Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W schronisku od 04.04.09. Bardzo smutna, zrezygnowana :-(. Spokojna, cicha, łagodna. Na pewno sobie nie poradzi w tym miejscu :-(. To starsza, wyeksploatowana sunieczka, która się podda :shake:. Może mieć z 6-7 lat. A może więcej?
Jej numer to 390/09.

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maciaszek napisał(a):
Ach, gdybyście widzieli jaka ona jest spokojna, smutna i zrezygnowana :-(. Żal mi jej bardzo :(.

Biedactwo :placz: trzeba ją stamtąd jak najszybciej zabrać! :( :( :(

Posted

Ajula napisał(a):
czy jej historia jest znana?
Trafiła do schroniska z ulicy. Nic o niej nie wiadomo :shake:.
Boję się, że ona sobie nie poradzi i nawet z kwarantanny nie wyjdzie. Ona się chyba poddała...

Posted

Maszaberla napisał(a):
O moj Boze jak jej pomoc?
Jaki przerazajacy widok, ma taki zrezygnowany wzrok - trzeba cos jak najszybciej zrobic!

Lara Ty zawsze masz jakies szybkie pomysly...

Właśnie tym razem nic mi nie przychodzi do głowy :( Poza zrobieniem suni wielu ogłoszeń i chyba od tego zacznę...

Posted

Silke, sunia ma ok 45 cm w kłębie.

[quote name='Maszaberla']Czy to otwarta sunia? Czy raczej taka wycofana? Daje sie gladzic, jaka jest w stosunku do ludzi?Raczej taka wycofana, smutna, zrezygnowana. Daje się gładzić, ale jest jej wszystko jedno. Jest BARDZO smutna... :-(

Posted

[quote name='maciaszek']
Raczej taka wycofana, smutna, zrezygnowana. Daje się gładzić, ale jest jej wszystko jedno. Jest BARDZO smutna... :-(

Oooo to nie rokuje najlepiej, jak nie znajdziemy jej najszybciej domu to wole nie myslec jak bedzie sobie radzic za kratami...:shake::-(

Posted

Ola la napisał(a):
Rozumiem ,ze nima ogloszen?
Zrobie jej troszku takowych wieczorkiem.:-(

No właśnie nie wiem jak z tymi ogłoszeniami... Bo ona teraz jest na kwarantannie, czyli nie do wydania (chyba, że na dt, który byłby w Katowicach albo gdzieś blisko). No chyba, że chętnych tłumaczyć co i jak i że ew. muszą chwilę poczekać.

Posted

Konstruuje jakis krotki tekscik.W zasadzie nie wiem co by tu napisac wiecej bo nie wiem jak z kotami,dziecmi itp.
Moze ktos sie zakocha?a jak bedzie kochal to poczeka jak to mawiaja:-D

Posted

[quote name='__Lara']Maciaszku, czy sunia jest nauczona zachowywać czystość?Tego nie wiem. Ciężko to sprawdzić w schronie, na kwarantannie, gdzie psy siedzą w średniej wielkości klatkach i na zewnątrz wychodzą 2 razy dziennie. Czasami nie wytrzymują i posikują w klatce.
Ale myślę, że u tej suni nie powinno z tym być problemu. Widać, że była domowa. Ale jak będę jutro dzwonić do schroniska to zapytam.

Posted

Lara, Maciaszku, sprawdźcie, proszę, najszybciej jak to możliwe, jak ona się odnosi do kotów.
Pozdrawiam. Mam nadzieję, że krówka trzyma się jakoś.

Ona została znaleziona bez obroży pewnie?
Czipa nie ma?

Posted

[quote name='silke']Lara, Maciaszku, sprawdźcie, proszę, najszybciej jak to możliwe, jak ona się odnosi do kotów. Tego w schronisku sprawdzić się nie da. Na kociarnię psa się nie wprowadzi. A nie wiem czy przechodzenie przez psa koło klatek z kotami na korytarzu jest miarodajne. Bo jeśli tak to sunia przechodziła koło nich obojętnie. Zerkała na kociaki, ale nie wzbudzały w niej żadnych emocji.

Pozdrawiam. Mam nadzieję, że krówka trzyma się jakoś.
Jutro się dowiem czy nie zdarzył się czasem cud i ktoś jej nie odebrał...

Ona została znaleziona bez obroży pewnie?
Czipa nie ma?
Chyba nie miała swojej obroży. A jeśli ją miała to na pewno nie było na niej adresówki. Czipa najprawdopodobniej nie ma. Ale tego się nie sprawdzi. Bo schronisko nie ma czytnika. A do lecznicy, która czytnik ma z nią nie pojadą.

Posted

Myślę, że przechodzenie obok klatek/wolier z kotami dużo mówi. To już coś. Oczywiście o ile obojętność nie jest wynikiem stresu.
Z Miłą odwiedzałam kilkakrotnie woliery - wąchała się z kotami, zero emocji, również, kiedy któryś z kotów biegł.
Trzymam kciuki za ten cud...

Posted

maciaszek napisał(a):
Czipa najprawdopodobniej nie ma. Ale tego się nie sprawdzi. Bo schronisko nie ma czytnika. A do lecznicy, która czytnik ma z nią nie pojadą.

:p A to Polska właśnie.