Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

28 marca pojechaliśmy nakarmić naszego podopiecznego mieszkającego ze swoim mało zaradnym właścicielem prawie w lesie. Jest to wieś położona na skraju Puszczy Kozienickiej, w miejscu tym kończy się wszystko, a juz z pewnością droga i cywilizacja.
Tam właśnie ktoś porzucił młodziutką wg. weterynarza 8-miesięczną sunię.
Sunia jest bardzo radosna, mądra i skoczna. Uwielbia wszystkie psy, które mamy u siebie, rewelacyjnie dogaduje się z naszymi kotami. Sunia nie brudzi w domu, śpi całą noc jak trusia. Załatwia swoje potrzeby tylko na zewnątrz. Jest rozbrykana, ale posłuszna. Troszkę jeszcze próbuje podgryzać drapak koci no i standardowo kabelki.
Sunię nazwaliśmy Foxik, ale w końcu została Floksikiem:-).
Suczka jest bardzo skoczna, uwielbia wskakiwać na krzesła, a potem np. na stół czy blat kuchenny tak jak koty i wygląda sobie przez okno.
Nie wiemy czy suczka miała 1 cieczkę i chwilowo czekamy ze sterylizacją. Psina została odrobaczona, pozbawiona kleszczy, których miała kilka, oraz zabezpieczona przed pasożytami skóry. Za dwa tygodnie będzie szczepiona - po obserwacji u nas.
Jest maleńka i już taka pozostanie, nie sięga mi nawet do kolana.

Potrzebujemy jedynie pomocy w ogłoszeniu pieska w różnych miejscach, wiem, że są tu specjaliści w tej dziedzinie.
Piesek nie może u mnie zostać na stałe bo w tej chwili mam pod opieką 7 psów, a inne zabłąkane stworzenia czekają na przygarnięcie. Myślę, że ona ma dużą szansę na dom bo jest bardzo młoda, zgodna i radosna.

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj Poker, rzeczywiście wygląda na terierkowatą. A temperament ma niesamowity, ale jest bardzo mądra. Upodobała sobie do zabaw jedną z koteczek, taką trochę dzikuskę i razem się fajnie bawią, a raczej gonią jedna drugą.
Psina bardzo przyjazna, sympatyczna i bezproblemowa z tego co do tej pory zauważyłam.

Posted

mestudio napisał(a):
Piękne ogłoszenia, ślicznie dziękujemy za pomoc :loveu:.
Sunia podaje czasami łapkę, a nawet prosi siedząc na pupci i czekając na jedzonko. Jest niesamowita.

pewnie byłą domowa,ale się znudziła :angryy:
Daga , taka ilośc ogłoszeń :multi:

Posted

Dziękujemy za kolejne ogłoszenia, czy mogę się jakoś odwdzięczyć za pomoc?

A co do małej to jest bardzo żywa i zabawna, uwielbia się bawić z jednym z naszych kotów, biega z koteczką jak szalona, musimy ją trochę hamować żeby nie była zbyt szalona. Myślę, że miała domek, ale niezbyt ciekawy skoro w sierści miała pełno pcheł i kleszczy, no i miała rozdartą skórę.
Nam to stworzenie poprawia humor i myślę, że jeśli znajdzie domek to nowy właściciel bardzo ją polubi.

Posted

mestudio napisał(a):
Dziękujemy za kolejne ogłoszenia, czy mogę się jakoś odwdzięczyć za pomoc?

nie musisz się odwdzięczać za ogłoszenia.Cieszę się że mogłam pomóc.Teraz pozostaje trzymać kciuki że sunia znajdzie dobry dom

• 2 weeks later...
Posted

Sunia nadal poszukuje domku. Jest bardzo fajnym pieskiem. Wesoła, zgodna, zachowuje czystość w domu. Spokojnie może mieszkać w bloku, ale także w domku z ogrodzonym ogrodem.

Posted

Sama bym ją wzięła tylko że mam już 4 psy ze schroniska:((
Na pewno znajdzie dobrą,kochającą rodzine
Pozdrowienia dla suni :loveu: