czia Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Jest u mnie od miesiąca, nie miałam sił i czasu wcześniej założyć wątku. Koczowała pod drzewem 2 tyg. dokarmiali ją ludzie z bloku obok - do czasu, w końcu zaczęła przeszkadzać, próbowali ją otruć. Zadzwoniła jedna z lokatorek. Opowiedziała jej historię. Znalazła ją w rowie nieopodal, ktoś wyrzucił z auta. Szukała domku dla niej, ale nie znalzała, w domu ma już 2 psy. Dokarmiała ją, zrobiła legowisko pod blokiem - pod choinką, chciała postawić budę, sąsiedzi nie pozwolili, zaczęli się buntować. Zadzwoniłą do mnie. Miśka, jest 4 letnią suką, która przeprasza że żyje, boi się ludzi, podniesionej ręki. U nas po 3 tygodniach zmieniła się nie do poznania. Biega radośnie, wita nas, szczeka. Została wysterylizowana, zaszczepiona, śpi w kojcu. Szukamy domu. Quote
Agata69 Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 No i super. Ale fotki straszne:shake:. Porób no kobieto dobre zdjecia, napisz o Misi wszystko: wielkość, waga, charakter... Quote
czia Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 te są najlepsze, Misia boi się aparatu, jak tylko zobaczy że się szykuję do zdjęcia, kurczy się w panice. Waży 17 kg, jest do kolana, zmierzę ją zaraz.;) Jest łagodna i pogodna jeśli nabierze zaufania, przez pierwszych kilka dni leżała w kąciku i bała się oddychać. Teraz ufnie prybiega, nie oddala się od posesji nawet przy otwartej bramie. Uwielbia siedzieć w samochodzie, musiała dużo jeździć albo spać we wraku. Jak tylko się otwiera drzwi od samochodu, ona jest pierwsza i radośnie czeka, rozsiada się na foteli i za żadne skarby nie chce wyjść. Ładnie reaguje na polecenia - szczególnie na miejsce i szybciutko, przygarbiona biegnie do kojca. Trzyma czystość, nie nabrudzi nawet w kojcu. Jedynie mankamentem jest jej szczekliwość- oszczekuje inne psy- boi się ich i od razu reaguje ujadaniem i pokazuje zęby. Quote
Agata69 Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 To taka sredniaczka. Trzeba zrobić ogłoszenia, duzo ogłoszeń. Bez ładnych zdjęć nie da rady. Jest na nia jakis fundusz? Quote
czia Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 Nie ma żadnego funduszu, do tej pory nikt jej nie zauważał, a to kochane stworzenie. Poprosiłąm tylko koleżankę o porobienie jej ogłoszeń na allegro i gratce i adopcyjnych, ale cisza. Jeśli umiesz i masz konta, to proszę o pomoc. Postaram się o lepsze zdjęcia. Quote
Torusia Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Ale śliczna jest ma bardzo sympatyczną mordkę :loveu: Quote
czia Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 Miśka jest pogodną, ale zazdrosną suczką, nie lubi innych suk. Uwielbia ludzi i wpatruje się w oczy. Bardzo posłuszna. Quote
czia Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 Kto szuka średniaczki- kudłaczki?:cool3: Quote
czia Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 Miśka jest oddaną suką, z wdzięczności za ocalenie i odrobinę serca zyskujesz wierną towarzyszkę. Quote
czia Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 Czemu nikt do nas nie zagląda???????????:crazyeye: Quote
mtf zalesie Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 zagladamy ale z daleka -moze oglos ja w lokalnej prasie nam tak lepiej ida adopcje niz na portalach bo tam za duzy wybor chyba jest Quote
czia Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 Miśka już nauczyła się żyć w stadzie, pięknie aportuje, lubi się bawić z dziećmi, jest radosna i szczekliwa. Pilnuje posesji z radością i dumą. To dobry stróż rodziny.:roll: Quote
czia Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 Przypominamy się, prosimy o domek i pomoc w ogłaszaniu nas:placz: Quote
czia Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 zaraz wstawię nowe fotki, prosimy o pomoc w ogłaszaniu. Quote
czia Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 ck.us/img89/3820/obraz028p.th.jpg" class="ipsImage" alt=""> Quote
czia Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 Adoptowana, jest niedaleko - w tej samej miejscowości. :lol: Quote
czia Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 wróciła, była za głośna, sąsiedzi się poskarżyli zarządcy, a wspólnota wydała zakaz trzymania psów w bloku. Teraz Miśka śpi u mnie, na ganku, bo w międzyczasie zabrałam z hotelu Sabę- wilczycę i teraz mam 4 psy na tymczasie:placz: Nie wyrabiam. Pomocy. Quote
Recommended Posts