supergoga Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Dzisiaj nasza wolontariuszka Iwona wyrwała spod kół tira małą sunię. Mały, brudny biały kłębek psiego nieszczęścia biegł w desperacji pod koła wielkiego auta. Zawołana - natychmiast zmieniła kierunek i wpadła w ramiona Iwona do jej auta. I zaraz na kolana. Było to w okolicy Rokietnicy pod Poznaniem. Znajoma psia fryzjerka wykąpała i ostrzygła sunię. Widać że to nie jest szczeniak. Sunia na pewno rodziła. Ma braki w uzębieniu (jak to terier) ale nie ma kamienia. Wygląda jak sealyham terier. Naprawdę piękna. W hotelu już nie ma miejsca. Małą pojedzie do schroniska. Tam jej wykąpana sierść znów ulegnie zabrudzeniu, a łagodna i ufna psina - straci do nas zaufanie. Mogę ją jeszcze zabrać, tylko gdzie. Potrzebuje tymczasu choć na Święta. Potem pojedzie do hotelu. Jest grzeczna i taka wdzięczna. Moja suka, której nie goi się rana po operacji - chodzi w kołnierzu, jest zła i obolała. Nie mogę więc jej zabrać. Mam zdjęcia w komórce, ale tarz nie mogę wstawić. Błagam o tymczas na parę dni dla małej. Rozliczenie bieżące bazarków dla Tiry - po odliczeniu kosztów wysyłek: Bazarek ksiązkowy: agusiazet - 10 zł marsi66 - 50 zł łącznie - 60 zł Bazarek spodniowy: kasiek - 10 zł Kara - 10 zł maruda666 - 25 zł slapcio - 10 zł razem - 55 zł254 zł Bazarki ciuszkowe: nataliaaa - 3 zł agusiazet - 10 zł anetta - 7 zł Lidan - 14 zł ick - 30 zł ara - 15 zł slapcio - 10 zł razem - 89 zł Kosmetyki: Usia - 35 zł monika083 - 15 zł łącznie 50 zł Faktura do zapłaty - 340 zł Rozliczenie: 340 zł minus 254 zł = - 86 zł. Quote
snuszak Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Goga koniecznie jak tylko bedzie chwila czasu to wstaw zdjecia, moze uda mi sie rodzicow przekabacic na mala sunie na chwile na tymczas bo Aurorka z ta skora to ryzyko wiec nie wiem :shake: Quote
supergoga Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 Dopiero wieczorem będę w domu i wstawię zdjęcia. Chyba że Kasia wstawi prędzej. Wysłałam Jej sms-em. Naprawdę jest śliczna. Quote
Cieplutkaa. Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 PRZEPRASZAM ZA OFFA: Witam! Serdecznie zapraszam na wątek wspaniałego, białego psa w typie TERRIERA! Psiak od ponad dwóch lat przebywa w schronisku. Praktycznie nie ma kontaktu z człowiekiem i jeszcze nigdy nie był na spacerze. Nikt nie dba o jego wspaniałą szatę, prwie nikt go nie odwiedza. Psiak pilnie potrzebuje DT lub DS! Bardzo mile widziany jest również każdy inny rodzaj pomocy... Musimy mu pomóc zanim zapomni, że jest coś takiego jak MIŁOŚĆ!!! On naprawde jej bardzo potrzebuje... Jeszcze raz serdecznie zapraszam i proszę o pomoc: http://www.dogomania.pl/forum/f28/bi.../#post11916233 POZDRAWIAM Quote
snuszak Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Goga mozecie jutro przywiezc sunie do mnie :diabloti: zdjecia mam na telefonie ale nie mam kabla zeby je na kompa wrzucic :shake: daj mi znac o ktorej by przyjechala bo rano w pracy bede tzn do ok 14 a na 14.30 jestem umowiona z Hania do schronu na spacer z kaszmirem i zrobienie nowych fotek ;) milo by bylo gdybs tez wpadla do schronu wtedy jesli masz tylko czas zeby zobaczyc jamniorka i Nefiego jak sie zachowuja bo co 2 opienie to nie jedna, bardzo mi na tym zalezy! no i przywiezc mala przy okazji :loveu: Quote
Cieplutkaa. Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Nie wiem dlaczego strona Marcelka się nie wyświetla... W każdym razie: http://www.dogomania.pl/forum/f28/bialy-mix-terrier-dt-ds-potrzebny-na-cito-prosimy-o-ogloszenia-bannerki-132966/ Mam też go w podpisie... Pozdrawiam i jeszcze raz serdecznie zapraszam! Quote
supergoga Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 Kasiu - ja na bank nie dam rady przyjechać. Przywiozłam mamę - i całe Święta tylko na mojej głowie i rano do pracy idę. Pracuję do 15.30. Więc nic z tego. Darek wyjeżdża. Sunieczkę przywiozłaby Iwona, tylko musimy się zorientowac, czy nie ma cieczki. Iwona stwierdziła, że tak wygląda, jakby miała - więc trzeba się upewnić. Bo u Ciebie Pakulec jest. A to facecik. Mam nadzieję, że nic jej nie pokryło w tym czasie. Ale i tak będziemy sterylkę załatwiać niebawem. Tylko wszystko właśnie o dom tymczasowy się rozbijało. Bardzo dziekuję Kasiu Twoim Rodzicom i Tobie. Mam nadzieję, że szybko jej cosik znajdziemy, bo jest urocza. Quote
