Charly Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 żyją zyją i dobrze się mają. W klatce siedzą i czekają na zbawienie:roll: Quote
hop! Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Charly napisał(a):żyją zyją i dobrze się mają. W klatce siedzą i czekają na zbawienie:roll: Zabierajcie je na spacery w miarę możliwości. Podobno jest sporo wolontariuszy, więc to nie powinno być problemem. Niech przed wyjazdem do hotelu trochę poćwiczą chodzenie na smyczy. Quote
Lucyna Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Chciałabym wyposażyć je w szelki, obroże i smycze, proszę Charly abyś zmierzyła siostrzyczki. Może jeszcze jakieś pomocne uwagi macie związane z momentem przewozu suczek?:p Zostały mi przeciwwymiotne tabletki Cerenia. Kupiłam dla Frezji, ale choroba lokomocyjna jej przeszła. Ile suczki ważą, bo 1 tabletka wystarcza na 20 kg. Będę przewozić je w bagażniku samochodu, doświadczenie "jako takie" mam, bo woziłam kiedyś swoje sunie. Charly przypilnuj proszę, aby książeczki zdrowia były z aktualnymi szczepieniami. Trzymam kciuki za sterylkę bez komplikacji i szykuję się na wycieczkę :multi: Quote
Charly Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Lucyna napisał(a):Chciałabym wyposażyć je w szelki, obroże i smycze, proszę Charly abyś zmierzyła siostrzyczki. Może jeszcze jakieś pomocne uwagi macie związane z momentem przewozu suczek?:p Zostały mi przeciwwymiotne tabletki Cerenia. Kupiłam dla Frezji, ale choroba lokomocyjna jej przeszła. Ile suczki ważą, bo 1 tabletka wystarcza na 20 kg. Będę przewozić je w bagażniku samochodu, doświadczenie "jako takie" mam, bo woziłam kiedyś swoje sunie. Charly przypilnuj proszę, aby książeczki zdrowia były z aktualnymi szczepieniami. Trzymam kciuki za sterylkę bez komplikacji i szykuję się na wycieczkę :multi: dobrze. zmierzę je:) w książeczkach są zawsze aktualne szczepienia:) dzięki za Twoje troskliwe podejście:buzi: Quote
Poker Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 no,no jestem pełna podziwu za determinację :evil_lol: a kto zostanie z Kwiatuszkiem? Do Elbląga spory kawał.Może jakiś zwierzak się załapie na przewóz po drodze? Można by informację napisać na transportowym. Quote
Kana Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Charly kochana macie jakieś asty/pity u siebie? Buziaki dla AA xD Quote
Lucyna Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 W tym momencie ustalona na 100% jest podróż 11 sierpnia z Wrocławia do Krakowa. Tam odbieram koleżankę z lotniska :loveu: i udajemy się w stronę Elbląga :multi: Mam pytanie do Charly. Czy jeśli zabiorę je 13.08.2009 rano to będzie OK? Pokerku, Kwiatuszek zostanie pod troskliwą opieką pozostałej części rodzinki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Zapewne będzie troszkę tęskniła, ale jak misja to misja. Powinna to zrozumieć :eviltong::eviltong::eviltong: Quote
Charly Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Kana napisał(a):Charly kochana macie jakieś asty/pity u siebie? Buziaki dla AA xD Kochana Kano:) nie mamy. była kobieta, która chciała oddac asta, ale był chętny i dogadali się poza schroniskiem. Basia0607 ma do oddania astkę. Mloda, 1, 5 roczna i podobno b. lagodna. zyje w tragicznych warunkach na wsi na łancuchu. Basia nie ma już gdzie jej upchać. Napisz proszę do niej, jeśli macie coś dla niej. Kana kto to AA...myślę..myślę..ale coś wolniutko mi to idzie..:) Lucyna napisał(a):W tym momencie ustalona na 100% jest podróż 11 sierpnia z Wrocławia do Krakowa. Tam odbieram koleżankę z lotniska :loveu: i udajemy się w stronę Elbląga :multi: Mam pytanie do Charly. Czy jeśli zabiorę je 13.08.2009 rano to będzie OK? Pokerku, Kwiatuszek zostanie pod troskliwą opieką pozostałej części rodzinki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Zapewne będzie troszkę tęskniła, ale jak misja to misja. Powinna to zrozumieć :eviltong::eviltong::eviltong: jak rano? od 9 zawsze ktoś jest w biurze;Linda albo ja. Ale jeśli chcesz jeszcze wczesniej daj znac. nie wymierzyłam ich dziś. jutro je wymierze. Quote
