Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Charly napisał(a):
żyją zyją i dobrze się mają. W klatce siedzą i czekają na zbawienie:roll:

Zabierajcie je na spacery w miarę możliwości. Podobno jest sporo wolontariuszy, więc to nie powinno być problemem. Niech przed wyjazdem do hotelu trochę poćwiczą chodzenie na smyczy.

Posted

Chciałabym wyposażyć je w szelki, obroże i smycze, proszę Charly abyś zmierzyła siostrzyczki.
Może jeszcze jakieś pomocne uwagi macie związane z momentem przewozu suczek?:p
Zostały mi przeciwwymiotne tabletki Cerenia. Kupiłam dla Frezji, ale choroba lokomocyjna jej przeszła. Ile suczki ważą, bo 1 tabletka wystarcza na 20 kg.
Będę przewozić je w bagażniku samochodu, doświadczenie "jako takie" mam, bo woziłam kiedyś swoje sunie.
Charly przypilnuj proszę, aby książeczki zdrowia były z aktualnymi szczepieniami.
Trzymam kciuki za sterylkę bez komplikacji i szykuję się na wycieczkę :multi:

Posted

Lucyna napisał(a):
Chciałabym wyposażyć je w szelki, obroże i smycze, proszę Charly abyś zmierzyła siostrzyczki.
Może jeszcze jakieś pomocne uwagi macie związane z momentem przewozu suczek?:p
Zostały mi przeciwwymiotne tabletki Cerenia. Kupiłam dla Frezji, ale choroba lokomocyjna jej przeszła. Ile suczki ważą, bo 1 tabletka wystarcza na 20 kg.
Będę przewozić je w bagażniku samochodu, doświadczenie "jako takie" mam, bo woziłam kiedyś swoje sunie.
Charly przypilnuj proszę, aby książeczki zdrowia były z aktualnymi szczepieniami.
Trzymam kciuki za sterylkę bez komplikacji i szykuję się na wycieczkę :multi:

dobrze. zmierzę je:) w książeczkach są zawsze aktualne szczepienia:)

dzięki za Twoje troskliwe podejście:buzi:

Posted

no,no jestem pełna podziwu za determinację :evil_lol:
a kto zostanie z Kwiatuszkiem?
Do Elbląga spory kawał.Może jakiś zwierzak się załapie na przewóz po drodze? Można by informację napisać na transportowym.

Posted

W tym momencie ustalona na 100% jest podróż 11 sierpnia z Wrocławia do Krakowa. Tam odbieram koleżankę z lotniska :loveu: i udajemy się w stronę Elbląga :multi:
Mam pytanie do Charly. Czy jeśli zabiorę je 13.08.2009 rano to będzie OK?

Pokerku, Kwiatuszek zostanie pod troskliwą opieką pozostałej części rodzinki :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Zapewne będzie troszkę tęskniła, ale jak misja to misja.
Powinna to zrozumieć :eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

Kana napisał(a):
Charly kochana macie jakieś asty/pity u siebie?

Buziaki dla AA xD

Kochana Kano:) nie mamy. była kobieta, która chciała oddac asta, ale był chętny i dogadali się poza schroniskiem. Basia0607 ma do oddania astkę. Mloda, 1, 5 roczna i podobno b. lagodna. zyje w tragicznych warunkach na wsi na łancuchu. Basia nie ma już gdzie jej upchać. Napisz proszę do niej, jeśli macie coś dla niej.

Kana kto to AA...myślę..myślę..ale coś wolniutko mi to idzie..:)

Lucyna napisał(a):
W tym momencie ustalona na 100% jest podróż 11 sierpnia z Wrocławia do Krakowa. Tam odbieram koleżankę z lotniska :loveu: i udajemy się w stronę Elbląga :multi:
Mam pytanie do Charly. Czy jeśli zabiorę je 13.08.2009 rano to będzie OK?

Pokerku, Kwiatuszek zostanie pod troskliwą opieką pozostałej części rodzinki :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Zapewne będzie troszkę tęskniła, ale jak misja to misja.
Powinna to zrozumieć :eviltong::eviltong::eviltong:

jak rano? od 9 zawsze ktoś jest w biurze;Linda albo ja. Ale jeśli chcesz jeszcze wczesniej daj znac.

nie wymierzyłam ich dziś. jutro je wymierze.

Posted

Poker napisał(a):
no,no jestem pełna podziwu za determinację :evil_lol:
a kto zostanie z Kwiatuszkiem?
Do Elbląga spory kawał.Może jakiś zwierzak się załapie na przewóz po drodze? Można by informację napisać na transportowym.

no właśnie. bardzo dobry pomysł.

Lucynko czy mogłabym Wam psa wepchać jeszcze jdnego ewentualnie?

rozumiem transport do Wrocławia tak?

Posted

Lucyna napisał(a):
Planujemy z Elbląga do Warki, nocleg w Warszawie i rano dalej na Wrocław.
Wszystko zależy jaki to piesek i gdzie chce jechać.

pies (samiec) młody łagodny z lekka zwariowany;). Dom jest w Krakowie. Kobieta zastanawiała się nad odbiorem w Elblągu, ale na razie nie bardzo może. Być może wrocław bylby alternatywą. Ale to zalezy od Was, bo 2 psy to już duże wyzwanie, a co dopiero 3. No i jeszcze ten nocleg

http://www.dogomania.pl/forum/f28/niko-wraca-z-adopcji-szukamy-domku-130133/?highlight=

Posted

Tak, chcemy nocować w Warszawie i cosik zobaczyć. Mam wrażenie, że nie będzie możliwe zabranie tego psiaka.
Chcę połączyć przyjemne z pożytecznym, powspominać z koleżanką stare ścieżki w Krakowie i w Warszawie. :oops:
A więc Elbląg - Warszawa lub Warszawa - Wrocław.
Mam niezbyt duże autko, bagaż koleżanki i mój też trochę miejsca zajmie. Propozycje przewozów się sypią, boję się podać na wątek transportowy bo będę musiała wypożyczyć autokar :evil_lol::evil_lol::evil_lol: ależ byłoby cudnie :lol: .

Posted

Z ogłoszeń nikt się na razie nie odzywa. Jest duża szansa, że sunie pojadą do hotelu, a wtedy będę mogła zobaczyć je na żywo. ;)

Posted

Kana napisał(a):
kochana cioteczko nie nie AA to nie chodziło mi o anonimowego alkocholika :evil_lol::lol:
Tylko Aza i Anu w skróce AA :diabloti:

aahahahahhahhahahahahhahahahha:evil_lol:

Posted

no prawie, bo ta jedna już po sterylce robi rozpierduche w izolatce waląc kołnierzem o wszystko i próbując go zdjąć:mad::roll:. Rozlewa wode, wali w kraty i w ogóle zachowuje się jak dziki zwierz w klatce:-o:-o