Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto Aksa . Została oddana przez właściciela do schroniska , bo ugryzła dziecko .
Właściwie nie wiadomo jak to było .
Aksa była w schronisku . Cicha , spokojna , grzeczna . .
Sunia zupełnie nie radziła sobie w schronisku . Bała sie , trzęsła , nie chciała jeść .
Miałam ją wziąć na tymczas po Zadziorze , ale życie potoczyło się inaczej :shake:
Aksa została na tymczasie u p Lucynki .
Jest grzeczną , cudowną sunią .

Ma 5 lat , jest wielkości foksia , zgadza się ze wszystkim co żyje , wysterylizowana , nie brudzi w domu .
Nie wiadomo dlaczego ugryzła dziecko , więc raczej na wszelki wypadek dom bez małych dzieci

Bardzo proszę o ogłoszenia suni

Pozwoliłam sobie wkleić tekst Koperka do ogłoszeń

TEKST DO OGŁOSZEŃ:

Oto Aksa. Została oddana przez właściciela do schroniska. Właściwie nie wiadomo dlaczego. Pracownicy określają ją, jako cichą, spokojną i bardzo grzeczną. Mimo wszystko sunia zupełnie nie radziła sobie w schronisku. Ciągle się bała, trzęsła, nie chciała nic jeść. Więc na pomoc suni ruszyła p. Lucynka dając jej dom tymczasowy, w którym długo zostać nie może. Ma około 5 latek. Jest średniej wielkości, wysterylizowaną dziewczynką. Zgadza się ze wszystkimi żyjącymi stworzeniami. W domu nie brudzi, ani nie niszczy. Z powodu duszy terrierka prosimy o dom bez małych dzieci. Poza tym jest cudowną, przemiłą, wierną i ujmującą sunią. Daj jej schronienie! Ona tak bardzo prosi!

ogłoszenia dla Aksy;

terierkowata spokojna sunia Aksa czeka na dom (609373557) - Aukcje internetowe Allegro
alegratka
gumtre
kokosy
interpress
oferty
ojej
kupię psa
adopcja psa
aleokazja
petsy

dziękuję

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale wogole nie ugryzla :angryy: jak juz ludzie mowiá takie rzeczy to powinni byc przepytani dokladnie - jak , gdzie ,kiedy, jakie dziecko w jakich okolicznosciach- a nie ze tak na slowo sié im wierzy i pozniej pies ma w karcie napisane.
Rowniez dobrze po tygodniu wlasciciel mogl stwierdzic ze pies to za duzy obowiázek

Posted

Bella1 napisał(a):
To nie dokładnie tak jest z Aksą :shake:
żyła sobie ona przez 5 lat w domku kochana i rozpieszczana , gdy pojawiło się w rodzinie dziecko prawdopodobnie sunia stała się zazdrosna , nie ma mowy o jakimś pogryzieniu dziecka gdyby tak się stało sunia musiała by być na obserwacji , ludzie często oddając swojego psa opowiadają wymyślone historie , także więc i w przypadku Aksy może być podobnie , jednakże Schronisko musi takę informację odnotować ,
to bardzo delikatna i wrażliwa psinka zupełnie nie radziła sobie w schronisku przerażenie i strach były tak wielkie że sunia prakrycznie nie ruszała się ze swojej skrzyneczki , nigdy jednak nie pokazała ząbków jest wręcz uległa wobec ludzi i zwierząt , niestety jak reaguje na dzieci nie wiemy

No i tak napisałam . Pewnie capneła dzieciaka i tyle . Miałam pudla od szczeniaka , który zawsze capał moje dzieci :evil_lol:
Ale jak tego nie powiemy i weżmie ją ktos np. z 2latkiem i ona capnie to co wtedy ?
Przecież nie napisałam , że pogryzła dotkliwie .

Posted

To nie dokładnie tak jest z Aksą :shake:
żyła sobie ona przez 5 lat w domku kochana i rozpieszczana , gdy pojawiło się w rodzinie dziecko prawdopodobnie sunia stała się zazdrosna , nie ma mowy o jakimś pogryzieniu dziecka gdyby tak się stało sunia musiała by być na obserwacji , ludzie często oddając swojego psa opowiadają wymyślone historie , także więc i w przypadku Aksy może być podobnie , jednakże Schronisko musi takę informację odnotować ,
to bardzo delikatna i wrażliwa psinka zupełnie nie radziła sobie w schronisku przerażenie i strach były tak wielkie że sunia prakrycznie nie ruszała się ze swojej skrzyneczki , nigdy jednak nie pokazała ząbków jest wręcz uległa wobec ludzi i zwierząt , niestety jak reaguje na dzieci nie wiemy

Posted

GoskaGoska napisał(a):
aaa to po 5 latach oddana zostala - jeszcze bardziej biedna sunia :-(

Ale zdaje się , że ktoś ją adoptował i zwrócił . Ona jest bardzo fajna , wdzięczna i przymilna .I taka wstydliwa . Odwraca wzrok od obiektywu , Ciężko zrobic zdjęcie jej pysia , A ma taka delikatna mordkę .
Widziałyście zdjęcia sznaucerki ?

Posted

...a może po prostu dom bez rozpuszczonych dzieci i sutkniętych rodziców? I będzie wszystko w porządku?

TEKST DO OGŁOSZEŃ:

Oto Aksa. Została oddana przez właściciela do schroniska. Właściwie nie wiadomo dlaczego. Pracownicy określają ją, jako cichą, spokojną i bardzo grzeczną. Mimo wszystko sunia zupełnie nie radziła sobie w schronisku. Ciągle się bała, trzęsła, nie chciała nic jeść. Więc na pomoc suni ruszyła p. Lucynka dając jej dom tymczasowy, w którym długo zostać nie może. Ma około 5 latek. Jest średniej wielkości, wysterylizowaną dziewczynką. Zgadza się ze wszystkimi żyjącymi stworzeniami. W domu nie brudzi, ani nie niszczy. Z powodu duszy terrierka prosimy o dom bez małych dzieci. Poza tym jest cudowną, przemiłą, wierną i ujmującą sunią. Daj jej schronienie! Ona tak bardzo prosi!

Jak coś źle to proszę o sugestie. Numer telefonu i adres mailowy do wiadomości ogłaszających- ja na razie nie mam czasu. Wyciskacza łez nie umiem pisać- mam nadzieję, że chociaż tym coś pomogłam...

Posted

Bella1 napisał(a):
Nie nikt jej nie adoptował , ją oddał właściciel i siedziała trzęsąc się w swojej skrzynece nie opuszczając jej praktycznie :shake: nawet miskę miała podawaną do tej skrzynki bo bała się z niej wyjść .
To taka sunia wyrwana z ciepłego domu :-(

Koperku , tekst fajny . Podoba mi się . Trzeba w takim razie wykreslic tylko że była juz adoptowana . To i lepiej , bo by były domysły dlaczego ją oddali .

Bardzo prosze o ogłoszenia suni . Ona jest taka kochana .

Posted

Nie nikt jej nie adoptował , ją oddał właściciel i siedziała trzęsąc się w swojej skrzynece nie opuszczając jej praktycznie :shake: nawet miskę miała podawaną do tej skrzynki bo bała się z niej wyjść .
To taka sunia wyrwana z ciepłego domu :-(