Basia1968 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Tapka znam osobiście, bo mieszka w klatce obok w moim bloku. Śliczny około 4- letni piesek przecudnej urody. Niestety psiak ma problemy z oczkami i prawdopodobnie straci wzrok. Zresztą teraz widać, że z jego oczkami jest coś nie tak, bo gdy go wołam to staje nasłuchuje i dopiero podbiega do mnie. Chyba za węchem. Kiedyś wpadł pod samochód, niejednokrotnie dostał kopniaka od "cudownego" sąsiada z mojej klatki. :angryy::angryy: Psiak bardzo ładnie wygląda, jest zadbany, aczkolwiek lata samopas. Obecni właściciele chcą go oddać (przyczyna: ...............- bez komentarza). Oto i on: Jest wielkości jamnika. Wychowany z dziećmi, pieknie chodzi na smyczy. Kto pokocha Tapeczka?????? Quote
Paulina_mickey Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 No ja też kojarzę psiaczka, z resztą kto z naszego osiedla Go nie kojarzy... On prawie zawsze sam chodził, bez opieki. :mad: On ma tak niesamowitą urodę:loveu: A co jest przyczyną utraty jego wzroku? Quote
ewatr Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Psinko sliczna ... :-( zdjecia do ogłoszen potrzebne ;) Quote
Basia1968 Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 Tapuś jest mały - jest wielkości dorosłego kota - na wysokość. Na zdjęciu tak wygląda, że jest duży, ale w rzeczywistości to mały chłopaczek. Quote
luka1 Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 a jak u niego z długością. Moje psiaki Pajda i Kacper yeż do kolan ledwie sięgały, ale były długie. W rzeczywistości jak już trzeba było je nosić to nosiło sie prawie ON-ka :evil_lol: Quote
Paulina_mickey Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 No On taki troszkę dłuższy jest, ale rzeczywiście nie jest wielkim psiakiem. Quote
Basia1968 Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 problem z Tapkiem jest taki, że trudno mi jest utrafić pod blokiem na niego. Jesli go upoluje, to zrobię zdjęcia. Quote
Paulina_mickey Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Basia1968 napisał(a):problem z Tapkiem jest taki, że trudno mi jest utrafić pod blokiem na niego. Jesli go upoluje, to zrobię zdjęcia. No a właśnie jak na złość jest tak,że jak się nie ma czasu albo aparatu to wyczekiwany obiekt się pojawia :diabloti: Quote
Basia1968 Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 z Tapkiem jest tak, że on teraz lata za dziewczynami i niestety cięzko mi go zlokalizować. W sobotę będę mieć wolne, to może do południa go uchwycę:loveu::loveu: Quote
auraa Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 moze odpowiednie leczenie oczu by mu pomogło? Quote
Basia1968 Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 kolejnośc zapewne powinna być taka - dom, kochający ludzie, leczenie - a niestety jest odwrotnie - pies biegający samopas, bierni ludzie, brak leczenia. Trzeba by psiaka porządnie zdiagnozować i rozpocząć ewentualne leczenie. Ajjjj :shake: Quote
auraa Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Trudna sprawa tym psiakiem. Chyba trzeba zacząć od szukania tymczasu lub hotelu. Bo o dom w takiej sytuacji chyba będzie bardzo trudno. Kto weźmie psa chorego bez diagnozy i z perspektywą ślepoty?:shake: Quote
Basia1968 Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 no właśnie - to jest najgorsze:-( i dodatkowo wczoraj znajoma mi mówiła, że Tapuś o mało i wpadłby pod samochód:-( Quote
Paulina_mickey Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Basia1968 napisał(a):no właśnie - to jest najgorsze:-( i dodatkowo wczoraj znajoma mi mówiła, że Tapuś o mało i wpadłby pod samochód:-( Ojej to nie dobrze... To może hotelik? Quote
Basia1968 Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 no i Tapek zapadł się pod ziemię. Nie wiem czy w domu siedzi, czy poleciał w inne tereny za pannami. Kurcze:angryy::angryy: Myślałam, że złapię Tapka na moją sunię Biankę /ma cieczkę? ale niestety przepadł. Będę czuwać. Aparat noszę w torebce. Quote
Basia1968 Posted May 1, 2009 Author Posted May 1, 2009 mam wiadomość z dnia dzisiejszego - Tapeczek będzie miał domek:loveu::loveu::loveu::loveu:. Przyszli właściciele są w nim zakochani, będa go leczyć /małżeństwo z kilkunastoletnim synem/ - są odpowiedzialni. Quote
Paulina_mickey Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 [quote name='Basia1968']mam wiadomość z dnia dzisiejszego - Tapeczek będzie miał domek:loveu::loveu::loveu::loveu:. Przyszli właściciele są w nim zakochani, będa go leczyć /małżeństwo z kilkunastoletnim synem/ - są odpowiedzialni. To super. :loveu: Quote
silke Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Cieszę się. A już miałam chłopaka "podnosić", bo nie zajrzałam na 2. stronę. :) Quote
ewatr Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 [quote name='Basia1968']mam wiadomość z dnia dzisiejszego - Tapeczek będzie miał domek:loveu::loveu::loveu::loveu:. Przyszli właściciele są w nim zakochani, będa go leczyć /małżeństwo z kilkunastoletnim synem/ - są odpowiedzialni. I jak Tapus juz jest u nowych włascicieli ? Quote
Recommended Posts