malawaszka Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Amikat Aniele Nasz jak Ty to robisz? :loveu::loveu::loveu: :Rose: cudownie wieści!!!! :loveu::multi: Quote
Daria_13 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 a dzieci w jakim są wieku? bo jeśli malutkie to może nie być sympatycznie, bo Lunka dla zabawy ugryzła dziecko do krwi w domu tymczasowym i wogóle nie dawała żyć dziecku, bo cały czas go gryzła gdzie popadnie, mimo, że dzieciak nawet się nią nie interesował Quote
marako Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Mleczaki są szczególnie ostre, a szczeniak ma potrzebę gryzienia. Najgorszy okres przed rodzinką Lunki, ręce nieraz też miałam pokaleczone do krwi, jak moja sunia była młoda. Ale ten okres nie trwa wiecznie. Da się przeczekać, tylko konsekwentnie trzeba zabraniać gryźć ręce, a dawać dużo zastępczych gryzaków, no i uważać na dzieci. Quote
Daria_13 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Ostrzegłam tylko dlatego, żeby Luna nie musiała już wracać, bo to już było by dla niej za dużo... Quote
weszka Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Super wiadomość :multi: Tylko żeby nowa rodzina miała serce i cierpliwość do nauczenia Lunki dobrych manier i nie zrazili się (to po tym co przeczytałam a propos dzieci) :roll: Quote
Ambra Posted May 1, 2009 Author Posted May 1, 2009 mysle ze ludzie zdaja sobie sprawe z tego ze to szczeniak, mieli psa przez 17 lat i niedawo od nich odszedł, dziecie sa w wieku 4 lat i gimnazjalnym. Quote
halbina Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Super wieści, trzymam jeszcze kciuki, ale chyba już "na zapas" trochę... Quote
Glutofia Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Oj jestem pewna ze wszystko bedzie dobrze:multi: Cudowne wieści A moja Blusia nadal szuka.. Quote
Ambra Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 oj ciężko bedzie mi sie rozstac z lucilndą, wczoraj zostawilam ja na 3 godz bo pojechalam na grilla do żarek i steskniona przyjechałam jak nie wiem, gdybyscie ja zobaczyli jak swietnie sie zaadoptowala do wiejscich warunków, jak dumnie w szeleczkach bez smyczy przechadza sie przez wies w towarzystwie sfijej psiej sfory i swoich ludzi, towarzyska jest bardzo tam ona gdzie ja lub moja mama, spi juz tez nie w legowisku ale w łozku:oops: ale to bedzie sie dalo naprawic hehe jutro popołudniu jedziemy do jej nowego domku. Ciekawe komu bedzie ciezej... standard;) Quote
halbina Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Ambro... kiedy zmienisz banerek?... i kiedy odwiedzisz Platonka?... niby tak kochasz i tęsknisz, a swoich podopiecznych nie odwiedzasz... :p Quote
Ambra Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 widzisz jak ja czas mam wpadam pisze co musze i nawet Ś.P. Rubika nie mam kiedy usunąc - u Ciebie tez dzis bylam popatrzyałam popodziwialam i do roboty wrocilam - kochana moi podopieczni ( w wiekszosci ) sa w dobrych rekach wiec sie o nich nie martwie Twojego ydzien temu na zywo widzialam - panienka z okienka - - martwie sie tymi co mi z adopcji wracaja a mam takich co sen z oczu zabierają, czy jak to sie tam mowi - juz nie mysle - Mika znowu wrocila - jest na dt płatnym co z mojej kieszeni idzie podobnie jak leczenie i nie wiem co dalej bedzie... Quote
Ambra Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 Lunka juz w nowym domku, u mnie na szczescie obyło sie bez łez ale może dlatego że dzis mialam taki zapieprz ze teraz dopiero siadłam. Mika żas szuka domu - musze odszukac jej watek i zaczac od nowa poszukiwania - dlaczego szuka domu? bo jej wlasciciele powiedzieli ze obawiaja sie ze znow zachoruje i bedzie 3ba ja oddac na dt - a obecnie dt ja zalatwilam leczenie tez i ja za to place - tacy sa odopowiedzialni ! ehhhhhh Quote
malawaszka Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 super, że Luncia w domku :loveu: :multi::multi::multi: a o ludziach Miki się nie wypowiem :angryy: :shake: Quote
malawaszka Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 czy to jest Luna? ta Luna? Luna - szuka dziecka do zabawy - FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT Quote
Ambra Posted October 8, 2009 Author Posted October 8, 2009 nie to juz jest przegiecie!! czemu ja oddaja???????:angryy::angryy: co zas nie tak? czy Ci ludzie musza byc tak nieodpowiedzialni?????? cholera jasna!! mam zainteresowana jedna pania z czestochowy - wprawdzie szuka czegos wiekszego ale...ile Luna teraz wazy? jest do polowy łydki? do kolana? wielkoscia do mini sznaucera? Quote
JOMA Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 No właśnie, dlaczego wraca :crazyeye: Szczeniaczek bez obciążeń z którym można wszystko zrobić (czyt: wszystkiego nauczyć), no i zrobili :angryy: - nie mogą powiedzieć, że szczeka, niszczy czy gryzie bo jeśli tak to sami go tego nauczyli :angryy: - za powód oddania obstawiam alergię lub wyjazd za granicę :mad: Co oczywiście nie zmienia faktu, że trzeba szukać domku :placz: Quote
weszka Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Zabawka okazała się żywa i wymagająca uwagi :angryy: Oj ludzie, ludzie :angryy: Quote
Glutofia Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Dziecko ma alergię Luna jest tak gdzieś do kolana Quote
Daria_13 Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 kurcze suczka nie ma szczęścia... wieczorem zrobię jej pakiecik ogłoszeń, chociaż tego jestem jej winna...:shake::shake: iu wcześniej nie było alergii dopiero jak luna podrosła? coś w to nie wierzę, ale to nie moja sprawa tylko ich sumienia, czy lunka jest wysterylizowana? ile teraz ma ? jakieś info o niej Quote
Ambra Posted October 8, 2009 Author Posted October 8, 2009 ale oni mieli psa przez jakies 10 lat i niedawno go uspili!! Luna byla prezentem dla syna! osobiscie z Amikat ja zawozilysmy, byla u nich prawie 6 miesiecy!! jak ja oddawalam to miala prawie 3 wiec teraz bedzie kolo 9 mies ! i znajomi znajomych.... nie wierze w ta alergie!!:angryy: Quote
Daria_13 Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 lunka jest już na: pineska.pl animalia adopcje.org ojej.pl przepraszam, że tylko tyle, jutro dorobię więcej:p Quote
Ambra Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 ale jaki jest konretnie powod oddania? nieszczy w domu? sika? zbyt żywiołowa? to 3ba wiedziec uprzedzajac nowy dom! nie chce mi sie w to wierzyc!:angryy: ona nadal jest u swych wspaniałych właścicieli? czy w jakims hoteliku? Quote
Glutofia Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 w sobotę suczka przyjedzie do domu tymczasowego. Państwo twierdzą ze powodem oddania jest alergia i tyle. Reszta wyjdzie " w praniu" Quote
Recommended Posts