mala_czarna Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 [quote name='majuska']A co one tak równiutko stoją pod drzwiami?? [/QUOTE] Domofon zadzwonił :) Quote
halcia Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 A!Czekały na gosci!Bo tez sie zastanawiałam co tak równiutko,karnie stoja.... Quote
mala_czarna Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Tylko takie mam fotki, bo ostatnio na spacer wychodzę z dwiema, i nie mam jak zdjęć robić. [IMG]http://images35.fotosik.pl/129/c72853fa4634a767med.jpg[/IMG] [IMG]http://images38.fotosik.pl/270/3e3d61725a1bf46amed.jpg[/IMG] [IMG]http://images43.fotosik.pl/274/e4d2bf3c6111466dmed.jpg[/IMG] [IMG]http://images48.fotosik.pl/274/975fca928715785fmed.jpg[/IMG] Frotka od dwóch dni strajkuje z jedzeniem :roll: Najpierw przestała jeść suchą karmę, która do tej pory bardzo jej smakowała (eukanuba), a teraz nie chce nawet tknąć makaronu z mięsem i warzywami. Ryżu też nie.. Przejęłabym się tym, ale na bułeczkę z masłem jest chętna, próbowałam też dawać ciasteczka - smakują! Nie wiem o co chodzi, jak to nie minie to trzeba będzie do weta jednak pójść. No chyba, że ja przewrażliwiona jestem, a Frotka po prostu nie wie już na czym jej tyłek jeździ :angryy: Na spacerach jest ok, zachowanie bez zmian. Nie jest apatyczna, bawi się, wygłupia, daje sobie małej wejść na głowę. Quote
mala_czarna Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 [quote name='majuska']Może to tak na zmianę pogody? :)[/QUOTE] No weź i zrozum psa! Mięsko jest be, a bułeczka z masłem to rarytas ;) Quote
rita60 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 [quote name='mala_czarna']No weź i zrozum psa! Mięsko jest be, a bułeczka z masłem to rarytas ;)[/QUOTE] Bo to cos innego niz miesko,widocznie lubi zroznicowane menu:p Gdzie sa uszy małej,na pierwszych dwoch fotach:mad: Quote
mala_czarna Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 [quote name='rita60']B Gdzie sa uszy małej,na pierwszych dwoch fotach:mad:[/QUOTE] No jak to? To nie mówiłam, że ciachnęłam?? :lol::lol: Quote
rita60 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 [quote name='mala_czarna']No jak to? To nie mówiłam, że ciachnęłam?? :lol::lol:[/QUOTE] Och ty:-x;) Quote
Daga&Maks Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 mój pies też od wczoraj nie je suchej karmy. Może to przez te nagłe zmiany pogody Quote
mala_czarna Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Pojęcia nie mam, może ona po prostu wybrzydza? Ale gotowanego też nie chce, co do tej pory w ogóle się nie zdarzało. No nic, jak to się dłużej utrzyma to trzeba będzie skonsultować z wetem. Tylko, że Frocia z rączki chce jeść :) Quote
mala_czarna Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Jednak jedziemy do weta :( Teraz dzwoniła mama. Frotka ma masakryczne rozwolnienie, kupa jest czarna jak smoła. Wczoraj Frocia zwymiotowała samą śliną. Jeść z miski nie chce w ogóle, zjadła wczoraj tylko troszkę suchej karmy, i to nie swojej, ale Julki. Zachowuje się normalnie, pije w granicach normy. martwie się :( Quote
rita60 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 [quote name='mala_czarna']Jednak jedziemy do weta :( Teraz dzwoniła mama. Frotka ma masakryczne rozwolnienie, kupa jest czarna jak smoła. Wczoraj Frocia zwymiotowała samą śliną. Jeść z miski nie chce w ogóle, zjadła wczoraj tylko troszkę suchej karmy, i to nie swojej, ale Julki. Zachowuje się normalnie, pije w granicach normy. martwie się :([/QUOTE] Nie martw sie,psiaki tak czasem maja,jak i ludzie takie niedyspozycje zoładkowe. Ja wtedy daje nifuroksazyd i dzien glodowki. Quote
mala_czarna Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Ritka, nifuroksazyd Frocia już dzisiaj dostała, bo miałam ze starych zapasów Wikuni. Ja cholernie uczulona jestem na wszelkie anomalie w jedzeniu, piciu, nawet w robieniu kupy nie tak jak potrzeba, bo już siwe włosy mi po leczeniu Wiki do dzisiaj zostały. Quote
rita60 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 [quote name='mala_czarna']Ritka, nifuroksazyd Frocia już dzisiaj dostała, bo miałam ze starych zapasów Wikuni. Ja cholernie uczulona jestem na wszelkie anomalie w jedzeniu, piciu, nawet w robieniu kupy nie tak jak potrzeba, bo już siwe włosy mi po leczeniu Wiki do dzisiaj zostały.[/QUOTE] Wiem cos na ten temat,mialam teriera walijskiego z nowotworem jelit. Quote
mala_czarna Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Spoko, dobrze będzie. Musi być. :) Na pewno ja nic nie boli. Brzucho wygniotłam na wszystkie strony. Zero reakcji. Quote
gusia0106 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Spokojnie, Kochane, Kamul już Ci wysłałam na PW - to może być zaburzenie flory. jasne, jak się utrzymuje warto sprawdzić u weta co i jak, ale nie martw się na zapas - dobrze będzie :thumbs: Quote
rita60 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 [quote name='mala_czarna']Spoko, dobrze będzie. Musi być. :) Na pewno ja nic nie boli. Brzucho wygniotłam na wszystkie strony. Zero reakcji.[/QUOTE] Pewnie,ze bedzie dobrze:lol:wymiziaj ten sliczny lepek/bez uszow:cool3:/:evil_lol: Quote
mala_czarna Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Dzięki ciotki, bo ja to zaraz w panikę wpadam :D Gusia, bo wiesz co, ja tak o Marleju pomyślałam i jego trzustce, i stąd zaniepokojenie. Quote
gusia0106 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 [quote name='mala_czarna']Dzięki ciotki, bo ja to zaraz w panikę wpadam :D Gusia, bo wiesz co, ja tak o Marleju pomyślałam i jego trzustce, i stąd zaniepokojenie.[/QUOTE] Kupy trzustkowe są fusowate i z dużą ilością śluzu - myślę, że to jakieś zwyczajne zaburzenie. Coś tam może dostanie osłonowego i będzie jak nowa;) Quote
majuska Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Będzie dobrze na pewno, może coś zeżarła na spacerku? U mnie dziadek Poldek ma notoryczne problemy z koopskami, daję mu teraz do żarcia wyłącznie RC Intestinal i jest w miarę ok Quote
mala_czarna Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Jesteśmy, ale jutro idziemy ponownie. Ja rano zawiozę kupala do badania, a po południu z Frocią. No więc tak: na pierwszy ogień zrobione zostało usg macicy, bo pani doktor pytała kiedy cieczka się skończyła i trzeba było wykluczyć ropomacicze. Wszystko ok, nie powiększona, i generalnie żadnych zmian tam nie ma. Temperatura 39, więc normalnie. Powiedziałam też o tym, że Frocia (świntuch) tydzień temu na spacerze zjadła kupala :oops: Zasugerowałam trzustkę, ale z obrębie trzustki żadnych bolesności nie ma, uciskany był cały brzuchol i zero reakcji. W sumie Frocia dostała dzisiaj sol ringeri, no-spa, solvertyl, cerenię i biotyl. Jako, że mamy problem z kupą - raz mega zatwardzenie, raz sranko, musimy powoli przestawić się na intestinal, ale nie wiem jaki, czy RC, czy eukanubę. Co sugerujecie? Strachu się najadłam :roll: Dzisiaj głodówka już do końca dnia. Biedna niunia. Ale jutro będę nalegała na morfologię. Quote
majuska Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Chyba obie karmy sa ok, ja kupuję RC bo akurat moja wetka go ma , kupuje na wagę 20 zł za kg, o dziwo jedzą całkiem , całkiem, bo nie wszystkie suche karmy im tak wchodziły... Quote
mala_czarna Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 [quote name='majuska']Chyba obie karmy sa ok, ja kupuję RC bo akurat moja wetka go ma , kupuje na wagę 20 zł za kg, o dziwo jedzą całkiem , całkiem, bo nie wszystkie suche karmy im tak wchodziły...[/QUOTE] Frotce eukanuba bardzo smakowała ;) Kupowałam ryż z jagnięciną. Quote
Recommended Posts