Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='martka1982']Koli - suni, która tak jak Promyk, nie kontroluje potrzeb fizjologicznych udało się znaleźć dom. Jeszcze nie pojechała ale dom już na nią czeka.
Może i Promykowi się kiedyś uda?
A to nie wszystkie psiaki od nas, które mają takie problemy...

I jeszcze jeden filmik choć właściwie nie wiem po co....

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=KBw4Eu8aqX4[/URL][/QUOTE]

Witam serdecznie!
Nie kontrolowanie potrzeb fizjologicznych to dość spory kłopot dla osób, które nie mają ogrodu i bedą trzymać pieska w domu a np. nie mają paneli tylko dywany. Czy wiadomo coś wiecej na temat tego jak w tej chwili Promyk radzi sobie z sygnalizowaniem swoich potrzeb? Czy jest szansa, że częste wyprowadzanie go zniweluje załatwianie sie w domu? Przyznaje, że nie miałam doczynienia z takim problemem u psa i datego tak laicko brzmią moje pytania. Mój podopieczny miał zrobioną przetoke i dlatego nie trzymał moczu, ale to było co innego.
Podr. amica

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AgusiaP']Jeśli chodzi o Majqę to właśnie ona napisała przepiękny tekst dla Koli.
Mnie też jest głupio drugi raz w tym miesiącu prosic ją o przysługę.

Znalazłam jak obiecałam nawet udało mi sie wcześniej...

[B]WKLEJAM LINK DO OGŁOSZEŃ[/B];)

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/180580-Na-NowodwA-r-usA-ugowy-zamA-w-tekst-lub-gotowe-allegro-dla-psa-w-potrzebie-do-9-03?p=14176711[/URL][/QUOTE]

Cytuję sama siebie

Dziewczynki i co z tym ogłoszeniem dla Promysia???

Posted

Witam! Dzisiaj Promyk na spacerze dokonał kolejnego wyczynu :) Ponad czterdzieści minut spacerował i ani razu nie usiadł dupką na chodniku :) Robi szalone postępy !!! Zauważyłem, że bardzo ciągnie do innych psów i dzisiaj zabrałem z nim tylko Soneta. On chodzi powoli, dostojnie i Promyk nie musiał nikogo gonić no i cały czas dzielnie maszerował.
Diuna - jesteś wielka !!! Ale jest jedno ale ... zawsze jest jakieś ale :) Promyk nie kontroluje oddawania moczu i zawsze mnie obsikuje kiedy wynoszę go ze schronu :) Ja już się do tego przyzwyczaiłem, ale może znasz jakiś sposób , żebym mógł tego uniknąć, ciągle jestem obsikany :) :) :) Jeśli i na to znajdziesz radę to zapraszam Cię na obiad do najlepszej knajpki w Koninie :) :)

Posted

[quote name='clint_cu'] (...) Ja już się do tego przyzwyczaiłem, ale może znasz jakiś sposób , żebym mógł tego uniknąć, ciągle jestem obsikany :) :) :) Jeśli i na to znajdziesz radę to zapraszam Cię na obiad do najlepszej knajpki w Koninie :) :)[/QUOTE]

Diunka, odpisze Ci, żebyś mu pampersa założył i problem z głowy - szykuj dużą kolację dla niej (ha,ha)

Posted

[quote name='clint_cu'](...) Ale jest jedno ale ... zawsze jest jakieś ale :) Promyk nie kontroluje oddawania moczu i zawsze mnie obsikuje kiedy wynoszę go ze schronu (...)[/QUOTE]

Mieliśmy podobnie z Iskrą (naszą tymczasowiczką), zanim dowiedzieliśmy się co Jej dokładnie dolega... W każdym razie moim zdaniem bardzo by Ci pomogło gdybyś "wycisnął" Promyka zanim weźmiesz Go na ręce... Bo on Cię obsikuje właśnie dlatego, że wynosząc Go uciskasz Mu pęcherz. Bo wyciśnięciu mógłbyś Go nosić do woli (tj.do następnego zapełnienia pęcherza;)) i przede wszystkim "na sucho" ;)

Jeśli byś chciał o więcej inf.to pisz śmiało, pomogę jak będę mogła. Za sprawą Iskierki wiele się musiałam nauczyć w tej materii...:roll:

Posted

Próbowałem dzisiaj zastosować się do rady Ewelki :) Kolejny spacer i kolejne obsikanie:) Ale co tam... Promyk radzi sobie coraz lepiej. Słowo daję, maszeruje dzielnie... Dużo pomaga mu Sonet !!! On jest idealnym partnerem dla Promyka, zrównoważony, spokojny i taki dostojny. :)

