Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 304
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kuleje nadal.
Proszę o szybkie znalezienie jej domku. Wczoraj 3 razy musiałam sunie od siebie odciągać, bo się zajadle gryzły.
Sunia nie jest nauczona czystości, ale pilnujemy i uczymy jak prawidłowo się załatwiać.
Jest dominantką do psów - ale tylko na swoim terenie. Nie atakuje ich, ale jej postawa jasno wskazuje, że chce rządzić. Lecz gdy obcy pies zacznie się do niej pyszczyć to odpuszcza, ucieka. Ładnie się z innymi psami bawi.
Z moją Figą z początku się zgadzała, a teraz podszczypuje ją, ciągle denerwuje, moja jest raczej spokojnym psem, nie toleruje podszczypywania i jeśli Olka jest naprawdę natrętna to warknie i wszczyna się bójka.
Nauczyliśmy ją komendy "zostaw" i słucha się. Przychodzi na zawołanie, potrafi siad. Teraz szlifujemy waruj.
Suczka wybiera sobie jedną osobę w domu której się super słucha, padło na mnie. Teraz jestem w domu cały czas, ale gdy muszę na chwile wyjść Olka głośno płacze. Wydaje mi się, że nie będzie się nadawać do bloku, nie lubi zostawać sama.
Wczoraj odkryliśmy jej miłość do piłeczek, super za nimi biega, łapie odbijającą się piłkę w powietrzu, może kariera frisbee będzie :cool3:

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
Chcesz ją oddać od razu do DS, czy DT też by się przydał ?

Nie szukamy DT. Damy radę ;)
Wiedziałam z czym to się wiąże biorąc ją na DT - psa nie znałam. Dom duży, jest gdzie izolować w razie wu ;) Teraz psice śpią na jednym kocyku na balkonie, problem pojawia się jedynie gdy się je mizia - zazdrość lub spadnie na podłogę coś do jedzenia - zawsze to Figa wszczyna bójkę, nie Olka, ona jedynie nie daje sobie wejść starej na głowę :diabloti:

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
a tak poważnie - kim jest to dziecko ? :eviltong:
Moja młodsza siostra ;)
Olka traktuje moje siostry jak kumpelki ze stada, przynosi zabawki, pochwali się i z nimi ucieka "no chodź, zabierz mi :cool3:".

Posted

Dwie kropy :loveu:

Olka to piękna psica :loveu: Tez staram się namówić mamę na DT w wakacje i marzy mi się jakiś taki większy psiak :eviltong: i znając jak domku nie znajdzie to zostanie, bo mama nie pozwoli do schronu oddać

a w Olce bardziej bym się dopatrywała seterka niż kropka ^^

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
Dwie kropy :loveu:

Olka to piękna psica :loveu: Tez staram się namówić mamę na DT w wakacje i marzy mi się jakiś taki większy psiak :eviltong: i znając jak domku nie znajdzie to zostanie, bo mama nie pozwoli do schronu oddać

a w Olce bardziej bym się dopatrywała seterka niż kropka ^^
Więc może dalmat? :diabloti: Na nudę narzekać nie będziesz :diabloti:

Seter czy kropek... jest biała w czarne kropki? Jest :loveu: To ratujemy, bo kropki na doopencjach psich wielbimy :loveu: