łolkiee Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Pogoda ładna ciotki griluja a muminek ciągle czeka:-( Quote
nika28 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 łolkiee napisał(a):Pogoda ładna ciotki griluja a muminek ciągle czeka:-( U mnie brzydka - pada deszcz :shake: Quote
luka1 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 na pewno doskonale sie przystosuje do domu gdzie bedzie jednym do głaskania Quote
Ziutka Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 [CENTER]:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: :laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: :drink1::drink1::drink1::drink1: :laola: :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: [/CENTER] Quote
luka1 Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 no tak, widze że Ziutka już tu btła. Muminek pojechał dzis do domku. Bedzie mieszkał w Milanówku, w domu jednorodzinnym w towarzystwie suczki (wysterylizowana), której ma zastapić zmarłego kilkanascie dni temu przyjaciela. Powodzenia Muminku. Ostatnie chwile w domu Quote
Ziutka Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 luka1 napisał(a): Bedzie mieszkał w Milanówku To ja nawet na piechotkę mogę się przejść na wizytkę po adopcyjną :diabloti: :eviltong: Quote
luka1 Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 Dzwoniła nowa Pani Muminka. Psisko narazie jest niepewne. Robi rozpoznanie terenu - narazie zza budy, ale zjadł jedzonko i nawet dał się pgłaskać. Quote
anetek100 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 ale wspaniale wiesci superowo:):):):)szczescia zyczymy calej rodzince:) Quote
łolkiee Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 :laola:no to :drink1:za zdrowie Muminka i niech mu się dobrze wiedzie na nowej drodze życia i życzę bardzo dużo spacerków :Dog_run::painting: :bigcool::sweetCyb::bigcool::sweetCyb::bigcool::sweetCyb::bigcool::sweetCyb::bigcool::sweetCyb::bigcool::sweetCyb::bigcool::sweetCyb::bigcool::sweetCyb: Quote
luka1 Posted May 24, 2009 Author Posted May 24, 2009 Muminek narazie jest w boksie i przyzwyczaja sie do nowego stylu życia. Zaprzyjażnił sie z sunią. Daje sie głaskać i miziać, apetyt mu dopisuje i z kazdym dniem jest odwazniejszy. Pani pracuje z nim każdego dnia. Dzis była próba ze smyczką ale narazie nieudana. Acha - Muminek juz nie jest Muminkiem - Teraz to BORYS. Ciesze sie bo chyba dobrze trafił, wszystko na to wskazuje.:lol::multi: Quote
Lionees Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 luka1 napisał(a):Dzwoniła nowa Pani Muminka. Psisko narazie jest niepewne. Robi rozpoznanie terenu - narazie zza budy, ale zjadł jedzonko i nawet dał się pgłaskać. Taką delikatną psinkę do budy?:shake: Quote
luka1 Posted May 24, 2009 Author Posted May 24, 2009 Buda budzie nie równa a nigdzie nie jest powiedziane że wszystkie psy muszą mieszkać w sypialni swoich opiekunów. Pies narazie jest w kojcu i dokąd nie bedzie pewności że wie gdzie jest teraz jego dom - tam pozostanie. Psiska normalnie maja bliski kontakt z ludżmi i mogą swobodnie przesiadywać w domu, ale Muminek narazie jeszcze jest na przyuczeniu. Nie moze biegać samemu wolno bo wiadomo - może uciec. Quote
łolkiee Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 luka1 napisał(a):Buda budzie nie równa a nigdzie nie jest powiedziane że wszystkie psy muszą mieszkać w sypialni swoich opiekunów. powiedziała ta co śpi w jednym łóżku z dwoma psami i kotami :eviltong::eviltong::eviltong: Quote
Rybka_39 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 No tak, ale Mumin to pies łysy i do tego malutki.:shake: Quote
tomcug Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Dopiero dzisiaj zajrzałam. Cieszę się, że Muminek ma dom. ;) Ja myślę, że on pomalutku zmieni miejsce pobytu z kojca na dom. ;) Quote
Ziutka Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 tomcug napisał(a): Ja myślę, że on pomalutku zmieni miejsce pobytu z kojca na dom. ;) Oczywiście, że zmieni. Każdy psiak zabierany z Iłowa to jedna wielka kupka strachu (tłumaczyłam to dzisiaj naszej Rybce_39) i jak tylko się je wypuści np. z samochodu na podwórko lub w mieszkaniu to od razu chowają się w najciemniejszy kąt i tam sobie leżą i czują się najbezpieczniej. Muminek sam wybrał budkę więc pozostanie tam dotąd dopóki się nie oswoi ze swoimi nowymi opiekunami i zapewniam Was że będzie w domku tylko najpierw musi się przyzwyczaić do nowego trybu życia. Muminek mieszka niedaleko mnie i zamierzam go odwiedzić gdzieś za około 2 tygodnie więc zobaczymy czy już mieszka w domku czy nadal jest w budce i się boi. Quote
tomcug Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Ziutka, ja tam jestem tego pewna. :lol: A skoro psina w budce czuje się najbezpieczniej to nie ma co na siłę go uszczęśliwiać. Sam kiedyś zrozumie, co dla psiaka najlepsze - ciepłe wyrko i ukochane Pańciostwo w pobliżu. Ale musi do tego sam dojrzeć. :p Quote
Recommended Posts