Posted

[quote name='clint_cu']Próbowałem dzisiaj zastosować się do rady Ewelki :) Kolejny spacer i kolejne obsikanie:) Ale co tam... Promyk radzi sobie coraz lepiej. Słowo daję, maszeruje dzielnie... Dużo pomaga mu Sonet !!! On jest idealnym partnerem dla Promyka, zrównoważony, spokojny i taki dostojny. :)[/QUOTE]

Pozdrowionka dla Promysia! ;)

Posted

I ja witam kolejnego Promyczka :)
Przy wolnej chwili (znaczy jak już się uporam z innymi ogłoszeniami), to spróbuję ułożyć jakiś tekścik do ogłoszeń i małego poogłaszam.
szkoda, że żaden DT nie ma wolnego miejsca dla małego. Ale najważniejsze, że ma z nim kto chodzić na spacery i się choć w ten sposób rehabilituje.

Posted

Dzisiaj pomimo bardzo silnego wiatru Promyk zaliczył swój codzienny spacer :) Radzi sobie coraz lepiej, początek jest zawsze trudny ale już po paru chwilach maszerujemy sobie a Sonet (a dzisiaj także Ferdek) idzie obok i pilnuje Promyka z drugiej strony :)

Posted

[quote name='clint_cu']Dzisiaj pomimo bardzo silnego wiatru Promyk zaliczył swój codzienny spacer :) Radzi sobie coraz lepiej, początek jest zawsze trudny ale już po paru chwilach maszerujemy sobie a Sonet (a dzisiaj także Ferdek) idzie obok i pilnuje Promyka z drugiej strony :)[/QUOTE]

Czy on ma jakieś ogłoszenia??

Posted

[quote name='martka1982']ma allegro oraz cafeanimal[/QUOTE]

Kurcze, to trochę mało.... postaram się zrobić więcej w najbliższym czasie.

Posted

Zbieramy na Dt dla kolejnej bidy od nas - tym razem niewidomej. pomożecie? zapraszam na wątek

[url]http://www.dogomania.pl/threads/180942-MiAE-tus-malutki-niewidomy-staruszek-Jest-szansa-na-DT-potrzebne-deklaracje-pomA-A-cie?p=14213855#post14213855[/url]

Posted

Skoro wspaniale się czyta to dziękuję w imieniu Promyka :) To, że z dnia na dzień jest lepiej to tylko zasługa tego dzielnego Psiaka. Mały Promyk, ale wielki duchem :)

Posted

[LEFT]Przepraszam z OT, ale...
[/LEFT]

[CENTER][B]...ale na wątku Johny'ego nie ma prawie nikogo, nikt się nim nie interesuje. Psiak najlepsze lata swojego życia marnuje w schronisku... Pewnie już dawno miałby dom, gdyby nie to, że ma problemy neurologiczne (padaczka, niedorozwój móżdżku). Proszę, zajrzyjcie na jego wątek, ja już nie mam pomysłów, jak mu pomóc [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG][/B]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/117459-chory-na-padaczkAE-Johny-mA-ody-rezolutny-psiak-a-caA-ym-jego-A-wiatem-jest-Azyl[/url]

[B][IMG]http://img121.imageshack.us/img121/617/95923743.jpg[/IMG][/B]
[/CENTER]

Posted

[quote name='Ra_dunia']__Lara jesteś niezawodna.
Wspaniale się czyta o postępach Promyczka :)[/QUOTE]

Będą na dniach, dogo mnie nie wpuszczało od wtorku właściwie, bo najpierw ja byłam zawalona robotą, a potem tu wejść nie mogłam...

Posted

fakt, dogo ostatnio bardzo szwankuje, mi sie udawalo wchodzic ale pisac juz nie moglam
dzis Promyk byl az na dwóch spacerach, chyba się zdziwił chłopak.
zauważyłam jedno - zanim miał dziś założone szelki biegał chwilę bez i znowu było szuranie tyłkiem po ziemi:( tylko w szelkach chodzi dobrze

Posted

Tylko w szelkach chodzi dobrze - to prawda. On po prostu jest zbyt szybki i te jego tylne łapki plączą się bezwładnie. Wystarczy go hamować i wszystko jest dobrze. Dlatego te jego czerwone szeleczki są dla niego takie ważne. Zresztą Promyk już je polubił, po prostu kojarzą mu się ze spacerem :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...