Evelka Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 diuna_wro napisał(a):Promyk niezmiennie wyciska mi łzy z oczu. Kaleka ptaszynka... na szczęście ma anioły przy sobie, Martę i Clint'a Dokładnie... Dzięki swoim Aniołom Promyk może nadal tak dzielnie walczyć o lepsze jutro i pełną sprawność... Jesteście Niesamowici:)
Akrum Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 to prawda, mając pod opieką tyle psiaków, znajdujecie jeszcze czas, żeby zająć się Promysiem, psiakiem specjalnej troski :)
AgusiaP Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Promysiu jak to dobrze, że masz takie aniołki przy sobie ;)
dudson13 Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Promyczku kochany, obyś kiedyś znalazł domek.
anna10025 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Hej, to w Koninie ta myjnia, więc może Promyś by się wreszcie wykąpał!:razz:
martka1982 Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 hehe! Promyka możemy wykąpać w schronie, bo raz że nieduży a dwa,że nie ucieka podczas kąpieli;)
martka1982 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 Evelka napisał(a):Czy Promyk ma aktualne ogłoszenia? niestety nie pamiętam nawet kto mu robił. trudno mi stwierdzić czy były odnawiane. zakładam jednak,że nie były.
Akrum Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 ja mu odnawiam ogłoszenia te co się da... Z takim tekstem: Adoptuj małego,młodego psa imieniem Promyk. Promyk trafił do Konińskiego Schroniska pod koniec marca 2009 roku. Jego życie zmienił wypadek samochodowy, podczas którego złamaniu uległa kość miednicy oraz kręgosłup w odcinku piersiowym. Promyczek szczęśliwie przeżył operację kręgosłupa. Niestety uraz spowodował brak czucia w tylnych łapkach. Kilka dni po operacji Promyk wrócił do schroniska i przez pewien czas był rehabilitowany. Na przełomie lipca i sierpnia zaczął stawiać pierwsze kroki. Jednak widoczna poprawa zaczęła się gdy Promyk rozpoczął codzienne spacery z wolontariuszami. Najpierw w szeleczkach, podtrzymywany - potem już coraz bardziej samodzielnie. Obecnie jest w stanie poruszać się bez pomocy, bawić się z innymi psiakami a także powarkiwać na o wiele większe od siebie. Nie jest jednak do końca sprawny ruchowo, nie odzyskał czucia w tylnych łapkach, mimo że potrafi się na nich utrzymać. Nadal często się przewraca i nie ma koordynacji ruchowej. Uraz kręgosłupa spowodował także to, że Promyk nie kontroluje potrzeb fizjologicznych, nie potrafi utrzymać moczu i kału. Jest jednak bardzo złakniony pieszczot i głaskania. Garnie się do ludzi i naprawdę szczęśliwy jest wtedy, kiedy znajduje się blisko człowieka. Promyk obecnie ma 2 lata,jest sympatycznym, kochanym i cudownym psem, nie ma w nim cienia agresji. Promyk szuka domu, który będzie się nim troskliwie opiekował, w którym dzień w dzień będzie spacerował (to dla niego najlepsza rehabilitacja), który będzie cierpliwie znosił powrót Promyczka do zdrowia. Za okazane serce,ciepło i domek, Promyk odwdzięczy się wiernością i psią miłością. Warunkiem adopcji jest wizyta przed i poadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt w sprawie adopcji: Marta 513 252 632 [email protected] jeśli ma ktoś czas, to może mu nowe zrobić... na pewno nie zaszkodzi, może coś zmienić w tekście?
Magnesiatko Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Oj Promysiu, Promysiu, a Ty dalej bez wątku :( Dawno tu nie zaglądałam... zajrzałam z nadzieją, że już masz swojego Pana :(
AgusiaP Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Kiedyś ten domek napewo się znajdzie. Tak bardzo Ci tego życzę Promysiu kochany
dudson13 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Promyczek to najdzielniejszy i najpiękniejszy psiak na ziemi!!!(oczywiście mój Tofik jest też najpiękniejszy):)
MM. Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Gdyby nie fakt, że mam wystarczająco dużo czworonogów - nie wahałabym się :roll:
feliksik Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 znalazłam chwilę i zrobiłam sama to ogłoszenie na onet i wysłałam. dzięki za chęci
AgusiaP Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Czy Promeczek ma gdzieś allegro chciałam go wysłac jako ściągawke do ogłoszeń dla niego? Lub jakieś inne ogłoszenia, które są jeszcze aktualne?
Akrum Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [quote name='AgusiaP']Czy Promeczek ma gdzieś allegro chciałam go wysłac jako ściągawke do ogłoszeń dla niego? Lub jakieś inne ogłoszenia, które są jeszcze aktualne? zaraz Ci pokaże jakie ja mam aktualne ogłoszenie Promyka: http://www.ofertka.pl/adoptuj_malego,mlodego_psa_imieniem_promyk.-502007452.html
AgusiaP Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [quote name='Akrum']zaraz Ci pokaże jakie ja mam aktualne ogłoszenie Promyka: http://www.ofertka.pl/adoptuj_malego,mlodego_psa_imieniem_promyk.-502007452.html Super Agunia dziękuje:loveu:
diuna_wro Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Promyczku, maść wysłana.... ale Tobie domku trzeba, i to jak mało komu :(
Sabina02 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 [quote name='AgusiaP']Czy Promeczek ma gdzieś allegro chciałam go wysłac jako ściągawke do ogłoszeń dla niego? Lub jakieś inne ogłoszenia, które są jeszcze aktualne? Promyczek ma u mnie Allegro razem z Alwarkiem: http://allegro.pl/historie-dwoch-psich-nieszczesc-po-wypadkach-i1254628317.html
AgusiaP Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 [quote name='Sabina02']Promyczek ma u mnie Allegro razem z Alwarkiem: http://allegro.pl/historie-dwoch-psich-nieszczesc-po-wypadkach-i1254628317.html Super :lol: W takim razie Sabina ja wysyłam Promyczka i Alwarka. W następnym tygodniu będą miały psiaki ogłoszenia ;)
Sabina02 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 AgusiaP napisał(a):Super :lol: W takim razie Sabina ja wysyłam Promyczka i Alwarka. W następnym tygodniu będą miały psiaki ogłoszenia ;) Bardzo dziękujemy!!! :Rose:
feliksik Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Onet na Światowy Dzień Zwierząt (4.10) przygotował galerię zwierzaków z dogo do adopcji - Spójrzcie jest tam wśród nich nasz pupil Promyk: [FONT=Tahoma]http://pies.onet.pl/1209,1,1,dom_potrzebny_od_zaraz,galeria.html[/FONT][FONT=Tahoma] [/FONT]
martka1982 Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 numer 28 jest debeściak!!!!!!! piękna mordka! to mój faworyt:) Wasz też?:)
Recommended Posts