__Lara Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 :( niedobre wieści... sprawą tego schroniska dobrze by było jakby zajęła się prasa... może powiadomić co po niektórych? nie można tego tak zostawić :angryy::mad: co to ma być, schronisko utrzymywane jest z kasy miasta, więc na jego teren mają prawo wstępu wszyscy! Tam dzieje się wiele złych rzeczy, zapewne nie chcą żeby im patrzono na ręce... może jakieś służby powiadomić, które kontrolują schroniska? Quote
Leyla Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 __Lara napisał(a)::( niedobre wieści... sprawą tego schroniska dobrze by było jakby zajęła się prasa... może powiadomić co po niektórych? nie można tego tak zostawić :angryy::mad: co to ma być, schronisko utrzymywane jest z kasy miasta, więc na jego teren mają prawo wstępu wszyscy! Tam dzieje się wiele złych rzeczy, zapewne nie chcą żeby im patrzono na ręce... może jakieś służby powiadomić, które kontrolują schroniska? pisałyście o tym że jakaś tv ma robić program na temat schronisk...gdyby się mozna było z nimi skontaktować..... albo iść z tym do władz miasta...już sama nie wiem...mam do Was tak daleko:shake: Kurcze czuję się bezradna:shake: nie jest tam dobrze:-( Quote
Leyla Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 MAM POMYSŁ!!! do "uwagi" można napisać. Ktoś kto mieszka niedaleko i anonimowo może sytuacje przedstawić. Na bank się tym zajmą. Quote
kuba123 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 no właśnie Olkusz odpuścili, a było więcej dowodów Quote
Leyla Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 kuba123 napisał(a):Olkuszem się nie zajęli Ale tą sprawą musza się zająć!! ja jestem z Warszawy więc jak zatrybi, to dopilnuję wszystkiego na miejscu. Mój mąż nie odpuści tylko musi jakiś naoczny świadek albo ktos kto niedaleko mieszka przedstawić sprawę. Przecież musimy uratować te psy Quote
Leyla Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 ...kurde!!! ściekami się ostatnio zajmowali i myciem kostki, to ten temat odpuszczą?? Quote
Leyla Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 kuba123 napisał(a):no właśnie Olkusz odpuścili, a było więcej dowodów ale trzeba próbować ,bo tam żyją psy i na nas liczą:shake: Quote
__Lara Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 ihabe napisał(a):Lara, kochanie, proszę napisz też do amikat i jotki:loveu: Ja dziś rozmawiałam z Pania Janiną ale nie wiedziałam jescze wtedy co sie stało:-(:-(:-( Ok, jutro z rana napiszę ;) Quote
ihabe Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 A-s-i-a napisał(a):Niestety, to nie telefon do schroniska spowodował naszą wiedzę o adoptowaniu psiaczka (to była sunia).Telefon milczy od pewnego czasu (a właściwie włącza się automat) Mam nadzieję,że to adopcja.... Kiedy zapytałam dzisiaj Pana w schronisku, czy jest jeszcze ta psinka, pokręcił głową przecząco i odpowiedział: nie ma. Hmmm... mam nadzieję, że to adopcja... Niestety, dzisiaj w schronisku byliśmy( ja i moi uczniowie) pilnowani jak najwięksi złodzieje (chociaż zawsze przywozimy wiele karmy dla psów)! Pani z obsługi o mało nie wyrwała mojemu uczniowi telefonu komórkowego, kiedy chciał zrobić zdjęcie pieskowi, który bardzo mu się spodobał. Po tym incydencie chciała wyrzucić go z terenu schroniska, ale tutaj już musiałam interweniować. Co zauważyłam? Była godzina 15.00 a psy miały suche miski!!!! ZERO wody!!! No cóż, Pani stwierdziła,że musi nas pilnować i nie może pracować. ALE BYŁA JUŻ 15.00 ! A psy jeszcze nie napojone! Sapały biedne z pragnienia! Wiecie, już mam tego wszystkiego dość. I tej uprzejmości wobec niektórych osób ze schronu. Chciałam panią dyrektor telefonicznie uprzedzić o naszym przyjeździe( zgodnie z jej wcześniejszym życzeniem) i ewentualnej zgodzie na zrobienie zdjęć, ale od tygodnia telefon nie odpowiada i dyrektorki nie ma w pracy. Prowadzę z dziećmi gazetkę szkolną o tym schronisku, chciałam zamieszczać zdjęcia psów do adopcji,ale ... schron nie chce pomocy... Acha! Jest pies w typie amstafa (jutro wrzucę zdjęcie,bo udało się zrobić to jedno z niewielu)młodziutki, milutki, w ogóle nie agresywny. Może ktoś go zechce? To tyle wieści na dzisiaj. Mam nadzieję,że mnie jeszcze tam wpuszcza (bo niektórzy mają zakaz wejścia..) Myślałam,że już dzisiaj z dzieciakami tam nie wejdę, ale chyba przekonała ich ilość przywiezionej karmy. Asia, jestem dzis na wyjeździe i mam krótki dostęp do netu ale prosze piszcie do Fundacji SOS z Dabrowy Górniczej. Pani Janina i Aneta wiedzą co nieco o schronisku w Mysłowicach, pomogą Wam. Już jedną sprawę zgłosiły do prokuratury. Tutaj trzeba działać. Ale my sami sobie nie poradzimy. Musimy mieć poważne osoby za sobą, a takimi są Panie z Fundacji. Nadal szukamy osób chetnych , które pojadą do Elbląga na wtorkową Sprawę dla Reportera..... Quote
