Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 334
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='majqa']Stawaj, stawaj!!! Dzięki Goniuś, wielkaaa ulga, że tu zajrzałaś...:loveu: :multi:[/quote] A wiesz Majguś?? Najpierw natrafiłam na ogłoszenie, a tym samym piękny tekst... Przeczytałam, poryczałam się, i rozpoznałam w nim Twoje dzieło. To mnie skłoniło do odszperania psa na dogo. No i jestem, i czekam na Niego ;)
BTW, czy mogłabyś [B]feluska[/B] kupić na nasz koszt i założyć psy obrożę antykleszczową np. Kiltlix? Niestety musialabyś wyłożyć na nią i wziąć fakturę, do której dane przesłałabym Tobie na pw, a potem zwróciłabym Ci pieniądze pocztą... Co Ty na to??
No i czy do czasu zorganizowania transportu, znalazłoby się tam u Was jakiekolwiek bezpieczne miejsce by umieścić psa? Nie chciałabym by znów zginął....

Posted

O nieee... Właśnie dziś udało mi się zakroplić łobuza Fiprexem, na moje kanapowe psy działa świetnie, więc i jemu kupiłam. Podejrzewam,że z obrożą nie może być stosowany, teraz już po fakcie. Ale nie śmiałabym brać za to pieniędzy.
Z tym miejscem będzie gorzej. Poszukam, pomyślę co się da i jeszcze dziś postaram się dać odpowiedź.
A teraz pędzę, pędzę załatwiać. Kolejna bezsenna noc przede mną :lol:

Posted

[quote name='feluska997']O nieee... Właśnie dziś udało mi się zakroplić łobuza Fiprexem, na moje kanapowe psy działa świetnie, więc i jemu kupiłam. Podejrzewam,że z obrożą nie może być stosowany, teraz już po fakcie. Ale nie śmiałabym brać za to pieniędzy.
Z tym miejscem będzie gorzej. Poszukam, pomyślę co się da i jeszcze dziś postaram się dać odpowiedź.
A teraz pędzę, pędzę załatwiać. Kolejna bezsenna noc przede mną :lol:[/quote]
[B]Feluska[/B], jesteś off line, a ja nie zasnę.. :(
[COLOR=Red][B]Proszę weź tego psa i zawieź do psiego szpitala lub hotelu jak najszybciej (teraz/jutro rano). Pokryjemy wszelkie koszty do momentu przyjazdu psa do Poznania. Twój/Wasz/ koszt to transport i tylko transport, resztę opłaci fundacja. Nie chcę by zginął... Odległość to nie problem, może uda się załatwić transport łączony. Proszę zadziałaj i bądź ze mną w kontakcie!!![/B][/COLOR]

Posted

[quote name='GoniaP']Tak bardzo boję się, że on zniknie....że nie będę mogła mu pomóc, że będzie za późno :placz:[/quote]
Też się cholernie boję. :-( Może w poście wcześniej, pogrub i zrób na czerwono info o propozycji, żeby to nie umknęło Feluśce.

Posted

Mnie nic nie umknie ;) Boże to moja pierwsza taka akcja, nie umiem jeszcze załatwiać takich spraw, jutro rano muszę pilnie wyjechać, będę spowrotem po południu. Na pewno wcześniej nie dam rady odwiedzić psiaka. Z przechowaniem jest ogromny problem, nie znam żadnego hoteliku w okolicy, podejrzewam, że nawet takiego nie ma, bo to taka prowincja :angryy:
Jeśłi chodzi o transport to mogę go dowieść do Warszawy lub okolic, później ktoś musiałby zawieść do Poznania. Z Wawy myślę, że już będzie łatwiej.

Edit: Jedyny pomysł to zamknąć go w ogrodzie u mojego kolegi, ale to oczywiście wymaga jego zgody. I nie jest to wyjście na dłuższą metę, max kilka dni. Jutro spróbuję załatwić.

Posted

Warszawa to też nie mój teren i nie potrafię doradzić.... Proszę niech ktoś "lokalny"pomoże umieścić tego biedaka w bezpiecznym miejscu dopóki nie położę na nim swojej dłoni!!!!!

Posted

Ciotki, to ja po to mam w podpisie do siebie namiary, żeby można się było skontaktować ze mną 24h/dobę :)

Napisałam do Niej, napisałam :)

Posted

[quote name='Spinca']Ciotki, to ja po to mam w podpisie do siebie namiary, żeby można się było skontaktować ze mną (...) [/quote]
Zamówiłam już sobie wizytę u okulisty. Ślepota jestem jak ta lala, ależ plamę dałam. :oops:

Posted

[quote name='majqa']Zamówiłam już sobie wizytę u okulisty. Ślepota jestem jak ta lala, ależ plamę dałam. :oops:[/quote]

Majqa, zrobiłam na czerwono specjalnie dla Ciebie ;)

Posted

Ale mnie zaskoczenie z rana złapało! Już rozmawiałyśmy ze Spincą, jak ustalę więcej szczegółów co do podróży to npiszę.

Zamotałam się niesamowicie! Aż zapomniałam zapytać czy trasa Wawa- Poznań jest tak przy okazji, czy Spinco specjalnie jedziesz?

Posted

Feluska, zapytaj znajomego o miejsce w razie czego. Ja jednak poszukam w Łomży hoteliku z wetem żeby mógł przetrzymać psiaka do soboty. Mogłabyś psiaka zawieźć dziś do hoteliku jeśli znajdę jakieś porządne miejsce? Rezerwować miejsce?

Pamiętaj Feluska o dwóch obrożach, dwóch smyczach i oczach dookoła głowy, żebyś nie musiała sierściucha szukać tydzień ;)

Nie wiemy czy psiak, na przykład, nie umie przeskoczyć wysokiego ogrodzenia. Od razu wet zrobiłby badanie pod kątem babeszjozy.
Taka jest propozycja GoniP i moja.

Posted

[quote name='feluska997']Ale mnie zaskoczenie z rana złapało! Już rozmawiałyśmy ze Spincą, jak ustalę więcej szczegółów co do podróży to npiszę.

Zamotałam się niesamowicie! Aż zapomniałam zapytać czy trasa Wawa- Poznań jest tak przy okazji, czy Spinco specjalnie jedziesz?[/quote]

Tak, przy okazji wycieczki W-wa - Poznań ;) Zresztą już dawno się chciałam do Gosi na kawę wprosić ;)