Jump to content
Dogomania

Kacperek ma dla kogo mruczeć... Kacperkowy traktorek zostaje u Evy2406 :)

Recommended Posts

Posted

Ewa, zapaomiałam o piłeczkach Kacperka, zostały obie w łazience! :shake: :oops:

A ciasto wisniowe, bardzo, ale to bardzo było pyszne :multi: :multi:

Posted

malagos napisał(a):
Jakie wieści o Kacperku?
Kiedy wizyta u lekarza? Bo to oczko warto pokazac specjaliscie, nie? :razz:

Malagos tęskni:evil_lol:

Posted

ronja napisał(a):
Malagos tęskni:evil_lol:

Też tak to odebrałam ;).

Cieszę się, że ciasto smakowało :eviltong:.

Małgoś mam jedną reklamację dotyczącą broszurek. Brak w nich przepisu na ciasto lub prosty deser z gruszkami. Dostałam siatkę gruszek i ............. nie wiem co z nimi zrobić.

Co do Kacperka to spieszę donieść wszystkim fankom i FANOM, Ronju, że rudzielec czuje się dobrze, apetyt ma dobry, a nawet bardzo dobry i rozrabia okropnie.
Do wetki wybierzemy się, może nawet jutro, ale chyba tylko żeby pochwalić się jak wygląda i zobaczyć ile przytył na wakacjach u Cioci Małgosi :loveu:.

A teraz wyjaśnienie co do szukania domku dla Kacperka. Jasne, że zajmuje on ważne miejsce w moim sercu, ale równocześnie zdaję sobie sprawę z moich możliwości, nie tylko finansowych, ale i fizycznych i wiem, że nie dam rady mieć kolejnego kota.
Chciałabym tylko żeby Kacper trafił do super domku z którym miałabym kontakt. I tak jak powiedziałam fajnie byłoby żeby miał młodego kumpla do zabawy, bo to jeszcze koci dzieciak.

Posted

Droga Ewuniu, co do siatki gruszek, to miałabym zastosowanie do tej siatki, o gruszkach sama pomyśl :diabloti:

Ronja, rzeczywiście, jak ten drań wisiał 20 pazurkami na ręce, albo kąsał w gołą łydkę i uciekał, to czlowiek się darł i złorzeczył :diabloti:
A teraz, jakoś spokojnie, kurcze, i drzwi na taras otwarte, i psy mogą lezeć na posłanku w kuchni, nikt ich nie zaczepia, i zadrapanie na ramieniu sie zagoiło :placz:

Posted

[quote name='malagos']Droga Ewuniu, co do siatki gruszek, to miałabym zastosowanie do tej siatki, o gruszkach sama pomyśl :diabloti:

Ronja, rzeczywiście, jak ten drań wisiał 20 pazurkami na ręce, albo kąsał w gołą łydkę i uciekał, to czlowiek się darł i złorzeczył :diabloti:
A teraz, jakoś spokojnie, kurcze, i drzwi na taras otwarte, i psy mogą lezeć na posłanku w kuchni, nikt ich nie zaczepia, i zadrapanie na ramieniu sie zagoiło :placz:

:glaszcze: Malagos

Eva, moj mąż często pyta o Kacperka, na pewno jesteśmy w jego fun clubie, ale sami nie podolamy w opiece nad kolejnym zwierzakiem :-(- trochę nam się nasze towarzystwo rozrosło i ledwo starcza czasu na wszystkich

Posted

[quote name='ronja']:glaszcze: Malagos

Eva, moj mąż często pyta o Kacperka, na pewno jesteśmy w jego fun clubie, ale sami nie podolamy w opiece nad kolejnym zwierzakiem :-(- trochę nam się nasze towarzystwo rozrosło i ledwo starcza czasu na wszystkich

To smutno mi, bo już zaczynałam się z tą myślą oswajać :-(.
To teraz nie wiem czy znajdzie się ktoś godny Kacperka :evil_lol:.

Kacperek był dzisiaj na wizycie u wetki i niestety okazało się, że jest przeziębiony i w konsekwencji dostał antybiotyk. Jutro jedziemy znowu.
Nie dał się zbadać, tak mruczał jak go tylko się dotknęło.

A teraz zgadnijcie ile przytył na urlopie u Malagos? :evil_lol:

Kacper waży 3,30 kg :multi::multi::multi:[SIZE=3]
Małgos :loveu:, dziękuję :calus:

Posted

[quote name='EVA2406']To smutno mi, bo już zaczynałam się z tą myślą oswajać :-(.
To teraz nie wiem czy znajdzie się ktoś godny Kacperka :evil_lol:.

Kacperek był dzisiaj na wizycie u wetki i niestety okazało się, że jest przeziębiony i w konsekwencji dostał antybiotyk. Jutro jedziemy znowu.
Nie dał się zbadać, tak mruczał jak go tylko się dotknęło.

A teraz zgadnijcie ile przytył na urlopie u Malagos? :evil_lol:

Kacper waży 3,30 kg :multi::multi::multi:[SIZE=3]
Małgos :loveu:, dziękuję :calus:

No i macie...Malgoś kocurka dostała,a giga kocurzysko oddała!:lol::lol::lol:
Rudasku...trzymaj się dzielnie!Choróbska wywalaj daaaaaaleko od siebie!

Posted

Zaraz tam gigant, wg mnie wcale sie nie zmienił :diabloti: A że lubi jesć, to co biedakowi zalować :cool3:
Ewa, a nie dało sie dać mu antybiotyku w tabletkach? zastrzyki tak bolą :placz:

Posted

malagos napisał(a):
Zaraz tam gigant, wg mnie wcale sie nie zmienił :diabloti: A że lubi jesć, to co biedakowi zalować :cool3:
Ewa, a nie dało sie dać mu antybiotyku w tabletkach? zastrzyki tak bolą :placz:

w tabletkach dłużej się wchłania, bardziej podrażnia żołądek i wątrobę, a poza tym chyba Ty byś temu draniowi podawała. On się zrobił strasznie wojowniczy i silny.
Nauczyłam się dzisiaj podawać mu zastrzyk i już się boje jak jutro dam sobie radę.

Posted

EVA2406 napisał(a):
w tabletkach dłużej się wchłania, bardziej podrażnia żołądek i wątrobę, a poza tym chyba Ty byś temu draniowi podawała. On się zrobił strasznie wojowniczy i silny.
Nauczyłam się dzisiaj podawać mu zastrzyk i już się boje jak jutro dam sobie radę.

Ech,małgoś...nie tylko gigancika z Kacprutka zrobiłaś...wojownik też Ci się udał!:lol:
Jutro trzymam kciuki!!!

Posted

Kacprul, szybko mi tu zdrowieć ras-ras :mad::p. Samo powiekszenie doooooopki to za mało. Zdrowy masz być ;).

A ja się wczytuje w malgosiowe broszurki :cool3:. Dziekujemy !

Posted

psiama napisał(a):
Kacprul, szybko mi tu zdrowieć ras-ras :mad::p. Samo powiekszenie doooooopki to za mało. Zdrowy masz być ;).

A ja się wczytuje w malgosiowe broszurki :cool3:. Dziekujemy !

Bo Małgoś to mistrzyni. Ona na wszystkim się zna.
A może ktoś ma jakiś fajny przepis na coś z pigwy ( byle nie nalewkę, bo ja mało trunkowa jestem) i żeby tego draństwa nie trzeba było obierać, bo kiedyś miałam odciski na rękach :p.
Z zastrzykiem nie za bardzo się udało, bo część wyleciała na skórkę. Jutro podjadę do najbliższego weta żeby podał. Nie będę siebie i kota stresować.

Posted

Wzajemnie pozdrawiamy rudego traktorka...buziole w ten niesforny nochal i tak dawamy!:loveu::loveu::loveu:
Jak dziś z zastrzykiem?...ryzyko samodzielnego podawania,czy droga do weta?

Kacrutku...tak ,czy siak...miej wzgląd na dobre chęci i starania!:loveu:

Posted

[quote name='zuzlikowa']Wzajemnie pozdrawiamy rudego traktorka...buziole w ten niesforny nochal i tak dawamy!:loveu::loveu::loveu:
Jak dziś z zastrzykiem?...ryzyko samodzielnego podawania,czy droga do weta?

Kacrutku...tak ,czy siak...miej wzgląd na dobre chęci i starania!:loveu:

Szczęśliwie trafiła się koleżanka, która ma dużą wprawę i udało się.
Jutro kontrola, ale myślę, że to jeszcze nie koniec antybiotyku, bo rudzielec nadal dość ciężko oddycha.

Posted

Dziękujemy za życzenia.
Dzisiaj bylismy na kontroli i niestety, nie jest dobrze :shake:.
Mamy zmieniony antybiotyk, zastrzyk co drugi dzień.
Poza tym, że Kacper ma świszczący i charczący oddech, zadnych innych objawów nie ma. Biega, bawi się, ma apetyt. W gabinecie świetnie się bawił, a nawet robił fikołki :crazyeye:. Podczas badania i czyszczenia noska, tradycyjnie mruczy.