__Lara Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 ihabe napisał(a):Asia, jestem dzis na wyjeździe i mam krótki dostęp do netu ale prosze piszcie do Fundacji SOS z Dabrowy Górniczej. Pani Janina i Aneta wiedzą co nieco o schronisku w Mysłowicach, pomogą Wam. Już jedną sprawę zgłosiły do prokuratury. Tutaj trzeba działać. Ale my sami sobie nie poradzimy. Musimy mieć poważne osoby za sobą, a takimi są Panie z Fundacji. Nadal szukamy osób chetnych , które pojadą do Elbląga na wtorkową Sprawę dla Reportera..... Tak, ja potwierdzam, że amikat i jotka to profesjonalistki, myślę, że pomogą. Quote
ihabe Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 __Lara napisał(a):Tak, ja potwierdzam, że amikat i jotka to profesjonalistki, myślę, że pomogą. Lara, kochanie, proszę napisz też do amikat i jotki:loveu: Ja dziś rozmawiałam z Pania Janiną ale nie wiedziałam jescze wtedy co sie stało:-(:-(:-( Quote
__Lara Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 posty przeskoczyły :mad: jutro z rana do nich napiszę ;) Dobrze by jednak było żeby się z nimi skontaktowały osoby z Mysłowic, bo one znają szczegóły. Quote
A-s-i-a Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 __Lara napisał(a):[...]sprawą tego schroniska dobrze by było jakby zajęła się prasa[...] schronisko utrzymywane jest z kasy miasta, więc na jego teren mają prawo wstępu wszyscy!{...] ]może jakieś służby powiadomić, które kontrolują schroniska? To schronisko jest pod opieką TOZ-u ... Quote
Leyla Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 A-s-i-a napisał(a):To schronisko jest pod opieką TOZ-u ... Jak to...?:crazyeye: I takie rzeczy sie dzieją? czemu nie można pomagać im w adopcji i opiece?? Quote
A-s-i-a Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Leyla napisał(a):Jak to...?:crazyeye: I takie rzeczy sie dzieją? czemu nie można pomagać im w adopcji i opiece?? No właśnie :angryy: Tego nie może zrozumieć człowiek uczciwy. Quote
kuba123 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 to ja tak na bieżąco jestem w stałym kontakcie z SOS nie chcę tu pisać wszystkiego ale sprawa w toku( dość daleko zaszła) Quote
__Lara Posted May 16, 2009 Author Posted May 16, 2009 kuba123 napisał(a):to ja tak na bieżąco jestem w stałym kontakcie z SOS nie chcę tu pisać wszystkiego ale sprawa w toku( dość daleko zaszła) W takim razie ja nie będę pisać do amikat i jotki, bo nie ma sensu skoro znają całą sytuację. Quote
Leyla Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 kuba123 napisał(a):to ja tak na bieżąco jestem w stałym kontakcie z SOS nie chcę tu pisać wszystkiego ale sprawa w toku( dość daleko zaszła) kuba to powiedz...chociaż na pw (może nr tel ,albo gg) bo nie wiadomo co robić ,a robić coś z tym ytzeba:crazyeye: Quote
A-s-i-a Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Cytat: Napisał A-s-i-a To schronisko jest pod opieką TOZ-u ... [quote name='Leyla']Jak to...?:crazyeye: I takie rzeczy sie dzieją? czemu nie można pomagać im w adopcji i opiece?? Leyla, poczytaj proszę cały wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/schronisko-myslowice-pilne-dt-ogl-psy-z-jaworzna-odlowione-przez-sm-110356/index74.html#post12300162 :angryy::angryy::angryy: Quote
A-s-i-a Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 A teraz obiecane zdjęcie ( patrz post 122) pieska w typie amstafa zrobione z ukrycia . Siedzi w boksie dla AGRESYWNYCH!!! Już widać jak bardzo chce nas zjeść... Jest kochany! Może jakieś cioteczki się tym zajmą, bo bardzo się o niego boję :placz::placz::placz: Quote
Recommended Posts