Jump to content
Dogomania

Kacperek ma dla kogo mruczeć... Kacperkowy traktorek zostaje u Evy2406 :)

Recommended Posts

Posted

[quote name='scorpio133']miłego urlopu i super wypoczynku zycze Wam wszystkim. Odpoczywaj Kochana, odpoczywaj[/QUOTE]

Witaj Scorpionku :loveu:.
Dziękuję za życzenia, ale to wyjątkowo nieudany urlop ze względu na pogodę. Co to za urlop jak nawet na spacer nie da się iść bo leje bez przerwy. A tak obiecywałam sobie dużo ruchu. Wczoraj i przedwczoraj mimo deszczu powędrowałam brzegiem morza i przemokłam do suchej nitki. Dzisiaj się nie dało, bo lało okropnie.
Siedzimy i tęsknimy do naszego stada kochanego :loveu:

Posted

Przepraszam za wklejanie wątku ale ktoś co rok o tej samej porze podrzuca koty na moim osiedlu. W tym roku nie będę w stanie im pomóc ponieważ DT który mi pomagał jest zajęty przez koty z białaczką. Proszę pomyślcie, czy macie pomysł na DT dla dwóch młodych ale dorosłych kotów. Jeżeli im nie pomogę zginą a ja po prostu nie mam gdzie ich umieścić.

http://www.dogomania.pl/threads/212766-Potrzebny-DT-dla-dwóch-kotów!!!-WARSZAWA!!!

Posted

[quote name='scorpio133']Ewus czy Ty Kochana juz jesteś po urlopie? , a moze dalej leniuchujesz?

Jeszcze jestem na urlopie, ale już w domku. A wiesz jaki to urlop w domku.............;)
A poza tym...............
U nas dzisiaj zły dzień. Najpierw moja seniorka sunia, Nuka, miała wypadek - wpadła na szkło z rozbitego tuż koło niej wazonu. Ma fatalne przeciętą łapkę. Udało mi się zatamować potężne krwawienie i już musiałam jechać na usg z kicią. Po drodze byly przygody, bo kicia zrobiła koo i biegiem musiałam ją czyścić .
U dr Marcińskiego też nie było dobrze. Oprócz przepukliny jest guz międzynarządowy o wym. 2x2,3 cm
Po powrocie zobaczyłam, że rana na łapce Nusi znowu lekko krwawi. Zmieniłam opatrunek i czekam do jutra, bo na nocny dyżur nie pojadę.....................kiepskie lecznice całodobowe............... pewnie trzeba będzie szyć łapkę
Dzisiejszego dnia nie mogę zaliczyć do udanych................

Także z tym leniuchowaniem nie przesadzałabym ;)

Oby jutro było lepiej u wszystkich naszych milusińskich

Spokojnej nocy

Posted

[quote name='wadercia']ale fajne sa te Twoje rudaski :)

Dzięki Waderciu za miłe slowa i za książeczki :)

[quote name='scorpio133']Evus jak tam 4 łapeczki

Dziękuję Scorpionku. Jakoś sobie radzimy, choć chyba coraz trudniej. Wykarmienie i pozostałe koszty ( leczenie, szczepienia, środki przeciwkleszczowe itp) dla całej dwunastki zwierzów już mnie zaczynają przerastać :confused:. Boję się nadchodzącej zimy........
Jutro jadę z Nuką na kontrolę po przeciętej łapce. Ma to w paskudnym miejscu, bo każdy ruch powoduje gorsze gojenie. Jest na antybiotyku, ma zmieniane opatrunki. Oby się ładnie zagoiło. Kiedyś miałam podobny przypadek z moją pierwszą sunią, Ledą. Niestety skończyło się to amputacją dwóch palców u łapki.

Scorpionku, zajrzyj na fajny bazarek:

http://www.dogomania.pl/threads/213297-DogoPrzepisy-Pom%C3%B3%C5%BC-oddanej-po-10-latach-Sabie-!-20.09-22-00?p=17487846#post17487846

Posted

Cześć Koreczku :loveu:. Dziękujemy u nas powolutku. Poza tym, że Nuka, największa moja sunia, miała wypadek ( spadła na nią szklana doniczka) i ma rozwaloną łapkę.
Ale już jest lepiej i pewnie pod koniec tygodnia będzie można zdjąć opatrunek.
Nie mogę jakoś się ogarnąć i zrobić nowej sesji zdjęciowej, ale obiecuję, że jak wrócę ze szpitalika ( jutro idę) to coś z Kacperkiem wymyślimy dla jego wiernych fanek ;)

Posted

Ewuniu, mam nadzieję, że to nic poważnego, zmartwiłam się tym szpitalikiem.:shake:

A zdjęcia wstawisz, jak będziesz miała chwilkę, my i tak pamiętamy o naszym ulubieńcu.
A wiesz, że moja sunia na spacerze też tak skaleczyła łapkę, że nie można było zatamować krwawienia, trzeba było ją usypiać i szyć. Dobrze, że mąż z nią wtedy był, ja pewnie wpadłabym w panikę. :-(

Posted

Moniś, dziękuję że zaglądasz :loveu:.

Wiesz, jak się zacznie z lekarzami to zawsze coś znajdą. Ale ostatnio chyba się sypię ;), bo za dużo znajdują. niby to ma być mały zabieg, ale czwarta narkoza w ciągu roku, to trochę za dużo.
Jeśli będzie ok, to postaram się jutro odezwać, że żyję ;)

Posted

Dziękuję Scorpionku :loveu:.
Ty to najpierw myśl o sobie. Sama masz tyle problemów. Dobrze, że chociaż masz swojego Ogusia, który pomaga Ci przetrwać ciężkie chwile.

A teraz niespodzianka dla Kacperkowych Fanów :lol:

W promieniach dzisiejszego słoneczka :)

Jedzonko musi stać wszędzie, nawet na toaletce u pańci ;)

Jest nas dwóch............:crazyeye: