funia Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 No dobra ,to jaak to z tym kaukazem ma byc ? Gdzie uderzamy >Czy KWL ma się z kimś kontaktowac ? Quote
E-S Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 [quote name='Rodzice Maciusia :)'] A wiecie, że na kwarantannie jest przecudowny potężny DOG???? POodobno był znaleziony przyplątany na sznurze do drzewa w lesie :( Cudowne choć groźne zwierzę!!![/QUOTE] Dog-dog - niemiecki ??? Jaki ? Płaszczowy, arlekin, czarny, błekit, płowy ? czy dog argentyński ? Czemu groźny ? Quote
zadra Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 [quote name='E-S']Dog-dog - niemiecki ??? Jaki ? Płaszczowy, arlekin, czarny, błekit, płowy ? czy dog argentyński ? Czemu groźny ?[/QUOTE] Bedziemy z Tolą w schronie w ciagu najblizszych dni.Zrobimy fotki i określimy co to za odmiana i w jakim jest wieku. Quote
zadra Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 [quote name='funia']No dobra ,to jaak to z tym kaukazem ma byc ? Gdzie uderzamy >Czy KWL ma się z kimś kontaktowac ?[/QUOTE] Podałam KWL swój numer do kontaktu. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Ewciu, nic nie wiem na temat tego doga poza tym co napisałam. Groźny - bo dla mnie takie piękne wielkie psy są groźne z gruntu. Nigdy nie miałam do czynienia z dogiem, ale ten wydał mi się potężny (pysk, bo więcej nie widziałam). No ciekawa jestem czego się o nim dowiecie. Quote
agada Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Rodzice Maciusia piszesz doga?To moje marzenie od dziecka. ale nie na teraz niestety.... Quote
Jo37 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Koniecznie sprawdźcie doga. Jest strona adopcji dogów niemieckich. Dogi w większości są łagodne do ludzi. Ja miałam sunię doga niemieckiego. To fantastyczne psy. Niestety żyją krótko ok. 9 lat . Quote
E-S Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Tak, doga koniecznie. One nie są agresywne do ludzi, natomiast tak tragicznie znoszą schronisko, że w takich warunkach zachowują się totalnie irracjonalnie. To krówki kochane kanapowe, obżartuchy złodziejaszki włamujące się do szafek. Adopcje dogów prężnie działają i mam nadzieję, że uda mu się szybko pomóc. Quote
zadra Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 [quote name='Jo37']Koniecznie sprawdźcie doga. Jest strona adopcji dogów niemieckich. Dogi w większości są łagodne do ludzi. Ja miałam sunię doga niemieckiego. To fantastyczne psy. Niestety żyją krótko ok. 9 lat .[/QUOTE] Już jest z grubsza wszystko ustalone z Furciaczkiem.czekamy na koniec okresu kwarantanny. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Tak, Furciaczek zainteresowała się błyskawicznie. Trzymam BARDZO MOCNO kciuki za happy end dla pięknisia. Koniecznie foty mu zróbcie, bo mi, laikowi ten pies się zajawił jako totalne cudo. Nie wiedziałam, że dogi są takie łagodne... Nie wyglądają. Edit: A czy wiadomo już kiedy koniec kwarant.? Quote
funia Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Wiecie z ta kwarantanna to jakis zart ...Pies z domu ,wiadomo ze zdrowy .A i jeśli chodzi o obserwację w kierunku wścieklizny to tez nie rozumie bo ma ważne szczepienia .Z tego co zrozumiałam pies jest do zabrania zaraz po kastracji ... Quote
funia Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Pies siedzi juz dwa tyg.w schronie .A moze i ponad dwa ...Kwarantanna trwa własanie tyle Quote
Rodzice Maciusia :) Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 funia, ale mi pracownik powiedział, że dog został znaleziony w lesie na sznurku. Kto Ci powiedział, ze z domu? Quote
sacred PIRANHA Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 funiu kwarantanna nie jest tylko w celach obserwacji chorobowych ale przede wszystkim po to zeby dac czas wlascicielom na znalezienia zaginionego psa lub na zmiane decyzji o oddaniu psa Rodzice tam każdy mówi co innego, jeden pracownik na temat tego samego psa może powiedzieć jedno a drugi powie zupełnie coś innego Quote
zadra Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 [quote name='Rodzice Maciusia :)']funia, ale mi pracownik powiedział, że dog został znaleziony w lesie na sznurku. Kto Ci powiedział, ze z domu?[/QUOTE] Moim zdaniem Funia mówi o kaukazie,a wy dziewczyny o dogu. Jesli chodzi o dwutygodniowy okres kwarantanny to wszystkie macie rację,ale dodatkowo w oparciu o ustawę o Ochronie Zwierzat dopiero po dwóch tygodniach pies przechodzi na własnośc miasta lub gminy i moga nim dysponować. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Piranha - a to akurat mnie nie dziwi. Ale chyba rzeczywiście funia pisała o kaukazie. Quote
IVV Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 zamojszczaki pokazywac sie !!!! wam bardzo jest potrzebna pomoc!!!! Quote
funia Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 tak ,tak chodziło mi o Kaukaza . [B]Pirania [/B]dziekuje za wykład odnośnie kwarantanny.... Miałam na mysli konkretnie tego psa o którym wiemy na pewno ,ze nikt sie po niego nie zgłosi .Został oddany i wydano na niego wyrok .Wiec nie groził mu powrót do ''ukochanych właścicieli .'' Quote
LadyS Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 [quote name='funia']tak ,tak chodziło mi o Kaukaza . [B]Pirania [/B]dziekuje za wykład odnośnie kwarantanny.... Miałam na mysli konkretnie tego psa o którym wiemy na pewno ,ze nikt sie po niego nie zgłosi .Został oddany i wydano na niego wyrok .Wiec nie groził mu powrót do ''ukochanych właścicieli .''[/QUOTE] Nie ma to jak brać wszystko do siebie. Kwaratanne robi się bez wyjątków, to chyba normalne. Quote
sacred PIRANHA Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 wykład? wyobraź sobie że mam lepsze zajęcia niż dawanie komukolwiek wykładów a już napewno Tobie...przestań każde moje słowo odbierać jako atak w kierunku Twojej osoby, wyluzuj... będziemy się "widywać" na niejednym wątku i nikomu niepotrzebne są nasze osobiste wywody więc ja Cię proszę odpuść, masz swój hotel i ok super co do kwarantanny to chodziło mi o to, że takie jest prawo i każdy człowiek jakim by właścicielem ine był ustawowo ma 2 tyg na zabranie psa który się zgubił, został ukradziony bądz przez niego osobiście oddany...takie mamy prawo i akurat w zamojskim schronisku któro jest publicznym przybytkiem naginać go nie powinni Quote
E-S Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 [quote name='sacred PIRANHA']wykład? wyobraź sobie że mam lepsze zajęcia niż dawanie komukolwiek wykładów a już napewno Tobie...przestań każde moje słowo odbierać jako atak w kierunku Twojej osoby, wyluzuj... będziemy się "widywać" na niejednym wątku i nikomu niepotrzebne są nasze osobiste wywody więc ja Cię proszę odpuść, masz swój hotel i ok super co do kwarantanny to chodziło mi o to, że takie jest prawo i każdy człowiek jakim by właścicielem ine był ustawowo ma 2 tyg na zabranie psa który się zgubił, został ukradziony bądz przez niego osobiście oddany...takie mamy prawo i akurat w zamojskim schronisku któro jest publicznym przybytkiem naginać go nie powinni[/QUOTE] Też każde słowo Funi odbierasz jako atak na swoją osobę i widzę, że coś Ci jej hotelik solą w oku. Ale nie zaśmiecaj tego wątku wyrażaniem swoich antypatii wraz z grupą swoich totumfackich. Dość tego było na wątku hoteliku, Froda i Mańka. Tyle ode mnie, bo przestałam trawić Wasze ataki i zachowanie. Quote
karolciasz28 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Dziewczyny na kogo tel, do ogłoszeń dla dziewczyn Taji, Tośki, Tiny i Tiki?? Quote
sacred PIRANHA Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 dla dobra wątku nie będe tego komentować mam nadzieję że zarówno moja grupa totumfackich jak i grupa totumfackich funi zrobi to samo :-) Quote
karolciasz28 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Zrobiłam im kilka ogloszeń bez tel. jak ktoś poda to zrobię więcej. :) Quote
Recommended Posts