Charly Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Poker napisał(a):no,no jestem pełna podziwu za determinację :evil_lol: a kto zostanie z Kwiatuszkiem? Do Elbląga spory kawał.Może jakiś zwierzak się załapie na przewóz po drodze? Można by informację napisać na transportowym. no właśnie. bardzo dobry pomysł. Lucynko czy mogłabym Wam psa wepchać jeszcze jdnego ewentualnie? rozumiem transport do Wrocławia tak? Quote
Lucyna Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Planujemy z Elbląga do Warki, nocleg w Warszawie i rano dalej na Wrocław. Wszystko zależy jaki to piesek i gdzie chce jechać. Quote
Charly Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Lucyna napisał(a):Planujemy z Elbląga do Warki, nocleg w Warszawie i rano dalej na Wrocław. Wszystko zależy jaki to piesek i gdzie chce jechać. pies (samiec) młody łagodny z lekka zwariowany;). Dom jest w Krakowie. Kobieta zastanawiała się nad odbiorem w Elblągu, ale na razie nie bardzo może. Być może wrocław bylby alternatywą. Ale to zalezy od Was, bo 2 psy to już duże wyzwanie, a co dopiero 3. No i jeszcze ten nocleg http://www.dogomania.pl/forum/f28/niko-wraca-z-adopcji-szukamy-domku-130133/?highlight= Quote
Lucyna Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Tak, chcemy nocować w Warszawie i cosik zobaczyć. Mam wrażenie, że nie będzie możliwe zabranie tego psiaka. Chcę połączyć przyjemne z pożytecznym, powspominać z koleżanką stare ścieżki w Krakowie i w Warszawie. :oops: A więc Elbląg - Warszawa lub Warszawa - Wrocław. Mam niezbyt duże autko, bagaż koleżanki i mój też trochę miejsca zajmie. Propozycje przewozów się sypią, boję się podać na wątek transportowy bo będę musiała wypożyczyć autokar :evil_lol::evil_lol::evil_lol: ależ byłoby cudnie :lol: . Quote
Charly Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Oczywiscie. On trochę duży jest:roll: Dwa psiaki to już sporo:) Quote
Lucyna Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Cieszę się Rybciu, będzie to dla Ciebie malutki prezencik i troszkę radości. Przecież to Ty założyłaś ten wątek. Pozdrawiam Quote
hop! Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Z ogłoszeń nikt się na razie nie odzywa. Jest duża szansa, że sunie pojadą do hotelu, a wtedy będę mogła zobaczyć je na żywo. ;) Quote
Kana Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 kochana cioteczko nie nie AA to nie chodziło mi o anonimowego alkocholika :evil_lol::lol: Tylko Aza i Anu w skróce AA :diabloti: Quote
mru Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 jezu to wtedy i ja pewnie je zobaczę :D:D:D :multi: bo planuję do jamora zawieźć szorściaka ze wsi :-(:p Quote
Charly Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Kana napisał(a):kochana cioteczko nie nie AA to nie chodziło mi o anonimowego alkocholika :evil_lol::lol: Tylko Aza i Anu w skróce AA :diabloti: aahahahahhahhahahahahhahahahha:evil_lol: Quote
Rybc!a Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Tak Lucyno, sprawi mi to szczególną radość, tym bardziej, że już osobiście pomóc im nie mogę .. Quote
Charly Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 jedna po sterylce siedzi w izolatce, druga będzie sterylizowana w poniedziałek ( tez w izolatce). Quote
Lucyna Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Cieszę się, że wszystko idzie zgodnie z planem :multi: Miziaczek dla Bliźniaczek Quote
Charly Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 no prawie, bo ta jedna już po sterylce robi rozpierduche w izolatce waląc kołnierzem o wszystko i próbując go zdjąć:mad::roll:. Rozlewa wode, wali w kraty i w ogóle zachowuje się jak dziki zwierz w klatce:-o:-o Quote
Recommended Posts