maja602 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Zrobiłam Jamnisi ( bo zrozumiałam, że to sunia) ogłoszenia jeszcze w innych miejscach niż wymienione na pierwszej stronie. Podałam taki sam kontakt jak w tamtych ogłoszeniach. Nie wiem, czy dobrze zrobiłam? Quote
__Lara Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 Ola la napisał(a):O rany jaki bidok:( zapisuje sie na wątek....zrobie mu cafeanimala ale w niedzielke co by szansa na Metro byla:( Dziękuję Oleńko :loveu: jak zawsze mogę na Tobie polegać :loveu: Quote
__Lara Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 maja602 napisał(a):Zrobiłam Jamnisi ( bo zrozumiałam, że to sunia) ogłoszenia jeszcze w innych miejscach niż wymienione na pierwszej stronie. Podałam taki sam kontakt jak w tamtych ogłoszeniach. Nie wiem, czy dobrze zrobiłam? Oczywiście, że dobrze :loveu: serdecznie dziękujemy :loveu: a czy możesz wkleić linki gdzie zrobiłaś te ogłoszenia? :) Quote
maja602 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Jeżeli mi się uda. Adopcja psów - Psy.pl / Adopcje / Jamnisia. Niestety drugi link się nie otwiera. Może jutro zrobię to jeszcze raz. Quote
Ola la Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 __Lara napisał(a):Dziękuję Oleńko :loveu: jak zawsze mogę na Tobie polegać :loveu: noł problem;) sama przyjemność :-D szkoda ze do niedzieli musze czekac:shake: no a dziś w Metrze nie było zadnych psiaków:( Quote
Ola la Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 __Lara napisał(a):Dziękuję Oleńko :loveu: jak zawsze mogę na Tobie polegać :loveu: noł problem;) sama przyjemność :-D szkoda ze do niedzieli musze czekac:shake: no a dziś w Metrze nie było zadnych psiaków:( Quote
__Lara Posted May 11, 2009 Author Posted May 11, 2009 Ola la napisał(a):noł problem;) sama przyjemność :-D szkoda ze do niedzieli musze czekac:shake: no a dziś w Metrze nie było zadnych psiaków:( Dziś też nie było:-( Quote
__Lara Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 danka1234 napisał(a):Wiecie moze co tam słychać u psinki? No właśnie nic nie wiadomo :shake: A-s-i-a tu nie zagląda, prosiłam żeby ktoś zadzwonił do schroniska i spytał się czy piesek jeszcze jest (ja nie mam kasy na telefonie). A najlepiej by było sprowadzić tu ciotki z Mysłowic, znacie jakieś? Quote
kuba123 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Lara pisałam już, że ASIA nie ma dostępu do neta dzwoniłam dziś do schronu, ale tam ciągle tylko "pan sekretarz" Quote
__Lara Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 kuba123 napisał(a):Lara pisałam już, że ASIA nie ma dostępu do neta dzwoniłam dziś do schronu, ale tam ciągle tylko "pan sekretarz" Aha, sorry, nie zauważyłam. Dziękuję za ten telefon i tak. .... Quote
Madallena Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Dziewczyny. Przy okazji szukania domu dla mojego tymczasowicza poznałam Pania (mieszka niedaleko mnie a ja w Warszawie). tzn Pani zadzwoniła do mnie w sprawie mojego psiaka, ale odradziłam go jej, bo wiem, że chciała psiaka 15 kilo mniej ważącego od moejgo ;) Pani jest osoba starszą. Ma kota. Kocha zwierzaki, zawsze miała psiaki z adopcji. Odwiedzaja ją wnuki, więc kandydat MUSI tolerowac dzieciaki i trzeba to obowiązkowo sprawdzić. Prosiła tez o w miarę mało szczekającego, wiem, że trudno to sprawdzić... Opowiedziałam Pani o tej psince. Umówiłam się na telefon w przyszłym tygodniu jak się Pani ogarnie. Pani juz się w nim zakochała! poprosiłam o rozsądek, obiecała przemysleć sprawę. Ale powiedziała, że bardzo chce psinkę. Chciała też jechać ze mną na Paluch - zobaczymy w weekend. Dziewczyny. Pilnie potrzebuję informacje o psince, na wątku jest malutki bałagan :).jakies zdjęcia w miarę mozliwości też potrzebne. Suka czy pies? Co z kastracją/sterylizacją? w jakim psiak jest wieku (pani nie zależy na młodym, może mieć nawet 5 lat). Zbieram jej kandydatów, więc założę też wątek w przygarnę psa. Ale na pierwszym miejscu stawiam tą bidulę. Quote
__Lara Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 Madallena napisał(a):Dziewczyny. Przy okazji szukania domu dla mojego tymczasowicza poznałam Pania (mieszka niedaleko mnie a ja w Warszawie). tzn Pani zadzwoniła do mnie w sprawie mojego psiaka, ale odradziłam go jej, bo wiem, że chciała psiaka 15 kilo mniej ważącego od moejgo ;) Pani jest osoba starszą. Ma kota. Kocha zwierzaki, zawsze miała psiaki z adopcji. Odwiedzaja ją wnuki, więc kandydat MUSI tolerowac dzieciaki i trzeba to obowiązkowo sprawdzić. Prosiła tez o w miarę mało szczekającego, wiem, że trudno to sprawdzić... Opowiedziałam Pani o tej psince. Umówiłam się na telefon w przyszłym tygodniu jak się Pani ogarnie. Pani juz się w nim zakochała! poprosiłam o rozsądek, obiecała przemysleć sprawę. Ale powiedziała, że bardzo chce psinkę. Chciała też jechać ze mną na Paluch - zobaczymy w weekend. Dziewczyny. Pilnie potrzebuję informacje o psince, na wątku jest malutki bałagan :).jakies zdjęcia w miarę mozliwości też potrzebne. Suka czy pies? Co z kastracją/sterylizacją? w jakim psiak jest wieku (pani nie zależy na młodym, może mieć nawet 5 lat). Zbieram jej kandydatów, więc założę też wątek w przygarnę psa. Ale na pierwszym miejscu stawiam tą bidulę. Jejku, dziękujemy :loveu: Madallena, a czy mogłabyś zadzwonić na numer A-s-i-i ? jest podany w ogłoszeniach jamniczka. Ona napewno więcej Ci powie. Bo nie ma dostępu do neta, ale inne info Ci przekaże o psiaku :) Tu jest numer telefonu do A-s-i-a: 502 73 85 85. Quote
kuba123 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 wieści z dzisiaj jamnika nie ma już w schronisku - został wyadoptowany Quote
ihabe Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 kuba123 napisał(a):wieści z dzisiaj jamnika nie ma już w schronisku - został wyadoptowany pozostaje tylko mieć nadzieję, że trafił w super ręce i będzie juz szczęśliwy/a do końca swych psi dni:loveu::loveu::loveu: Powodzenia psiaczku:loveu::loveu::loveu: Quote
Onaa Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 ihabe napisał(a):pozostaje tylko mieć nadzieję, że trafił w super ręce i będzie juz szczęśliwy/a do końca swych psi dni:loveu::loveu::loveu: Powodzenia psiaczku:loveu::loveu::loveu: Też mam taką nadzieję, chociaż wolałabym mieć pewność. A czy są jeszcze inne pieski z tego schroniska na dogomanii, którym można pomóc ? Nie wiem czy to pytanie jest na miejscu :oops:. Quote
kuba123 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 jest wątek mysłowickiego schroniska http://www.dogomania.pl/forum/f28/schronisko-myslowice-pilne-dt-ogl-psy-z-jaworzna-odlowione-przez-sm-110356/ tam jest wiele psiaków, które mają bardzo małe szanse na adopcje, bo nie wolno robić zdjęć Quote
ihabe Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 kuba123 napisał(a):jest wątek mysłowickiego schroniska http://www.dogomania.pl/forum/f28/schronisko-myslowice-pilne-dt-ogl-psy-z-jaworzna-odlowione-przez-sm-110356/ tam jest wiele psiaków, które mają bardzo małe szanse na adopcje, bo nie wolno robić zdjęć We wtorek do Elbląga do naszego hoteliku u Morii przyjeżdża TVP " Sprawa dla reportera". Będzie kręcony reportaż o pewnej sprawie ale reportaż ma dotykać większego zakresu.... okrucieństwa ludzi wobec zwierząt, obojetności ludzkiej oraz bezddomności zwierząt. Przesłalam Pani Redaktor pewne materiały . Ktoś jednak powinien zwrócic uwagę na to co sie dzieje w niektórych schroniskach np w Mysłowicach, że nie pozwalają pomoć tym zwierzętom. Zamiast skupić się na szukaniu im domów, zamykaja schroniska i tworzą getta. Jesli znacie kogoś kto chciałby wystąpić przed kamerą to prosże dajcie znać. Quote
kuba123 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Wątpię, czy ktoś z naszego rejonu pojedzie do Elbląga, ale mamy tam Farta- psa wyciągniętego z tego schronu w ostatniej chwili, więc śmiało można o tym powiedzieć, jeśli jest taka możliwość. Moria zna historię psa, więc jeśli będzie mogła coś na ten temat powiedzieć( jeśli będzie chciała) to nie widzę przeszkód. Może to w jakiś sposób pobudzi ciekawość reporterów i zainteresują się naszym schronem(a wierzcie mi dla nich może to być dobry temat) wątek Farta http://www.dogomania.pl/forum/f28/farcik-w-hoteliku-uczy-sie-powolutku-na-nowo-ufac-czlowiekowi-135386/ Quote
__Lara Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 kuba123 napisał(a):wieści z dzisiaj jamnika nie ma już w schronisku - został wyadoptowany Super :loveu: ja też mam nadzieję, że trafił w dobre ręce! Zaraz zmienię tytuł wątku. kuba123, dziękuję za telefon do schroniska. Quote
A-s-i-a Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 __Lara napisał(a):Super :loveu: ja też mam nadzieję, że trafił w dobre ręce! Zaraz zmienię tytuł wątku. kuba123, dziękuję za telefon do schroniska. Niestety, to nie telefon do schroniska spowodował naszą wiedzę o adoptowaniu psiaczka (to była sunia).Telefon milczy od pewnego czasu (a właściwie włącza się automat) Mam nadzieję,że to adopcja.... Kiedy zapytałam dzisiaj Pana w schronisku, czy jest jeszcze ta psinka, pokręcił głową przecząco i odpowiedział: nie ma. Hmmm... mam nadzieję, że to adopcja... Niestety, dzisiaj w schronisku byliśmy( ja i moi uczniowie) pilnowani jak najwięksi złodzieje (chociaż zawsze przywozimy wiele karmy dla psów)! Pani z obsługi o mało nie wyrwała mojemu uczniowi telefonu komórkowego, kiedy chciał zrobić zdjęcie pieskowi, który bardzo mu się spodobał. Po tym incydencie chciała wyrzucić go z terenu schroniska, ale tutaj już musiałam interweniować. Co zauważyłam? Była godzina 15.00 a psy miały suche miski!!!! ZERO wody!!! No cóż, Pani stwierdziła,że musi nas pilnować i nie może pracować. ALE BYŁA JUŻ 15.00 ! A psy jeszcze nie napojone! Sapały biedne z pragnienia! Wiecie, już mam tego wszystkiego dość. I tej uprzejmości wobec niektórych osób ze schronu. Chciałam panią dyrektor telefonicznie uprzedzić o naszym przyjeździe( zgodnie z jej wcześniejszym życzeniem) i ewentualnej zgodzie na zrobienie zdjęć, ale od tygodnia telefon nie odpowiada i dyrektorki nie ma w pracy. Prowadzę