prezes Posted January 25, 2005 Share Posted January 25, 2005 czesc. chcialbym sie dowiedziec, dlaczego moj pies (alaskan) kiedy de z nim na wyzej wymieniony spacerek, tak bardzo ode mnie odbiega (nie chce sie do mnie przyznac :wink: ) ?! kiedy zaczne isc w drugim kierunku, zaraz momentalnie przybiega, tak samo kiedy zawolam go i dam mu troche paszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saint Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 a nie myslałas, że piesek chce troszke pobiegać ??? :wink: dla alaskana ruch jest niezbędny i powinien sie wybiegać. Moj spaniel też ode mnie odbiega i pozwalam mu na to, ale do pewnego stopnia tzn. nie pozwalam mu oddalić sie tak daleko, abym go nie widział. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MonikaP Posted January 26, 2005 Share Posted January 26, 2005 [quote name='prezes']czesc. chcialbym sie dowiedziec, dlaczego moj pies (alaskan) kiedy de z nim na wyzej wymieniony spacerek, tak bardzo ode mnie odbiega (nie chce sie do mnie przyznac :wink: ) ?! kiedy zaczne isc w drugim kierunku, zaraz momentalnie przybiega, tak samo kiedy zawolam go i dam mu troche paszy.[/quote] Oj, panie prezesie ;-), chyba nie czytał Pan za dużo o pieskach ;-). Pan ucieka na spacerze, więc pies instynktownie podąża za Panem; daje mu Pan coś dobrego do jedzenia w nagrodę za przyjście - a więc wtedy chętnie przychodzi :-) . Dobrze byłoby wykorzystać te doświadczenia w nauce przychodzenia na zawołanie ;-). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam_31 Posted January 28, 2005 Share Posted January 28, 2005 Tak Prezes, spójrz na to z drugiej strony: List Twojego pieska do działu Behavior: "Dlaczego mój pan (Prezes) nie podąża za mną na spacerkach - nie chce się do mnie przyznać. Czasem próbuje odbiec nieco, wtedy muszę za nim podążać lecz znów sytuacja się powtarza. Czy już mnie Prezes nie kofa?" Sam widzisz, pieski to nie ludzie, mają swoje prawa. Moja sunia też ma podobnie, chociaż zawsze ma baczenie, gdzie ja jestem i stara się co ok. pół minuty wrócic do mnie na chwilę, pogadać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeataK Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 a poza tym w okolicy tyle zapachów tylu znajomych tu było też trzeba po sobie zostwić ślad ps np. mój psiak nie lubi oddawać kału przy mnie idzie kawałek dalej i najlepiej na krzaczku haha :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts