Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']
A wiecie, że na kwarantannie jest przecudowny potężny DOG???? POodobno był znaleziony przyplątany na sznurze do drzewa w lesie :( Cudowne choć groźne zwierzę!!![/QUOTE]

Dog-dog - niemiecki ??? Jaki ? Płaszczowy, arlekin, czarny, błekit, płowy ? czy dog argentyński ? Czemu groźny ?

Posted

[quote name='E-S']Dog-dog - niemiecki ??? Jaki ? Płaszczowy, arlekin, czarny, błekit, płowy ? czy dog argentyński ? Czemu groźny ?[/QUOTE]
Bedziemy z Tolą w schronie w ciagu najblizszych dni.Zrobimy fotki i określimy co to za odmiana i w jakim jest wieku.

Posted

[quote name='funia']No dobra ,to jaak to z tym kaukazem ma byc ? Gdzie uderzamy >Czy KWL ma się z kimś kontaktowac ?[/QUOTE]
Podałam KWL swój numer do kontaktu.

Posted

Ewciu, nic nie wiem na temat tego doga poza tym co napisałam. Groźny - bo dla mnie takie piękne wielkie psy są groźne z gruntu. Nigdy nie miałam do czynienia z dogiem, ale ten wydał mi się potężny (pysk, bo więcej nie widziałam). No ciekawa jestem czego się o nim dowiecie.

Posted

Koniecznie sprawdźcie doga. Jest strona adopcji dogów niemieckich. Dogi w większości są łagodne do ludzi.
Ja miałam sunię doga niemieckiego. To fantastyczne psy. Niestety żyją krótko ok. 9 lat .

Posted

Tak, doga koniecznie. One nie są agresywne do ludzi, natomiast tak tragicznie znoszą schronisko, że w takich warunkach zachowują się totalnie irracjonalnie. To krówki kochane kanapowe, obżartuchy złodziejaszki włamujące się do szafek. Adopcje dogów prężnie działają i mam nadzieję, że uda mu się szybko pomóc.

Posted

[quote name='Jo37']Koniecznie sprawdźcie doga. Jest strona adopcji dogów niemieckich. Dogi w większości są łagodne do ludzi.
Ja miałam sunię doga niemieckiego. To fantastyczne psy. Niestety żyją krótko ok. 9 lat .[/QUOTE]
Już jest z grubsza wszystko ustalone z Furciaczkiem.czekamy na koniec okresu kwarantanny.

Posted

Tak, Furciaczek zainteresowała się błyskawicznie. Trzymam BARDZO MOCNO kciuki za happy end dla pięknisia. Koniecznie foty mu zróbcie, bo mi, laikowi ten pies się zajawił jako totalne cudo. Nie wiedziałam, że dogi są takie łagodne... Nie wyglądają.

Edit: A czy wiadomo już kiedy koniec kwarant.?

Posted

Wiecie z ta kwarantanna to jakis zart ...Pies z domu ,wiadomo ze zdrowy .A i jeśli chodzi o obserwację w kierunku wścieklizny to tez nie rozumie bo ma ważne szczepienia .Z tego co zrozumiałam pies jest do zabrania zaraz po kastracji ...

Posted

funiu kwarantanna nie jest tylko w celach obserwacji chorobowych ale przede wszystkim po to zeby dac czas wlascicielom na znalezienia zaginionego psa lub na zmiane decyzji o oddaniu psa

Rodzice tam każdy mówi co innego, jeden pracownik na temat tego samego psa może powiedzieć jedno a drugi powie zupełnie coś innego

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']funia, ale mi pracownik powiedział, że dog został znaleziony w lesie na sznurku. Kto Ci powiedział, ze z domu?[/QUOTE]
Moim zdaniem Funia mówi o kaukazie,a wy dziewczyny o dogu.
Jesli chodzi o dwutygodniowy okres kwarantanny to wszystkie macie rację,ale dodatkowo w oparciu o ustawę o Ochronie Zwierzat dopiero po dwóch tygodniach pies przechodzi na własnośc miasta lub gminy i moga nim dysponować.

Posted

tak ,tak chodziło mi o Kaukaza .
[B]Pirania [/B]dziekuje za wykład odnośnie kwarantanny....
Miałam na mysli konkretnie tego psa o którym wiemy na pewno ,ze nikt sie po niego nie zgłosi .Został oddany i wydano na niego wyrok .Wiec nie groził mu powrót do ''ukochanych właścicieli .''

Posted

[quote name='funia']tak ,tak chodziło mi o Kaukaza .
[B]Pirania [/B]dziekuje za wykład odnośnie kwarantanny....
Miałam na mysli konkretnie tego psa o którym wiemy na pewno ,ze nikt sie po niego nie zgłosi .Został oddany i wydano na niego wyrok .Wiec nie groził mu powrót do ''ukochanych właścicieli .''[/QUOTE]

Nie ma to jak brać wszystko do siebie. Kwaratanne robi się bez wyjątków, to chyba normalne.

Posted

wykład? wyobraź sobie że mam lepsze zajęcia niż dawanie komukolwiek wykładów a już napewno Tobie...przestań każde moje słowo odbierać jako atak w kierunku Twojej osoby, wyluzuj...
będziemy się "widywać" na niejednym wątku i nikomu niepotrzebne są nasze osobiste wywody więc ja Cię proszę odpuść, masz swój hotel i ok super
co do kwarantanny to chodziło mi o to, że takie jest prawo i każdy człowiek jakim by właścicielem ine był ustawowo ma 2 tyg na zabranie psa który się zgubił, został ukradziony bądz przez niego osobiście oddany...takie mamy prawo i akurat w zamojskim schronisku któro jest publicznym przybytkiem naginać go nie powinni

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']wykład? wyobraź sobie że mam lepsze zajęcia niż dawanie komukolwiek wykładów a już napewno Tobie...przestań każde moje słowo odbierać jako atak w kierunku Twojej osoby, wyluzuj...
będziemy się "widywać" na niejednym wątku i nikomu niepotrzebne są nasze osobiste wywody więc ja Cię proszę odpuść, masz swój hotel i ok super
co do kwarantanny to chodziło mi o to, że takie jest prawo i każdy człowiek jakim by właścicielem ine był ustawowo ma 2 tyg na zabranie psa który się zgubił, został ukradziony bądz przez niego osobiście oddany...takie mamy prawo i akurat w zamojskim schronisku któro jest publicznym przybytkiem naginać go nie powinni[/QUOTE]
Też każde słowo Funi odbierasz jako atak na swoją osobę i widzę, że coś Ci jej hotelik solą w oku. Ale nie zaśmiecaj tego wątku wyrażaniem swoich antypatii wraz z grupą swoich totumfackich. Dość tego było na wątku hoteliku, Froda i Mańka. Tyle ode mnie, bo przestałam trawić Wasze ataki i zachowanie.