elik Posted December 31, 2024 Author Posted December 31, 2024 Wszystkim Przyjaciołom Neruni składamy serdeczne Życzenia Noworoczne dużo zdrowia, szczęścia, wszelkiej pomyślności i spełnienia marzeń Quote
elik Posted January 5 Author Posted January 5 Na prywatnym koncie Neruni pojawiły się poniższe wpłaty: 20,00 zł od seramarias XII - 30.12. 10,00 zł od Nesiowata I - 2.01.2025 50,00 zł od Pana Mateusza - 3.01. 30,00 zł od Kaas1 - 5.01. 100,00 zł od Agnieszki znajomej elik I - 5.01. Bardzo serdecznie dziękuję oraz 50,00 zł od elik I - 5.01. Quote
Tola Posted January 5 Posted January 5 Wpłaty dla Neri na konto Zea 70 zł - Iwna z Sosnowca (31.12.) 100 zł - Katarzyna B. (03.01.25 ) 1 Quote
Tola Posted January 15 Posted January 15 Wpłaty dla Neri na konto Zea 20 zł - Irena z Katowic (07.01.) 100 zł - Grażka123 (10.01.) 1 Quote
elik Posted January 16 Author Posted January 16 Dnia 5.01.2025 o 21:53, Tola napisał: Wpłaty dla Neri na konto Zea 70 zł - Iwna z Sosnowca (31.12.) 100 zł - Katarzyna B. (03.01.25 ) Dnia 15.01.2025 o 17:47, Tola napisał: Wpłaty dla Neri na konto Zea 20 zł - Irena z Katowic (07.01.) 100 zł - Grażka123 (10.01.) Bardzo dziękuję 💗 🌺 Quote
elik Posted January 16 Author Posted January 16 Wpłaty dla Neri na konto Zea 70 zł - Pani Iwona z Sosnowca XII - 31.12. 100 zł - Pani Katarzyna B. I - 3.01.2025 20 zł - Pani Irena z Katowic I - 7.01. 100 zł - Grażka123 I-II - 10.01. Bardzo serdecznie dziękuję Quote
elik Posted January 16 Author Posted January 16 Przepraszam, problemy zdrowotne powodują, że ostatnio rzadko bywam na dogo 😞 Quote
elik Posted January 16 Author Posted January 16 Na prywatnym koncie Neruni pojawiły się poniższe wpłaty: 30,00 zł od helli - 27.12. 30,00 zł od Siostry elficzkowa I - 10.01.2025 50,00 zł od livka I - 16.01. Bardzo serdecznie dziękuję Quote
Grażka123 Posted January 22 Posted January 22 Dnia 16.01.2025 o 20:45, elik napisał: Przepraszam, problemy zdrowotne powodują, że ostatnio rzadko bywam na dogo 😞 Życzymy dużo zdrowia🙂 1 Quote
elik Posted January 22 Author Posted January 22 Dnia 22.01.2025 o 15:56, Grażka123 napisał: Życzymy dużo zdrowia🙂 Bardzo serdecznie dziękuję Grażynko Przede mną jeszcze długa droga, a potem rehabilitacja 🙂 Quote
elik Posted January 22 Author Posted January 22 Zapraszamy na bazarek, z którego 50% pozyskanej kwoty otrzyma Nerunia. < K L I K > Quote
Tola Posted January 28 Posted January 28 Wpłata dla Neri na konto Zea 50 zł - Iwona z Sosnowca (24.01.) Quote
katakka Posted January 29 Posted January 29 Nerusia donosi, że u niej wszystko dobrze , stare nudy 🥰. Wszyscy czekamy na wiosnę, a póki co Nerka łapie momenty z ładną pogodą i z jednej kołderki przenosi się na inną - "zewnętrzną" kołderkę 🙂 2 Quote
elik Posted January 29 Author Posted January 29 Dnia 28.01.2025 o 17:41, Tola napisał: Wpłata dla Neri na konto Zea 50 zł - Iwona z Sosnowca (24.01.) Bardzo serdecznie dziękuję Quote
elik Posted January 29 Author Posted January 29 Wpłata dla Neri na konto ZEA 50 zł - Pani Iwona z Sosnowca I - 24.01. Bardzo serdecznie dziękuję Quote
elik Posted January 29 Author Posted January 29 Na prywatnym koncie Neruni pojawiły się poniższe wpłaty: 20,00 zł od seramarias I - 27.01. 30,00 zł od helli - 29.01. Bardzo serdecznie dziękuję Quote
elik Posted January 29 Author Posted January 29 Dzięki Kasiu za Nerunię Czy sunia nie jest za gruba? 🙂 A co z jej uszkami? Quote
katakka Posted January 29 Posted January 29 Dnia 29.01.2025 o 11:22, elik napisał: Dzięki Kasiu za Nerunię Czy sunia nie jest za gruba? 🙂 A co z jej uszkami? Odpukać, nie jest źle, tyle co uda mi się zajrzeć to wygląda ok, głębiej "pogrzebać " się nie da, bo co Neri o tym myśli, to wiadomo... Kontrolnie umówiłam ją na piątek wieczór do weta, bo tak czy inaczej czas, żeby obejrzeć ją porządniej, przy okazji chcę żeby wetka zerknęła na jajeczko co się Nerci na zadku pokazało - według mnie to zwykły tłuszczaczek, co to często się robią starszakom, na pewno nie boli, nie przeszkadza, ja to oglądam , naciskam i jakby nic nie było, ale niech sobie wetka popatrzy. A czy za gruba Elu ? no troszkę jest, jak nam się rozeszła na sterydach, które jadła miesiącami, tak jej zostało i nic tu nie pomaga zmniejszanie porcji i takie tam "męczenie" psa ☺️ Ona je chudo, nie dostaje nic co by mogło zadziałać w gorszą stronę, a co lepsze, Neri