Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mega zabawa i żeby były nakręcone na zabawę ze mną.
Szarpaki - szarpie się, biegnie za rzuconą zabawką i przynosi neizwłocznie do mnie (nawet może mieć problem z oddawaniem ;) ).
Piłki - biegnie za rzuconą zabawką i przynosi neizwłocznie do mnie.

Takie mam wymagania ;)

Posted

[quote name='zerduszko']Mega zabawa i żeby były nakręcone na zabawę ze mną.
Szarpaki - szarpie się, biegnie za rzuconą zabawką i przynosi neizwłocznie do mnie (nawet może mieć problem z oddawaniem ;) ).
Piłki - biegnie za rzuconą zabawką i przynosi neizwłocznie do mnie.

Takie mam wymagania ;)[/QUOTE]

wiesz,że są psy które nie do końca tak się dadzą ułożyć...

Posted

To nie jest ułożenie, tylko zabawa bazujaca na wrodzonych popędach. A ja takich psów nie chcę :eviltong: Zresztą większość psów nie bawi się tak zabawkami, bo właściciele źle lub wcale to robią.

Posted

[quote name='zerduszko']To nie jest ułożenie, tylko zabawa bazujaca na wrodzonych popędach. A ja takich psów nie chcę :eviltong: Zresztą większość psów nie bawi się tak zabawkami, bo właściciele źle lub wcale to robią.[/QUOTE]

albo zabawki lezą całymi dniami na podłodze, się walają wszystkie na raz :errrr:

Posted

[quote name='zerduszko']Mega zabawa i żeby były nakręcone na zabawę ze mną.
Szarpaki - szarpie się, biegnie za rzuconą zabawką [B]i przynosi neizwłocznie do mnie[/B] (nawet może mieć problem z oddawaniem ;) ).
Piłki - biegnie za rzuconą zabawką[B] i przynosi neizwłocznie do mnie.[/B]

Takie mam wymagania ;)[/QUOTE]

taaa...nooo...rzeczywiście nie ma nic wspólnego z ułożeniem...

Posted

[quote name='malawaszka']albo zabawki lezą całymi dniami na podłodze, się walają wszystkie na raz :errrr:[/QUOTE]
Na to jest patent, żeby te szpecjalne były pochowane i zarezerwowane na szpecjalne okazje i to akurat działa na wsie psy :)

Posted

Dzis bylismy na zawodach treningowych w Gliwicach. Syscy bylismy :)

Kangurek :lol:

[url]http://www.youtube.com/watch?v=QoTz44ogywg[/url]

I my z Liz dajemy ciała, 4 na 10 byłysmy, ale tak tuptała :shake:

[url]http://www.youtube.com/watch?v=HxM25dTchzQ[/url]

Posted

[quote name='wilczy zew']taaa...nooo...rzeczywiście nie ma nic wspólnego z ułożeniem...[/QUOTE]

To ma wiele wspólnego z chęcią psa na dalsza zabawę. To ma iść od niego a nie ma być wyuczone. Pies wraca z zabawką aby bawić się dalej

Posted

[quote name='Saththa']To ma wiele wspólnego z chęcią psa na dalsza zabawę. To ma iść od niego a nie ma być wyuczone. Pies wraca z zabawką aby bawić się dalej[/QUOTE]
Cieszę się, że mnie rozumiesz :multi:
[quote name='Saththa']Ubrali pieska?:smile: [/QUOTE]
Wysłałam Damiana do zoologicznego żeby obejrzał ubranka i tadam, wrócili tak :lol: Mały zadał szyku, nawet jakas kobita mu zdjęcie zrobiła.
Ogólnie to się pan właściciel postarał, bo jeszcze mu zabawki kupił... a jak ja coś kupowałam, to było po co im tyle tego :lol:

[quote name='Saththa']Kurcze ten na którym nbiegacie to masakara jakas z 15 razy sie zgubiłam w tych przeszkodach w sensie kolejnosci;-)[/QUOTE]
Nie był taki trudny, ale ja tez się raz zgubiłam ;)
[quote name='malawaszka']4 na 10 to rzeczywiście WSTYD :lol:[/QUOTE]
Ale w jakim stylu... ja tam wole ostatnie miejsce, ale żeby gnała jak wiatr. Bo jak nie gna, to coś jest nie tak. Sie znaczy przewodniczka zła :placz:

Posted

[quote name='zerduszko']
Ale w jakim stylu... ja tam wole ostatnie miejsce, ale żeby gnała jak wiatr. Bo jak nie gna, to coś jest nie tak. Sie znaczy przewodniczka zła :placz:[/QUOTE]

jak tak narzekasz to co robili ci, którzy zajęli miejsca 5-10?????? pełzali?

haha brawo dla Pana Właściciela :klacz:

Posted

[quote name='Saththa']Przerabiałam zabawę w OSP :)

OOoooa podwójnie zabawki kupił?:)

Tego ubranka ja nie ogarniam strasznie szybki ten filmik- zrób Foty!! :razz:[/QUOTE]
Napisz co tam Ci o zabawie mówili :razz:
Zabawki nie do walania się po domu, więc jeden zestaw :)
Foty postaram się, bo jest obłędne to ubranko :lol:

[quote name='malawaszka']jak tak narzekasz to co robili ci, którzy zajęli miejsca 5-10?????? pełzali? [/QUOTE]
5 osób miało disa :eviltong:

Posted

Piłka- nie wyciągamy psu pilki na siłę musi wypuscic sam, mozemy wymienic za smaka, Chwalimy gdy podnosi piłkę, zmierza w naszym kierunku i gdy wypluwa przy nas, im bardziej nakręcony pies tym dalej rzucamy, przy psach z niską pobudliwością rzucamy blisko, dosłownie 2-3m. rzucamy na boki ruchem "łyżeczkowym" nie nakrywamy piłki dłonią, zabawa na wysokości psa. najlepiej, usiąść, kucnąć hmmm wyraznie akcentujemy koniec zabawy

szarpak- zabawa na wysokosci psa, gośno chwalimy, pies ma wygrywać, cieszymy się gdy wygra, nie unosimy głowy psa podczas zabawy, nie odrywamy przednich łap psa od podłoża

hmmmm i to wszystk ochyba co mi sie kojarzy na ten moment;)

Posted

[quote name='Saththa']hmmmm i to wszystk ochyba co mi sie kojarzy na ten moment;)[/QUOTE]
Co to ten rzut łyżeczkowy? Od dołu?
A o problemach coś mówili? Co zrobic jak pies wygra a jaszcze do nas nie podchodzi sam z się? itd.

[quote name='wilczy zew']Jeżeli podejmujemy konkretne działania aby pies zachowywał się w określony sposób,to jest to układanie psa :smile:[/QUOTE]
Ułożyć to sobie możesz skarpetki w szufladzie :eviltong:

Posted

[quote name='zerduszko']Co to ten rzut łyżeczkowy? Od dołu?
A o problemach coś mówili? Co zrobic jak pies wygra a jaszcze do nas nie podchodzi sam z się? itd.
[/QUOTE]

Od boku, tak jakbyś rozgarniała. wiesz my z Tazzem bardziej na piłkach pracowaliśmy. wszak zawsze była mowa aby psa zachęcac ze to ma byc bardzo glosna zabawa, możesz sięgnąć reką po tego szarpaka zachęcając psa aby podszedł z tego co kojarze ale jak mówie my bardziej na piłkach

Posted

Jakbyś miała tak wszystko opracowane do perfekcji to bys nie miała co ćwiczyć i do czego dążyć. Zawsze jest coś do zrobienia, poprawienia. Poza tym prawda taka, że człowiek ma plany, ma fajnego psa a róznie to później wychodzi bo albo nie starczy czasu albo zapału albo życie różnie weryfikuje.
A z dwoma piłkami ćwiczyłaś? Rzucasz jedną, pies leci, bierze, wraca i jak jest dość blisko to rzucasz w drugą stronę drugą piłkę.
Z ćwiczeń szarpakowych z tego co pamiętam i ćwiczę ze swoimi to ruchy płynne i na boki, szarpak zawsze ucieka od psa, a nie my napieramy na psa. I kończymy zabawę jak pies jest nakręcony, nie może się znudzić. I oczywiście szarpak pojawia sie nagle, a nie wala po mieszkaniu.