snuszak Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 pakulec jest on ale bezjajeczny bo wycielam go juz dawno temu :diabloti: jedynie to mimo wszystko czasem jak trafi na taka sunie to bardziej sie nie interesuje i moze chcialby cos ale nic nie zdziala, instynkt jednak jakis zostal bo wycielam go ja mial juz skonczone 2 lata w takim razie czekam na kontakt kiedy sunia przyjedzie :p Quote
supergoga Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 Jutro po południu Iwona ma totalny kanał, ale będzie dzwonić do Ciebie i postara sie - szkoda suni. Siedzi w kojcu, taka mała biała sunia. Szukamy stałego domku dla małej. Jutro jeszcze rano przyjedzie obejrzeć ją wetka. I Iwona właśnie mi napisała, że będzie dzwonic i jakoś się umówicie., Quote
snuszak Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 w sobote tez jestem w pracy ale ktos mysle bedzie w domu od rana jakby co, a popoludniu to juz ja powinnam byc, moze nawet wieczorem uda mi sie jechac jutro do pozn na trening to moglabym ja zabrac pociagiem Quote
supergoga Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 Jeśli żaden inny przypadek nie zsiedli Twojego domku to sunia by przybyła po Świętach. Ponieważ jest z tzw. łapanki ulicznej, wetka chce sprawdzić czy zdrowa i czy skóra w porządku. W końcu musimy myśleć o Pako. Dzisaj ją już widziała. Sunia była bardzo źle traktowana.Ma otarcia na cycuszkach. Białe futro miała brudne , skręcone i długie bardzo. Ona tez taka trochę w sumie w typie westie. JUtro będą prawdopodobnie fotki. Mam nadzieję. Dzięki Kasiu - bardzo chcę ją wyciągnąć jak tylko upewnię się że jest wszystko w porządku. Quote
snuszak Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Jasne rozumiem i ciesze sie zreszta bo wiem ze kazdy psiak w domu ktory nie jest sprawdzony to ryzyko a tak bede spokojna :p Quote
snuszak Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 a moge wiedziec jak mała dostała na imie?:cool3: Quote
supergoga Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 Nie wiem jak Iwona ją nazwała. Nie chce teraz w Święto zawracać głowę, zapytam wieczorem. Jak nie, będziemy chrzcić sami. Quote
Nikki Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Czy ona nie przypomina Wam trochę jamnika szorstkowłosego?? Quote
supergoga Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 Tak na żywca nie bardzo. Może z sylwetki. Zanim została ostrzyzona - to był biały (brudny) piesek z długą bardzo. falującą sierścią (dredy i kołtuny). Bardziej jak westie lub sealyham terier. Quote
snuszak Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 super by było gdyby ktos mial czas ja jutro przywiezc do mnie bo mam jeszcze wolne a pozniej do szkoły a dobrze by było zobaczyc jak sie zachowuje czy koty moje jej nie zjedza itp da rade? Quote
supergoga Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 Powoli właśnie opadają mi ręce. Drugi szczeiak musi trafić pod nasza opiekę, jeśli ma przeżyć. To horror. Zadzwonię do Iwony, spytam, jak tam mała. Dam znać. Ładne mam Święta - nie ma co. Quote
Nikki Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 supergoga napisał(a): Ładne mam Święta - nie ma co. Mogło być gorzej, ja w poprzednie święta miałam małe kotki w domu; chore, głodne, zaniedbane. Nigdzie nie wychodziłam(poza spacerem z psem), bo albo trzeba było podać lekarstwo, albo posmarować maścią, albo nakarmić :shake: A o nocy ja już nie wspomnę. Także trzymaj się, będzie dobrze Quote
snuszak Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Goga może byc gorzej ale jestesmy z Toba a obawiam sie ze w najblizszych dniach bedzie gorzej pisze pw Quote
snuszak Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 wiadomo juz kiedy sunia do mnie przyjedzie i czy wszystko z nia dobrze? Quote
snuszak Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 no i podnosze, sunia szuka juz domku! wrzucilam na westi w potrzebie na dogomanii, poprosilam o powrzucanie na inne terierkowe fora bo ja nie jestem w tym temacie i nie znam i nie jestem na nich zalogowana Quote
supergoga Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 Wielkie dzięki. Dopiero wróciłam z hopteliku naszych psiaków. Napisze o wyniku odwiedzin na poszczególnych psich wątkach. Jutro wszystko w sprawie suni konkretnie podam. Będę widziałą się z Iwoną. Mam nadzieję, że wszystko z nią dobrze. Quote
Recommended Posts