nie jest nawet dużym żarłokiem - Na początku tak było, wszystkie tak mają, że jedzą za pięciu i nadrabiają podłe schroniskowe życie i jedzenie, ale potem każdemu się przestawia i wcześniej czy później wybredne bardzo robi się towarzystwo i kręci nosem, że matka za często te nudne uda z kurczaka kupuje do gotowania. Bywa nie raz, że Neri nie zjada kolacji, a wtedy leży sobie Neri w legowisku, koło Neri leży niezjedzona kolacja w misce - taka jej pasja pilnować pełnej miski i wrzeszczeć na każdego, kogo gdzieś z daleka zobaczy 🙂 . Także bywa że ona sama sobie robi przerwy , czasem taką kolację niezjedzoną zjada na śniadanie, czasem nie zjada więc zabieram, bo czas na świeżą miskę. Podsumowując - nie je za dużo, powiedziałabym że mniej niż inne, ale jest jaka jest, taka nasza Kluseczka 🥰. Może jak w końcu zrobi się ciepło i chętniej będą wychodzić z domu, to i deczko uda się zgubić. 1 Quote
elik Posted January 29 Author Posted January 29 Dzięki Kasiu za wieści o Neruni. Zmartwiłea mnie trochu informacja o guzku na pupie, ale mam nadzieję, podobnie jak Ty, że to nic groźnego. Trzymam kciuki za wizytę u wetki. Quote
elik Posted January 29 Author Posted January 29 Dnia 20.12.2024 o 12:39, katakka napisał: ... pamiętacie pewnie, że stawy Neri były w nie najlepszym stanie, przyszła zima i odezwały się problemy - bywa że jak się podnosi, to popiskuje, ewidentnie widać, że bolą kości. Dnia 28.12.2024 o 18:24, elik napisał: Kasiu, czy w tej przypadłości pomocne byłyby suplementy na stawy + Omega 3 Forta? Kupowałam to dla Neruni w kwietniu, może kupić teraz? Kasiu chyba umknęło Ci moje zapytanie o zasadność zakupu dla Neruni suplementu na stawy + Omega 3 Forte. o o tym myślisz? Quote
katakka Posted January 30 Posted January 30 Dnia 29.01.2025 o 12:33, elik napisał: Kasiu chyba umknęło Ci moje zapytanie o zasadność zakupu dla Neruni suplementu na stawy + Omega 3 Forte. o o tym myślisz? Oj umknęło, umknęło 🫣, myślę, że suplementy jak najbardziej, można powtórzyć i zamówić to co było. Nercia fajnie się trzymała i długo w dobrej kondycji, nigdy nie wiadomo ile w tym zasługi suplementów, ale na pewno były pomocne. Co to zwykłych tabletek przeciwbólowych, to cimalgex brałam tylko raz- wtedy jak pisałam o tym, dostawała go naprawdę rzadko , jak widać było wyraźnie, że coś mocniej "w kościach strzyka". Jutro też weźmiemy listek, żeby Neri miała zabezpieczenie na te gorsze dni, jest ich niewiele, ale jak już są, to trzeba ratować księżniczkę💚 Wizytę mamy jutro po 17ej , oj będzie się działo 🙂 , już słyszę jak Neri na całe gardło woła na pomoc wszystkich świętych 🙂🥰 Wczoraj był u doktor Anity nowy kolega Nerci , był nieprzyzwoicie grzeczny podczas wszystkich badań, więc mówi mu wet Anita, że mógłby podzielić się tym spokojem z Neri 😀. Nercia już zapisała się w historii kliniki, jako bardzo wyjątkowa pacjentka ☺️ 1 Quote
elik Posted January 31 Author Posted January 31 Nic takiego, że umknęło, zdarzyć się może 🙂 Dobrze, że nie wszystkie "Twoje" psiaki to histerycy, jak Nerunia 🙂 Nie odpisałam od razu, bo chciałam napisać, że suplementy w drodze, ale nie są 😞 Ani na Allegro, ani na Ceneo nie znalazłam tych preparatów. Czyżby nie było ich obecnie w sprzedaży? Bardzo proszę może ktoś ma jakieś inne jeszcze miejsca zakupu i znajdzie GAME DOG Omega 3 Forte kwasy Omega 3 i GAME DOG WITAMINY dla psa SUPLEMENTY stawy to bardzo proszę o link do strony, gdzie można je nabyć. Nerunia na pewno bardzo potrzebuje wsparcie dla stawów. Bardzo proszę o pomoc w zakupie tych suplementów dla Neruni. Quote
elik Posted February 2 Author Posted February 2 Dnia 30.01.2025 o 19:11, katakka napisał: Wizytę mamy jutro po 17ej , oj będzie się działo 🙂 , już słyszę jak Neri na całe gardło woła na pomoc wszystkich świętych 🙂🥰 Niestety Nerunia nie mogła pojechać do weta, ponieważ po pierwsze, Kasię rozłożyła grypa, a po drugie, modelka była taka niedobra, że niemożliwe było założenie jej kagańca, bez którego wetka nie podejdzie do Gryzeldy 🙂 Nawet założenie szelek, co zwykle odbywa się bez większych ceregieli, nie było możliwe. W naszą Nerunię, jakby zły duch wstąpił, jakby przeczuwała, co ją czeka. W tej sytuacji wizyta została przeniesiona na następny tydzień. Może w przyszłym tygodniu Kasia będzie zdrowa, a Nerunie będzie w bardziej pokojowym nastroju. Quote
Recommended Posts