zerduszko Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Mega zabawa i żeby były nakręcone na zabawę ze mną. Szarpaki - szarpie się, biegnie za rzuconą zabawką i przynosi neizwłocznie do mnie (nawet może mieć problem z oddawaniem ;) ). Piłki - biegnie za rzuconą zabawką i przynosi neizwłocznie do mnie. Takie mam wymagania ;) Quote
wilczy zew Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 [quote name='zerduszko']Mega zabawa i żeby były nakręcone na zabawę ze mną. Szarpaki - szarpie się, biegnie za rzuconą zabawką i przynosi neizwłocznie do mnie (nawet może mieć problem z oddawaniem ;) ). Piłki - biegnie za rzuconą zabawką i przynosi neizwłocznie do mnie. Takie mam wymagania ;)[/QUOTE] wiesz,że są psy które nie do końca tak się dadzą ułożyć... Quote
zerduszko Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 To nie jest ułożenie, tylko zabawa bazujaca na wrodzonych popędach. A ja takich psów nie chcę :eviltong: Zresztą większość psów nie bawi się tak zabawkami, bo właściciele źle lub wcale to robią. Quote
malawaszka Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 [quote name='zerduszko']To nie jest ułożenie, tylko zabawa bazujaca na wrodzonych popędach. A ja takich psów nie chcę :eviltong: Zresztą większość psów nie bawi się tak zabawkami, bo właściciele źle lub wcale to robią.[/QUOTE] albo zabawki lezą całymi dniami na podłodze, się walają wszystkie na raz :errrr: Quote
wilczy zew Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 [quote name='zerduszko']Mega zabawa i żeby były nakręcone na zabawę ze mną. Szarpaki - szarpie się, biegnie za rzuconą zabawką [B]i przynosi neizwłocznie do mnie[/B] (nawet może mieć problem z oddawaniem ;) ). Piłki - biegnie za rzuconą zabawką[B] i przynosi neizwłocznie do mnie.[/B] Takie mam wymagania ;)[/QUOTE] taaa...nooo...rzeczywiście nie ma nic wspólnego z ułożeniem... Quote
zerduszko Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 [quote name='malawaszka']albo zabawki lezą całymi dniami na podłodze, się walają wszystkie na raz :errrr:[/QUOTE] Na to jest patent, żeby te szpecjalne były pochowane i zarezerwowane na szpecjalne okazje i to akurat działa na wsie psy :) Quote
zerduszko Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Dzis bylismy na zawodach treningowych w Gliwicach. Syscy bylismy :) Kangurek :lol: [url]http://www.youtube.com/watch?v=QoTz44ogywg[/url] I my z Liz dajemy ciała, 4 na 10 byłysmy, ale tak tuptała :shake: [url]http://www.youtube.com/watch?v=HxM25dTchzQ[/url] Quote
Saththa Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 [quote name='wilczy zew']taaa...nooo...rzeczywiście nie ma nic wspólnego z ułożeniem...[/QUOTE] To ma wiele wspólnego z chęcią psa na dalsza zabawę. To ma iść od niego a nie ma być wyuczone. Pies wraca z zabawką aby bawić się dalej Quote
Saththa Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Obejrzałam filmiki. Ubrali pieska?:) Kurcze ten na którym nbiegacie to masakara jakas z 15 razy sie zgubiłam w tych przeszkodach w sensie kolejnosci;) Quote
ania0112 Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 fajnie leciała po torze :) też się z kolejnością zgubiłam :oops: Quote
zerduszko Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 [quote name='Saththa']To ma wiele wspólnego z chęcią psa na dalsza zabawę. To ma iść od niego a nie ma być wyuczone. Pies wraca z zabawką aby bawić się dalej[/QUOTE] Cieszę się, że mnie rozumiesz :multi: [quote name='Saththa']Ubrali pieska?:smile: [/QUOTE] Wysłałam Damiana do zoologicznego żeby obejrzał ubranka i tadam, wrócili tak :lol: Mały zadał szyku, nawet jakas kobita mu zdjęcie zrobiła. Ogólnie to się pan właściciel postarał, bo jeszcze mu zabawki kupił... a jak ja coś kupowałam, to było po co im tyle tego :lol: [quote name='Saththa']Kurcze ten na którym nbiegacie to masakara jakas z 15 razy sie zgubiłam w tych przeszkodach w sensie kolejnosci;-)[/QUOTE] Nie był taki trudny, ale ja tez się raz zgubiłam ;) [quote name='malawaszka']4 na 10 to rzeczywiście WSTYD :lol:[/QUOTE] Ale w jakim stylu... ja tam wole ostatnie miejsce, ale żeby gnała jak wiatr. Bo jak nie gna, to coś jest nie tak. Sie znaczy przewodniczka zła :placz: Quote
Saththa Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Przerabiałam zabawę w OSP :) OOoooa podwójnie zabawki kupił?:) Tego ubranka ja nie ogarniam strasznie szybki ten filmik- zrób Foty!! :razz: Quote
