snuszak Posted June 19, 2009 Author Posted June 19, 2009 :multi::multi::multi: to mam zmianiać tytuł czy czekać do środy? Quote
Lilmo Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Aaaaa co za wiadomość z samego rana!!!:multi::multi::multi: Pulka ma dom! :multi: W takim razie trzymam mocno kciuki do środy! Quote
Ninka Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Dziewczyny, wczoraj w schronisku widzialam 5 szczeniakow i jednego wiekszego szczeniora. Zdjecia: Picasa Web Albums - nina.urbanczyk Szczeniakom 2i5 DT potrzebny na CITO!!! Siedza w najdalszym koncu kojca, przyklejone do sciany, wychudzone jak cholera!! nie reaguja na nic!!! Szczeniak 4 nie dosiega nawet do podmorowki boksu! Inne psy swobodnie po nim chodza!! Zapedzaja do rogu!! Jest zupelnie przerazony!! Mirus zupel-nie ma jak sie bronic!! Szczeniak 1 jest troche wycofany ale sobie radzi. Szczeniak 5 powinien juz byc w DS!! Totalna przytulasta klucha!! Radosna!! Piekna!! No i szczenior donek - moze miec 4-5miesiecy, zabawowy, kontaktowy!! Tez do domku na juz!! POMOZCIE PROSZE!!!!:placz::placz::placz::placz: Quote
supergoga Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Może założyć im osobny wątek. Ja nawet nie mam pomysłu - mam nowe 5 szczeniąt 8 tygodniowych. Załóż wątek o tymczasie choćby dla tych maluszków. Quote
Ninka Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Ech tytul tegl watku idealnie pasuje do sytuacji...:-( Mam nadzieje, ze ktos z zagladajacych tutaj pomoze... Napisalam o nich rowniez w temacie poznanskiego schronu... A jesli znajdziecie chwile, prosze spojrzcie: Zakladam fundacje - przylacz sie!!! Poznan i okolice Kazda pomoc potrzebna!!! Quote
snuszak Posted June 20, 2009 Author Posted June 20, 2009 lepiej jednak założyc nowy wątek - tak proponuje, zaraz bede zmianiać tytuł tego wątku, trzeba dobry tekst napisać i zdjęcia powklejać, jakoś trzeba pomoc Quote
Ninka Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Dobrze, masz racje, zrobie to jutro z samego rana. Z dobrych info jeden DT juz jest:loveu: Quote
snuszak Posted June 20, 2009 Author Posted June 20, 2009 brawo! Pamiętaj żeby wrzucić tutaj ten założony wątek! Będę odwiedzać Quote
Ninka Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Oczywiscie, a poki co, dobranoc wszystkim. Wirtualne mizianko dla maluchow... Caly czas o nich mysle... Quote
Porta Nigra Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Jutro jedziemy na szczepienie, a w środę do nowego domku. Przygotowania w domku idą pełną parą, zamówione jest już posłanko i wszystkie niezbędne akcesoria, jutro zabezpeczany będzie balkon, bo postawiłam warunek, że bez tego nie oddam suni. Wszyscy już na nią czekają. Sunia rezydentka też czuje się już troszkę lepiej, mam nadzieję, że się dziewczyny dogadają, bo Pulce może brakować psiego towarzystwa. U nas szaleje bez opamiętania, zwłaszcza z Negrą. My teraz mamy gorączkę "przedobozową", ale naprawdę będzie mi brakować tego szczylka :-(. Quote
snuszak Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 ja już tak optymistycznie zmianiam tytuł i czekam na wieści jak Pulka w nowym domku Quote
Porta Nigra Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Wczoraj Pulka była u weta, została zaszczepiona. Drut jednak nie zarósł całkiem więc zostanie wyciągnięty za ok. 203 tygodniw. Szczęka wygląda na zrośniętą. Z informacji z nowego domku wynika, że wszystko już przygotowane, czeka nanową lokatorkę. Dziś wieczorem Pula jedzie do domu! Wkleję fotki jak wrócimy. Quote
Ninka Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Dziewczyny, chodzcie prosze zobaczcie i poczytajcie o moim drugim podopiecznym!!! PON-pies z reklamy!!! SZUKA DOMU!!! Poznań Pilnie szukam jemu domku, bo bied w kolejce masa!!! A i jemu ten jeden jedyny ludz koniecznie potrzebny!!! Quote
Porta Nigra Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Pulka w nowym domku :loveu: Można przenieść wątek i zmienić tytuł. Już jest rozpieszczana do granic możliwości :eviltong:. Właśnie skończyłam rozmowę z jej nową pańcią, zachwytom nie ma końca. Pulajda wyposażona została dzisiaj w nową smyczkę, szorki (bo obróżka jest be :evil_lol:), zabaweczki, gryzaczki ... Mała uczy się teraz życia w mieście, chodzenia na smyczy itp. podobno dobrze jej idzie. Pańcia z wnuczkiem wzięli ją dziś na dwugodzinny spacerek po okolicy, ale chodzili tylko w cieniu :lol:. Ja dzisiaj się żegnam na dwa tygodnie, od jutra jesteśmy na "psim obozie" bez dostępu do netu. Tak więc fotki dopiero po powrocie. Quote
supergoga Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Pieknie, pieknie dziękuję za pomoc i opiekę nad psiakami. Jak dasz radę podesłac umowy przy okazji to będę mogła sprawozdanie zamknąć za półrocze. Gdyby nie Twoja pomoc byłoby ciężko. Jestem naprawde wdzięczna. Pulka ma dom, czyli cała czereda już bezpieczna. A ja przesyłam wielkie mizianka dla Negry - jesteśmy razem z Aga pod jej wielkim urokiem. Przy okazji wyslę Ci jej fotki robione u nas - a co :evil_lol: Quote
Porta Nigra Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 :loveu: Dzięki !! Cała przyjemność z "PortoPulankami" po mojej stronie :lol:. Naprawdę uwielbiam te maluchy. Umowy obiecuję wysłać jak tylko wrócę z obozu Jutro o świcie wyjazd do Piły:cool3:. Ja jestem ogromnie wdzięczna za opiekę nad moją rozpieszczoną "córeczką " i za zdjęcia będę wdzięczna. A może miałybyście ochotę nas odwoedzić na obozie w Pile? Będziemy do 12 lipca. Będzie więcej niufów ;). Quote
supergoga Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Oj nie kuś, ale podaj gdzie - kto wie. Teraz jestem niestety przez tydzień wyłączona, TZ wyjeżdża na tydzień do rodziców i drugi, mój nowy samochód staranowany przez TIR-a i nie mam czym, ale jak wróci. I napisz mi meila - wyślę fotki - bo chyba miałam ale gdzies już wcięło. Quote
supergoga Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 A ja mam wieści od kolejnej psiny - naszej Chibi Tonki, zwanej Lili. Jest szczęśliwym i kochany przez swoich opiekunów psiakiem. Sami zobaczcie! Quote
Lilmo Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Jaki słodziak! :loveu: Spojrzenie ma niesamowite, nic tylko kochać! Po zdjęciach widać, że mała jest bardzo kochana i rozpieszczana. A jaka z niej mała strojnisia! Nie mogę napatrzeć się na te zdjęcia :loveu: Quote
Lilmo Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 A ja właśnie o mało nie dostałam zawału. Zobaczcie to cudo, które jest w łódzkim schronisku: Ale "nasze" dziewczynki napewno są w swoich domkach, prawda ? Przepraszam, że pytam, wiem, że to nie na miejscu, ale wolę się upewnić :oops: Link do informacji o tej suni: http://www.dogomania.pl/forum/f71/sznaucery-w-schroniskach-aktualizacja-6-2008-a-13364/index105.html Quote
snuszak Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 faktycznie bardzo duze podobieństwo :cool1: Quote
Lilmo Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Gapa - sunia z mojej wiadomości wyżej już jest we własnym domu ;) Quote
supergoga Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 A ja mam znów wieści od Lili (Chibi Tonki). A na razie nie mam wieści od pozostałych panienek. Lili wyrosła na sliczna, mądrą sunię. Ufff Quote
Recommended Posts