basia0607 Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Moja dzisiejsza interwencja. Od kilku dni pod wiejska szkołą leży mała suczka, nie wstaje. Dzwoniąca do mnie pani, powiedziala , że sunia napewno jest pogryziona bo ma na sierści krew. Jednak z obrażeń wynika, że albo ją ktoś wieszał na drucie albo próbował poderznąć. Sunia jest wiekowa, maleńka , jamniczkowata. Nie staje, jest bardzo obolala. Nie widać wewnętrzych urazów. Wyczyściłysmy z wetką stare zaczynające już śmierdzieć rany, wyciełysmy plat skóry bo zwisal nie wiedzięć skąd ? Rany na razie nie zszyto, oczyszczono , posypano antybiotykiem. Będe je przemywać i zobaczymy jak to sie goi. Sunia jest cudowna , leżala cichutko na stole w znieczuleniu miejscowym, bo coś z sercem nie tak. Wetka bala się aplikować narkozę. Podalam do mediów zdjęcie Feli , może znajdziemy wlaściela ! Nie mam litości dawać suczki bo boksu , może weżmie ja ktoś na tymczas ? Poprosilam Charly o wklejenie zdjęć. Quote
Charly Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 biedna nieszczęśliwa piesia:-( ostatnie zdjęcie nie wchodzi. tzn. wygląda jak puste:niewiem: Quote
basia0607 Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 Noc przebiegla spokojnie. Fela ciągle śpi , jest bardzo zmęczona. Quote
*zaba* Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Lezala kilka dni pod szkola??? I nikt jej nie pomogl????? Ludzie,gdzie my zyjemy???!!!! Trzymaj sie mala,teraz bedzie juz lepiej. Podnosze, DT PILNE!!!!!!!!!!!!!! Quote
malagos Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Baśka, Ty to musisz mieć nerwy na te wszystkie przypadki :-( Quote
basia0607 Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 Sunia trochę żywsza ale nadal leży. O godz. 18 jadę na zmiane opatrunku. Quote
basia0607 Posted May 9, 2009 Author Posted May 9, 2009 Felusia wczoraj pochodziła troszkę po trawce , zjadła , napila sie. Rany są ciemne , pootwierane, w okól jest duże zasinienie. Jednak chyba była wieszana. Dzisiaj ma glowę opuchnięta jak balon. Gdy weszlam do łazienki, przewrócila się na plecki aby glaskać ją po brzusiu. Serce sie kroi jak na nia patrzę. Komu mogła przeszkadzac taka maleńka suczynka ? Szukam przez media jej wlasciciela ale narazie cisza. Quote
Weronia Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Basiu, jak dobrze, że jest już pod Twoją opieką! Kto jej to zrobił???:( I jak mogli jej nie pomóc?? Kilka dni?? To niemożliwe.:( Quote
basia0607 Posted May 16, 2009 Author Posted May 16, 2009 Uczę się wklejać zdjęcia i nie wiem dlaczego są takie małe ! Quote
Recommended Posts