malawaszka Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 [quote name='zerduszko'] Ale w jakim stylu... ja tam wole ostatnie miejsce, ale żeby gnała jak wiatr. Bo jak nie gna, to coś jest nie tak. Sie znaczy przewodniczka zła :placz:[/QUOTE] jak tak narzekasz to co robili ci, którzy zajęli miejsca 5-10?????? pełzali? haha brawo dla Pana Właściciela :klacz: Quote
zerduszko Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 [quote name='Saththa']Przerabiałam zabawę w OSP :) OOoooa podwójnie zabawki kupił?:) Tego ubranka ja nie ogarniam strasznie szybki ten filmik- zrób Foty!! :razz:[/QUOTE] Napisz co tam Ci o zabawie mówili :razz: Zabawki nie do walania się po domu, więc jeden zestaw :) Foty postaram się, bo jest obłędne to ubranko :lol: [quote name='malawaszka']jak tak narzekasz to co robili ci, którzy zajęli miejsca 5-10?????? pełzali? [/QUOTE] 5 osób miało disa :eviltong: Quote
malawaszka Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 [quote name='zerduszko'] 5 osób miało disa :eviltong:[/QUOTE] no widzisz, a WY nie :grins: Quote
Saththa Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 wez całe zasady były :) co to piłki i co do szarpaka;) hmmmm jak wysusze łeb i zrobie sobie kanapki to wroce;) Quote
malawaszka Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 [quote name='Saththa']wez całe zasady były :) co to piłki i co do szarpaka;) [/QUOTE] ja też jestem ciekawa baaardzoooo Quote
Saththa Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Piłka- nie wyciągamy psu pilki na siłę musi wypuscic sam, mozemy wymienic za smaka, Chwalimy gdy podnosi piłkę, zmierza w naszym kierunku i gdy wypluwa przy nas, im bardziej nakręcony pies tym dalej rzucamy, przy psach z niską pobudliwością rzucamy blisko, dosłownie 2-3m. rzucamy na boki ruchem "łyżeczkowym" nie nakrywamy piłki dłonią, zabawa na wysokości psa. najlepiej, usiąść, kucnąć hmmm wyraznie akcentujemy koniec zabawy szarpak- zabawa na wysokosci psa, gośno chwalimy, pies ma wygrywać, cieszymy się gdy wygra, nie unosimy głowy psa podczas zabawy, nie odrywamy przednich łap psa od podłoża hmmmm i to wszystk ochyba co mi sie kojarzy na ten moment;) Quote
wilczy zew Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Jeżeli podejmujemy konkretne działania aby pies zachowywał się w określony sposób,to jest to układanie psa :) Quote
zerduszko Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 [quote name='Saththa']hmmmm i to wszystk ochyba co mi sie kojarzy na ten moment;)[/QUOTE] Co to ten rzut łyżeczkowy? Od dołu? A o problemach coś mówili? Co zrobic jak pies wygra a jaszcze do nas nie podchodzi sam z się? itd. [quote name='wilczy zew']Jeżeli podejmujemy konkretne działania aby pies zachowywał się w określony sposób,to jest to układanie psa :smile:[/QUOTE] Ułożyć to sobie możesz skarpetki w szufladzie :eviltong: Quote
Saththa Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 [quote name='zerduszko']Co to ten rzut łyżeczkowy? Od dołu? A o problemach coś mówili? Co zrobic jak pies wygra a jaszcze do nas nie podchodzi sam z się? itd. [/QUOTE] Od boku, tak jakbyś rozgarniała. wiesz my z Tazzem bardziej na piłkach pracowaliśmy. wszak zawsze była mowa aby psa zachęcac ze to ma byc bardzo glosna zabawa, możesz sięgnąć reką po tego szarpaka zachęcając psa aby podszedł z tego co kojarze ale jak mówie my bardziej na piłkach Quote
zerduszko Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 A z piłką co jak się rzuca i nie przynosi? Muszę iść na jakieś lekcje ;) Quote
weszka Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Jakbyś miała tak wszystko opracowane do perfekcji to bys nie miała co ćwiczyć i do czego dążyć. Zawsze jest coś do zrobienia, poprawienia. Poza tym prawda taka, że człowiek ma plany, ma fajnego psa a róznie to później wychodzi bo albo nie starczy czasu albo zapału albo życie różnie weryfikuje. A z dwoma piłkami ćwiczyłaś? Rzucasz jedną, pies leci, bierze, wraca i jak jest dość blisko to rzucasz w drugą stronę drugą piłkę. Z ćwiczeń szarpakowych z tego co pamiętam i ćwiczę ze swoimi to ruchy płynne i na boki, szarpak zawsze ucieka od psa, a nie my napieramy na psa. I kończymy zabawę jak pies jest nakręcony, nie może się znudzić. I oczywiście szarpak pojawia sie nagle, a nie wala po mieszkaniu. Quote
Recommended Posts