z dziećmi gazetkę szkolną o tym schronisku, chciałam zamieszczać zdjęcia psów do adopcji,ale ... schron nie chce pomocy... Acha! Jest pies w typie amstafa (jutro wrzucę zdjęcie,bo udało się zrobić to jedno z niewielu)młodziutki, milutki, w ogóle nie agresywny. Może ktoś go zechce? To tyle wieści na dzisiaj. Mam nadzieję,że mnie jeszcze tam wpuszcza (bo niektórzy mają zakaz wejścia..) Myślałam,że już dzisiaj z dzieciakami tam nie wejdę, ale chyba przekonała ich ilość przywiezionej karmy. Quote
A-s-i-a Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Dogo07 napisał(a):Też mam taką nadzieję, chociaż wolałabym mieć pewność. A czy są jeszcze inne pieski z tego schroniska na dogomanii, którym można pomóc ? Nie wiem czy to pytanie jest na miejscu :oops:. Tak, piesków w schronie jest ponad 200, ale nie możemy zrobić zdjęć:angryy::angryy::angryy: Kilka wrzuciłam na: http://www.dogomania.pl/forum/f28/schronisko-myslowice-pilne-dt-ogl-psy-z-jaworzna-odlowione-przez-sm-110356/index72.html w poście nr 716. Dzisiaj wszystkie potrzebowały pomocy... po prostu wody! Z tego co zauważyłam, to 3 pieski mają urazy łapek, ale już tam nie pytam o leczenie piesków, bo usłyszę odpowiedź,że wet będzie jutro, a kiedy zapytam o to samo za tydzień, to usłyszę odpowiedź, że pies już zdrowieje, albo, że... wet będzie jutro.:angryy::angryy::angryy: Quote
A-s-i-a Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 kuba123 napisał(a):Wątpię, czy ktoś z naszego rejonu pojedzie do Elbląga, ale mamy tam Farta- psa wyciągniętego z tego schronu w ostatniej chwili, więc śmiało można o tym powiedzieć, jeśli jest taka możliwość. Moria zna historię psa, więc jeśli będzie mogła coś na ten temat powiedzieć( jeśli będzie chciała) to nie widzę przeszkód. Może to w jakiś sposób pobudzi ciekawość reporterów i zainteresują się naszym schronem(a wierzcie mi dla nich może to być dobry temat) wątek Farta http://www.dogomania.pl/forum/f28/farcik-w-hoteliku-uczy-sie-powolutku-na-nowo-ufac-czlowiekowi-135386/ Tak! To może być niezły temat! Powinni się zainteresować. Raz jeszcze podam ten wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/schronisko-myslowice-pilne-dt-ogl-psy-z-jaworzna-odlowione-przez-sm-110356/index72.html post 716 Sam fakt, że schron nie chce wolontariatu, pomocy w adopcji psów przez robienie zdjęć, ogłoszenia, czy w ogóle nie jest im na rękę żaden człowiek tam wchodzący - daje wiele do myślenia... Do tego schronu nie można trafić! Nawet tubylcy nie bardzo wiedzą, gdzie on jest... Wiedzie tam ścieżka i wygląda tak, jakby prowadziła do stacji przekaźnikowej elektrowni (bo tam też się znajduje) a nie schroniska... Nikt nie umieścił drogowskazu,że właśnie w tym miejscu znajduje się schron. A mieści się niedaleko ogromnej giełdy samochodowej w Mysłowicach. Tym psiaczkom należy pomóc w inny sposób, jeśli kierowniczka sama o to nie dba, czy raczej nie chce... Quote
Leyla Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Bardzo bym chciała, ale nie wierzę w adopcję tego psiaka:shake: A dozorca zapytany nagle by wiedział o którego psa chodzi? przecież jest ich 200!! Dowiedzcie się , bo mi to wygląda na chodowlę na dla wietnamców. Przyjmują ale nie zależy im żeby je oddać!! Serca też do nich nie mają, nie dają im wody...a jeść trzeba im dawać bo muszą mieć masę. Quote
Recommended Posts