowiek ma jakiś feler,a najczęściej psychiczny,jak tak uważa!

Posted

I co moja piękna?
Nikt się Tobą nie interesuje.....
Jutro zabiorę Cię na spacer po stronach ogłoszeniowych, może gdzieś znajdziesz swojego człowieka.
:painting:

Posted

Ciotki! Wklejam wątek psa- może to podobna historia,jeśli chodzi o łapę?
Wydaje mi się podobna:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f85/wypadek-na-oczach-wlascic-komplikacje-z-lapa-nie-bedzie-operacji-ma-juz-dom-125653/[/URL]
Poczytajcie w miarę wolnego czasu - może warto byłoby zająć się sunią i jej łapą?
Ja to widzę tak: ona napewno ma w swoich "papierach" RTG tej łapy!
Gdyby tak poprosić dziewczyny z Wrocławia,aby to RTG pokazały dr.Bieżyńskiemu/ wspaniały ortopeda psi!;)/ ,aby na podstawie zdjęcia powiedział,jakie sunia ma szanse i co by zalecał?
Nie mogę się pogodzić z faktem,że położono na tak młodym psie "lagę"!:mad:
Nasi weci są od "wszystkiego",a jak to mówia: "jak coś jest do wszystkiego to znaczy jest do.../do rymu/

Posted

magazynek 1.5 na 1.5 metra z malenka kratka jak w drzwiach do wc.Obsikany materacyk,kupy,zimno na flizowanej podlodze.Miska pelna jedzenia,piesek sam od 7 dni.Smrod przerazliwy.Przez tydzien nie wolno go bylo wyprowadzic chocby na chwile.
Dla mnie ,starej baby trauma a dla innych?

Posted

[quote name='arinalilu']magazynek 1.5 na 1.5 metra z malenka kratka jak w drzwiach do wc.Obsikany materacyk,kupy,zimno na flizowanej podlodze.Miska pelna jedzenia,piesek sam od 7 dni.Smrod przerazliwy.Przez tydzien nie wolno go bylo wyprowadzic chocby na chwile.
Dla mnie ,starej baby trauma a dla innych?[/quote]
:crazyeye: to nic dziwnego, ze sunia nie zdrowieje a wręcz jest coraz gorzej!:angryy:

Posted

widzialam to niestety tydzien temu/nie ma mnie w Krakowie/ pytalam ciagle o mozliwosc wyprowadzenia go ,chocby na 10 minut,Nie bylo zgody weta a jak juz bylam zdesperowana i powiedzialam, ze nie odpuszcze ,zgodzono sie.laskawie.Ale i tak mi sie oberwalo ,ze za dlugo i za szybko.!!15 minut po ty
godniu w klatce.Za dlugo!
Jedna z wolontariuszek spytala o mozliwosc przeniesienia do wiekszego magazynku pustego obok i uslyszala ,ze beda tam od jutra male kotki.
Wiec ,szlak mnie trafil i zapytalam o mozliwosc wysprzatania , uslyszlam,BYLO.

Posted

ja za zgodą weta wyprowadzam sunię na przerwie.... i sunia siedzi tam nie 7 dni a dużo dłuzej...
Jest w tak małym pomieszczeniu, zeby zagoiło się to skręcone ścięgno....
kratka nie jest malutka, a wielkosci dwóch A4
przyznam szczerze, ze jestem w szoku bo byłam tam w tamtym tygodniu i sunia miała sucho.....