Jump to content
Dogomania

Duszek-kopany i bity.Zagłodzony,odwodniony,w depresji.Rok zycia,rok cierpień. ma dom

Recommended Posts

Posted

Duszek... zabrany z interwencji razem z siostrą. Bity, kopany ... nawet podczas trwania interwencji "właściciel" usiłował dosłownie wkopać psa do samochodu :placz: Duszek jest ślicznym, kremowym, 40 cm psem. Przerażonym na widok człowieka. Nie umie z nim funkcjonowac, człowiek go przeraża. Duszek ciągle leży w budzie, ciąle śpi, nie przejawia najmniejszej chęci życia. Teraz już stoi na własnych nogach o własnych siłach, tydzień temu dosłownie minuty dzieliły go od śmierci. Codzienne kroplówki, nawadnianie sprawiły, ze żyje. Duszek jest masakrycznie chudy. Duszek właściwie nie żyje- egzystuje z dnia na dzień. Nie wiem, ile w takim stanie może przetrwać.
Będzie wymagał cierpliwości i pracy, ale to roczny piesek, wierzę, że można go jeszcze wiele nauczyć, pokazać to, co DOBRE, bo on NICZEGO dobrego w swoim krótkim życiu nie doświadczył. Wymaga na pewno spokojnego domu, odpowiedzialnego człowieka, cierpliwego, który pomoże mu wrócić do życia.
Piesek przebywa pod opieką Animalsów w kojcu pod Wejherowem (w sąsiedztwie schroniska). Czy znajdzie się dla niego dom z prawdziwego zdarzenia, czy taki pies ma jeszcze szansę??...
Tel kontaktowy do mnie: 511- 096- 432.

Duszek- 19.04.2009

Duszek- 10.04.2009

Posted

[quote name='jola od jadzi']Widać, że psiak jest bardzo wystraszony...
Trzymam kciuki za Duszka, oby sie udało znaleźć mu dobry, kochający dom...

to chyba dla niego jedyny ratunek....

Posted

Fiks, w sprawie Lary narazie cichutko... muszę zrobić jej lepsze zdjęcia. Ona jest tak aktywna, ze trudno ją uchwycić, samej mi ciężko.
Na aukcji Duszka ostatnie zdjęcie przedstawia jamnisię :evil_lol:

Dzięki, Fiks.

Posted

agatkia napisał(a):
Na aukcji Duszka ostatnie zdjęcie przedstawia jamnisię :evil_lol:

He he wiem. Za parę godzin zdjęcie jamnisi powinno zamienić się na zdjęcie Duszka ;)

Posted

Dorothy napisał(a):
o rety, trzeba mu pomoc poki jest mlody, im pozniej tym gorzej :-(
czy daje przy sobie cokolwiek robic?

Tak. Trzeba być delikatnym i ostrożnym, żeby go nie wystraszyć, nie mniej jednak pomalutku będzie otwierał sie a ludzi- tak myślę. Mozna go pogłaskać, MOOOŻE nawet udałoby się zabrac go na spacer (będę próbować).

Posted

Jest duże zainteresowanie Duszkiem. Dostałam dzisiaj dwa telefony i dwa poważne maile. Jutro na nie odpiszę, bo dziś nie mam siły (chyba choróbsko mnie rozkłada). Na pewno każdy dom bardzo dokładnie sprawdzę. Nic na szybko i nic pochopnie. Dam znać jutro, jak sprawy wyglądają.

Posted

auraa napisał(a):
oby znalazł wspaniałego człowieka. To spojrzenie jest przejmujące:-( A jak się zachowuje jego siostra?

Nie miałam okazji jej dłużej poobserwować, ale jest na pewno w lepszym stanie.

Odpisałam na maila jeden z zainteresowanych adopcją Duszka. Pani napisała, ze nie rozumie warunków adopcyjnych:umowa adopcyjna to papierologia, nie rozumie też idei wizyty przed i/lub poadopcyjnej, rozmowy z kierowniczka schroniska przed decyzją wydania Duszka do adopcji... więc chyba nie mamy o czym rozmawiać :angryy:
Jest jedna Pani z Siedlec, ma mieszkanie a w nim kota, ale niestety pracuje 8 godzin dziennie... mam wątpliwości, czy to dobre rozwiązanie :roll:

Posted

Fiks napisał(a):
A małżeństwo z Gdyni? Pani napisała do mnie, że dziś zadzwoni do Ciebie Agatko.

Fiks, no właśnie to małżeństwo z Gdyni tak odpisało na mojego maila o warunkach adopcji....

Posted

Duszek od dzisiaj ma DOM!!!! Pojechał do Gdańska!!!! Będzie miał do towarzystwa kumpla. Podobno gdy jego przyszła Pani go zobaczyła, popłakała się... wpłacili też sporo pieniążków na schronisko. Nie byłąm przy adopcji, ale podobno jeden wielki POZYTYW jeśli chodzi o tych ludzi!!!!! Jutro dzwonię dowiedzieć się, jak Duszek przeżył pierwszą noc :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Fiks, dziękuję. Duszek znalazł dom dzięki ogłoszeniu na trojmieście.

TAK SIĘ CIESZĘ!!!!!!! :multi::multi::multi: