Gandzia Posted April 28, 2009 Author Posted April 28, 2009 fizia napisał(a):Gandziu napisz może jakiś bardziej dramatyczny tytuł - może więcej osób zaglądnie - typu - POMOCY!!Maleńki piesek śpi pod gołym niebiem!DT na BARDZO POTRZEBNY! Może trzeba pomyśleć o jakims hoteliku albo płatnym DT? Jakby tak rozesłać PW z prośbą o pomoc, zebrac jakies deklaracje. Nam się ostatnio udało tak wyciągnąc kilka psiaków Jeżeli domek się nie znajdzie to będę musiała chyba o tym pomyśleć bo szkoda tej kochanej mordki:loveu: Quote
jotpeg Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Gandziu, czy ty go stale widujesz? on trzyma sie jednego miejsca? Quote
Gandzia Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 On jest cały czas na naszej ulicy ( na jej części bo siedzi tylko pod wybranymi domami ;) ) .Zaprzyjaźnił się z psem sąsiadki wszędzie chodzą razem ,ale wiadomo, że tamten na noc idzie do domu a nasze maleństwo zostaje samo. Sporadycznie idzie tylko na osiedle obok, tak to nie odchodzi.. Jedzenie dostaje, picie też, ludzie też go na tą chwilę nie przeganiają, więc lepiej mu nie będzie, jeżeli chodzi o ulice. Jak przyjdą jakieś deszcze to wyciągniemy i upchamy gdzieś w krzakach przed domem budę, która stoi teraz pusta a należy do dzikich kotów, które znów sobie o nas przypomną na zimę ;) Zmieści się tam be problemu bo była robiona przez Nas rok temu dla pewnej suczki bezdomnej ale ta znalazła dom w Krakowie aa budę przejęły koty, które przypominają sobie o nas w zimę ;)) Wyczyszczona, odświeżona czeka .. Jednak psiak czeka na kochający dom!! Takie kochane maleństwo a nikt go nie chce. Jutro go dokładnie obejrzę bo dziś mi pies przyniósł ogromnego kleszcza a siedzi tylko na podwórku a tamtej jak siedzi w tych krzakach to też może mieć jakieś pasażera na gapę. Gdy zasypiamy On zasypia w okolicy domu a gdy się budzimy to czeka na psa sąsiadki albo już razem siedzą na chodniku.. Quote
fizia Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Biedactwo malutkie...:-( A ma już jakies ogłoszenia? Mogę pomóc, tylko musiałabyś mi podać jakies dane kontaktowe - mail, telefon Quote
Gandzia Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 OJ nie ma nigdzie ogłoszeń ;( Maleństwo śpi teraz pod daszkiem dom obok.. My jedziemy na weekend majowy - nie będzie nas do niedzieli, ale już ustalone jest dokarmianie psiaka przez rodzine bo kota zostawiamy w domu więc i nim się zajmą... Do góry skarbeczku cudny:loveu: Quote
Gandzia Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 DO GÓRY!! MALEŃSTWO NADAL SZUKA DOMU!!:loveu: Pewna rodzina go zabrała, hmm na tydzień (chyba) i widocznie się nowa zabawka znudziła...Dlatego też nie pisałam bo szukałam informacji gdzie pies przepadł... Teraz Misiek (tak go nazwał Michałek) śpi pod piekarnią , zaraz koło naszego domu... Tam zawsze cieplej, ktoś mu jedzenie da i może podkradać smakołyki z miski psa właścicieli;) Jest to naprawdę wspaniały pies!! Przyjazny, kochany - taki do przytulania:loveu: Quote
fizia Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Gandziu - podaj na PW jakies dane do siebie, trzeba koniecznie zrobic Mu ogłoszenia! Quote
Gandzia Posted May 16, 2009 Author Posted May 16, 2009 Do gÓry!! WspaniaŁy przyjaciel czeka na swojego czŁowieka!! Quote
clo Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 gandzia trzeba szukac w takim razie jakiegos hoteliku czy czegos...a nie mozesz go naarzie do tego czasu przetrzymac gdzies u siebie nawet nie wiem ..czy masz jakeis pomieszczenia gdzie mozna by mu dac schronienie...tak zbey byl bezpieczny...a trzeba w tym czasie dt kombinowac?... Quote
fizia Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Gandzia pisała, że nie ma jak Go przechować Dzisiaj też była próba wprowadzenia psa na podwórku, jednak moja psina go nie akceptuje. Szału dostaje nawet gdy ten stoi za bramką: dlatego nadal tylko mu możemy zagwarantować jedzenie, picie i spacer po lesie. Quote
Gandzia Posted May 16, 2009 Author Posted May 16, 2009 Właścieciel piekarni sporadycznie wpuszcza go do domu ( teraz pada, nie widzę żeby się kręcił więc może jest u niego) ale psiak nie może u niego zamieszkać bo jest tam już suczka z Olkuskiego schroniska i stary, schorowany pies jego teściów... Moja go nie akceptuje.. Na spacerach patrzy na niego bardziej łaskawym okiem:roll: Jednak myślę, że nie ma nic do stracenia możemy sprawdzić to raz jeszcze, może szanowna Orsula zmieni zdanie! Nie ma psa na ulicy który by jej nie znał ;) Jak wyjdzie na ulice to psy sąsiadów uciekają...!! Quote
fizia Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 http://krakow.gumtree.pl/c-Spo-eczno-zwierzaki-MISIU-male-ki-kochany-m-ody-PI-POD-GO-YM-NIEBIEM-POMOCY-W0QQAdIdZ128427769 Oto prawdziwe psie cudo - MISIU Misiu - mimo, że jest jeszcze prawie dzieciakiem - zaznał już w swoim krótkim życiu ludzkiego okrucieństwa... Od ponad miesiąca jest bezdomny... Mieszka pod gołym niebiem... Jest dokarmiany przez okolicznych mieszkańców, ale wszyscy wracają do swoich domów, a On zostaje zupełnie sam... Nie ma swojego posłanka, nie ma swojego Człowieka, do którego mógłby się przytulić... Czasem śpi pod czyimś domem, czasem pod sklepem szukając odrobiny ciepła i bliskości człwieka... Zazwyczaj śpi w wygniecionej trawie :( Prawdopodobnie jakiś handlarz pozbył się Go po targu albo może ktoś wyrzucił Go z samochodu... NIE MOŻEMY DOPUŚCIĆ, ABY TA KOCHANA PSINA MIESZKAŁA NA ULICY!! Z CAŁEGO SERCA PROSIMY O POMOC W ZNALEZIENIU DOBREGO DOMU DLA MISIACZKA! MISIU to PSIAK IDEALNY! Jest jeszcze bardzo młodziutki- ma ok. roku Jest maleńki i śliczny - taki "nakolankowy" piseczek do przytulania :) Jest PRZESYMPATYCZNY i kochany. Nie ma w Nim cienia agresji. Kocha dzieci! Świetnie dogaduje się z innymi psami. Jest bardzo grzeczny Ma dużo energii, lubi biegać i bawić się. Misiu uwielbia kontakt z człowiekiem, głaskanie, przytulanie, zabawę. Piesek przebywa w Wolbromiu koło Krakowa. Pomożemy w transporcie Misia do nowego Domu!! Jeśli czujesz, że w Twoim sercu jest miejsce dla tej ślicznotki - ZADZWOŃ lub napisz [email protected] tel- 608-889-337 Kto mądry kiedyś powiedział: "Przygarniając jednego psa nie zmienimy świata ale świat zmieni się dla tego jednego psa". Okaż swoje serce - przygarnij MISIA! "Oddam Ci całą moją miłość, Oddam Ci całe moje serce, Oddam Ci nawet moją dusze, Tylko mnie przytul, weź na ręce. Spojrzę Ci wtedy ufnie w oczy, Wtulę swój nosek w Twoje ramię, Przyrzeknę wierność już na zawsze ... A tej przysięgi nic nie złamie. Więc daj mi tę ostatnią szansę, Pomóż w bolesnej mej udręce, Stanę sie całym Twoim życiem, ...Tylko mnie przytul, weź na ręce..." Quote
fizia Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=41316 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1944869_misiu_malenki_kochany_mlody_spi_pod.html Quote
Asior Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 dziołszki... czy ktoś mógłby mi wysłać jego fotki na maila ale w większej rozdzielczości... Jak by się dało jakies inne zrobić to też by dużo pomogło.... Ja mu zrobią allegro..... Oprócz tego, jestem po rozmowie z P. Magdą Hejdą... Być moze uda się go wcisnąć do któregoś programu, jednak nie do tego najbliższego... Na razie na czwartek wyśle zdjęcie i P. Magda go pokaże w programie... I teraz potrzebuje jakieś zdjęcie w oryginalnej rozdzielczości, najlepiej coś w tym stylu co pierwsze, czyli przy człowieku, zeby było widać jaki jest malusi..... mój mail: [email protected] Quote
fizia Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Asior - serdeczne dzięki, że tu zaglądnęłaś!!:loveu: Byłoby wspaniale, gdyby mógł się ukazać w programie (Kundel bury i kocury)- nawet ogłoszenie ze zdjęciem:multi::multi: Myślę, że miałby wielkie szanse na Dom Gandziu - a może mogłabyś zapytać właściciela piekarni albo tej Pani, której piesek zaprzyjaźnił sie z Misiem - czy nie mogliby przygarnąć Misia tymczasowo, na czas szukania Mu domu My pomożemy z ogłoszeniami, może można by zrobić jakieś plakaty, jest szansa na program. Misiu jest maleńki, młody, fajny, grzeczny, łagodny - powinien szybko znaleźć Dom. Co innego zdecydować sie przygarnąć psa na stałę, ale może jakby mieli perspektywę kilku tygodni - to się zgodzą - jak myślisz? Możemy pomóc w zakupie jedzenia np. A jakiś kącik w domu zawsze się znajdzie. Wszystko lepsze niż gniazdko w trawie :-( Quote
Asior Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 dziewczyny.. potrzebuje zdjecia psiaka do programu, ale musi być wyraźne i przynajmniej w rozmiarze 800x600... KONIECZNIE WYŚLIJCIE MI NA MAILA.... Quote
fizia Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Wysłałam tylko nie wiem czy dobrze to zmniejszyłam Quote
Asior Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 mam są ok, tylko tak jak pisałam, dobrze było by zrobić jeszcze jakieś jak by się dało ;) Quote
fizia Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 http://zwierzaki.cafeanimal.pl/*MISIU*-malenki--kochany--mlody-SPI-POD-GOLYM-NIEBIEM!-POMOCY!!,19354 Quote
Gandzia Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 [FONT=Calibri]Już odpisuję na wszystkie wiadomości!! Te dni były wariackie – Komunia Michałka… Więc na nic nie miałam czasu a komunia szybko zleciała i pozostały już tylko wspomnienia i radość dziecka. Z góry dziękuję za zainteresowanie i za pomoc!! Michałek też bardzo dziękuję bo to jego ulubieniec;) Postaram się jutro wysłać zdjęcia o ile je znajdę, nie mam zielonego pojęcia gdzie one są ale obiecuję, że poszukam… Do tego przytłacza mnie ciągle wiadomość o śmierci męża Dorotki…. [/FONT] [FONT=Calibri]Super by było z tym programem!! Może ktoś go zauważy i pokocha!![/FONT] [FONT=Calibri]Oczywiście popytam tych ludzi o DT dla Misiaczka, jednak powiem tak szczerze , że nie wiem czy coś z tego będzie!! Ale kto pyta ten nie błądzi ;) [/FONT] [FONT=Calibri]RAZ JESZCZE BARDZO DZIĘKUJĘ ZA POMOC, ZWŁASZCZA TERAZ , GDY CZASU KAŻDEMU BRAKUJE!! [/FONT] Quote
Recommended Posts