wilczy zew Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 już lete się zapisać za TAKĄ kasę :evil_lol: Quote
zerduszko Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='wilczy zew']Jak jest żarcie,kot,pies to smaczek jest w głębokim poważaniu a korekta linką powoduje obrazę. [/QUOTE] Ja Ci tu nie będę robić wykładów co i jak powinno działać. To temat długi. Ale jak ktoś myśli, że psy wracają, bo wybierają smaczek zamiast pogoni za kotem, to nie ma pojęcia o nagradzaniu i motywowaniu psa. A korekta, no to ona nie powinna się obrażać, tylko co innego zrobić :evil_lol: Quote
Saththa Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Jej to jak z dzieckiem. nie zwracac mu uwagi bo się obrazi... trochu do pewnej czesci ciała;) A smaczek w porównaniu do kota jest strasznie malutki;) Quote
wilczy zew Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 [quote name='Saththa']Jej to jak z dzieckiem. nie zwracac mu uwagi bo się obrazi... trochu do pewnej czesci ciała;) A smaczek w porównaniu do kota jest strasznie malutki;)[/QUOTE] hasła "smaczek użyłam symbolicznie (zapomniałam o cudzysłowie) zwracać uwagę to można ale nie zmuszać do przyjścia... z dziećmi jest łatwiej ;) Quote
Saththa Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Nooo jak się uprzesz to dziecko dogonisz;) psa chyba raczej nie ;) Quote
zerduszko Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 [quote name='wilczy zew']hasła "smaczek użyłam symbolicznie (zapomniałam o cudzysłowie) zwracać uwagę to można ale nie zmuszać do przyjścia... z dziećmi jest łatwiej ;)[/QUOTE] A co miałaś na myśli pisząc o smaczku? Korekta nie ma na celu zmuszenia psa do przychodzenia ;) Quote
wilczy zew Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 [quote name='zerduszko']A co miałaś na myśli pisząc o smaczku?[/QUOTE] że nic nie jest wstanie (poza zapiętą smyczą) ją powstrzymać [quote name='zerduszko']Korekta nie ma na celu zmuszenia psa do przychodzenia ;)[/QUOTE] teraz to czepiasz się słowa ;) ta zachęta w przypadku przychodzenia jej się nie podoba :roll: Quote
zerduszko Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 [quote name='wilczy zew']że nic nie jest wstanie (poza zapiętą smyczą) ją powstrzymać[/QUOTE] No i dotarliśmy do źródła problemu :diabloti: [quote name='wilczy zew']teraz to czepiasz się słowa ;) ta zachęta w przypadku przychodzenia jej się nie podoba :roll:[/QUOTE] Zachęta? :cool3: Nie czepiam się, po prostu Ty masz dziwną, no inna w każdym razie terminologię i się wole upewnić co przez to rozumiesz ;) Quote
wilczy zew Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 [quote name='zerduszko']No i dotarliśmy do źródła problemu :diabloti:[/QUOTE] wesoło Ci :mad: na gwizdek ładnie przychodzi ale nie w takich sytuacjach :shake: [quote name='zerduszko']Zachęta? :cool3: Nie czepiam się, po prostu Ty masz dziwną, no inna w każdym razie terminologię i się wole upewnić co przez to rozumiesz ;)[/QUOTE] bo według mnie korekta,to jest przymus,bo na coś nie pozwalamy,mówiąc że to nam się nie podoba Quote
zerduszko Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 [quote name='wilczy zew']wesoło Ci :mad: na gwizdek ładnie przychodzi ale nie w takich sytuacjach :shake:[/QUOTE] Nie jest mi wesoło, bo ja z obiema moimi sukami to przerabiałam, z Lizka w małym stopniu.. bo mi się wydawało, ze u niej motywacja jest dobrze zbudowana :cry: i się nam aktualnie posypało, a jutro jadym na zawody :cry: Korekta, a... to taka korekta to jest za mało ;) Quote
wilczy zew Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Korekta to gdy jest na lince. Nie wiem jak mam ją teraz zmotywować. Quote
zerduszko Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 To jest ciężka praca z psem, dla którego człowiek widać był jedynie balastem na smyczy całe życie. Zaczyna się od drobnych kroczków, ale to trzeba ćwiczyć non stop. Mi się z Sadie udało, ale się nie opierdzielałam i robiłam nawet jak przez pierwsze tygodnie nie było efektów. Quote
wilczy zew Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Ci ludzie trzymali ją obok rodziny. Ona zrobiła ogromne postępy i baaardzo jest do mnie przywiązana a w sytuacji W emocje biorą górę. Może podrzuć jakiś przepis na "ujarzmienie" Mordziastej ;) Kocyk po ciężkich przejściach a inny kontakt z nim w sytuacji W. Powodzenia na zawodach. Quote
zerduszko Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Wiesz co, to zależy od psa. Ja jej nie znam, ale z tego co piszesz, to ona ma problem z kontrolą emocji i skupiłabym się na tym i na Waszej relacji, to nie jest normalne, ze tego czy owego Ty nie możesz przy niej zrobić. Quote
wilczy zew Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Emocję to już mocno zostały obniżone-widziałabyś ją na początku :shake: pracujemy nad tym nadal. Beze mnie nie ma dla niej radości. Mamy wypracowane hasło: "tylko obejrzę" i wtedy tylko cicho burczy: "ale nic nie rób" i mogę wszystko obejrzeć. Poza newralgicznymi miejscami miejscami,to wszystko mogę zrobić. jakiś czas temu wyciskałam jej ropną krostę na sromie i było OK. A za pazura chce mi rękę odgryź. Pomału poprawia się jej zachowanie na smyczy do innego psa,zaczyna lepiej reagować na korektę smyczą. Poza tym czuję,że drepczemy w miejscu :shake: Quote
*Monia* Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 Trochę mnie nie było, ale wpadłam oznajmić że widziałam kudłacza Gacka (o ile skleroza mi imię odpowiednie podpowiada) i ma się dobrze ;). Widzę nowego towarzysza Lizki? No i gratuluję postępów agilitowych :). Na temat szkolenia czy uciekania obecnie się nie wymądrzę bo mam porąbane suczysko które nawet na własne podwórko nie wyjdzie, co więcej, nawet 2 piętra w domu beze mnie nie zejdzie żeby zjeść a co dopiero mówić o straceniu mnie z oczu na spacerze... A druga bez smyczy tylko przy pełnym skupieniu na zabawie więc szanse na zauważenie pokusy niewielkie. Quote
zerduszko Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 [quote name='*Monia*']Widzę nowego towarzysza Lizki?[/QUOTE] Ano :p Chuligan niedobry ;) Niezłą szkołę nabył przez ostatni weekend Bolcik, niedobry... chciał ganiać za pieskami po torze :lol: A z Lizką dałyśmy dpy koncertowo :evil_lol: I spaliłam sobie maskę, dacie wiarę... takie słońce cały weekend. Quote
Margi Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 I tam na pewno przesadzasz.;) Gdzie Ty miałaś to słońce przecież lało. A chuligan jest cudny i ma chuliganić bo jest maluch.:lol: Quote
zerduszko Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 Na 9 biegów jeden czysty na fefćsetnym miejscu, jeden popaprany i reszta disów. Poszalałyśmy ;) TeraZ sobie wyobraź jak ja z czerwona gębą wyglądam na tle innych ludzi :lol: Quote
Margi Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 [quote name='zerduszko'] TeraZ sobie wyobraź jak ja z czerwona gębą wyglądam na tle innych ludzi :lol:[/QUOTE] Na pewno fajnie ;).Zaraz zbrązowiejesz. Quote
wilczy zew Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 [quote name='Margi']Na pewno fajnie ;).Zaraz zbrązowiejesz.[/QUOTE] albo obleziesz... Quote
Fides79 Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 weź się zsiadłym mlekiem albo kefirem pookładaj, ewentualnie pantenolem smaruj:cool3: Quote
zerduszko Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 Już obłażę :razz: [quote name='malawaszka']uulalaaa no to poszalałaś :lol:[/QUOTE] Wiesz, poza swoim podwórkiem jest ciężej :D Quote
Recommended Posts